×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна строителството на уникален "зелен" жилищен комплекс в Сарафово


Започна строителството на уникален "зелен" жилищен комплекс в Сарафово
Концепцията на комплекса е вдъхновена от стандарта на живот в големите градове
12 Май 2016, Четвъртък, 15:00 ч.

Residence Park се строи на площ от 9500 кв. м., като 60% от пространството са зелени площи
В Бургас бе даден старт на строителството на уникалния парков жилищен комплекс Atlantis Residence Park. Проектът няма аналог в целия регион и ще промени изцяло виждането за съвременен живот в града. Първата копка бе направена от строителният директор Юлиян Панев, главният проектант арх. Асен Игнатов и арх. Милица Петрова, проектант интериор и дизайн.



Концепцията на комплекса е вдъхновена от стандарта на живот в големите градове. Разрастването и масовото урбанизиране променят изцяло тяхната визия, а с това и нуждите на жителите им. В централните части и прилежащите им комплекси все по-трудно се намират паркоместа, зелени пространства, спокойни зони за отдих и детска игра. Шумът, напрежението и все по-замърсената околна среда са фактори, които изместват спокойните зони за пълноценно обитаване извън центъра. Именно заради това хората предпочитат да живеят в комплекси от затворен тип, които им предоставят нужните условия за отдих, уют и сигурност.

„В България тази тенденция вече е факт, като първо започна в София и Пловдив. През последните 10 години там започна процеса на изместване на жилищните пространства по периферията на града, в близост до планината. Хората предпочитат да закупуват жилища в тези по-спокойни райони, където могат да бъдат близо до природата и да си починат пълноценно от натовареното ежедневие.“, каза арх. Асен Игнатов, главен проектант на Residence Park.

Като изключително бързо развиващо се пространство, Бургас също започва да придобива белезите на големите градове, а с това и да разширява своите граници. Ярко се изразяват 3 посоки на развитие - Меден Рудник, Ветрен и Сарафово. Първите две отдалечават жителите от морето, докато Сарафово се намира на самия морски бряг. Именно заради това Атлантис България избира да развива дейността си точно там, създавайки „район в района“ – Сарафово ЮГ. Там се намира и новият парков комплекс от затворен тип Residence Park.



„Нашата основна мисия с този проект е да наложим един нов стандарт на обитаване. Сега концепцията за живот в самостоятелен жилищен комплекс с лични паркови пространства е нещо иновативно за града. Искаме съвсем скоро това да е нещо обичайно, което хората да изискват от строителите при покупка на къща или апартамент. Именно затова и цените, на които продаваме жилищата са изключително достъпни – 474 € за кв.м. Важно е да отбележа и че няма такса поддръжка. Време е хората да разберат, че този начин на живот не е лукс, а нещо, което им се полага“, заяви Юлиян Панев строителен директор на Residence Park.

Residence Park се строи на площ от 9500 кв. м., като 60% от пространството са зелени площи, състоящи се от многогодишна и нова растителност. Те са обособени в 7 паркови зони – зони за отдих на цялото семейство с пейки и беседки, зона за пикник, детска площадка, зона за спорт и релакс, зона с шахматен релеф. Благодарение на тях на практика живущите в комплекса ще разполагат със свой собствен парк.

„Ще създадем домашен живот извън рамките на четирите стени. Този начин на обитаване е много по-здравословен, социален и естествен. Всеки един от апартаментите е проектиран така, че има изглед към парка, като почти всички жилища са ориентирани на юг към морето. Обърнали сме специално внимание на семействата с деца. Благодарение на контролирания достъп родителите ще могат да са спокойни за сигурността на малчуганите, а те самите ще могат да играят необезспокоявани с връстниците си.“, сподели арх. Милица Петрова, един от проектантите на Residence Park.



Residence Park не е първия проект на Атлантис България Холдинг, който носи зелената идея. Компанията наложи изцяло нов модел на строителство, изграждайки не отделни сгради, а цялостен нов жилищен район, създаден с мисъл за неговите жители, а именно – Сарафово ЮГ. Името му не е избрано случайно, тъй като това е едно от малкото места в България,  където плажът гледа на юг.

През последните години компанията усилено инвестира в създаването на цялостна инфраструктура и нейната поддръжка. Със собствени средства Атлантис изгради водопровод и канализация за района, тротоари и улично осветление. Съвместно с други представители на местния бизнес беше изградена и чисто нова улица, отвеждаща към плажа. Дело на Холдинга е и облагородяването на ската към прилежащия плаж и голямата пешеходна алея към него. Компанията се грижи изцяло за извозването на отпадъците в Сарафово ЮГ. Интересна, вече реализирана идея е и засаждането на овощна градина в града.

Един от мащабните проекти, който престои да бъде осъществен благодарение на Атлантис България Холдинг е реконструкцията на ул. “Ангел Димитров“ в участъка на север от ул. Лазурна. Освен цялостно асфалтиране, той включва 2 нови автобусни спирки и обръщало. Извършеното проектиране е на стойност над 30 000 лв., а проектът е вече дарен на община Бургас, като се очаква тя да започне реализирането му до края на 2016 г.

В категории: Бизнес , Бургас


25
Коментара
Флагман.БГ На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт 13/05/2024, Понеделник 17:20 0
25
Коментара по темата
25.
Б-с
13.05.2016 11:28:20
1
1
Трябва да съм наистина мишок и палячо за да блъскам цял живот за скъпи коли.
24.
Atlantis
13.05.2016 10:08:51
5
2
БОЖЕ БОЖЕ колко прост народ има!!!Хората са МИЛИОНЕРИ много добре знаят какво и каде правят само колите им струват толкова пари колкото вие и мизерните ви роднини неможете да изкарате през МИЗЕРНИЯ СИ ЖИВОТ СМЕШНИЦИ И ПАЛЯЧОВЦИ!!!!!
23.
Георги
13.05.2016 09:30:31
1
4
Уникален "зелен" комплекс до летище,ха,ха,чак толкова тъпи не сме да си вземем там панелка.
22.
Смях
13.05.2016 08:02:20
1
3
Ееееее още има завеяни строители!!! Тези смешници от атлантиса се помислиха за супергерои. Бай Руснак дава денги и те строят. Това е схемата.
21.
Flexo
12.05.2016 22:09:35
5
11
Тези искат да превърнат Сарафово в новия Меден Рудник. Не очаквах, че в 21 век някой ще сътвори такава грозотия. По принцип в района около Атлантис трудно се продават жилища над 550 евро квадрата и инвеститорите просто се съобразяват с този факт, но този проект си е просто грозотия откъдето и да го погледнеш.
20.
Ехоо
12.05.2016 22:05:58
5
6
Забравихте да споменте такса подръжка ?????
19.
W
12.05.2016 21:12:06
9
12
Злобари. Стоите си в миризливите панелки. Такова злобно стадо като българите, няма никъде
18.
Ss
12.05.2016 21:01:58
4
4
Много прилича на Варна сити парк ..
17.
Артстройчик
12.05.2016 20:46:05
4
9
Ето къде отиват откраднатите пари от надписани суми по Обществените поръчки спичелени о тприближените фирми на Кмета Слънци зам кмета Марков.Както е разбрал правилно КУРТИ отфорума тия комплексинеса вас средно статическите българи тези комплекси се строятза руските евреи които скоро щЕ пристигат на талази.Даже 2години на входа на Сарафово един народен герой на Руската Федерация еврейн-хазар Емануел Виторган понастоящем жител наТелАвив рекламираше от трансперант к-сАТЛАНТИС.А неолибералната Немска ФондацияКонрадАденауьер барабарс ЦвъЦвъ провеждаха предизборната програма на герб там вА тлантис се получаваха нарежданията как аджебъ герберастите да манипулират изборните резултати с 87поцента
16.
мдааа
12.05.2016 20:30:17
3
12
Кой ли ще поддържа зелените площи и кой ще почиства вътрешните пространства като няма такса поддръжка?
Голям подарък направили от 30000лв за проекта, виж ако бяха си реализирали те инфраструктурните проекти е друго нещо.
А колкото до проекта - дарение, то това си е практика на Община Бургас да работи местните проектанти да правят проектите си дарение на Общината или да ги работят за жълти стотинки, което не е така с външните проектанти! Да сте чули случайно такива хвалебствия за бургаски проектанти, принудени от общината да си направят проектите дарение?!? Не, нали! Няма и да чуете! Местните "кучетата ги яли"! Виж, ако са софиянци или някои други, влезли под кожата на общинарите, може и най-голямата глупост да са сътворили, но на тях им се кланят!
15.
Сарафово
12.05.2016 20:19:30
6
7
Ко да ви харесва, в нивата блок. Кой нормален ще купи точно там и точно от тези!!! И руснаци няма. Само хвърлят пари за реклама!! Луда работа , смешници!
14.
Не си струва
12.05.2016 20:05:37
7
12
Не ми харесва,сградите са грозни и непрактични.Но пък за толкова праи по 474€ на кв.м. какво да се очаква.Морската вода е доста мръсна направо си е кална от слвачищата,инфраструктурата не е добра.След 7-8 клас децата трябва да пътуват до Бургас,няма универсална верига магазини за хранителни стоки,лятото е чудо на всеки 5 минути каца по един самолет.Но пък цената за тези казармени блокчета е добра.Напомня ми като в Звездец блокчетата на военните само че в по модерен нов стил.След 50 години ще изглеждат така както в Звездец.
13.
Кмета
12.05.2016 19:41:48
6
8
Ало общината направете стандарти да може само красиви сгради да се строят не грозни евтини! Един ден ще си чупите главите! Не давайте на грозни евтини сгради! Трябва да имаме стил и репутация! Всички сгради трябва да са кремави красиви със височина на тавана 3-4 метра, със балкони и да не са наблъскани да има голямо разстояние! Трябват стандарти и зонинг!
12.
раковски
12.05.2016 19:32:11
6
16
Хората там ще работят нищо и ще пазарят във летището хахаха.
И като дублираме трафика на самолети ще имат звуков шок.
11.
К
12.05.2016 19:30:55
5
9
А калканите защо нямат прозорци и тераси? Защото архитекта спи!
10.
FREE BULGARIA
12.05.2016 19:27:28
6
10
Във едното ъгълче има наблъскани апартаменти дето си гледат един друг във прозорците еба си аргитекта прост!!!!!!!!
Къде са стандартите за разстояние и privacy????!!!!!
9.
druga tema
12.05.2016 19:24:13
5
14
Това не е Черноморски или Средноморски Стил ами стил Комлук.
8.
Кмета
12.05.2016 19:22:37
6
6
Като готви някой боб всички ще миришете във тези комуно гета.
Общата работа кучета я яли. Всичко е направено да вземат едни пари и да оставят хората да живеят във комуни да се избиват.
А защо не пишете колко е месечната сума за подържане на едно кондо?
Колко да таксите?
Не пропускайте цифрите!
7.
Важно!!!
12.05.2016 19:12:12
5
3
Не строите ли на първа линия където е държавна собственост и където трябва да караме колела по целия бряг?
6.
Картата
12.05.2016 19:08:47
6
10
Флагман, кое е уникалното на цементов сив блок гето, без тераси със ниски тавани и да чуваш съседите през стените как се ебат или как децата им крещят докато ти учиш по химия?
5.
друга тема
12.05.2016 19:07:08
8
8
Не е ясно какви ще са съседите но е ясно че щом е "изключително достъпни" ще има цинги и тъпаци.
4.
Важно!!!
12.05.2016 19:05:05
6
14
Няма нищо общо със стила на Средиземноморието и фамилните къщички. Тези не са за фамилии ами за работници. Бедно въображение. Циментови гета.
3.
Мммм
12.05.2016 19:03:00
7
19
Докарайте едни Холандци от Ротердам да ви покажат как се строят модерни сгради стига със турски гето изпълнения.
2.
гето
12.05.2016 19:01:54
6
11
Къде са просторните балкони ве ей? Еба си евтинитр гета, комуно строене 21 век. Друго си е къщички със градини.
1.
гошо
12.05.2016 18:59:39
7
14
Скучен сив! Къде са терасите?
Къде са зелените площи върху сградата. Прекалено квадратен със ниски тавани! Няма височина на духа във тези кутийки!
Пак сигурно от евтин материал ше чувате съседите как се ебат. Как децата им плачат. Тая фирма има много оплаквания но кой ги записва? Трябва да имаме стандарти на строене които да са 21 век! Къде са соларните батерии? Дайте малко по заоблени форми! Стига със тези комунистически евтини гета!!!!!
Сега е момента да приемем Европейски стандарти на строене!!!
Славейков 2.
Не
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Родителите загряват за прием в първи клас в бургаските училища, местата са 2152 Първият етап на записване в първи клас ще продължи до 24 май Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Търговската гимназия в Бургас изпрати Випуск 2024, гейшата Жаклин събра погледите Дълго право хоро се завихри в двора на икономическата гимназия, абитуриентите показаха завидни знания по народни танци Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Близо 400 ученика участваха във Фестивала на химията в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивалът премина под патронажа на проф. д-р Христо Бозов, ректор на университета Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Медиите в РС Македония отразиха рамахания пръст от Гърция, но неглижират България Изданията в сграната цитират различни изказвания на гръцки предстаители Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г. 100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37 Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Мъж от Твърдица простреля с арбалет свой съгражданин Пострадалият дължал пари на извършителя Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Освободен е директорът на Пристанище Бургас ЕАД, вижте кой сяда в стола му Заповедта на министър Георги Гвоздейков е подадена за вписване в Търговския регистър днес  На всеки 10 минути един българин получава инсулт На всеки 10 минути един българин получава инсулт Национален план за борба с болестта все още липсва Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Кола падна в 40-метрова пропаст край Златоград Тестът за употреба на алкохол на водача бил отрицателен Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Загиналият Кристиан Екмекчиян - с множество нарушения на пътя Водачът е летял с много висока скорост по правия булевард, а след удар в дърво автомобилът буквално е разполовен
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори