×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ако ни бяха оставили на власт, щяхме да завършим обхода на Бургас/ВИДЕО/


Ако ни бяха оставили на власт, щяхме да завършим обхода на Бургас/ВИДЕО/
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Август 2013, Петък, 19:59 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Не може да кажеш баста на всичко постигнато през тези четири години - освен, ако не си хванат в гората над Етрополе

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо посети Бургас. Той се срещна с актива на партията от целия регион в хотел "Приморец". Борисов не бе стъпвал в областта от парламентарните избори. Той пристигна в града около 17:30 ч., като за пръв път от доста време бе без зам.-председателя Цветан Цветанов. В приповдигнато настроение, характерно за ранния му период, бившият министър-председател говори открито пред журналисти за визитата си и бъдещите цели пред ГЕРБ.


-Г-н Борисов, какво ви води днес в Бургас?

-Сега имам повече време и обикалям организациите. Вчера бях в Сливен, Стара Загора, Чирпан. Днес с кмета(б.а. Димитър Николов) се разбрахме да се видим. Ще се срещна и с актива, за да им разясня какво мисли партията по основни теми. Например за връщането ни в парламентарните комисии. Това го обясних вчера, но виждам, че се злоупотребява с думите ми. Да уточним – ГЕРБ се връща само в комисиите, като членове по две причини: да ги принудим да имат кворум и да алармираме своевременно обществеността за това, което те мислят да правят. Няма да участваме със зам.-председател на парламента, няма да им легитимираме това ръководство на Тройната коалиция. Не виждам как човек на ГЕРБ ще седи до БСП, ДПС и „Атака“ на трибуната на парламента. Няма да участваме и в международни делегации.

-Тиражира  се информация, че сте се разбрали със Сергей Станишев за избори през май.

-Съзирам поредната манипулация. Нито сме говорили, нито имаме такива договорки, нито срещи или чувания по телефон. Те по този начин искат да объркат протестиращите и хората, които не ги понасят. За съжаление на вашите съседи във Варна много пъти съм им казвал. Бургас имаше шанса да има кмет, правителство на ГЕРБ, което да построи магистрала „Тракия“, жп линиите, инвестира в големи проекти - все неща, които раздвижват Южна България. Ако бяхме останали вече щеше да бъде готов и обходът на Бургас. Вчерашното изявление на министърката (б.а.регионалният министър Десислава Терзиева, определила за приоритет жп транспорта), всъщност е едно продължение на изказването на министъра на транспорта Данаил Папазов, че в следващия програмен период България ще работи за развитието на жп транспорта. Това е е направено и вече е факт в развитите държави. Но ние имаме 3,5 млн.автомобили, заради което магистралите към този момент са ни изключително важни. Предишната Тройна коалиция с АМ „Тракия“ искаше да открадне близо 6 млрд.(б.а. не уточнява валута). И да ви го кажа по простичко – на входа на Бургас щеше да има бариера и всеки, който се качи на магистралата да плаща. Това е публично-частното партньорство, за което те говорят и предлагат за АМ „Хемус“. А този проект с огромни усилия бе вкаран в Брюксел(!?), но те няма да го изпълняват и изграждайки магистрала „Хемус“ на този принцип ще обрекат Северна България.

-Имате ли притеснения за вашите кметове, например за забавени техни проекти?

-Нашите кметове работят много добре и те се доказаха пред годините, че могат, знаят и разбират. В същото време, се сблъскват с тази Тройна коалиция. Всяко едно назначение, на които и да е човек или пост предизвиква скандал. Не ни очаква нищо добро, заради това и ще разясня на актива да обяснява навсякъде, че това правителство трябва да си ходи ден по-рано. Всякакви колебания, които имахме, че те биха могли да направят нещо, вече са погубени. Те са безобразно неподготвени.

-От вашите кметове не забелязваме единствено Панайот Рейзи. Да не ви вече да не е член на ГЕРБ?

-Панайот!? Не знам, не съм влизал вътре(интервюто е пред хотел „Приморец“, а вътре са функционери на ГЕРБ от региона). Преди няколко дни се чувах с него, нямаше нищо.

-Ще запази ли групата на ГЕРБ целостта си след учредяването на БАСТА?

-Надявам се. Този въпрос не е стоял никога на дневен ред. Не виждам защо БАСТА може да ни притеснява. Познавам ги всички тези хора, пожелавам им успех, но вчера и в Сливен споменах: не може да казваш на всичко, което си правил в последните четири години БАСТА. Това не са хора хванати в гората над Етрополе. Например четири години, г-н Найденов е бил министър. Какво ще каже той за своето управление? Ако не му е харесало да бил си отишъл, никой не го е държал против волята му. Бих се радвал на тях, ако тръгнат да свалят Тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака или привлекат депутати от тези партии. Не виждам смисъл в това, което ежедневно чувам, че единствената им цел е да разбият групата на ГЕРБ. Ако нещо не им е харесало трябваше да напуснат много отдавна. Те са били много често с мен и можеше да споделят, но не го направиха.

-Г-н Борисов, ще търсите ли разговори с Реформаторския блок?

-На тази тема винаги съм казвал, както и на колегите от БАСТА: пожелавам им успех, всяка партия седи на своя крак, бори се за избирателите си и се явява сама на изборите, ако иска да управлява. Това го е правил ГЕРБ винаги, продължава и в момента.

-Какво предстои оттук нататък?

-Сега е петък вечер, дойдох, видях и си тръгвам обратно. Даже не знам дали няма някое пусто плажче да ме заведе кметът и да се изкъпя. Тази година още не съм ходил, но имам тен защото всеки ден играя футбол гол до кръста.

-Колко приятели имате във фейсбук?
-Хакнаха ми сайтчето, уплашиха се. В понеделник влизам в туитър, за да видя там какво ще  направят. Просто виждате, те се опитват да пречат и смачкват всичко, което не е в тяхна полза.

*в интервюто са използвани и въпроси на други медии




В категории: Политика


Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
13
Коментара по темата
13.
KIRO KURO ut SLIVEN
03.09.2013 04:31:44
1
1
KUR ZA BOKO,KMETA I SINITE PEDERASI NA IVAN KOSTOV .DA GO DUHAT SIRENYASAL.DA JIVEE KOMUNIZAMA I PAMETTA NA SVETI TODOR JIVKOV.
12.
sisi
01.09.2013 19:05:15
0
6
трябва да им се отнемат тези права и имунитети на депутатите, да не си правят каквото си поискат
11.
y
01.09.2013 14:31:47
2
5
видях ги на обратния път към Ветрен около 20 ч. бяха с две коли заели двете платна караха сигурно с 160 км/ч пуснали хиляда мигащи светлини,буркани.Може и да са натикали някой в канавката пак.Тия целия път е техен
10.
Искрен
31.08.2013 21:02:40
3
11
Тоз пак надигна глава - АЗ И МАГИСТРАЛАТА, боклук. Не миряса, срам няма, абе кои сте вечно ВИЕ? Казаха му елегантно да се оттегли - ама не, тъпоумният пак иска да е на върха - минал като миндовата кучка през всички партии, обрал възможните облаги и от партията, и то царя, и от къде ли още не. Ама сега ще се изживява като честен демократ. То затова в България няма да има ред - малоумници и мутри с гърдите напред тероризират и деспотират, с мерак да управляват.... ВАЖНОТО Е ДА СЪМ ВЪВ ВЛАСТТА, НА ВЪРХА - ТОВА Е ФИКС ИДЕЯТА НА БОЙКО - избива комплекси човекът...
9.
аньо
31.08.2013 13:04:26
1
7
какво му ома на главата?Силикон?
8.
Дунди
31.08.2013 07:56:29
2
6
Снежка Маджарова какъв ханш е отпорила
7.
Дунди
31.08.2013 07:56:17
1
8
Снежка Маджарова какъв ханш е отпорила
6.
ewfe
31.08.2013 03:02:37
8
13
не го е срам. безочлив и безкруполен.
не ви ли е неудобно да се подмазвате на тая дебела хлебарка.
5.
dsa
31.08.2013 01:41:35
9
11
НИТО СЪМ ТЕ ВИКАЛ В БУРГАС ,НИТО ЪКЪЛ ОТ ТЕБЕ ИСКАМ ,БАБАИТКО--ОБХОДЕН ПЪТ ЩЯЛ СИ ДА ПРАВИШ - С ТВОИТЕ ПАРИ ЛИ ИЛИ С ПАРИТЕ ДЕТО НИ ГИ СМУЧАТ ЕВРОПАТА--НАШИТЕ ПАРИ БОЙКО НЕ ТВОИТЕ
4.
бойко
30.08.2013 22:54:32
5
11
колко боклук на този свят има.ОТ дебело - серко нагоре и курвурляк,курвурляк---който за нищо не става
3.
бойко
30.08.2013 22:54:31
6
11
колко боклук на този свят има.ОТ дебело - серко нагоре и курвурляк,курвурляк---който за нищо не става
2.
KARA KOLYO
30.08.2013 22:31:54
11
10
DA EBA NEGOVATA MAMA V GROBA DA EBA .TOZ KOGATO I DA GO HAKNAT KASNO SHTE E ..KAK MOJE TAKAV OLIGOFREN DA E BIL CHLEN NA BKPto.TE ZATOVA SA GO PRATILI V POJARNATA .AMA I SIKADJII DA GI SHIBAM V ANALITE.AIDE VENZI STEFANOV PONE E INTERESEN.AMA TOYA TAP KATO GALOSH.
1.
Бургазлия
30.08.2013 21:40:52
16
10
ами прав е човека
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори