×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Недялко Недялков нарече Бареков „дудук”


Недялко Недялков нарече Бареков „дудук”
Бареков бе изгонен от бТВ заради корупция, твърди Недялков
23 Юни 2011, Четвъртък, 12:15 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Създателят на „Уикенд” и „Ретро” разкри защо водещият е бил изгонен от бТВ

Създателят на вестниците „Уикенд” и „Ретро” Недялко Недялков, който е син на бургаския поет Недялко Йорданов, нападна остро днес водещия Николай Бареков със статия във в. „24 часа”. Вчера в ефира на ТВ7 Бареков каза, че Недялков е бил изгонен от „Уикенд” и сега се готви да стартира нов всекидневник с пари на Октопода Алексей Петров и новия собственик на „24 часа” Любомир Павлов, обвинен преди години в източване на Общинска банка в София, заради което тогава бе арестуван.

Недялко Недялков обаче реагира светкавично и за първи път разкри една от медийните тайни у нас – защо преди 3 години Бареков, наречен в статията обидно „Дудука”, бе внезапно уволнен от бТВ. Според него водещият загубил мястото си заради корупция. Използвайки огромното влияние на телевизията, на предишните местни избори Бареков изнудвал тогавашния лидер на СДС Пламен Юруков да издигне за кмет на Пловдив олигарха Георги Гергов. Това вбесило скритият собственик на бТВ тогава и любител на голфа Красимир Гергов (съвпадението на фамилиите е случайно) и няколко месеца след вота той изхвърлил Бареков от телевизията. Защо Бареков е лобирал за олигарха и какво щеше да намаже, ако Георги Гергов бе станал кмет на Пловдив, не е ясно.

Истината е, че Недялко Недялков не е бил изгонен от „Уикенд” – той просто продаде своя дял от вестника и го напусна, за да направи друг – „Ретро”. Сега, от началото на юли, той и новите собственици на „24 часа” и „Труд” – Любомир Павлов и Огнян Донев - стартират нов всекидневник – „България днес”. Той ще се продава за 40 стотинки, което означава, че ще се опита да отмъкне читателите на в. „Телеграф”, чийто собственик притежава и ТВ7, където се подвизава сега Бареков. Това обяснява напълно гнева на водещия и започналата размяна на удари. Смешното е, че преди ТВ7 бе собственост на самия Любомир Павлов.

В момента в.”Телеграф” е най-продаваният всекидневник у нас. Една от причините е ниската му цена – той е близо два пъти по-евтин от „24 часа” и „Труд”. Във всичко това има един огромен парадокс – когато по времето на Жан Виденов германците от WAZ купиха „24 часа”, те наложиха безпрецедентен дъмпинг на пазара и го продаваха толкова евтино, че хартията от един брой, върната за вторични суровини, струваше повече, отколкото цената на вестника. Този дъмпинг, естествено останал ненаказан, за броени седмици обезкърви основния конкурент на „24 часа” по това време – „Труд” и главният му редактор Тошо Тошев бе принуден с мъка на сърцето да се продаде на германците, за да не фалира.

Когато наложиха тотален монопол на българския вестникарски пазар, WAZ решиха, че са зарибили достатъчно българския читател и вече могат да вдигнат цената на вестниците си – първо от 50 на 70 стотинки, а после и на 90. От това се възползва хитрият Петьо Блъсков, който по това време издаваше вестник „Виж”, смени името му на „Телеграф” и с фрапиращо ниската цена от 30 стотинки започна да вдига тиража си за сметка на поскъпналите WAZ-ови издания. Така постепенно „Телеграф” стана №1 на вестникарския пазар у нас. По-късно вестникът бе купен от издателската група на Делян Пеевски.

Сега Любомир Павлов и Недялко Недялков са решили да бият „Телеграф” със собственото му оръжие – ниската цена - и пускат на пазара новия всекидневник „България днес” с 10 стотинки по-евтино.

Недялко Недялков е доказал, че може да прави тиражни вестници. Любомир Павлов е доказал, че не може. Преди няколко години Павлов започна да издава амбициозно в. „Експрес”, но амбициите му се оказаха без покритие и вестникът бе продаден, за да не загине безславно под напора на ниския си тираж и високите си разходи. Новите собственици, които купиха от Любомир Павлов и ТВ7, го прекръстиха на в. „Засада” с профил – жълт спортен вестник. На всичко отгоре  – по непотвърдена информация –  след сделката се оказало, че Павлов им оставил скрити задължения от 6 милиона лева.

Как сега ще се справи с новото предизвикателство този тандем от успешни и безуспешни издатели предстои да видим. Моят съвет към тях е Павлов да участва само с пари, но не и с акъл. Отсега е ясно обаче, че в битката ще има още дудуци, малко предници и много задници.


В категории: На терена , Спорт


9
Коментара по темата
9.
БОЙКО ЖАРИН
28.06.2011 00:21:28
0
2
НЕ-КУПУВАШ...НЕ НАЛИВАШ ЖИЗНЕНО ВАЖНА ВОДИЧКА В МЕЛНИЧКИТЕ ИМ...И ТЕ СПИРАТ...
ЕЛЕМЕНТАРНО-БЪЛГАРИ!!!!!
8.
Атанас
27.06.2011 11:33:36
2
0
Това, че на 4 юли ще излезе нов евтини скандален български таблоид "българия днес" е добра новина - както за читателите, така и за издателите . Няма нищо по-добро от конкуренцията за да се развива и бг медийния пазар.
7.
той
24.06.2011 17:00:47
0
1
Кой крив ,кой прав - кучетата лаят,кервана си върви...това е истината а жишевци,недялковци,барековци - все са маймуни на клона,който ние с вас ,драги граждани крепим...
6.
яааас
24.06.2011 00:50:55
1
4
А накрая всички ще останат с пръст в уста защото и за 30 стотинки няма кой да им купи тъпите вестници. Всички ще си четем новините на лаптопи, телефони и таблети. А някои от нас даже ще отбягват и местни източници и ще четат от международните чрез онлайн преводачи. И тогава Недялко, Делян и Петьо Блъсков има да блъскат ....
5.
Смехурана
23.06.2011 21:39:52
0
3
Вярно е,че отрочето на бургаския поет със същото име като татко си,се продава който го купи за повече пари. И пише по вестниците каквото му наредят. Така едно време червения му татко слушкаше и папкаше с чичо Жишев(за младите първи секретар на партията в Бургас.)
4.
ЖУК
23.06.2011 17:16:15
1
6
А другият дудук Недялко защо се прави на ощипана мома? Защо не разкаже как рекетира политици и известни личности със срамни папарашки тайни?
3.
Петко
23.06.2011 17:13:36
0
3
Веско, днес не си чел всички вестници. Същата позиция на Недялко излезе и в Труд. Ми чети всичко, бе човек. Мутацията вече я няма.
2.
СМЯХ
23.06.2011 14:05:32
0
6
Последното изречение е Уникално вярно. Битката вече започна =)
1.
.
23.06.2011 12:40:51
0
3
Основателят на „Уикенд” Недялко Недялков разкри защо Бареков е бил уволнен от бТВ Дудук хаах сега да се чудиш на кого да вярваш
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Международната регата „Порт Бургас“ се влива в къмпинг фестивала „Еxplore the world“ Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското ГЕРБ получи председателското място в РИК-Бургас, ДПС - секретарското Районната избирателна комисия ще е с четирима зам.-председатели Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Прекратиха дело за 527 лв. по давност след 17 години протакане Бавното правосъдие е равно на липса на правосъдие Кога да си мием зъбите – преди или след закуска Кога да си мием зъбите – преди или след закуска оказва се, че отговорът не еднозначен ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка ДАИ-джии отсвирват нарочно джипиеса, сами редят маршрута за книжка 26 пъти изпитващ сменил посоката, въпреки инструкциите на таблета ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? ГЕРБ готвят Фандъкова за премиер след изборите? Тя е безспорен авторитет и може да застане на върха на държавата  Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Защо трябва да накисвате съдове с пакетчета чай: Резултатите са впечатляващи Чаените торбички съдържат танин – това вещество ефективно се бори с плака и петна по съдовете 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е 1,30 лв. за яйце, не е от златна кокошка, "органично" е За сравнение - простосмъртното обикновено яйце в момента се търгува по около 60 стотинки в магазините и на пазарите ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС ГЕРБ внесоха доклада на временната комисия за "Боташ" в деловодството на НС Станков посочи, че ГЕРБ винаги е искал да освети сделката с "Боташ", докато правителството на Денков е имало 10 месеца да го освети, но не го е направило и стотици милиони са изтекли Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло Предлагат да падне тайната на възнаграждението и заплатите да са на светло В някои случаи служители, изпълняващи еднакви задължения, на една и съща позиция, получават различно заплащане
Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори