×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цивилни полицаи в дискотеките ще следят за дрога на бала, няма да допуснем висока скорост и абитуриенти, провесени от колите


Цивилни полицаи в дискотеките ще следят за дрога на бала, няма да допуснем висока скорост и абитуриенти, провесени от колите
Ще предприемем всички мерки за безопасност, но нека и родителите да посъветват децата си, това е празник и нека наистина си остане такъв, призова комисар Марин Димитров
17 Май 2024, Петък, 17:41 ч.
Автор: Димитър КИРЯКОВ видео: Авторът

Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички абитуриенти следва да се придвижат

Комисар Марин Димитров, началник на Отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР-Бургас с подробности пред Флагман.бг за това как бургаската полиция ще осигури охраната на Балове 2024.

- Комисар Димитров, как бургаската полиция ще противодейства срещу дилърите по време на баловете?

- По отношение на организацията, свързана с провеждането на абитуриентските баловете, на територията на ОДМВР-Бургас е създадена организация, като имаме няколко приоритета, които са важни за нас. Най-вече да осигурим безпроблемно и сигурно празнуване на абитуриентите в този така важен за тях ден и всичко, което е свързано с тяхната безопасност.

По отношение на това, което ме питате за противодействието на разпространението на наркотици – също е част от тази организация, която създаваме. Знаете, че в този ден всички увеселителни заведения ще бъдат готови и ще посрещат голяма част от тези абитуриенти. Създали сме организация навсякъде по места да имаме явно и неявно полицейско присъствие, като основната задача ще бъде точно това – да противодействаме по някакъв начин на разпространението на наркотици и всичко, свързано с друг вид престъпления.

Засиленото полицейско присъствие няма да е концентрирано само в Слънчев бряг, то ще е и в Бургас, откъдето всички абитуриенти следва да се придвижат до Слънчев бряг.

Ще концентрираме усилия и върху контрола на движение по пътищата с автомобилите, с които те ще се придвижват до там. 

Знаем заведенията, в които масово ще присъстват абитуриенти.

- Ще има ли цивилни полицаи в нощните заведения?

- Да, ще има. Това е част от организацията, която ви казах от самото начало. Предвиждаме точно в тези заведения, където очакваме най-голямо струпване на абитуриенти, да имаме и такова присъствие, което ще е цивилно. Ще имаме връзка и със служителите, които са вътре, ако те станат свидетели на пряко извършено престъпление от какъвто и да е бил род, то предават на служителите, които са отвън. Подготвени сме и тактически, добре организирани и знаем как да го направим по начин, чрез който да не пречим на останалите.

- Като бройка колко полицаи ще бъдат ангажирани за празничния ден?

- Като бройка не мога да ви кажа, но абсолютно целият състав на Областната дирекция е ангажиран, като приоритетно най-много са служителите на градските районни управления на територията на община Бургас и тези, които са в Районно управление – Несебър, но това не значи, че другите районни управления стоят безучастни към този тип мероприятия.

Хубавото е, че в един ден ще се проведат почти всички абитуриентски балове и основно всички се насочват като дестинация към Слънчев бряг. Новото тази година е, че на 23, предния ден, всички абитуриенти от училищата в община Бургас ще бъдат поздравени от кмета и ще има шествие. В 19 часа то ще потегли от Общината и ще стигне горе-долу до Приморски парк. Досега това не е правено по този начин – около 2200 абитуриенти се очаква да участват в това шествие. Абсолютно всички служители от пътна полиция и районните управления ще бъдат ангажирани с организацията и охраната му.

- Предполагам, че точките, където ще са разпределени, ще са най-вече там, където се събират учениците по главното трасе?

- Ние точно другата седмица официално ще го обявим, да е ясно за абсолютно всички абитуриенти. Местата, където те се събират, за нас са предварително ясни. Ще ги обезопасим, ще дадем възможност на всеки един да остави абитуриента на място, да не е по начин, по който да затруднява движението на останалите участници и най-важното – ще предложим един основен маршрут за изтегляне от град Бургас, който да е по-лесен и да не се създават затруднения, задръствания за останалите в самия град. Това ще е маршрутът, който е: бул. „Демокрация“ – „Стефан Стамболов“ и Северния обход, за да има лесно и безпроблемно изтегляне от града. Ще имаме линеен контрол през целия този участък до Слънчев бряг от Бургас. Имам предвид линеен контрол с цивилни автомобили с видеорегистратори, които ще бъдат част от трафика.

- Тоест по пътя ще се следи за скоростта?

- Абсолютно. Ще има поставени технически средства, ще има такива, които с видорегистратори ще осъществяват линеен контрол, ще влизат в трафика и ще наблюдават това как се движат всички участници в движението. Отделно от това ще следим изключително много за начина, по който водачите и пътниците в автомобилите се придвижват. Да го няма това показване дали през прозорци, дали през шибидаси и т.н.

Ще има един постоянен контрол, докато ги изведем до Слънчев бряг. Същото нещо ще направим и на другия ден същевременно, защото пък, прибирайки се от Слънчев бряг, трябва да имаме отново контрол. Да не позволим на управлението на автомобили след въздействие на алкохол, наркотици, да си позволяват такова нещо. Така че няма да е в рамките на този ден. От 23 май за нас стартира организацията и всичко, което предвиждаме по баловете.

- Всяка година знаете абитуриентите се надпреварват кой да се появи с по-мощна, по-хубава кола и т.н. Спира се демонстративно пред училище, за да слезе дали момиче, или момче. Как най-бързо да става изтеглянето, докато слезе абитуриентът, за да не се получава задръстване, например?

- Ще имаме постоянно полицейско присъствие и служители, които ще регулират движението. Ще създаваме организация на движението, така че всеки един, който дойде да оставя детето си на определеното място, да го прави, така че да не затруднява останалите участници в движението. Ще има присъствие и на пешеходните пътеки, ще ги обезопасим, за да може всеки да си пресече безпроблемно.

Имаме богат опит, назад в годините сме го правили и мисля, че ще се справим този път. За нас е важно всеки един от тези абитуриенти да отиде, да се забавлява и да се върне доволен от това, което е правил. Искам да вмъкна, че разчитам много на родителите, преди да ги изпратят и от тях да дойде заръката всеки един абитуриент да бъде отговорен и съвестен и да се приберат живи и здрави. Това е много важно и всяка година си позволявам да го отправям като апел и нека родителите да се ангажират също.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 1
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
България Всички новини
4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори