×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на община Средец посъветван да спретне арест на кметицата на с. Дебелт


Кметът на община Средец  посъветван да спретне арест на кметицата на с. Дебелт
Кметицата на Дебелт – дребничката Иванка Ангелова, има малка фурна за хляб, бизнесът й е чист, провокацията трябва да стане тая вечер на митинга, в подкрепа на Жабов щяло да има много цигани
15 Март 2013, Петък, 15:49 ч.
Автор: Флагман.бг Снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

В протестите пред сградата на кметството в странджанската община тази вечер щели да пуснат и платени цигани, за да има кървав сблъсък

Кметът на община Средец Иван Жабов е на ръба да вземе криминални решения и да организира активно мероприятие, които биха го вкарали в затвора. Флагман.бг разполага с информация, която е стигнала до органите на МВР.

Вчера вечерта, докато Общинският съвет и Жабов заседаваха в залата на кметството за да приемат бюджет 2013, сградата бе щурмувана от протестиращи граждани, които поискаха оставката на екипа му, както и разпускането на Общинския съвет, който пък се бил превърнал в корумпиран придатък на кмета. Основното ядро от протестиращи бе дошло с два  автобуса от най-голямото село на общината – Дебелт, водено от кметицата Иванка Ангелова. Тя, националният лидер на партия Средна европейска класа Георги Манев и партия Национален фронт за спасение на България, бяха организаторите на митинга в центъра пред кметството.

 
Такова „влакче“ направиха охранителите на кмета Жабов пред една от вратите, но не успяха да удържат напора

 Първоначално Жабов бе обвинен затова, че предвидил двойно по-високи заплати за чиновниците и че в кризисната година шефката на местния парламент Надежда Палова искала пари за лаптопи на съветниците и ремонт на залата, по подобие на богатата морска община Созопол. Обвиненията на площада снощи обаче станаха доста неприятни и засегнаха съпругата на Жабов – Христина, която всъщност командвала зад кадър цялата община. Чуваха се възгласи, че герберовият кмет се обвързал с бившия червени величия и им осигурил работа в общинското горско стопанство. Сечта в новата общинска структура била безпрецедентна. В Странджа били пуснати фирми, които поголовно сечали скъпата дървесина, от което Жабов и червените прибирали комисиони. От друга страна кметът давал тлъстите обществени поръчки на фирми, от които сериозно се бил облажил. Не се съобразявал нито с партийната дисциплина на ГЕРБ, нито с коалиционния си партньор от СЕК, която има двама съветници и зам.кмет. Наскоро Жабов уволнил другите двама зам.кметове, защото отказали да подписват книжа, заради които биха станали следствени. Всичко това и още много други обвинения бяха чути и в залата, когато народът нахлу, за да линчува съветниците, които се били слели с корумпираното управление. Самият Жабов и шефката на местния парламент Надежда Палова изглеждаха уплашени, но това не им попречи бюджетът да се гласува за броени минути.


Журналистът Димитър Байрактаров от СКАТ тв направо взе думата от деловия президиум, без някой да му я дава и призова Жабов да си ходи


Веднага след това Жабов се качи в кабинета си, ползвайки аварийния изход, а Палова не успя да каже на репортерите, все пак, каква е бюджетната рамка.

„Не мога да си спомня, някъде около 13 милиона, но нека утре да ви каже кметът“, заяви тя и също се качи при него. Едва, след като лампите в сградата угаснаха и се разбра, че и последният недоволен вече се е изтеглил от центъра, Жабов и Палова напуснаха сградата, охранявани от многобройните пазачи, назначени на общинска служба. Огромният брой пазванти във фоайето на кметството, според опозицията, бил назначен през тази година.

По-интересното е, че избраната с подкрепата на ГЕРБ Иванка Ангелова в момента е основният враг на Жабов, тъй като той ощетявал село Дебелт с по-малък бюджет, отколкото хората заслужавали. Жабов заяви, че м.г. за Дебелт е дал 130 хил.лв. при внесени оттам в общинската хазна не повече от 40 хил.лв. като данъци и такси.

Не е ясно и какво всъщност е разпалило негативизмът  на Георги Манев, който призова зам.кметът му Николина Дамбулова и двамата му общински съветници да напуснат. Според запознати, става въпрос за тежка корупция, която при така развиващите се събития, със сигурност ще излезе наяве, тъй като народът е почнал да освирепява, научавайки на час по лъжичка от истината.

По тази причина снощи един от тайните съветници на Жабов е казал, че трябва да се спретне номер на Ангелова – да бъде провокирана, за да я арестуват и да я дискредитират. За тази вечер в протеста трябвало да бъдат включени цигани, които да предизвикат сбиване с хората на Манев, Ангелова и НФСБ.

За 16 часа беше предвиден протестен поход от Дебелт до Средец, където в 17 часа да почне отново митингът. Проливният дъжд обаче го провали. Протестът може и да се отложи, тъй като дъждът не спира към този момент, 16,50 часа.

„Справедливото разпределение на бюджетните средства в една община не е в компетентността на партията. Мога само да призова нашите общински съветници да се държат разумно“, каза областният координатор на ГЕРБ депутатът Димитър Бойчев.

Припомняме, че учителят Иван Жабов бе избран на втори тур с разлика от няколко гласа срещу червения несменяем Тодор Пройков. За избора му решаваща роля в последния момент изигра Георги Манев.

Снощи правеше впечатление, че служителите на РУП-Средец наблюдават митинга и нахлуването в Общината напълно безучастно. Те си правеха конушмак пред своята сграда и дори се наслаждаваха на тежкото положение, в което бе поставен кмета. Според зловредни слухове, съпругата на един от офицерите в РУП-а била пренебрегната при назначенията от новия кмет и затова редовите полицаи сега не показвали съпричастност.

Очаквайте още подробности около протестите в Средец


В категории: Средец


32
Коментара
Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
32
Коментара по темата
32.
Георги Манев
02.04.2013 15:25:02
0
1
На всички мой зложелатели и писатели видяхте, че съм прав и защитавам интересите на хората. Областния върна ли Ви сега бюджета за ново разглеждане, защото няма публично обсъждане с хората и заради нарушения.
31.
gigov
20.03.2013 16:24:06
0
5
Целия общински съвет сравняваме с Африканските СССкъкълци!Как ще плащаме милионите?
30.
жорко
19.03.2013 15:24:01
2
2
Жоро Наркоманев най-големия използвач и некадърник
29.
Големи сте 3
19.03.2013 14:06:52
0
6
Като сте такива разбирачи защо гласувахте за ГЕРБ А?Гласувайте за идеи а не за някакъв велможа който ВИ обещава нещо което и вие знаете ,че няма как да стане!!!А идеите са :
Промяна в закона за ДДС !
Промяна в закона за ветеринарите!
( сега те са маркировачи а не ветеринари)
Промяна в закона за селското стопанство!( трябва да се дава субсидия за произведена продукция а не на дк или глава добитък)
Промяна в закона за енергетиката!
Промяна в закона за митницитеИ още много закони трябва да се барнат, за да отговорят на искането на БИЗНЕСА !!!! Защото чрез бизнеса има просперитет!!!!!Има работещи хора , има пари за пенсионери и така на татък... Нека да има повече богати хора така и държавата ще ни е по богата.Но не само богати а и МОРАЛНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
С уважение към Всички:
АЗ
28.
Гошо
18.03.2013 12:10:44
1
7
Жабов, Бончо, Паловата с нейните некадърни съветници вън .Такова крадливо племе не е имало в Общината до сега. Браво на Ивана че иска да отвори учите на заспалите Грудовци .Не ги ли гледахте на СКАТ снощи му задават въпроси на Жабов а той като някой олигофрен не може да отговори.
27.
мишо
18.03.2013 11:51:07
1
8
А бе вие тъпи ли сте не виждате ли или така ви е по удобно. Ще разбере ти какви крадци са Жабов и Паловата .А ма ще е късно те са блъсни единия удари другия.
26.
!!!
18.03.2013 10:13:33
2
6
Не са свършили парите,ще видите,кои пари ще свършат и кой ще плаща заемите на Общината.Не не за парите Ви е зор, а затова ,че сте страхливци .Предателството винаги е било в кръвта на българина ,а страхливците винаги са били без собствено мнение.
25.
До 24
18.03.2013 09:50:24
4
4
Няма да има защото свършиха парите на
НФСБ И СЕК
24.
******
18.03.2013 07:23:35
0
3
А днес ще има ли митинг,някой знае ли? И ако знае моля пишете да излезем повече хора...Благодаря предварително)))
23.
Selqnin ot sredec
17.03.2013 16:07:21
0
3
Gleda i se cudq ... Abe tezi komentari v zashtita na Narkomanev gi pishe samo mestniq kurv Tancheto ot sada
22.
maria
17.03.2013 13:08:58
2
4
boje tragnal manev da sta4kuva dori i negovite ob6tinski savetnici nego iskat toi izritan ot vsqkade.NEKA RAZBERE ,4E POVE4E OT TAZI OB6TINA NQMA DA KRADE I BRAVO NA KMETA DA GI MAHNE VSI4KI STARI LIZA4I
21.
Хамчо
17.03.2013 10:02:57
1
1
Коя е "Лйонито"?
20.
tania
17.03.2013 09:14:06
2
2
kakvi protesti 10 cigan4eta ot debelt i dori neznaqt za kakvo sa tam .kmeticata iskala kola za 30 hilqdi leva boje boje i neka pod4ertaem ,4e tq e vzela pari ot dosta hora za da se bontuva ste6tu kmeta selqnka totalna
19.
Ка-алиев
16.03.2013 20:14:01
2
3
Boichev, zvanni im po edno telefonche na savetnicite, ili imach nomera samo na Jabov? Samo za oligarsite ot B S P raboti Jabov i mafiata, ne znaech li? Vidq li kak go zashtitav Kaludov? Domata i Palova zachtitiha li kmeta?
18.
Големи сте 2
16.03.2013 20:01:46
0
0
Нито един протестиращ не се появи днес пред сградата на общинската администрация в Средец в уречения час. Въпреки, че вчера на няколко пъти по време на протеста организаторите призоваваха за посещение и днес, никой не се появи.
"Вие трябва да сте силни, трябва да подражавате на Варна и със всеки ден да ставате все повече и повече", се чу от трибуната в центъра на града.
Днес липсваха и автобусите, водещи протестиращи от Дебелт.
На мястото бе само звено "Общински ред и сигурност". 16.03.2013 Sredec News
17.
Големи сте 1
16.03.2013 19:43:03
2
4
В момента БСП се точат на много гласове.
Атакиста от Зорница ще им помогне!Драчевската кметица също.Дебелт също.
и още много други партизани.В момента това е една пушилка и правеж пред гражданите на средец.Качили на един автобус 30 души ( 25 циганина и 5 циганина правени от горския)и направили протест.Зависта ни яде нас скъпи грудовчани "защо той а не аз".Уважавайте си институцията а като дойде време гласувайте с главата си, за да не си стягате после ГЪЗА!!!
16.
Големи сте
16.03.2013 19:32:01
1
5
До последно никой не мислеше че ГЕРБ в средец ще спечели!Дори тия партийки като НДСВ,СЕК,МЕК,АТАКА,МАТАКА ,БСП и разни други помияри и политически трупове от Грудово. Не харесвам ГЕРБ но те си изиграха правилно картите и си си имат кмет!Като разбраха какво стана и се осафериха почнаха да се мазнят на Жабов .Всички са едни Корифейци! Ама ГЕРБ нали са като Водача си Бойко зеха че се изпокараха.И остана само д-р Гюзелев да командва цялата община.Не си мислете че от Жабов зависи нещо.
Ако на някой му пречи тази истина може да я изтриете!!!!!!!
15.
Перко Скаларов
16.03.2013 18:44:48
2
5
Скъпи Учители, как ви звучи това: "Слагаме послушен Директор, източваме делегирания бюджет, закриваме горния курс, та като ме свалят (мястото ми се пази) - да си имам повечко ученици в професионалното и да си вдигна даже и заплата" Тук да ви светне че Бождерменова не е случайно уволнена. Докога ще спите Будители???
14.
правелно
16.03.2013 18:05:20
1
2
Съгласни сме с костатацията че кмета и съветниците да си ходят до един.Ако не ? идва улицата ......
13.
правелно
16.03.2013 18:05:03
1
2
Съгласни сме с костатацията че кмета и съветниците да си ходят до един.Ако не ? идва улицата ......
12.
!!!
15.03.2013 20:46:18
2
4
Кой му е съветника на Жабов?Жена му ли му даде пак този съвет или пенсионера Бончо,дето само той му остана верен.Той да може това да направи ,тогава ще види какво е "обич" народна..
11.
$$$
15.03.2013 19:53:50
0
6
Мисля,че на всички ни стана ясно,че в местния парламент има само една партия.Тя няма нищо общо нито с идеите на БСП, нито с политиката на ГЕРБ.Общата платформа на нашите общински съветници е далаверата.Тази далавера скоростно води градчето ни към упадък и го обрича на изчезване в близките години.Така наречените проекти създават куха заетост,която само удължава агонията на трайно безработните и обогатява шепа хора на гърба на мизерията и безизходицата.Вече нямам вяра във здравия разум на съгражданите си, които продължават да се противопоставят на партиен принцип, оставайки слепи и глухи за далаверите на своите водачи.
10.
Todor
15.03.2013 19:48:28
2
8
Абе, нали се сещате че ако Жоро Манев искаше да направи нещо за себе си в Община Средец, можеше да го направи през зам. кмета си и със двамата си общински съветници, без който ГЕРБ не можеха да направят нищо и щеше да си трае, но той се отрече от водача си Димитър Янков, като му поиска оставката и на Николина Дамбулова, , защото ако не беше той , досега още щяха да ни правят на маймуни. Човека пак показа, че е от народа и е с хората.
9.
Райна Княгиня
15.03.2013 18:50:59
2
9
Ами защо не ги оставим да си крадат .В место да се радваме че има будни хора като Ивана и Манев ние трябва да ги оплюваме....Е нека тогава се радваме на пенсионерите като Богданов където през целия УЖЖЖЖ работен ден пушат цигари с г-жа Данбулова .Да но наропда вече нее прост а даже е безстрашен и няма да им прости никакви безхаберия от страна на глупавите ни управляващи(кой бивша проститутка ,кой бивш пен..л) въпреки че в тоя занаят БИВШИ НЯМАААААА и които си е бил такъв такъв си остава.......Само някой ,,Бивши да не забравят от каде са тръгнали)
8.
Бенковски
15.03.2013 18:22:24
1
8
Те добре,че бяха Манев и сие(без значение какви користни подбуди ги гонят),та и в Средец,след 15-20 години да има протест.Абсолютно за тъпи ни взе ограничения Жабов,щом не се посвини за 17 месеца да изхарчи всичко и да ИСКА 13млн.+11млн.КРЕДИТ!Заробва ни,за да е хубав за креатурите си!Видяхте,че не отговори,как така миналата година е имал 0 лева за "Разходи в страната",а сега залага близо 700 000.И КАК Е ВЪЗМОЖНО,В ТАЗИ ЖЕСТОКА КРИЗА ДА УВЕЛИЧАВА ДВОЙНО ЗАПЛАТИ?!И КОЛКО ПАРИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО!ТОЗИ РАЗГУЛ ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ НИЕ-Е-Е,ХОРАААА!Не е важно кой го е избрал и кой кого е подкрепил!Цялата жалка измет,която видяхме как задкулисно се уговори и светкавично,единодушно гласува-ВЪН!Те са антагонизъм на парламентаризма!
7.
goro le goro
15.03.2013 17:30:37
2
4
Нека жителите на Средец не се заблуждават Манев никога не върши нещо без изгода той манипулира винаги.Сега са орехите и личния конфликт с Янков който си изпълни служебните задължения и не се поддаде този път при задържането на бракониерите които Манев държеше да бъдат пуснати. Именно Янков е водещата личност на партията в Средец и заради него хората дадоха подкрепа на Манев но той това не го разбра.И моля не свързвайте Манев със СЕК такава партия съществува само на хартия и е без последователи, всички можещи в тази партия отдавна я напуснаха разочаровани от лидера.Идеята за партия беше добра но Манев не става, дано и Янков да си тръгне за да се отърве от този кръвопиец и използвач.Манев е свършил като политик, като бизнесмен и за съжаление като човек.
6.
селяка от Средец
15.03.2013 17:26:56
4
6
Аз си спомням , че Манев пръв скочи да защити стопаните при шапната епидемия , защото щяха да вземат накрая "средния" и ако искаше да се облажи от нашата Община ,също можеше да да го направи с неговите хора -Янков и Дамбулава ,но уви поиска им оставките . Все пак доказа ,че е стойностен човек .
Така като гледам и слушам и в Бургас му се чува думата , доста мандати изкара като общински съветник , не излезе еднодневка , явно си има и достойнства това момче.
5.
petko
15.03.2013 17:15:19
2
0
do Бойчо zna4i tolkova si sledil izborite ako be6e zapoznat malko .........s tqhnata podkrepa spe4eli Jabov
4.
Бойчо
15.03.2013 17:00:38
0
5
Мама мия-ndsv.та айрянчето и други ох...имали ги?
3.
MITKO
15.03.2013 16:36:23
3
3
kak nqkoi koito dori ne e ot na6ata ob6tina 6te re6ava kakvo 6te stava da si hodi v burgas Manev .da vidim koi 6te mu obarne vnimanie na tozi selqk
2.
бургазлия
15.03.2013 16:27:37
2
3
всичко това е добре, ако има корумпирани, да си понесат последствията. едно само ме подразни от цялата история. някакъв си Байрактаров се изживявал на не знам какво си в общинския съвет. какъв е тоя и откъде на къде раздава правосъдие и решава кой какво да направи. абе аман от повярвали си поплювковци. Валери Симеонов ще си чука главата и ще го провалят такива като Байрактаров, Божидаров, Дражев и тем подобни.
1.
petko
15.03.2013 16:22:39
6
2
kak e vazmojno da pi6ete samo gluposti.i neka se znae ,4e jabov spe4eli izborite s podkrepata na NDSV a ne na manev .proverqvaote si informacciqta manev podkrepi togava proikov
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер
Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори