×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потомци сме на Александър Велики, оптимист съм за бъдещето на България


Потомци сме на Александър Велики, оптимист съм за бъдещето на България
В първите години след Христа в нашия град е бил Св. Андрей Първозвани, за да запознае траките с учението на нашия Спасител, каза акад. Дончев.
24 Април 2016, Неделя, 05:45 ч.

Описал съм във „Време разделно“ османското владичество с много смекчени краски, признава писателят

-Новата ви книга „Сянката на Александър Велики” е „посветена на нашите прадеди траките, които победиха страха от смъртта и повярваха в безсмъртието“. Какво ви вдъхнови?
-За Александър Велики има написани над 3000 книги и да си позволя да напиша кой знае коя по ред, ме накара признанието и мисълта, че ние сме преки потомци на Александър Македонски, но всъщност знаем най-малко за него. (б.а. името на макЕДОНИТЕ подсказва тракийски произход, тъй като едоните са тракийско племе). Трябва да обърнем внимание на това, че сме негови потомци, защото в този образ и в тези времена се крие духовно богатство, което не може да бъде измерено.
-Най-старото обработено злато в света е открито във Варненския некропол. Най-древната писменост е тракийска. Вярвате ли в хипотезата, че Омир е дал на гърците буквите и ако не бяха тракийците, гръцката култура щеше да е много по-бедна?
-Нека по-добре да не говорим за тракийска писменост, защото по-голямата част от учените по света смятат, че траките са нямали писменост и затова в разговора на тази тема може да влезем в прекалено много спорове.
-Тракийски са били и музите – покровителките на изкуствата, но това е премълчавано. Защо?
-Трудно е да си представим как са изглеждали траките в очите на своите съседи. Тракия за гърците е била земята на тайните, на жриците, на небитието. Те са гледали на север със страхопочитание, защото траките са били не само вдъхновители, но и преки извършители на много от мистериите и събитията, които са ставали в Гърция.
-Ако зад Александър Велики не стоеше „сянката“ Лизимах като пълководец, дали той щеше да е базилевс на Македония, фараон на Египет, шаханшах на Персия?
-В книгата си съм се опитал да опиша тази група от мъже, които са били край Александър и до голяма степен са го създали. Ако трябва да говорим за помощниците и създателите му, трябва да спомена не само името на Лизимах, а и на Птолемей, Деметрий и много други.
-Разказвате за смели мъже, родени и отгледани от земите на Балканите, които изораха браздите на нова цивилизация до границите на познатия свят. Траките са дали на Европа богата култура. Защо обаче днешните им наследници допускат авантюристите от дивия изток като „троянски коне“ на „Ислямска държава“ да нахлуят в земите ни? Страхувате ли се за бъдещето на европейската цивилизация?
-Да започнем да говорим за събитията в днешно време и да ги свързваме с истории, които са се случили преди 2300 години, е прекалено сложно за една наша такава кратка беседа.
-Кой освен сляпата жрица Хестия, може да премине през границите на този свят и да достигне до света на звездите?
-Образът на сляпата жрица се повтаря през цялата история на Балканските земи.
-Пишете, че златото на царя Лизимах е като медът за пчелите. Днес обаче земите, където са били древните му галерии, са сякаш под „канадско робство“. Колониални компании са изнесли злато за милиарди долари, а българите остават най-бедни в Европа. Феноменът Слава Севрюкова е казала, че и след пет века робство, България не си е изкупила кармата за избиването на богомилите. Може ли да се каже, че затова Родината ни е отново в такава колониална зависимост?
-Проблемът за златото в днешни дни е проблем за цената на неговия добив. За съжаление това не се разяснява на хората и приказките за печалба и загуба на златото много пъти са непремерени.
-На Коледа казахте, че когато чуете България виждате светлина. А с какво свързвате Бургас?
-Не мога да бъда обективен в оценката си за Бургас, тъй като това е моят роден град.
-Преди две години пчеларят Ефрем Моллов, който нарича себе си потомък на персийския владетел Кир II, а Кирил и Методий – предатели, нарече романа ви „Време разделно” поръчков и тогава писателят-бард Слави Георгиев каза, че някой му плаща да говори такива небивалици. Коя е най-голямата лъжа, която се чувал за себе си?
-Много хора, не само Моллов са хвърляли кал на „Време разделно“. Слава Богу, той е оцелял!
-След скандала с Моллов, в интервю за „Компас“ покойният вече бивш главен мениджър на Съюза на българските писатели припомни, че в началото на 70-те години американската фондация „Джеймс и Ървинг Стоунс“ номинира „Време разделно“ за най-добър исторически роман в САЩ по изключение и по настояване на основателя на наградата, защото тя се дава само на американски писатели.
-Това, което казвате за предложението на Ървинг Стоунс за награда за най-добър исторически роман в САЩ, е вярно. Затова, че не спечели, не трябва да съжалявам само аз, а и всички ние българи, тъй като светът не познава достатъчно добре нашата литература. 
-В едно интервю по бТВ казахте, че „Време разделно“ е като любовна песен в сравнение с атмосферата, която е съществувала в Османската империя. Днес обаче в Анкара властва един религиозен диктатор, който иска да е султан, а турският Дианет налива милиарди евро, за да носят циганките ни бурки и мюсюлманите да се радикализират. Не живеем ли пак във време разделно?
-Да. Истината е, че аз съм описал османското владичество във „Време разделно“ с много смекчени краски, защото истината е пълна с такава жестокост, че трябва да се пазим от събуждането на нещо, което може да предизвика една реакция, която не е желана.
-Оптимист ли сте за бъдещето на България?
-Да, оптимист съм за бъдните дни, които ни очакват.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
Книга за траките и безсмъртието представи Антон Дончев в Бургас, академикът целуна ръка на министър Василева

В категории: Животът


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
8
Коментара по темата
8.
Историйооооооооооо, историйо, няма кой да те проче
26.04.2016 11:29:12
1
1
ОТ КЪДЕ ДОЙДОХА ГЪРЦИТЕ ?


Има една древна латинска сентенция: “Timeo Danaos et dona ferentes”. Значението е – Страхувам се от данайците (гърците), дори когато носят подаръци. Това не е казано случайно. Вергилий е знаел много добре какво говори. Когато данайците идват от Африка те търсят убежище при пелазгийския цар управляващ в Аргос…Не след дълго обаче бежанците грабват властта и започват да асимилират местното население. За това свидетелства Страбон цитирайки Еврипид - “ And Euripides too, in his Archelaus, says: "Danaus, the father of fifty daughters, on coming into Argos, took up his abode in the city of Inachus, and throughout Greece he laid down a law that all people hitherto named Pelasgians were to be called Danaans"

За идване на гърците от Африка говори и Херодот. Стария автор споменава, че данайците донасят култове от Египет, че типичната гръцка женска дреха е като на обитаващите Африка либийки, а също и, че гърците имат погребални обреди като тези на африканските номади: “The daughters of Danaos were they who brought this rite out of Egypt and taught it to the women of the Pelasgians” It would appear also that the Hellenes made the dress and the aigis of the images of Athene after the model of the Libyan women… 190. The nomads bury those who die just in the same manner as the Hellenes”
Африканския произход на гърците е известен и на Плиний Стари: “…puteos Danaus ex Aegypto advectus in Graeciam qua vocabatur Argos Dipsion”.
penelope.uchicago.edu/Thayer/L/Roman/Texts/Pliny_the_Elder/7*.html
Есхил описва гърците като тъмнокожи и идвайки от Африка предавайки думите на пеласгийския цар към данаидите – “Вие не приличате на хората от нашата земя, а по-скоро сте като либийките, или даже като хората живеещи край река Нил.” - “No likeness of our country do ye bear, But semblance as of Libyan womankind. Even such a stock by Nilus' banks might grow…”
Нека приемем за момент, че свидетелствата на Херодот, Страбон, Eврипид, Плиний и Есхил не са съвсем точни. Днес обаче имаме методи, с които може да се определи произхода на даден народ. Генетично изследване на различни учени доказа, че гърците са роднини на африканците, по-точно на хората обитаващи Етиопия: ” Both Greeks and Ethiopians share quasi-specific DRB1 alleles, such as *0305, *0307, *0411, *0413, *0416, *0417, *0420, *1110, *1112, *1304 and *1310. Genetic distances are closer between Greeks and Ethiopian/sub-Saharan groups than to any other Mediterranean group and finally Greeks cluster with Ethiopians/sub-Saharans in both neighbour joining dendrograms and correspondence analyses. The time period when these relationships might have occurred was ancient but uncertain and might be related to the displacement of Egyptian-Ethiopian people living in pharaonic Egypt. “
Разликата между стари европейци и гърци е забелязана още в Античността. Траки, илири и македонци са характеризирани като силни и мъжествени, докато гърците биват определени като подли хора, годни само за роби. Това разбираме от Тит Ливий, който предава думите на римски пълководец: “[36.17]the hostile army was more numerous and made up of far better soldiery; there were in that army Macedonians, Thracians and Illyrians, all very warlike tribes; here there are Syrians and Asiatic Greeks, the meanest of mankind, and born only for slavery”. mcadams.posc.mu.edu/txt/ah/livy/livy36.html





Половин хилядолетие по-късно Юстиниан Велики споделя следното за траките: “ Tова е важно и всекимо известно, че ако някой спомене иметоTракия, веднага щом думите излетят от устните му, слушащия осъзнава благородните качества на този народ – невероятна мъжественост и страховита войнственост, изпитани по всякакав начин на бойните полета. Teзи качества са типични само за тях, те ги имат по рождени в кръвта си .’’( превод на цитирано от Веселин Бешевлиев изказване на Юстиниан – Проучвания върху личните имена у траките, БАН, София, 1965, стр.62).
По същото време Прокопий Цезарийски (Historia Arcana) казва за гърците, че са страхливи и негодни за военна служба (превод на цитирано от Веселин Бешевлиев изказване на Прокопий -стр.62).
Не само физически, но и морално траките са се различавали рязко от гърците. Херодот нарича гетите най-храбрия, но същевременно най-миролюбивия народ – История-IV.93. Цитирайки Посидоний Страбон споделя за мизите, че са богобоязливи хора, които се въздържат от ядене на месо...същевременно обаче обаче са непобедими в ръкопашен бой... Споменавайки други траки, стария автор добавя, че те са наречени горди и най-праведни народи – География, VII.3.3.
Докато траките са описани като силни, мъжествени, непобедими, праведни и горди, гърците биват характеризирани като носители на пороци и упадък:
“The Roman historian Livy recorded that Cato told the Roman Senate: “The better and the happier becomes the fortune of our commonwealth day by day and the greater the empire grows – and already we have crossed into Greece and Asia, places filled with all the allurements of vice, and we are handling the treasures of kings – the more I fear that these things will capture us rather than we them...
Cato was not a prophet of God. But he had a very good understanding of the practical morally corrupting effects which Greek philosophy and culture had had on Greek society by that time. Cato knew that Greek philosophers had mostly advocated or at least passively accepted paedophilia or pederasty, public nudity and other immoral practices...”
Относно това, че гърците са тези, които разпространяват упадъка на морала и корупцията свидетелства и Страбон: “Но нашият начин на живот е повлиял за промяна към по-лошо у почти всички народи, въвеждайки сред тях лукса и чувствените удоволствия, както и измамите, нужни за задоволяването на тези пороци, водещи до безброй прояви на алчност. Тъй щото много от тази порочност е завладяла и варварите, и номадите, както и останалите. “ (превод – Валерий Любенов Русинов)
Както историческите извори, така също и генетичните проучвания показват съвсем ясно, че гърците се отличават рязко от траките. Има обаче и други доказателства за не европейските корени на южните ни съседи. По време на Класическия период типичната гръцка дреха е хитона. Както модела му, така и името не принадлежат на европейците. Думата хитон е сродна на еврейската кутонет и вавилонската киту (F.Muller, Grieksch Woordenboek, Groningen, 1926, z. 891).
Старото гръцко изкуство показва силни стилови прилики с египетското. Нужно е да се спомене и това, че ранните гръцки статуи изобразяват хора с негроидни черти. Явно асимилацията на европеидното пеласгийско население е траяла дълго време.Според Херодот в началото гърците са били малко, незначително племе, което е нарастнало не без асимилирането на пелазгите: “История” -I.58.
Вместо благодарност за приютяването на европейска земя, старите гърци подлагат на геноцид местното население. След това дедите на южните ни съседи си приписват и постиженията на други народи. Татиан Асирийски реагира с възмущение на гръцкото самохвалство. Стария автор напомня на възгорделите и самохвални гърци, че те дължат знанията си по птицегадателство на фригите, че Орфей ги е научил на песни, музика и мистерии, че от египяните е взета геометрията, от финикийците азбуката, от вавилонците астрономията...и въпреки гова гърците имат наглостта да си припишат тези неща...
Претенциите на старите гърци относно приноса им в наука и култура са възмутителни. По-сериозни са обаче претенциите към нашите земи. В началото на VII век гърците се домогват до престола в Константинопол. Не след дълго гръцкия език бива провъзгласен за официален в Източната Римска Империя. На Константинопол, а и на цяла Тракия се гледа като на гръцка собственост.
Нека видим как стоят нещата в действителност. По начало Византион е тракийско селище. Названието идва от името на основателя Byzas (то е древен вариант на българското Бузан). Това, че гърците се инфилтрират в тракийския град, не означава, че той е създаден от гърци, или, че името му е гръцко.
До началото на ІV-ти век Византион е малък град. Тракиецът Константин Велики обаче осъзнава стратегическото му значение и го прави столица на Римската Империя. По това време гърците не играят никаква положителна роля в събитията. След Константин Велики идват неговите синове Констанций, Констанс І. Последвани са от техния роднина тракиеца Юлиан, а също и от траките Йовиан, Валентиан, Валент, Маркиан, Лъв Бесът, Лъв ІІ, Юстин І, Юстиниан Велики, Юстин ІІ, Тиберий ІІ, Фока.
От превръщането на Византиум в столица на Римската Империя, до началото на VІІ-ми век, там са властвали петнадесет тракийски императора. Тяхна е заслугата за изграждането на най-красивите сгради и най-внушителните укрепителни съоръжения.
Между 330 г. и 610 г. предимно траки са тези, които защитават Контантинопол (Византиум). Запомнете това много добре – в първите три века на своето съществуване Източната Римската Империя е управлявана предимно от траки! Три века е огромен период от време, напълно справедливо е да се каже, че нашите дедитраките са изконните наследници на Източната Римска Империя ...наречена през ХVІ-ти век Византия. Не можем да пренебрегнем факта, че не само града е тракийски, но и това, че траки имат най-големите заслуги за неговото устройване и укрепване.
Тракийските императори правят много неща за народа, от който са произлезли. Константин Велики финансира построяването на Плиска, Преслав и Силистра. Юстиниан Велики създава Юстиниана Прима. Там е седалището на независимата църква за траките. Отново Юстиниан укрепва Сердика (столицата ни София), Филипопол (Пловдив), Берое (Стара Загора) и др...
Държа да отбележа, че не мразя гърците. Възхищавам се на таланта на Праксител и на Фидий, възхищавам се на откровеността и точността на Страбон. Възхищавам се на работите на Еврипид, Павзаний, Тукидид. Хубавото и положителното не бива да се отричат, но същото важи и за негативното. Не е редно то да се премълчава и укрива. Не е справедливо ние да сме вечно белязани като войнолюбиви варвари тормозещи Византия, а гърците да се смятат за най-великия народ на Европа. Светци и убийци е имало и в двете държави.

Смятам, че трябва да се стремим към приятелски отношения с Атина. Православни държави сме, трябва да се поддържаме един друг, но и трябва да си кажем истината. Пясъчните кули обаче трябва да паднат, колкото и болезнено да е това за гърците, то е и наложително. Без болка няма катарзис, без катарзис няма бъдеще. Старото и гнилото трябва да изчезнат, за да направят място на едно ново мислене и нова духовност. Без тях няма бъдеще за никой народ.
7.
дъ беаути анд дъ сениор
25.04.2016 11:38:59
0
1
по добре Доган отколкото ДОСТ
6.
ххаха
25.04.2016 08:48:17
1
1
ЗА КОЕ БЪДЕЩЕ СИ ОПТИМИСТ Е ДЕДИ?
ЗА ТОВА НА ДОГАН И ДС ЛИ???
5.
КУРТИ
25.04.2016 06:39:39
1
1
ОЩЕ ОТ АДАМ И ЕВА СМЕ ТУК..........
4.
Оня
25.04.2016 06:25:22
2
1
Овчар до овчаря,мила моя майнольо,тъпанар до тъпанара.Нали направиха генноантропологично изследване и доказаха,че жителите на днешна България не са мърдали от тези земи и глупостите за Памир и Хиндукуш са произлязли от простите тикви на руските блядове.
3.
гето
24.04.2016 20:50:44
1
1
Тоя човек не е никакъв историк ами някакъв поет. Къде са доказателствата, промерите, да еба поета. Вярно е че Траките са основата на Европа, и са построили и Атина и Константинопол. Но дай примери!
2.
КУРТИ
24.04.2016 19:40:09
2
3
ИЗРЕКАХА СЕ ТОЛКОВА МНОГО НЕИСТИНИ ЧЕ СЕ ЧУДЯ ОТ ДЕ ДА ПОЧНА ...........БЪЛГАРИ И ТРАКИ СА НА ДВАТА ПОЛЮСА ........БЪЛГАРИТЕ СА ОТ ПАМИР ИЛИ ХИНДУКУШ , КАКТО ИСКАТЕ....С БОГ ТАНГРА .....КОЙТО Е БИЛ БОГ НА ДОСТА НАРОДИ ПО ТОВА ВРЕМЕ .....ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ЧИНГИЗ ХАН ПО КЪСНО ......БЪЛГАРИТЕ СА ПОЗНАВАЛИ ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ , ЗАЩОТО ПРЕЗ 5 ВЕК СЛЕД ХРИСТА , СА БИЛИ ОРТАЦИ С ИЗРОДИТЕ НА АТИЛА .....ЕСТЕСТВЕНО ПО НЕВОЛЯ .....ЗАЩОТО ВСЕКИ ПОРОБЕН ОТ АТИЛА НАРОД Е БИЛ ДЛЪЖЕН ЗА ДА НЕ БЪДЕ ИЗБИТ ДО КРАК ОТ НЕГОВИТЕ ОРДИ ДА ДАДЕ 10000 КОННИЦИ ЗА НЕГОВАТА ОРДА ......ТАКА ПО НЕВОЛЯ НАПРАВИЛИ И БЪЛГАРИТЕ , КОИТО ПО ТОВА ВРЕМЕ СЕ НАРИЧАЛИ БЪЛХАРИ , ТА ИДВАЙКИ С ОРДАТА НА АТИЛА НА БАЛКАНИТЕ ......ТЕ ЗАЕДНО С ОСТАНАЛИТЕ КОННИЦИ ИСКЛАЛИ МИЛИОНИ СЛАВЯНИ .....ТРАКИТЕ ВЕЧЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ СА БИЛИ ОСТАНАЛИ МАЛКО .......ОРДАТА НА АТИЛА С БЪЛГАРИТЕ СЕ СПИРА ЧАК ПРИ КОНСТАНТИНОПОЛ И КАТО НЕ МОГАТ ДА Я ПРЕВЗЕМАТ ГРАБЯТ И КРАДЪТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА И СЕ ОТЕГЛЯТ С ПЛЯЧКАТА .......ВИЗАНТИЙСКИ ХРОНИКЬОР ОТ ТОВА ВРЕМЕ ОПИСВА КАКВО Е ОСТАНАЛО СЛЕД АТИЛА.....МИЛИОНИ КОСТИ НА СЛАВЯНИ ИЗГОРЕНА ЗЕМЯ, ПУСТОШ ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД , ЕТО ОТ КЪДЕ СЛЕД 250 ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ НА АСПАРУХ СА ЗНАЕЛИ ЗА ЗЕМИТЕ НА ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ .......ИСТИНАТА БОЛИ И НЯМА НИЩО ОБЩО С ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИТЕ ГЛАВИ ......А ЧЕ АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ ИМА БЪЛГАРСКИ КОРЕНИ ....МОГА ДА ПРОТИВОПОСТАВЯ ТЕЗАТА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАТ КОРЕНИ ОЩЕ ОТ АДАМ И ЕВА ......ВСИЧКИ СМЕ ПРОИЗЛЯЗЛИ ОТ ПЪРВИТЕ ХОРА, ЗА НАГРАДАТА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ........СПОРЕД МЕН ТОВА СА БИЛИ ПЪРВИТЕ ПЛАХИ ОПИТИ НА ЦРУ И СОРОС ДА ПОКАЖАТ МИРНОТО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА БЪЛГАРИ И ТУРЦИ .........НЕКА ДА НАПОМНЯ НА ГОСПОДИН ДОНЧЕВ ЧЕ ПРЕЗ 16 И 17 ВЕК ......ТУРСКАТА СГАН ТАКА Е КЛАЛА БЪЛГАРИТЕ ЧЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕ 2,5 МИЛИОНА ....ПРЕЗ 17 СА ОСТАНАЛИ 300 ХИЛЯДИ ДУШИ .....НИШКАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ МАЛКО И ЩЯЛА ДА БЪДЕ ОТРЯЗАНА ......ДОБРЕ ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ БЪЛГАРИ СА СЕ СКРИЛИ В ПЕЩЕРИ ВИСОКО В ПЛАНИНИТЕ........ПОМНЕТЕ ТОЗИ ФАКТ.......КОГАТО ПИШЕТЕ ЗА ОСМАНСКО ПРИСЪСТВИЕ ......ЧАК ПО КЪСНО ТУРСКИТЕ КАПУТИ СА СЕЩАТ ЧЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА РАБОТИ И ПЛАЩА ДАНЪЦИ ВМЕСТО ТЯХ .....А ТЕ САМО ДА ЯДАТ И СЕРЪТ......ФАКТ 2 .....РОДНИЯ ГРАД НА ДОНЧЕВ В КРАЯ НА 18 ВЕК Е НАБРОЯВАЛ 5000 ЧОВЕКА ......ЕДНА КЪРВАВА УТРИН В КРАЯ НА 18 ВЕК ....БУРГАС Е ЗАОБИКОЛЕН ОТ ОРДА ОТ АМУДЖИ И КЪРДЖАЛИИ И ЗА 3 ДНИ Е ИСКЛАН ДО КРАК ........В НАЧАЛОТО НА 19 ВЕК ОТ ТУК МИНАВА КОННИЦАТА НА РУСКИЯ ГЕНЕРАЛ ДИБИЧ ......И СВАРВА ЕДИН ОТДАВНА ОПОЖАРЕН И ИЗОСТАВЕН ГРАД .........ТАКА ЧЕ ИМАЙТЕ МЯРКА КОГАТО ГОВОРИТЕ ЗА ПРИЯТЕЛСТВО И МИРНО СЪЖИТЕЛСТВО С ТУРЦИ , ПРЕГРЪДКИ С ЕРДОГАН И СИЕ .......АПРОПО БЪЛГАРИТЕ ИМАТ ТОЛКОВА ОБЩО С ТРАКИТЕ ......КОЛКОТО С ИНДИАНЦИТЕ ОТ АМЕРИКА........
1.
Dikoff
24.04.2016 19:30:52
2
3
Бъркаш чичо Македонците са негови потомци ходи Виж в скопие какъв диснилент са си спретнали с паметници на гръцки герой
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори