×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо се превърнахме в държавата на селяндурите


20 Август 2016, Събота, 13:52 ч.
Автор: Lentata.com

Повечето от интелигентните и възпитани хора осъзнаха, че тук не е за тях, хванаха си куфарите и заминаха надалеч

Сякаш повечето от интелигентните и възпитани хора осъзнаха, че тук не е за тях, хванаха си куфарите и заминаха надалеч.

Някъде, където ще живеят по-добре и по-спокойно. И по-цивилизовано. А в милата ни родина останаха предимно селяндурите - хора без зрънце култура, възпитание и уважение.

Как иначе да си обясня фасовете из цяла София - по всички тротоари, като на повечето места има през пет метра малки кошчета за боклук.

На всяка спирка има кош, обаче някой решава, че е твърде далеч и е по-удобно да  загаси цигарката на пейката.

Карат си селяндурите колите и решават да си метнат фаса на улицата, за да не си изцапат колата.

А по-тъжното е, че същите са стигнали и до Витоша. И докато се наслаждават на хубавата гледка, решават да запалят няколко цигари, които с примитивните си мозъци хвърлят незагасени в гората.

Но, да оставим фасовете. Какво да кажем за културата на каране на коли. Няма такава.

Карам шофьорските курсове в момента и все още се чудя дали си заслужава да бъда шофьор в страната, в която не се спазват нито знаците, нито законите.

Само днес чух за няколко катастрофи, причинени единствено от нечия глупост.

А пешеходниците... няма тротоари ли, че ходят по улиците?

Може ли баба, която нито чува, нито вижда, нито може да ходи, да пресича по средата на платното и да очаква, че няма да я сгазят?

Като казах тротоари, цяло чудо е да ходиш по тях, без да настъпиш нечия плюнка или кучешко лайно. За второто - хората на западат ползват едни пликчета и не ги е гнус от изпражненията на животните им. Тук обаче сме гъзари, затова кучето може да се изходи по средата на улицата, а ние да отминем с усмивка.

Да преминем към столичния градски танспорт.

Той е доволно мизерен, но за да е пълна картинката винаги се намира някой, който да си остави опаковката от баничка на седалката, да разлее нещо или да реши, че му е скучно и може да подраска на воля.

Който пък ползва БДЖ знае, че новите влакове вече нямат вид на такива, защото целите са издраскани от графити и надписи от типа на "ЦСКА завинаги".

Това в чужбина го няма. Хората са някак по-възпитани и определено по-щастливи. Не храчат по улиците, не карат като луди и не си гасят фасовете по пейките. Защото има закони и глоби. И всички правила се спазват, а държавите им са по-подредени.

И, дори когато някой роден селяндур се излъже и отиде в чужбина с цялата си простотия, след години прекарани в друга държава, той вече не смее да остави лайното на кучето по средата на тротоара.

Защото знае какво ще последва в държави като Англия, САЩ, Белгия, Холандия.  Но... когато си дойде в България, се отключват старите му навици....

Защото тук сме далеч от цивилизацията.

Спомням си, че като малка исках да стана кмет на София, за да я изчистя от боклуците, грозните графити и рекламните материали. Сега разбирам, че това е невъзможно, защото преди всичко трябва да изхвърлим  селяндурите от държавата. Тук няма кой да ги възпита.

А пък да си Бай Ганьо е най-лесно.

В категории: Животът


10
Коментара по темата
10.
Гергана Запрянова
24.01.2020 15:01:57
0
0
Страхотно четиво, точно моите усещания по темата. Ходейки в София, се чувствам мръсна и ми е криво, гадно и нещастно. Може би защото прекарах много време в балон, въпреки че живеех в България през цялото време. Американския университет, после Бизнес парка в Младост и затворен комплекс с подземен гараж. Почти не ми се налагаше да ходя по улиците и да виждам хората какви ги вършат. Сега се преместих и вече живея в нормален панелен квартал. Шокът е голям. Искам да емигрирам. Само една поправка: в Швеция видях много фасове хвърлени по канавките и спирките, там няма кой да ги помете.
9.
Emo
21.08.2016 19:44:40
0
2
Четете книжки бе хора!
Българските разкази на Даниел Богданов, Терзийски и др.
8.
ха
20.08.2016 20:47:08
1
1
Селяни Е това е селско
7.
бургазлия
20.08.2016 14:43:29
3
9
Никога не сме били кой знае колко умнички,а сега ,с помощта и "нашите"държавници,опрастачването върви с ускорени темпове.А и това преселение на селянията от села и паланки към градовете-съвсем се объркаха мед и лайна.
6.
Шшш
20.08.2016 13:45:10
3
12
Провокативна статия.Вярно е,че има доста селяндури в страната ни,но и много такива емигрираха.Както и обратното има и доста културни и интелигентни хора,но и доста такива забягнаха в чужбина.
5.
Димитров
20.08.2016 12:10:10
2
14
БРАВО СКОРО НЕБЯХ ЧЕЛ ТОЛКОВА ВЯРНО НАПИСАНА СТАТИЯ
4.
Дернев
20.08.2016 11:34:14
0
17
Тези писания ми приличат на призива на данъчните да си искаме касовата бележка да не ни глобят на изхода, за да може да вкарат в ред търговците. Или ново потвърждение, че сме убедени, че БГ рибата се вмирисва от опашката. Тогава наистина сме загинали, щом пишем "Защото знае какво ще последва в държави..." , без имената. Те нямат значение, защото дори и в Нигерия има строг ред за колите по улиците. Просто държавата трябва да е държава. А че си нямаме такава, не е виновен селянина. Дори много хубаво се живее на село, но държавата ни трябва. Така че селяни, в и извън страната, да си върнем държавата, ако трябва и да отрежим главата на рибата докато все още има нещо годно по тялото.
3.
Иван
20.08.2016 11:27:20
1
24
Всичко написано е истина, но да коригирам: има и свестни хора, които са останали тук, в България. ДА, ИМА. Аз също се дразня от споделените проблеми в статията. Наскоро някакъв гражданин от малко градче ме нарече софийско копеле, защото изчаках майка с дете да мине на пешеходна пътека. Той сигурно е бързал. Само молбата на съпругата ми го спаси. Даже ме преследваше с колата известно време. Не слезна обаче. Малко ме е яд, че не го набих?! Иначе трябва да се борим да сме ПО-БЪЛГАРИ!
2.
НАПОЛЕОН
20.08.2016 11:18:30
22
13
ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ СА ТУК, МИШКИТЕ ГИ НЯМА.
1.
Аз
20.08.2016 11:05:59
1
23
Самата истина .......
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори