×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пенсионираха половинвековен тролейбус, за да пуснат чисто новичък „Соларис“ в Бургас (ВИДЕО)


Пенсионираха половинвековен тролейбус, за да пуснат чисто новичък „Соларис“ в Бургас (ВИДЕО)
Швейцарският "Берна", служил вярно на Бургас десетилетия бе символично пенсионира днес. Щафетата прие чисто новият "Соларис"
22 Май 2014, Четвъртък, 14:40 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

През юни идват още 12 тролейбуса
Швейцарският тролейбус „Берна“, служил десетилетия вярно на Бургас, днес бе пенсиониран, за да бъде заето мястото му от чисто новичкият тролей "Шкода" от модела „Соларис“, снабден с всякакви екстри. На импровизирана церемония на спирката до ЖП гарата, кметът Димитър Николов и шефът на „Бургасбус“ Петко Драгнев предадоха щафетата на първия от новите тролейбуси.

Пенсионираният „Берна“ е произведен през 1967 г. С чувство за хумор кметът постави на предното му стъкло табела „Излизам в заслужена пенсия“. Веднага след това, Николов следван от заместника си Красимир Стойчев, председателят на ОбС Костантин Луков, шефът на „Бургасбус“ Петко Драгнев, общински съветници и журналисти, се качиха в новата гордост на бургаския обществен транспорт. Тролеят направи обиколка по бул.“Демокрация“, „Стефан Стамболов“ и бул.“Христо Ботев“.

„В началото на юни ще пристигнат още 10-12 тролейбуса, което значи, че основните две линии ще бъдат захранени с новите превозни средства. Те са изключително модерни, с допълнителна климатизация в тях, видеонаблюдение, контролни дисплей, нови обезопасени места. Хубавото е, че всички нови тролеи са автономни и в тях са монтирани двигатели с вътрешно горене. Така дори някъде по мрежата да има авария, той ще може да направи курса си и да се прибере до депото“, похвали се градоначалникът. Той поясни, че последните 10 тролея ще пристигнат до края септември.

Пълното обновяване на автопарка на общинския превозвач с 22 тролея е част от общия проект на Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен за обновяване на обществения транспорт. Водещ партньор по проекта е община Бургас.



В категории: Бургас


19
Коментара
19
Коментара по темата
19.
17
27.05.2014 04:36:50
0
1
До 18 - Еми, да, грозни са и лично аз не им се кефя, не кой знае колко повече и на сините Волва, определено повече се кефя на новите Šкоdички 26Tr Solaris, къде по-красиви са, приятно ти е да влезнеш вътре в тях и приятни за гледане. Берните и Волвата си заслужават да ги накълцат, определено им е време да си заминават. И не ми е жал, че Берните и Волвата ще бъдат бракувани и накълцани за сметка на новите модерни Šкоdички Solaris.

А що се отнася до DAC Чавдарите, лично аз си нямам представа кое им е българско, знам, че каросерията им е румънска и им е DAC. Не им ли е повечето румънско на тях ? Наскоро в Перник се запали 110 дето беше облепен с реклама и дори му беше сложен хубав красив нов акордеон, докато на другите DAC Чавдари акордеона им е майка плаче с брезента отгоре.


А до 1 -- коко -- - В Бургас тролейбусен транспорт има от 1989 година, швейцарският тролейбус „Берна“ е вярно, че е служил близо пет десетилетия но не през целия му живот е служил на Бургас, преди това е служил близо три десетилетия във Винтертур, и после е дошъл в Бургас втора употреба, около 2000 година швейцарските Берни са дошли в Бургас втора употреба.
18.
$h@IdEr
26.05.2014 21:28:02
0
1
До 17 - на бас, че на ДАК-овете само българските части са им сдавали багажа. Кой каквото и да ми говори за тия Берни,тва са мръсни варели, за нищо не стават и трябва час по-скоро да бъдат разкарани, защото някои от тях (една от които е на снимката) са потенциално опасни. От Волвата също има такива, които е трябвало преди години да бъдат пратени на боклука, но са били държани досега, защото няма тролеи да покриват разписанията след бракуването на ЗиУ-тата
17.
13
25.05.2014 01:55:58
0
0
До 16 - Аз съм пак същия 13, да, точно за DAC Чавдарите 317 ETR доворех, и да, калпави са и не са надеждни, и са се палели не знам ти колко пъти ама не един единствен път всеки случай. И забрави един DAC Чавдар да е издръжлив и здрав като Берните, и да ти издържи 50 години. Абсурд един DAC Чавдар да е издръжлива и здрава машина като Берните, не смея дори и да си го помисля.

Съмнявам се изобщо да има тролей издръжлив като Берните, освен Русенските соло и съчленени Бовери, и зелените Пазарджишки Бовери. Тези Швейцарски ветерани, включителни и Берните, естественно, са си просто уникални в това отношение и без равен, и надали която и да е Škoda, или който и да е Solaris, или който и да е руски тролей, било то ЗИУ, било то ЛАЗ, Тролза и изобщо съветски, или пък Ikarus, да са толкова здрави машини колкото тях. Та дори и сините Волва едва ли са толкова здрави колкото Берните. Берните просто са уникални пушки и уникално издръжливи, та изобщо никой тролей движещ се или движел се досега в България не може да ги настигне по издръжливост.

Иначе новите Škodи Solaris 26Tr дето идват и първия вече е пуснат като цяло ме кефят, и като визия и като звук, дано да се окажат сполучливи и да изкарат дълго време, макар че се съмнявам да изкарат колкото Берните ама хайде да не се изсилваме. Ще видим с времето колко ще изкарат ама хайде да им се радваме че са новички, и да не вземат да окапят за нула време, както се получи с DAC Чавдарите, и да не се окажат калпави като тях.
16.
$h@IdEr
25.05.2014 01:04:51
0
0
до 13- тролеите са ДАК-Чавдар 317 ETR, изключително ненадеждни между другото, един изгоря в Перник, другят бе на косъм.. :D
15.
$h@IdEr
25.05.2014 01:02:38
0
0
Първо, вижте само листчето хартия, на което е напечатано 15231! Това НЕ Е 15231, а е 15253, задния му номер бяха позабравили да го намацат с баданарката (значително по-светъл нюанс на червеното от оригиналния). Оригиналният 15231 вече сигурно е разчастен, защото беше "пенсиониран" още преди повече от седмица, когато кметя се снима с него (има снимка въ ФБ страницата му). Разликата м/у двата ще я направите лесно - тролеят от снимката във ФБ е с релефно предно стъкло, а този е с плоско. Разбира се, че никой няма да смени джама на тролей, който след няколко дни ще е в насипно състояние, дори само заради пиара на кмета. За ДВГ-тата, които толкова хвалят - вярно, че тролеите Берна (тия червените, дето пенсионират) нямат инсталирани ДВГ-та, обаче Волвата, или поне повечето от тях, имат такива вградени и няколко пъти съм ги виждал в действие при авария. Така че не знам защо се представят като някаква космическа иновация, при положение, че още през 1975-а (год, на производство на Волвата) хората са го измислили...
14.
xcvb
23.05.2014 18:38:42
0
1
Гладни журналя и охранени политици в нов тролей е заглавието......
13.
песен
23.05.2014 04:32:09
0
0
Кефи ме как на Берната са пуснали песента на Васил Найденов, както му викаме Васко Кецата. Песента на Васко идеално пасва с изпращането на Берната.

От друга страна пък много ме кефи как на новата Šкоdичка са пуснали хубавата развеселяваща песен “Троооооолейййй трооооооолейййй ти все вървиш напреееееед, трооооолей, троооолей, ти все вървиш навре”. Тази песен я пееха на пернишките съчленени бежови тролеи със зелените ивици, а сега я свързват с красиви нови модерни тролейчета. Тази песен я слушах и като я слушах се смях с глас, и думите са много разсмиващи.
12.
реклама
23.05.2014 00:52:02
0
3
Наш Митьо прави малко предизборна реклама, нали е зам на Бойко :)
11.
rrrrrrr
22.05.2014 21:50:47
0
2
Ами майка ти взима по 2 лева за свирка и 3 за анален на гаров площад.Що питаш2
10.
mapmalad
22.05.2014 21:25:44
2
1
Ами посочи го кой е този някой за да го вкарат в затвора ,или само драскаш от любов към драскането?
Като вземат да пишат ,този взел онзи взел.
Кой бе ? Каун нещастен ,напиши кой !
9.
Boby Buildera™ (борко армартуриста)
22.05.2014 21:09:43
0
1
Нови автобуси и тролеи и същите тапаци и кретени, които се возят.
8.
ррррррррр
22.05.2014 20:05:12
2
3
До разбирателя по долу-Евро проекта гарантира отпускането на средства за закупуване на тези тролеи а не ги предоставя.От тук нататък представител на общината се свързва с даден производител с искане за предоставяне на оферта за цената според бройката на поръчаните тролеи, като се избира най изгодната оферта.
И все пак някой по веригата в общината си опъва комисионната или бонуса(както искаш така си го наричай),но някой лапа парата.Ясно!
7.
MOMATA I KORUPCIJATA
22.05.2014 19:47:13
1
3
Хайде сега, МИМЕТО и цялата му подопечна администрация, ДА СЛЕЗНАТ от СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ и се качат на тролейте и автобусите. Ада видим, колко сте велики за пред камерите и как докато връзвате примамки на бургазлии, покрай тролея се ПРИСЛАМЧВА кметския ЛЕКСУС и сприра пред него ..... То бива демагогия, но от вашата вече ни се повръща нагли тербераси.
6.
дада
22.05.2014 19:06:22
2
2
Има комисионни, има и стимул за работа ;). Като държавата не може да ги стимулира със заплата, те намират начин за стимулация - в този случай има и нещо за народа(в много от случаите нищо не стига до народа).

Поздрави
5.
...
22.05.2014 16:01:27
3
4
Има, има и то какви.
4.
Hm
22.05.2014 15:55:40
4
10
По принцип съм аполитичен и не вземам страна,но на този под мен мога да му отговоря,че автобусите,както и тролеите са по европроект.Дали там има комисионни не знам.Само знам,че има нови автобуси и нови тролеи,което не е малко за град ,като нашия.Сигурен съм,че форумният герой,ако си спомене името ще можем и ние да разберем с какво и колко е допринесъл за развитието на града ни.
3.
Викторина от олипиадата вПМГН.Обрешков 1крьг
22.05.2014 15:17:58
19
6
1автобус струва 270000ЕВРА комисионата е10 ПРОЦЕНТА атобусите са 100 броя пита се в задачата колко Апартамента по морето може да построи кмета иколко амартамента в к-с Атлантис Сарафово са собственостна Цветан Цветанов отговорите изпрайщайте на адрес Бургас ул.КонтАндрованти за ППГерп
2.
елена
22.05.2014 15:09:42
1
5
Флагман пак не са разбрали, че тролеят е "Шкода"
1.
коко
22.05.2014 15:03:47
2
11
Швейцарският тролейбус „Берна“, служил близо пет десетилетия вярно на Бургас.
Беееее не знаех че от толкова години имаме тролейбусна мрежа!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори