×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В МБАЛ-Бургас вече е възможен продължителен престой след инсулт и инфаркт


В МБАЛ-Бургас вече е възможен продължителен престой след инсулт и инфаркт
Новите клинични пътеки ще се изпълняват от отделенията по неврология, кардиология и хирургичните отделения
06 Юни 2016, Понеделник, 15:38 ч.

По пет нови клинични пътеки ще работи бургаската болница

В МБАЛ Бургас вече е възможен продължителен престой след инсулт, инфаркт и тежки операции. Болницата подписа договор със Здравната каса по нови клинични пътеки за продължително лечение - №254, 255 и 256. Пътеките са по 10 дни и дават възможност на пациенти, които не могат да се обслужват сами, да получат лечение и рехабилитация, без да заплащат за това.

Пациентите ще имат възможност да останат повече дни в болницата, след като изтече клиничната пътека за основното им заболяване. Досега това не бе възможно и близките често се оплакваха, че трябва да приберат болния вкъщи, макар че той все още има нужда от лекарска помощ.

Новите клинични пътеки ще се изпълняват от отделенията по неврология, кардиология и хирургичните отделения. „Практически това ще става така – когато приемем болен с инсулт и приключи клиничната пътека за инсулта, оформяме документацията за още една пътека – за продължителен престой“, обясни началникът на неврологично отделение д-р Веселин Русинов.

Ако  и след приключването на новите пътеки болните все още се нуждаят от ежедневно медицинско наблюдение и манипулации, те могат да използват срещу заплащане услугите на Отделението за долекуване и продължително лечение. Отделението е единствено в Бургаска област, което предлага комплексно медицинско наблюдение 24 часа, както и рехабилитаця. 

МБАЛ Бургас вече ще изпълнява и клинични пътеки за бронхопневмония и ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест) при възрастни. Досега тези пациенти бяха препращани към Белодробната болница.

В категории: Здраве


8
Коментара
Този поп певец се ошишка
Този поп певец се ошишка 16/06/2024, Неделя 19:20 1
От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 1
Край на "Ергенът"
Край на "Ергенът" 16/06/2024, Неделя 18:00 2
8
Коментара по темата
8.
недоволен
08.06.2016 15:20:46
0
0
Всеки има право да се лекува където си иска в евросъюза,бързо,качествено и безпроблемно.Също като един баровец.И накрая пак ще клепа пред шокова зала като мушмул и пак ще му свършат работата в МБАЛ със или без чакане.Интересно ,че в цял свят доктора го чакат пък в Бургас всеки иска мъжко и то веднага
7.
Кичка
08.06.2016 01:30:36
1
1
Да не ви се налага да опирате до съдова.Шефа им Василев корумпиран до няма и къде.А злобен и надут....
6.
Вечно оплакващи се!
07.06.2016 21:27:05
1
0
Това сме ние- вечно мрънкащи вечно недоволни!
5.
pacient
07.06.2016 15:12:04
0
2
Dnes otivam v MBAL Byrgas kam 7:50 chasa . Na registratyrata edna lelka iznervena , nedoebana , sveta i kriv mi se izveri s dymite D-r Klinka Nedeva q nqma shte zakasne e !! Otivai i chakai pred kabineta shte doide kam 8:20 !! Otidoh chakah vaprosnata D-r Nedeva do 9:00 chasa i vse oshte q nqmashe !! Ami are EBETE SI MAIKATA NITO BOLNICATA VI E BOLNICA NITO DOKTORITE SA VI DOKTORI !!!! AREEE DYHAITE GO MINDILI GADNIII !!!
4.
Ox boli 2
07.06.2016 14:55:54
1
2
Osven prestoi v MBAL Byrgas ima i : Korympirani lekari : Nekadarnici i Mizeriq !!!
3.
ПЕПИ
07.06.2016 08:28:13
2
4
Все някога ще ти се наложи да "престоиш" така че не пиши глупости!!!!!
2.
Ох боли
06.06.2016 21:31:57
5
3
То освен престой в МБАЛ Бургас друго има ли ?
1.
Недко
06.06.2016 19:39:06
2
5
Няма хотел в който да ви хранят три пъти на ден и да нощувате 10 дни за 300 лв, а трябва и да ви лекуват или долекуват!?! Това е грижата на здр. каса за вас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Извънредно! 86-годишен руснак блъсна дете в Каблешково Детето е настанено в болница Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Диона съсипана, полицай се извъртял пред съда Пробвала съм наркотици, когато съм ходила на партита, но никога не съм застрашавала живота на друг човек, признава певицата  Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Две звезди от "Хелс Китчън" се мразят, блокирани са в социалните мрежи Гатьо разкрива, че се е виждал като победител в Кухнята на ада, но е категоричен, че след като Алекс Гърдева е спечелила първото място, значи е достойна за него Този поп певец се ошишка Този поп певец се ошишка Неотдавна Костадинов разкри, че с жена му стягат къща край София Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени" Чиновническите заплати догониха депутатските Чиновническите заплати догониха депутатските Това сочи Докладът за състоянието на администрацията за 2023 Над 5 хил. непалци вече работят в България Над 5 хил. непалци вече работят в България Масово млади непалци и индийци между 20 и 30-годишна възраст избират България, но пътят дотук не е лесен Край на "Ергенът" Край на "Ергенът" Въпреки че риалитито като цяло се радва на добър рейтинг, за подготовката му отиват няколко милиона, които трябва да се избият с реклами Мария ще съди до дупка, чака извинение Мария ще съди до дупка, чака извинение Спорът между двете изпълнителки е за авторските права на песента, която преди 13 г. излезе в изпълнение на колежката й под името „Моят номер“
Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не отказва непълнолетните от вредния навик Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си Преговорите за мир: Сближават ли Украйна и Русия позициите си По думите на Дмитрий Песков, Зеленски ще трябва да обмисли сключването на мирно споразумение, защото военната обстановка за Киев се влошава 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си, споделя колумбийската суперзвезда Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Бившият полковник американските ВВС Бейли Удуърд проговори за тайното съоръжение Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Разследващите открили видеозапис на мобилния й телефон, показващ какво наистина се е случило Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Дълги години Толев работи в сферата на телекомуникациите – първо в БТК, после в първия частен мобилен оператор „Цитрон”
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори