×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Русия не отстъпва за АЕЦ „Белене”


Русия не отстъпва за АЕЦ „Белене”
Съдбата на АЕЦ-а все още виси
29 Юли 2016, Петък, 21:32 ч.
Източник: фрогнюз

„Росатом“ е готов да обсъди с българските си партньори възможните варианти за разрешаване на ситуацията

Русия ще настоява за стриктно изпълнение на решението на Арбитражния съд по казуса с АЕЦ „Белене“. Това стана ясно след днешната среща в Москва между първия заместник-генерален директор на държавната корпорация „Росатом“ Кирил Комаров и българския министър на енергетиката Теменужка Петкова.

„Росатом“ е готов да обсъди с българските си партньори възможните варианти за разрешаване на ситуацията, в съответствие с интересите на двете страни, но само в контекста на необходимостта от максимално бързо погасяване на дълга от българска страна“, отбеляза Комаров.

По време на срещата страните обсъдиха по-нататъшните стъпки по решението на Арбитражния съд към Международната търговска палата в Женева, според което българската Национална електрическа компания трябва да заплати на руския „Атомстройекспорт“ компенсация заради спирането на проекта АЕЦ „Белене“ в размер на 620 милиона евро. Освен това до пълното погасяване на цялата сума на щетата всеки ден се начислява неустойка в размер на 167 хиляди евро. Комаров и Петкова също така обсъдиха актуални въпроси, свързани с двустранното сътрудничество и в частност с изпълнението на проекта за удължаване на сроковете на експлоатация на V и VI блок на българската АЕЦ „Козлодуй“, както и с изпълнението на решението на Арбитражния съд към Международната търговска палата в Женева относно проекта АЕЦ „Белене“, съобщава БГНЕС.

Страните отбелязаха, че са напълно удовлетворени от хода на изпълнението на проекта за удължаване на срока на експлоатация на V и VI блок на АЕЦ „Козлодуй“ с участието на руската компания „Русатом Сървис“. На срещата бе подчертано, че руската страна изпълнява всичките си договорни задължения.

В категории: Бизнес


4
Коментара
Лихвите тръгнаха нагоре
Лихвите тръгнаха нагоре 26/04/2024, Петък 13:41 0
4
Коментара по темата
4.
1,2и3
30.07.2016 18:17:38
1
1
Това е анално подадлив Ганьо.
3.
юя
30.07.2016 13:38:14
1
2
Всеки на мястото на Русия ще иска компенсации! А българските политици са ПОДЛОГИ и не усещат как ги "работят" в ЕС. Защо има Северен поток до Франция е Германия,защо има тръба до Гърция,а скоро и до Турция???
2.
Гайда
30.07.2016 07:14:47
2
5
Заради тези слаби управляващи, такива глоби и осъждания плащаме, а вие пак за тях ще гласувате, всеки ден ставаме все по-бедни от невероятните им решения. Загубихме достатъчно:южен поток, ел. централа, набутаха ни имигранти, слепили сте, че пак ги искате и величаете.
1.
...
30.07.2016 02:32:55
2
3
Дано Русия успее да осъществи поне част от енергийните си проекти на наша територия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на  водопровода в с. Русокастро С 3 млн. лв. започва дългоочакваният ремонт на водопровода в с. Русокастро Днес бе направена символична първа копка, строителството ще продължи 360 дни Този лекар предизвика фурор в Стани богат Този лекар предизвика фурор в Стани богат Стигна до въпрос за 20 хил. лева  Голяма драма с тестовете за коклюш Голяма драма с тестовете за коклюш Болните вече надхвърлиха 450 души Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Детска площадка в Карнобат от проект за 650 000 лв. тъне в мрак Обектът е завършен малко преди местните избори миналата година, които кметът Георги Димитров печели за пореден път, но вече е амортизиран, пише в сигнал до Флагман Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов
Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори