×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обрат в Австрия: Крайнодесният Хофер загуби президентския вот заради гласувалите по пощата


Обрат в Австрия: Крайнодесният Хофер загуби президентския вот заради гласувалите по пощата
Независимият кандидат Александер ван дер Белен изненадващо спечели втория тур
24 Май 2016, Вторник, 12:34 ч.
Автор: Флагман



Независимият кандидат Александер ван дер Белен изненадващо печели втория тур на президентските избори в Австрия срещу крайнодесния Норберт Хофер. Така не се сбъднаха опасенията, че Австрия ще се окаже първата държава в ЕС, оглавявана от крайно десен политик, съобщиха световните агенции.
На изборите в неделя преднина имаше Хофер, но пуснатите по пощата 700 000 бюлетини, които бяха преброени в понеделник, се оказаха решаващи за победата на независимия кандидат, който има и подкрепата на Зелената партия.


Социологическите проучвания предварително сочеха изравнени шансове за двамата претенденти.
На първия тур Хофер получи 35 на сто от гласовете и изпревари с близо 14 пункта ван дер Белен. А кандидатите на Социалдемократическата партия и Народната партия - партиите, които доминират в следвоенната история на републиката - се провалиха и постигнаха рекордно нисък резултат - по около 11 процента всеки.

Това бе безпрецедентен случай в новата история на Австрия и поредно доказателство за възхода на крайната десница в Европа, съобщава „Медиапул“.

Макар че опасенията, че Хофер ще спечели изборите, не се сбъднаха, неделният вот показа колко са разделени австрийците по въпроса по какъв път да поеме страната им, коментира АП.

Привържениците на Ван дер Белен подкрепят имиграцията и по-силен Европейски съюз. Докато Партията на свободата на Хофер иска затворени граници и залага на антиевропейските настроения сред хората.

”Много преди края на оспорваните президентски избори в Австрия беше ясно, че независимо кой ще спечели вота, австрийските избиратели ще дадат поредната оглушителна победа на напредващите легиони от крайнодесни партии, чиято сянка притеснително дебне подстъпите към Европа”, коментира ”Гардиън”.

”Силната подкрепа за крайнодесния кандидат Норберт Хофер е знак едновременно както за скъсване с миналото, така и може би за смразяващо кръвта връщане назад. От Есекс до Есен и от Атина до Орхус гласовете за крайната десница ще бъдат разчетени като смъртна присъда за обичайната за поствоенния период центристка политика. Партията на свободата извървя дълъг път от времето на смехотворния неонацистки демагог от Каринтия Йорг Хайдер, който си проправи път в правителството през 2000 г. По-ошлайфаните и по-малко конфликтни маниери на Хофер обаче не означават, че поставената от Хайдер дилема вече не е актуална”, отбелязва изданието.

”ЕС предприе извънредни мерки при влизането на партията на свободата в австрийското коалиционно правителство преди 16 години, като наложи редица дипломатически санкции и на практика постави страната под карантина. Тези мерки обаче не просъществуваха дълго, а по-малките страни членки като Дания изразиха протест срещу това, което изглеждаше като ”училищен тормоз“, припомня ”Гардиън”.

В категории: Политика


1
Коментара по темата
1.
флегми
24.05.2016 12:20:36
2
3
флегмани не нормалните в австрия са смехотворни,а вие юдейски подлоги.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Епископ Константин Преславски“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори