×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ДПС-Айтос даде срок на кмета Васил Едрев да спре натиска върху партията


ДПС-Айтос даде срок на кмета Васил Едрев да спре натиска върху партията
Ако до няколко месеца няма промяна, ще гласуват против всяка докладна записка
26 Юли 2016, Вторник, 13:10 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Съветниците подариха за 7 години сградата на Младежкия център в Етнографския комплекс "Генгер" на сдружение

Има постоянен натиск върху членовете на ДПС от страна на Общинската администрация в Айтос. Ако това не се промени до няколко месеца, ще гласуваме против всяка докладна записка. Даваме гратисен период на кмета Васил Едрев. Така общинският съветник от ДПС в Айтос Ружди Хасан избухна днес на сесия на местния парламент.

Повод за изказването му бе докладна записка за безвъзмездно предоставяне сградата на Младежкия център на „Сдружение за опазване една природа”, представлявана от Колин Джон Даниел Стюърт. Зданието се намира в Етнографския комплекс „Генгер”. Намерението на неправителствената организация е да го превърне в посетителски център, като го ползва в срок от 7 години.

Докладната записка се входира за втори път този мандат. Сдружението поиска сградата още през февруари, но тогава гласовете на съветниците не достигнаха за вземане на решение.

По време на днешните дебати от финансовата комисия подчертаха, че излизат с положително становище, но предложиха организацията да извърши необходимите ремонтни дейности в рамките на една година. Представителите на организацията също присъстваха на заседанието. Те поеха ангажимент ремонтите да приключат в рамките на поставения срок. „Нашата цел е да успеем да заработи. Имахме предложения за създаване на посетителски център и в Средец, но нашият сантимент е свързан с Етнографския комплекс Генгер”, казаха още от сдружението. Организацията е създадена през 2015 година, до момента е реализирала няколко проекта. Тя е поставила информационни табели в Морската градина на Бургас.

Преди гласуването на трибуната излезе общинският съветник от ДПС Ружди Хасан.

„Този път ще гласуваме положително. Но ако не престане натискът върху ДПС, ще излезем тук и ще ги кажем, за да ги спрем. Ние сме богата Община. Преди няколко сесии отпуснахме 400 хиляди лева за път за гробищата, както и за ремонта на трибуната на стадиона. Защо е допуснато тази сграда на Младежкия център да се руши?! Това е немарливост. Направете преглед на рушащите се сгради, те са много. Малките проекти се случват, но големите ги няма. Възстановете диалога с Общинския съвет, с партиите. Ще изчакаме да минат още няколко месеца гратисен период и ако това не стане, ще гласуваме против всяка докладна”, отсече Ружди Хасан.

След изказването всички единодушно дадоха положителните си гласове. Така Сградата на Младежкия център в Айтос е предоставена на „Сдружение за опазване една природа”. Те обещават районът около сградата да бъде почистен, облагороден и поддържан. Плановете са да има кът на неговия откривател - проф. Ст. Георгиев с описания за природозащитния му статус. Там ще бъдат организирани временни изложби. А в пространството зад сградата ще се оформи зелен кът с интересни диви растения и билки. Той ще бъде основата за организирана „класна стая” на открито с интерактивни информационни модули.



Сградата е частна общинска собственост на два етажа, със застроена площ 65 кв.м. Построена е през 1990 г. като част от комплекса „Алея на старите занаяти”. Зданието е превърнато в Младежки център по програма ФАР през 2006 година. След две години обаче проектът е приключил и сградата е оставена на произвола на съдбата. Сега е в окаяно състояние – с боклуци около нея, а надписите още повече загрозяват старинната къща.


Прозорците са счупени, а надписи загрозяват старинната сграда



В категории: Айтос


9
Коментара по темата
9.
Аман вече от цирк
28.07.2016 14:19:43
1
9
В цялата теза има и един добър въпрос. Това е : Къде беше Общината през това време и защо допусна това лошо стопанисване през годините. Тази сграда ще се окаже доста интересна като история. Навремето Евгени Врабчев я възстанови с цел ...........някаква. Поработи известно време и край. След това нищо. Разпад на конструкцията и възникване на нова необходимост от ремонт. Сега изведнъж срещу 21 000 лева /при бюджет на общината 19 милиона/ сме готови да я подарим. Що не давате малко повече инфо коя е тази организация , която иска да я вземе. Кой стой зад нея. До колкото си спомням съвсем скоро излезе доста негативна информация точно в тази насока. Така ли Директорите на училища, Читалището , останалите културни и просветни дейци нямат идея какво да се прави с тази сграда. Май само лешперят бюджета и си живуркат на принципа ден да мине друг да дойде! Защо не я дадохте на Църквата , за да реализира отдавнашна идея свързана с център за работа с деца . Направете музей или нещо друго. Изведнъж идва едно НПО , без да му знаем целите, реалните представители и хоп щото реализирало проект да му го дадем. Стига далавери!!! Ние не можахме ли да направим проект?! Като гледам времето си върви , а нищо се неслучва. И г-н Хасан стига е пускал бакшиш както и БСП , пък и съветниците от ГЕРБ ами да започнат съществена работа и най-накрая да се определят кой опозиция, кой управляващ. Човек не знае кого да "нарежда"! Уж битка , ама с халосни патрони!!!! Аман от циркове в този Общ. съвет!
8.
Да
27.07.2016 20:45:05
0
3
Всеки кмет в Бургаско си имал мутра край него.
В Айтос знаете ли бе коя е мутрата на кмета
7.
Дирекцията бургас
27.07.2016 09:13:48
1
14
Едрев си беше корумпирано копеле още като бачкаше при нас интересчия общо взето и пълен лаиняр
6.
О Айкут
27.07.2016 06:50:51
3
5
Ти пак се изсра.Пак излезе от дълбините на вмирисания мръсен канал,зина уста и завоня.
Защо не си гледаш семейното положение,Rai Petkoff - жената на Jik Petkov и мръсните канали.
5.
O. Bender(Rujdi) obiden, bez avanta - obiden
27.07.2016 06:12:48
1
4
Taka ste e, zastoto Edrev e zaigral avantata v polza samo na sebe si. Edin DuPeSran lider, Ostap Bender, agent, vizroditel-Rujdi se e okazal na suho izvin igrata, a toy ne e sviknal bez pay, pri razpredelenie na porcii ot podobni avanti.
4.
Мъка
26.07.2016 23:11:28
0
8
Това съглащателство в ОСъвет е пагубно за общината.
Липсва опозиция липсва коректив и....5 г.спане.
Изгонихте младите и кадърните.
А зам.кметското място да го пази кмета за неговия човек.
Наши и ваши.
3.
do 1
26.07.2016 21:54:21
0
3
Togava obstinskata policq ste razdava drogata v grada
2.
МАРКО ДИМОВ ТОТЕВ
26.07.2016 21:51:44
5
2
ИМА ЛИ ОЩЕ ДПС,БЕ ДРУГАРИ,ТЕ ОТДАВНА СА ВЪН ОТ ИГРАТА!
1.
DW
26.07.2016 19:25:21
0
23
Едрев да вземе да направи общинска полиция и да назначи там всичките "айтоски специалисти" от ОДМВР-Бургас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори