×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургаски политик дарява заплатите си за обучение на местни лекари във Франкфурт на Одер


Бургаски политик дарява заплатите си за обучение на местни лекари във Франкфурт на Одер
Константин Бачийски взе решението си след като на последната сесия бе отхвърлено предложението му за отпускане на 30 хиляди лева за допълнителна квалификацията на медиците от Бургас
20 Март 2013, Сряда, 13:56 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА

Предложението на общинския съветник от СЕК Константин Байчийски  за подобряването на медицинските услуги в Бургас бе отхвърлено на последната сесия

Бургаският общински съветник Константин Бачийски от Средна европейска класа заяви, че ще дари заплатите си от ОбС от началото на мандата си за обучение на местните лекари в университетската болница във Франкфуртна Одер  . Младият политик взе решението си след като на последната сесия бе отхвърлено предложението му за отпускане на 30 хиляди лева за допълнителна квалификацията на медиците от Бургас. Парите са необходими единствено за техните пътни разходи и командировъчни. Във Франфуркт на Одер, където се развива болнично лечение от началото на 14 век, те ще има възможността да се учат от светилата в медицината съвсем безплатно, а в Бургас да прилагат новостите в лечението на пациентите, като по този начин ще се помогне за подобряването на здравеопазването в региона.

„ Въпреки, че предварително имах подкрепата на голяма част от групата на общинските съветници от ГЕРБ, както и от администрацията, която даже ме насърчаваше да работя по този проект , като дойде моментът за гласуване, те отхвърлиха предложението. Това се случи, защото няколко точки преди това, аз атакувах техни решения, едно от тях беше свързано с повишаването на бюджета за таксата за битовите  отпадъци от 16.9 на 18.5 милиона лева”, коментира пред Флагман.БГ Бачийски.

Политикът от СЕК е единственият от ОбС Бургас, който не е взел нито лев от началото на мандата си като съветник и отказва да вземе полагащото му се възнаграждение, тъй като смята, че е в общинския съвет да помага на развитието на града ни, а не за да печели пари.

„Реално, ако влагам времето, което отделям за обществените дела в собствения си бизнес бих получавал допълнително много повече средства отколкото като заплата, но аз го правя с идеална цел , тъй като дори и човек да живее добре сам по себе си, няма как да се чувства добре, ако средата в която живее не е добре“ коментира съветникът.

Със сумата от насъбралите се заплати и допълнителни лични средства ще може да поеме командировъчните на 4-5 лекари тази година.

„Общинските съветници от ГЕРБ поставиха партийните си интереси над здравето на бургазлии”,  каза още Бачийски.

Неговото предложение на последната общинска сесия на 19 февруари т.г., когато се разглеждаше Бюджет 2013, бе необходимите за лекарите пари да се вземат от тези, които се отделят за Spirit of Burgas. , тъй като фестивала вече се е утвърдил, събира десетки хиляди посетители и милиони лева приходи и според първоначалните планове вече трябва да се самоиздържа, въпреки че Община Бургас продължава да го финансира с по 300 000 лева годишно за предходните години и 150 000 лева за текущата.

Мнозинството обаче не одобри предложението на парламентариста.

„Парите за фестивали са намалени до. Няма как да ги редуцираме още повече.”, реплекира го Руслан Карагьозов от ГЕРБ.

 „По този начин Община Бургас при бюджет от 159 000 000 лева не намери 30 хил. лева за подобряване на нивото на медицината в региона. Така осем месечен труд, чрез който се извоюва възможността безплатна квалификация на лекарите на град Бургас остава без подкрепа от общинския съвет, въпреки че самата Община няма възможност да изпраща самостоятелно медици, ако трябва да ги плаща и тяхното обучение”, коментира още Байчийски.




Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
OHO BOHO
21.03.2013 10:43:18
1
3
GERB-BEZMOZACHNI KAVALI.DA GI NAKAJEM NA IZBORITE.
17.
unknown
21.03.2013 09:23:30
1
6
ДО 9-11 Ти защо влизаш в тоя сайт и коментираш, въобще защо го четеш, май защото ви плащат ГЕРБ-ерите да плюете всички които не са под строя на ГЕРБ и им изкарват кирливите ризи! И да ви кажа че сте прости вие това си го знаете! Смотаняци!
16.
Ники Георгиев
21.03.2013 08:24:20
0
6
А до номер 4: А дано е предизборна кампания , че да има поне за кого да гласуваме, че ни писна от простотиите в общинския съвет, дето председателката я гледах няколко пъти по телевизията да ми обяснява, че в нея бил и хляба и ножа. Ами народа да не вземе накрая и хляба и ножа и ей тогава да ви обясни как да мислите за здравето на бургазлии?
15.
Ники Георгиев
21.03.2013 08:21:58
1
5
Сега разбирам защо от Националния фронт наричат ГЕРБ-ЕРИТЕ овнешки главички.
14.
Митко
21.03.2013 06:38:35
0
9
еееее те се излагат вече, който и нормален човек да е, колкото и политически пристрастен също да е, ще се зарадва на подобна инициатива от която и партия да е, защото тази квалификация за която се пише дори на един човек в нужда помогне значи парите преразумно са похарчени. тука става въпрос за здраве а не за отделните продажни политически игрички разбира сумата да е някаква космическа не че са малко пари, no на фона на бюджета доволно могат да се отделят. това е за хората и човека като специалист си е направил труда да разучи и да организира нещата за нас не за друг. бахти тъпия народ дето сме
13.
през сълзи
21.03.2013 06:10:20
0
8
И защо е "некоректна" идеята??? Нещо административно ли му обясни д-р Манеулян?2 Или самият Стойчев му го обясни!? А,когато се измислят начини да се рекетира легално малкия бизнес в града с какви ли не трикове ,за такси под формата на доброволни дарения,може да измислят административен начин,нали? Айде ,да не се правим по благи от папата...! Ами за тоя пуст "Ин витро "център?? Наляха сумати пари в апарати,които ползват да си държат саксиите.Това ли е "невъзможно административно"?? А когато стане въпрос,все пак да се обучат млади лекари,за да се махнат саксиите от апаратурата и да заработи по предназначение,"административно" не може... Ей,Община Бургас,както казах и по-долу-дане стане като във Варна,че много ни дойде вече....
12.
до 9-11
21.03.2013 05:06:05
7
1
Нормално е в този сайт да плюят съветниците на Герб, нали в него пишат Касабов, Дражев, Божидаров, Бачийски. Манев- не, защото не може да пише.А срещу предложението на Бачийски се изказа зам-кмета по здравеопазване, който много точно му обясни ,че идеята му е неконкретна и не може да се реализира.Просто Бачийски да вземе да се консултира с някой как да предлага нещо, а не да плюе по сайтове.
11.
RE:
21.03.2013 00:23:11
0
7
Прави Бачийски нещо за града и пиша за него, ама що не пишат и за другите съветници?
Щото повечето от съветниците не правят нищо и стоят по цял ден и чакат да им дойдат заплатите. Аз на повечето съветници даже и имената не им знам , камоли какво са вършили за града ни. Чест му прави на това момче, че се бори да направи нещо за Бургас.
10.
ПОТРЕСЕН
20.03.2013 22:21:10
0
7
Тези Глупаци сериозно ли не са заделили 30 хил. лева от бюджет 159 милиона?
Това направо е цинично. И това ми било най-добрия град за живеене. А сигурно е и най-добрия град за умиране.
Май и в Общината трябва да ходим с метлите, че да почнат управляващите да мислят и за хората.
9.
Victor
20.03.2013 22:07:58
0
7
Как може да има толкова прости хора, дето не могат да оценят, когато някой се опитва да направи нещо добро за града ни и хората в него. Сигурно и господ да слезе на земята пак ще го хулят. Ей това като го прочетох, направо ми идва да взема една лопата и да причакам тез дето са били против подобряването на здравеопазването. Тез съветници от ГЕРБ сигурно защитават интересите на частната болницата на съпартиеца си Абумелих и не искат да му създават конкуренция, като изобщо не мислят за народа.
8.
Браво на № 2
20.03.2013 19:36:18
7
3
Напълно си прав(а). Тоя вместо да си вземе мижавата заплата на общински съветник ги дал на \касабова за да ише хвалебтия за него!!
7.
до 6
20.03.2013 17:53:43
3
2
възмутена се пише с "у" , а не с "о". Изключително неграмотно и някак си не върви да критикуваш, когато сам си смешен. Бачийски, да не си ти ?
6.
възмотена от коментари
20.03.2013 16:39:31
2
12
Ама вие въобще не четете за какво става дума в тая статия! Ще се сетите обаче като отидите на лекар и ви уморят вас или някой ваш приятел колко некадърни доктори има в Бургас!!!! Имам чувството че всички коментари са от някакви привържаници на ГЕРБ...Да ви попитам като пускат статии за Дянков през ден що не пишите че е сключил договор с Касабова? много сте смотани и поздравления за Бачийски!
5.
Умилително
20.03.2013 15:24:32
9
3
Тази сърцераздирателна история на Бачийски просто е за сериал....Истинска майка Тереза. Добре че от СЕК са така загрижени, те ще ни "оправят", да знаете
4.
new
20.03.2013 15:22:38
4
3
и на други им е направило впечатление - за два дни две статии за този .... прекрасен изключителен политик. в предизборна кампания ли сме?! как го таксувате за рекламата, бая голямо каре му отреждате
3.
през сълзи
20.03.2013 15:04:16
4
7
Смях-не смях, ако има и една лъжлива буква в тази информация ,ще те разбера.Но да ми говориш,кой ходил на заседания,колко стоял и кога си тръгвал е глупаво,при положение,че безмислени точки се нищят по два дена.Но пък от друга страна,ти сигурни много искаш,сесиите да минават под строй-ПП Герб гласуват всички по команда и до обяд се изнасят.Или ,друг вариант,защо не гласуват точките "ан блок" и направо в 10ч да са на кафе? Ами малко да си размърдат мозъците,да се замислят .В предложенията ,които се правят може да има и нещо смислено.Да ти е..ба и най-добрият град за живеене....
2.
смях
20.03.2013 14:44:29
8
7
От всичко написано тези дни в хвалебствие на Бачийски, разбираме, че е сключил договор с Касабова.
Нещо малко сте пресолили манджата.
Бачийски е бил два пъти на заседания на общинския съвет за година и половина и за това не взема заплата.И то идва към обяд за една-две точки и си тръгва. Ако така се работи ... Или като си плащаш на една медия, излизаш най-важния общ.съветник.
1.
Разбойници
20.03.2013 14:35:46
0
7
За кого мисли ПП ГЕРБ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори