×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е мистериозният кандидат-президент на ГЕРБ?


19 Август 2016, Петък, 20:40 ч.
Източник: Епицентър

Нито едно от спряганите имена не отговаря на медийния профил, създаден от Бойко Борисов, Цветан Цветанов и депутати от управляващата партия

Кой е мистериозният кандидат на ГЕРБ за президентските избори?

Този въпрос продължава да тормози медиите и обществеността, след като в средата на май тази година настоящият държавен глава Росен Плевнелиев обяви, че няма да се бори за втори мандат.

Кандидатурата му така или иначе беше неизбираема, заради многобройните скандали и гафове, които той с лекота успя да сътвори през 5-те години на „Дондуков“ 2.

Официалният му отказ обаче даде старт на предизборната мълчанка на ГЕРБ, а нейното основно правило от май месец до момента продължава да бъде: „Който проговори пръв - губи, а който мълчи най-дълго до изборите - печели“.

От тогава до момента се спрягаха и продължават да се спрягат много и различни имена. Сред тях са Цветан Цветанов, Кристалина Георгиева, Цецка Цачева, Томислав Дончев, Димитър Николов, Йорданка Фандъкова, Лиляна Павлова (която не е навършила 40 г.), Маргарита Попова и и най-вече самият Бойко Борисов.

От няколко месеца Борисов и ръководството на ГЕРБ очевидно искрено се забавляват, защото пуснаха в общественото пространство много и различни „жокери“ за профила на кандидат-президента, който със сигурност ще да спечели изборите - още на първия тур, или в краен случай на балотаж.

Основният извод от думите на премиера, заместника му в партията Цветан Цветанов, министрите Томислав Дончев и Лиляна Павлова и депутатките Цвета Караянчева и Десислава Атанасова е, че мистериозният кандидат за президент е „добре познато лице за публичното пространство“ и е член на ГЕРБ.

През целия юни Цветан Цветанов обясняваше, че ГЕРБ имат човек за „Дондуков“ 2, който е „добре разпознаваем". Десислава Атанасова вдигна напрежението, допълвайки шефа си, че той е "силно разпознаваем", но и тя отказа да назове името.

Един по един основните „кандидати“ опровергаха слуховете: Йорданка Фандъкова заяви, че има много работа в Столична община; кметът на Бургас Димитър Николов каза, че към този момент с него не са водени разговори; Бойко Борисов се почувства длъжен да обяви в един сутрешен тв блок, че кандидатът нямало да бъде Цветанов, защото все пак някой трябвало да го избере; Лиляна Павлова пък бе изненадана от факта, че името ѝ е в медиен оборот – припомни, че няма 40 г. и препоръча на всички „анализатори“ да четат по-често  Конституцията.

В началото на август Бойко Борисов изведнъж извести целокупната общественост, че е решил да смени виртуалния кандидат-президент на ГЕРБ с друг – също виртуален, също толкова таен и същевременно разпознаваем. Той не сметна за нужно да посочи имената на губещия и печелившия, но изтъкна, че новият президент ще бъде обединител на нацията, докато предишният не бил съвсем такъв .
Изявленията на Бойко Борисов усилиха съмнението, че именно той ще бъде кандидатът, тъй като му омръзнало да крепи раздираното от конфликти правителство и крехката управляваща коалиция между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в парламента.

Част от анализаторите обявиха, че президентският пост ще бъде достоен финал на политическата му кариера. Други политически наблюдатели пък бяха сигурни, че това е нов епизод от предизборната мълчанка, тъй като президентската институция няма никакви права, и Борисов трудно би се примирил с факта, че няма да може да раздава милиони левове държавни пари от свое име (Аз дадох, аз отпуснах) на министри, общини, за строителство, за спорт и прочие.

И се оказаха прави, защото в средата на август лидерът на ГЕРБ реши сам да сложи край на слуховете, заявявайки в обширно интервю пред Нова тв,  че остава премиер, но партията му имала кандидат – президент, който щял да бъде обявен през септември.

Ето какъв е профилът на тайния кандидат за президент на ГЕРБ, според изявленията на Борисов, Цветанов, депутати и министри през последните три месеца:

„Той е част от партийния апарат.“
Цветан Цветанов, пред „Панорама“
Нито един от виртуалните претенденти обаче не е апаратчик в пълния смисъл на думата.

„Той е доказал качества в кризисни ситуации.

Съвсем нормално е във всяка една формация, която ще се явява самостоятелно, съответният лидер също да бъде разглеждан като потенциален кандидат
Цветанов пред Нова тв 

Бойко Борисов обяви, че остава премиер и няма да участва в президентската битка. Нито един от евентуалните кандидати не притежава силни лидерски качества - Борисов е лидер и в ГЕРБ, и в изпълнителната власт.

Той няма да е Цветанов.

"Цветанов няма как да е кандидат-президент на ГЕРБ, защото просто няма да бъде избран, веднъж, и втори път, той тежи на мястото си, където е момента.
Бойко Борисов пред "TВ плюс"
Без коментар.

Той трябва да е политик, а не военен

"Президентът не се предполага да е началник-щаб или на механично ниво да командва някакъв род въоръжени сили. Президентът трябва да е политик. Кройката на правомощията на президентската институция предполага президентът да е политик, който би следвало да играе активно на международната сцена, където картината е много по-сложна, откогато и да било."
Вицепремиерът Томислав Дончев пред „България он ер“
Политици са всички спрягани имена, военни - липсват
Той е силно разпознаваем

„До момента е обявена само една кандидат-президентска двойка, ние не го правим, защото нашият кандидат е силно разпознаваем, на българските граждани няма да им е трудно да припознаят нашия кандидат като носител на десните ценности.
Десислава Атанасова пред БНТ
Само Бойко Борисов е силно разпознаваем, и в България,  и в чужбина.

Премиерът Бойко Борисов е най-подходящият кандидат на ГЕРБ за президент.
Цвета Караянчева пред Канал 3

„Тъй като кандидатурата се обявява късно, това предполага, че това няма да е човек, изваден от нищото, човек с който гражданите тепърва ще се запознават. Очевидно е, че става дума за добре разпознаваема известна фигура с високо обществено доверие.“
Томислав Дончев пред БНР
На този профил отговарят Бойко Борисов, Цветан Цветанов, самият Дончев, Лиляна Павлова.

След изброените качества на тайния кандидат за президент на ГЕРБ е трудно да се предположи кой ще бъде той. Почти невъзможно е да се открие човек, който да отговаря на всички „медийни жокери“. Защото той може да бъде само виртуален, измислен персонаж. Възможно е обаче такъв човек да съществува, но обществото да не е запознато с тези му качества.

Премиерът Бойко Борисов винаги е успявал да изненада политическите си опоненти и нищо чудно в последния момент да изкара от „ръкава си“ идеалния кандидат-президент, който да спечели изборите още на първи тур. Изпитанието за ГЕРБ наистина е голямо. За избирателите - също.

В категории: Политика


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Капитан Петко Войвода
24.08.2016 00:33:45
0
0
ЕЕЕЕЕИбре а сега да изляза в Балкана пък да ударя няколко амуджи и гербераски тикви
13.
Слушайте ми думата
23.08.2016 11:59:43
0
0
Е как кой? В ГЕРБ има само един истински мистериозен. Бат ви Бойко :)
12.
до 5
22.08.2016 13:05:06
1
1
Едните към щатите,а другите (бсп и дпс) русия и турция и без това вече путин и ердоган се целуват без да се крият!
11.
e
22.08.2016 13:03:20
1
1
така е ,цветанов с 6 апартамента, ама тея от бсп и дпс колко хотела имат по морето? тез апартаменти са като клечки за кибрит !
10.
soti
21.08.2016 15:31:06
0
5
Следващият БОКЛУК
9.
player 1
21.08.2016 00:37:16
0
8
Вси4ки герберски подлоги са с компромати така са избирани 4е да са зависими това ши им изиграи лоша шега.Момата кмет сльнце -следствен за контрабанда на цял кораб с радиоактивно мляко НЕПЛАТЕНИ ДДС на дьржавата за над 700000 лева и крадец на ЕВРОФОНДОВЕ злоупотреба с Обшествени поррь4ки за над 300 МИЛИОНА.тОМИСЛАВ дОН4ЕВ надьрвения философ мега супер измамник откраднал 140МИЛИОНА лева от ВИК Проект на Габрово за256Милиона когатф ебил кмет на Габрово.КриСТАЛИНка ояласе мьжкарана с кьша за5милиона вСАШ и заплата от25 000 $ от Светоната Банка с изказ за обогатяване на БГфонда с арабухска крьв губи ощи в на4алото .Цветанов и необяснимите 6 АПАРТАМЕНТА на тьшата таксата от50 бона на година за колежа на дьшерята сьшо губи по то4ки.Горанов селския бек с врутката с 16МИЛИАРДзаеми и комисината от десетки милиони която е взел сьшо го декласира
8.
бургазлия
20.08.2016 14:48:32
0
7
Който и да е,взе едно-или ще е лайно,или говно.Никоя от партиите няма истинско лице за президент.Истинските лица не са на яве-това са дипломати от кариерата и истински интелектуалци.Но те се гнусят дори само от думата "политика",затова ще продължаваме да се излагаме с разни мутанти и недосносчета.
7.
само да не е
20.08.2016 13:36:04
0
3
педерас или педераска( без Т)
6.
Узуна
19.08.2016 23:31:54
9
6
Димитър Николов ще е.
5.
Гайда
19.08.2016 20:28:25
3
9
Който и да е ще е урод щом е от тази партия, дано не направят машинации на изборите и народа им покаже, че не ги иска, но те са на червения килим в щатите, онези ще свършат мръсната работа, за да им играят жълти стотинки нашите по свирката.
4.
e
19.08.2016 18:49:19
1
8
Малиии маргото попова и лили павлова- ТВЪРД КОМУНИЗЪМ!!!
3.
ТИКВАТА
19.08.2016 18:45:18
2
7
С ПАРИТЕ НА ГОШКА ....МОА СЛОЖА И ЧУДОВИЩЕТО ОТ ЛОХ НЕСИ ....ВАЖНОТО Е ЧЕ ПАРИТЕ НА ГОШКА СА ПРИ МЕН ....
2.
Fresno nightcrawler
19.08.2016 18:13:02
1
1
http://3.bp.blogspot.com/-kIJMt7Ksi98/UAFAVyM7MuI/AAAAAAAAAGE/iHKeJVHH-iU/s1600/nightcrawler32.jpg ей тва е кандидата ама заеква
1.
top
19.08.2016 17:55:54
2
5
Аз съм бе аз съм . Признавам си без бой. Аз от името и с подръжката на ГЕРБ и от тяхно име ще доусера и без това смърдящата държава. кой го боли уя за президента. от 1990 до сега не е имало един читав , един пияница, друг -агент, трети крадец а сега ни трябва и някой ненормалник и всичко ще е ОК
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори