×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отец Емилиян: Храмът в „Меден рудник“ развива и социална дейност, ще се грижим за нуждаещите се


Отец Емилиян: Храмът в „Меден рудник“ развива и социална дейност, ще се грижим за нуждаещите се
Нашият комплекс е просто капка в морето, казва протойерей Емилиян Михайлов. Това море обаче е изпълнено с надежди и вяра.
07 Септември 2015, Понеделник, 04:00 ч.

Църквата е задължена да се грижи за бедните и гладните, за болните и слепите, каза свещеникът от храм „Св. Николай Чудотворец“

В бургаския ж.к. „Меден рудник“ се гради не само православен храм. Това е единственият църковен комплекс, строящ се в България, като освен духовната дейност, ще се развива в него просветна и социална, каза пред камерата на БНТ  председателят на църковното настоятелство на новостроящата се духовна обител протойерей Емилиян Михайлов.
Храмът „Св. Николай Чудотворец“ се нуждае от още средства, за да бъде довършен строежът.
В началото, когато храмът бе отворил врати, заради силното желание на хората, дори нямало прозорци. Вятърът и студът обаче не охладили вярата им.
„След няколко месеца, като стана по-топло, за първи път отслужихме Света литургия. Това беше преди две години на 24 май, когато празнувахме и Възнесение Господне. Тогава имаше много хора, а нямахме свещниците, които сега имаме. Хората си държаха свещичките в ръцете. Помолихме други църкви да ни услужат със свещниците, които не използват“, разказва свещеникът.
Със средства от дарения храмът е закупил свещници, а фирма дарила и дограмата.
„По-младите хора разсъждават по-духовно, отколкото материално. Когато влизат в храма и казват, че искат да си кръстят детето, винаги им препоръчвам първо да разгледат църквата и ако им харесва обстановката, да се подготвим за кръщене. Повечето родители обаче ми отговарят, че за тях е важно синът или дъщеря им да е кръстена, а дали е завършен или не храмът, няма значение за тях“, добавя отец Емилиян.
До преди няколко дни в храма бе изложена за поклонение чудотворната икона на Света Богородица. Тя бе открита преди няколко месеца в бившия секретен фонд на Националния исторически музей. Забравена за дълго, тя даде надежда не само на вярващите, а и на свещенослужителите в храма.
„Впечатли ме това, че в нея има вградени мощи на четирима светци, което е почти нечувано. Много рядко има вградени на един светец, а за четирима и то на Свети Харалампи, Св. Пантелеймон, Св. Петка и Св. Дионисий е почти невероятно. Тогава помолихме Божидар Димитров и при нас да дойде тази чудотворна светиня, за да й се поклонят християните“, споделя свещеникът.
„Неразделно с духовната храна, Господ дава и телесна. Затова църквата по примера на Исус Христос е задължена да се грижи за бедните и гладните, за слепите и трудноподвижните, за нуждаещите се“, каза още протойерей Емилиян Михайлов. Нашият комплекс е просто капка в морето, добавя той. Море, изпълнено с надежди и вяра.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
3
Коментара по темата
3.
За разнообразие
08.09.2015 07:53:36
0
0
На емилиан михайлов му дотегна и за разнообразие си подари няколкодневна екскурзоия.
А вие не бъдете скъперници и алчни, събраните пари сигурно са се стопили в нечии джобове без следа, затова напред народе и помагай.
2.
Говорит Москва
07.09.2015 12:43:13
0
3
1.4 МИЛИОНА ЛЕВА къта Сливенска Митрополия в тайни сметки КТБ С ТИЯ ПАРИ 2 ЦЪРКВИ от ГРЪЦКИ МРАМОР могат да вдигнат .Вместо милионите да отидат за градеж на църкви те отидоха в КТБтоес в джоба на Делян Пеевски Йордан Цоневи Ахмед Доган които сега пият 60годишни уискита на дълги яхти край луксозни вили в ДУБАЙ
1.
ЛИЦЕМЕРЦИТЕ ОТ ФЛАГМАН
07.09.2015 09:14:11
0
0
Статията е копие едно към едно с репортажа по БНТ от 07.09.2015г. 6ч.40мин. Отново НИЩО ПО ПОВОД СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА ЗАРАДИ КОИТО ИКОНАТА БЕШЕ ЗАЛОЖНИК НА ИНТЕРЕСИ. ФЛЕГМАНИ наготово лесно се копират статии не лъжете хората с пиказнтност изхвърлена из вътрешността на касабова и обкръжение.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори