×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

300 000 български изселници в Турция готови да се приберат у нас


20 Юли 2016, Сряда, 17:30 ч.
Източник: Frognews.bg

Турция е скована от страх. С арестите на хиляди хора и с тоталната саморазправа с опонентите си, президентът Реджеп Ердоган поведе страната към гражданска война и катастрофа. Той води държавата към пропаст, каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Българските изселници в момента са много тревожни. Те винаги са били привърженици на народно-републиканската партия, наследница на кемалистката, и почти винаги са гласували за нея. Управляващите се притесняват бежанците да не тръгнат към България. Но ако се стигне до ситуация на гражданска война, може над 300 000 български изселници да се върнат по домовете си тук. Българите са се затворили вкъщи, не смеят да излязат на улицата, където има тотална саморазправа. Ако нещата ескалират, те ще се приберат обратно в България.

В момента никой не знае къде е Реджеп Ердоган. След пресконференцията, която беше на живо, той не се прибра в Анкара. Казват, че е в резиденция в Истанбул, но това не е съвсем сигурно. Всичките му изяви в момента са на запис. В днешното си обръщение каза, че утре-сряда, се свиква Консултативен съвет по национална сигурност. Предупреди, че ще се вземе важно решение. Това озадачи всички, очаква се дори да се пристъпи към арест на опозиционните политически лидери. Елитът на Турция е потресен. Хората започнаха на митингите да скандират името на Кемал Ататюрк. Оставам с чувството, че от тази ситуация Турция може да излезе само с идеите на Ататюрк и да се спаси светската държава от пълзящата ислямистка диктатура на Ердоган. Дори хората до него треперят от страх. Положението е тревожно. На много места се стреля, убийствата продължават, има раздвижване на танковите бригади в Истанбул. Освен проблем с кюрдите, вече има и друг проблем. Наслагва се голямо напрежение между алианите /енто-религиозна група/ и сунитите. Гражданите рано или късно ще разберат, че са били употребени. Тогава енергията им ще се обърне към Ердоган.

В момента на преден план излиза следната теза: След като на един дъх разстояние до Ердоган са били хората, участвали във военния преврат, той как ще си осигури сигурността?! На кого ще разчита? Разговарям с много хора от медиите, бивши политици, бизнесмени, които са много тревожни от изстъпленията на Ердоган. В неделя излезе една новината по NTV, която впоследствие беше забранена. Става дума за това, че командващият първа армия в Истанбул, в разговор с Ердоган, го предупредил за готвения преврат. Врекъл му се във вярност и го поканил да кацне в Истанбул. Обещал, че ще поеме охраната му. Военният командир обяснява още, че бил поканен от превратаджиите да участва с тях, но той им казал, че ще си помисли. През това време предупредил Ердоган за готвения преврат. Тази история изобщо не се връзва. Тези неща първо не стават по телефона. Сега се развива друга версия, че е прихванат разговор между пилоти на хеликоптери от Измир и службите са предупредили Ердоган да напусне хотела. На първата пресконференция Ердоган казва, че самолетът му бил прихванат от изтребители Ф-16. те, обаче не са го ударили. Всички неща са много противоречиви.

Освен това военните нямат интерес да стрелят по цивилните. Нямат интерес да бомбардират сградата на НС. Речите на опозиционните лидери никъде не се излъчват, защото в тях открито се говори за политиката на Ердоган и за начина, по който той се саморазправя с неудобните. Затвърждава се мнението, че Ердоган вместо да предотврати в зародиш преврата, го е яхнал, за да направи чистка. Вместо да се обявява траур за толкова много убити турски граждани и полицаи, вместо да се свалят знамената, той призовава хората на предизборни митинги с песни и концерти. На тези концерти се вика „Аллах Акбар”. Това са думи, които изричат терористите преди да атакуват. Хората вече усещат, че се отдалечават от идеята за светска държава и се приближават до халифатската диктатура. В този „хор” се включиха и всички имами на Турция, които призовават хората от мегафоните на джамиите да се включат в митингите. Призовават и за смъртни наказания за организаторите на преврата. Един от арестуваните генерали Мехмед Дишли, е брат на зам.-председателя на управляващата партия Шабан Дишли. Има съмнения че сегашните събития са в основата на смяната на доскорошния премиер Ахмед Давутоглу.

В категории: Политика


8
Коментара
Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
8
Коментара по темата
8.
Тц!
20.07.2016 21:34:30
1
2
Не, нямaт подобни нaмерение, не спекулирaйте и не се нaдявaйте! Просто из подобни жълти сaйтчетa си пълнят с лъжовни "информaции",нямaт друг нaчин некомпетентите, негрaмотни жълтурковци.
7.
do 5
20.07.2016 19:10:41
2
6
nikoi ne e pravil genocid nad tezi hora prosto bai to6o im kaza koi to iska da ostane moje da si vqrva na koito gospod iska no trqbva da si smeni imeto tova be6e vsi4ko nqkoi ostanaha kato dogan mestan i drugite i si smeniha imenata tezi koito ne jelaeha izbqgaha v turciq tova e istinata
6.
Chris
20.07.2016 17:48:00
4
6
Ще е много добре да дойдат защото като хора те са работливи и топли. Ще имаме пари за пътищата до Родопите. Ще напълним влаковете ще паднат цените на билетите. Ще отворят нови фабрики и работни места те имат връзки във Турция която е по голям пазар и от Русия. Нека да ги привлечем със програма. Инвеститорите ще видят че сме задружни и сериозни като хора. Никой не е забогатял от омраза.
Обичайте ги, коткайте ги в нашите партии и ги образовайте като Европейци.
5.
Истината
20.07.2016 17:43:45
5
8
Българските турци са наши братя Европейци. Никога не ги критикувайте защото ако проклетите комунисти не бяха извършили геноцид над България, те никога нямаше да избягат от родината си - България. Винаги лв дайте как да се разбираме се тях. Религията си е техен избор, но това са наши деца и хора. Трябва да си правим бизнес заедно и да радваме Европа и да привличаме инвеститори тук при нас за да станем като Швейцария. Трябва ни още образование. Трябва да станем пример в Европа. Добре са дошли, да вкарат спестяванията си тук при нас, ще имаме повече данъци да строим повече пътища, ще имаме повече пари като държава и повече хора да се грижат един за друг. Мислете за бизнеса и за растеж. Растеж бе хора не става. Мислете и обичайте!!!!!
4.
ДОГАНСКИ
20.07.2016 17:03:59
2
9
САКЪК БРЕ ДЖАНАМ. СТОЙТЕ СИ ТАМ. ТУКА КВО ЩЕ ПРАВИТЕ. МАЛИ ИЗБЯГАХТЕ НАВРЕМЕТО, НАЛИ НЕ ВИ ХАРЕСВА ТУК. СТОЙТЕ СИ В АНАДОЛА, ЯЖТЕ СИ ДЮНЕРИТЕ И ЕСКЕНДЕР КЕБАПИТЕ И ДРУГОТО....ОТЗАД И СИ ТРАЙТЕ. САМИ РЕЩИХТЕ.
3.
аз
20.07.2016 16:33:53
1
7
ne gi 6tem we4e sa si obrqzzani da si mizerstwat tam
2.
Хич не се косете,
20.07.2016 15:10:23
7
8
на парчета да ги режат, няма да се върнат. Те видяха какво значи да изкарваш достатъчно пари за сносен живот, видяха и, че държавата подкрепя социално слабите, изплатиха си вече кредита за жилищата... Ще дойдат тук да живеят като в кочина? Никой за нищо да не ги брои? Да стоят без работа или с 200 лева пенсия? Не ги чакайте.
1.
BG
20.07.2016 14:40:34
3
11
za kvo ni sa???polvinata ot teh ne znaqt i balgarski a isa balgaromrazci po priroda vsi4ki tezi gadjali tam se mahnaha po sobstveno jelanie koito iska6e moje6e da ostane
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха размахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха размахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори