×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Антитерористи простреляха и задържаха психаря Петко Савов, убил полицай в Лясковец (ОБОБЩЕНА)


Антитерористи простреляха и задържаха психаря Петко Савов, убил полицай в Лясковец (ОБОБЩЕНА)
С много едри сачми за глигани е заредил ловните си пушки стрелецът Петко Савов. От 2011 г. той има асоциални проблеми, не е излизал от дома си и демонстрира изключително висока степен на агресия спрямо околните и изключване на всяка форма на диалог
14 Март 2014, Петък, 08:19 ч.
Автор: Флагман.бг Снимка Тв7

Спецполицаите шурмуваха барикадиралия се луд бизнесмен

Спецполицаи от отряда за борба с тероризма простреляха и задържаха психопата Петко Савов, който откри огън по хората в Лясковец, уби спецполицай и рани други трима. Лудият бизнесмен се бе барикадирал на първия етаж в сградата, където живее. "Психопатът от Лясковец Петко Савов е задържан и спецоперацията е приключила. Мъжът е бил ранен и обезвреден", съобщи в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

При провеждане на полицейската операция в Лясковец загина служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. Трима са ранени, без опасност за живота. При един от тях изисква специализирана намеса на хирурзи.

„На 12 март е постъпил сигнал за това, че са отправени заплахи от Петко Савов, че ще използва оръжие срещу ученици, ако продължават да вдигат шум. На 13 март случаят е обсъден във Върховна касационна прокуратура и е взето решение да се действа по неотложност. До това решение се стига по няколко причини – предвид наличната информация за въпросното лице до момента – от 2011 г. то има асоциални проблеми, не е излизал от дома си и демонстрира изключително висока степен на агресия спрямо околните и изключване на всяка форма на диалог”, заяви Йовчев.
„Притежавал е законно оръжие - 4 броя - две ловни карабини и две ловни пушки, но разрешенията му са изтекли през 2012 г. Правени са опити да предаде доброволно оръжието.

Савов има изготвен профил на личността от психолози в МВР, в който пише, че е емоционално нестабилен и агресивен. Предвид високата степен на обществена опасност и директната заплаха, че може да използва оръжието си, се действа неотложно. Била е подготвена полицейска операция, с участие на Специализирания отряд за борба с тероризма, в резултат на което е трябвало да бъде принудително проникнато в жилището и да бъде отнето оръжието. Имало е психолози на място. Взето е решение тази операция да не се провежда. Предвид директната заплаха, че може да използва оръжие спрямо учениците, е мотивирало това решение, което е взето”, каза вицепремиерът.

По заповед на главния секретар на МВР, на 13 март е изготвен план за провеждане на полицейска операция. В 00.00 часа на 14 март започва инструктаж, на който присъства началник-отдел от ГД „Национална полиция”, командир на Специализирания отряд за борба с тероризма. Провежда се повторен инструктаж. И на двата инструктажа са присъствали психолози”, добави той.
Ранени са двама души в резултат на рикошет на куршума. Служители отново подават команда да се прекрати стрелба. Лицето заявява, че ще се предаде, след което открива огън. При него загива на място служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. Спазени са всички нормативни документи, спазени са процедурите. Към момента от последните минути получих информация, че лицето е задържано, ранено, каза Цветлин Йовчев. Парламентът почете с минута мълчание паметта на загиналия полицай.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по-рано съобщи, че спецполицаите отишли в къщата на Савов, за да предотвратят нападение над децата в училището, което се намира срещу дома на психичноболния мъж. „Образувано е досъдебно производство за закана за убийство и незаконно съхранение на оръжие”, обясни Лазаров. Става въпрос за отправени заплахи към директора на училището СОУ „Максим Райкович”.

Психично болният Петко Савов стреля с незаконен арсенал през прозореца на дома си, където се бе барикадирал. Оръжията трупал с години, коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.
"Образуване е досъдебно производство срещу Петко Савов за незаконно притежавано оръжие и закана за убийство. Последната е от вчера, когато е заплашил децата, че ще стреля по тях с пушка", заяви  Лазаров.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допълни, че

Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г. От тогава до ден днешен той не е излизал от дома си.

„Изглеждаше особен, не много контактен”, описа съгражданина си кметът на Лясковец Ивелина Гецова. В общината не са пристигали жалби от страна на Савов срещу СОУ „Максим Райкович”. За сметка на това самоизолиралият се и психичноболен мъж се оплаквал пред местната власт от съседите си, с които живее в една кооперация. Пречело му, че правят зимнина в двора, както и парното им. Общината е правила проверки по сигналите му и нито един от тях не се е оказвал верен. Част от жалбите били внасяни от името на майката на Савов, която, според кметицата, е на около 70 години. „За нас е важно този наш съгражданин да бъде изтеглен, изолиран от територията на града”, заяви Гецова.

Няма опасност за живота на ранените полицаи, съобщиха от областната болница във Велико Търново. Полицаите са в стабилно състояние, намират се в операционна. Двама от униформените са ранени по-тежко, третият е в по-добро състояние. Най-сериозните им травми са по ръцете. С много едри сачми за глигани е заредил ловните си пушки стрелецът Петко Савов, съобщават източници от болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец поставял плакати в училището, които предупреждават децата да се пазят от психичноболния Петко Савов. Децата са били предупредени и не са играели в двора на училището, дори когато са имали часове по физическо от страх да не им се случи нещо лошо. Преди да се разболее преди половин година, убиецът е бил известен бизнесмен.

Четирима психолози разговаряха с убиеца Петко Савов.  Всички негови съседи бяха евакуирани, а децата  от намиращото се отсреща училище не бяха допуснати до района. Районът бе отцепен. Всички хора и журналисти се намираха в радиус от най-малко 1000 метра от къщата на Савов. Свикан беше кризисен щаб от кмета на Лясковец Венелина Гецова и директора на училището Николай Кожухаров.

Според свидетелка, стрелбата в района между СОУ "Максим Райкович" и поликлиниката в Лясковец е започнала още в 5.55 часа сутринта. Хората викат: "Петко, предай се", твърди жената. Освен виковете на хората, се чували и изстрели, твърдят други очевидци.

Майка на ученик, който учи в СОУ „Максим Райкович” в Лясковец” заяви, че синът й се е оплаквал от заплахите на психичноболния Петко Савов. 13-годишното момче разказало вкъщи за предупрежденията от страна на директора. „Не е работа на директора да лепи плакати. Трябваше просто да го приберат този човек, който уби човек”, заяви тя. Той разказал, че Петко Савов лично казвал на децата, „че ще ги убие, че ще ги застреля”. Родителите не познават мъжа, майката дори се обаждала по съседи да пита за него. Майката заяви, че днес децата не са ходили на училище. „Имаше много добра организация, отцепен беше пътят”, каза тя.

В категории: Крими


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
7
Коментара по темата
7.
ssss
14.03.2014 15:13:35
0
10
maniaka e triabvalo da vleze v narodnoto sabranie da gi 4ukiasa tia gadove
6.
бургазлия
14.03.2014 14:53:49
2
7
Стига с тая мантра за психично болния - този има ЗАКОННО притежавани 2 ловни пушки и 2 карабини, които се издават след медицинско и преглед в психото (за карабините контрола е още по-засилен).
5.
aaaaa
14.03.2014 13:20:42
2
8
КАКВО СА ЧАКАЛИ .... МИШОЦИТЕ КОИТО СА РЪКОВОДИЛИ ПОЛИЦИЯТА В ТОЗИ РАЙОН СА СЕ КРИЛИ С ЛАМАРИНКА НА ДУПЕТО И СА ЖИВЕЛИ ДЕН ДА МИНЕ ДРУГ ДА ДОЙДЕ И ХОП СЕГА МУХЛЯРА Е ПОВИШЕН В НАЧАЛНИК НА РПУ В СОФИЯ ... ТАКА Е ЗА ЖАЛОСТ В ЦЯЛАТА СТРАНА . ОТДАВНА МВР СЕ КОМАНДВА ОТ ТРАВЕСТИТИ , ЧАНТАДЖИИ, МИШОЦИ ,ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДЛОГИ КАЛИНКИ И ПАРАШУТИСТИ ...
4.
1111
14.03.2014 11:50:34
1
7
Този ненормалник трябва да го оковат с вериги и да го затворят. Какво са 4акали досега от полицията 4е не са го заловили навреме при положение 4е е имало сигнали срещу него- Ненормалник
3.
aaaaa
14.03.2014 10:07:13
1
15
амида много е лесно да се стреля по полицаи , много е лесно да се псуват ритат и да се обвиняват . така е закона не се прилага добър или лош , съда корумпиран до костния мозък , политици наркомани педерасти , полицейски шефове парашутисти и путьовци ... какво да очакваме от такава държава .....
2.
сачмата
14.03.2014 09:05:24
1
22
Не стреляйте по полицаи защото утре като стане напечено на твоя задник при тях ще ходите да ги молите за защита
1.
1122
14.03.2014 08:38:28
2
12
Не е лесно да си бизнесмен в България-рано или късно изпушваш и хващаш пушката,а за мишени политиците.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори