×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Всеки баща трябва да каже това на дъщеря си поне веднъж


Всеки баща трябва да каже това на дъщеря си поне веднъж
Ключови думи: баща, дъщеря, думи
16 Май 2024, Четвъртък, 15:39 ч.
Автор: Флагман.бг

Правилните думи, отправени към едно момиченце, ще оставят незаличима следа в душата й

Възпитанието на деца е сложен процес, който изисква максимални усилия от страна на родителите. Всяка необмислена дума може да нарани детето и да му донесе морално страдание. Особено ако е момиче.

Момичетата са устроени по различен начин от момчетата. Ако имате син и дъщеря, ще се съгласите, че те са различни като деня и нощта. Следователно дъщерята трябва да бъде обичана по малко по-различен начин. 

В живота на едно момиче бащата играе много важна роля, защото, гледайки го, то си сформира мнение за мъжете като цяло. А правилните думи, отправени към нея, ще оставят незаличима следа в душата й. 

Ето кои фрази всяко момиче трябва да чуе от баща си: 

Вярвам ти 
Когато възпитавате едно дете, е важно да му внушите идеята, че родителите му стоят пред него като каменна стена.

Ако дъщеря ви се е скарала или сбила с някое дете или е била смъмрена от учителката, не бързайте да я обвинявате за всички неприятности. Изслушайте спокойно нейната версия.

Проверете всичко, което ви е казала и ако думите й се окажат верни, не забравяйте да кажете: "Вярвам ти". Тогава дъщеря ви ще знае, че има на кого да разчита.

Ако постоянно поставяте под съмнение думите на момиченцето си, то ще запомни, че никой не се нуждае от него. И ще таи обида и озлобление към родителите си.

Ще те обичам, независимо какво правиш 
Когато възпитавате и обучавате децата си, е важно да им покажете, че ги обичате не заради някакви положителни действия, а просто защото са ваши.

Покажете, че любовта не зависи от действията на дъщеря ви. Дори да се е държала зле в детската градина или в училище, застанете на нейна страна и й кажете, че ще я обичате, независимо какво прави. Само така ще установете силна връзка помежду си.

Справи се страхотно! Гордея се с теб!
В едно семейството е много важно заслугите на децата и техните лични победи да се забелязват.

Ако дъщеря ви получи шестица в училище или спечели някакво състезание, не забравяйте да я похвалите за това. Кажете й, че се е справила страхотно и се гордеете с нея. И ще видите какъв одухотворяващ ефект ще имат думите ви.

Духът на детето ви ще се повдигне и то ще получи допълнителна мотивация за по-нататъшните си дейности.

Направи го сама
Понякога, когато възпитавате наследника си, трябва да казвате не само приятни фрази, но и строги, които насърчават към действие.

Ако дъщеря ви поиска помощ за нещо елементарно, например не може да се облече или да си намери играчката, трябва да й обясните, че може да се справи сама. В този случай ще покажете, че й имате доверие и сте уверени, че тя ще се справи с всичко.

Освен това така ще я направите самостоятелна и ще попречите да развие комплекси.

Каква рокля искаш?
Дори в ранна възраст е важно да дадете свобода на избор на детето си. Препоръчително е да дадете възможност на дъщеря си сама да избира тоалетите си.

Докато пазарувате, я попитайте какво харесва и какво би искала да носи. По този начин с един куршум ще убиете два заека - ще научете момиченцето си да взима самостоятелни решения и ще развиете чувството му за стил.

Занимавай се с неща, които ти харесват 
Много родители допускат една груба грешка при възпитанието на децата си - налагат им какво трябва да правят. В резултат на това дъщерята прекарва цялото си детство в клубове, които не й доставят удоволствие, расте мекушава и неспособна да взима самостоятелни решения.

Дайте на момиченцето си повече свобода и тя ще намери своето нещо, ще постигне успех в него и ще израсне като психически здрав човек. /jenata.blitz.bg


В категории: Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
2
Коментара по темата
2.
Черноризец
17.05.2024 07:42:01
1
1
Много неграмотно написано, хиляди грешки!
1.
Баща
16.05.2024 15:47:23
7
14
"Не бъди курва"
Пропуснали сте... нарочно ли??
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори