×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти


14 Май 2024, Вторник, 10:11 ч.
Автор: Флагман.бг

о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност

Когато някой каже, че държавата му е виновна за всичко, автоматично ми светва лампичка, че авторът на тази гениална мисъл е изцяло отговорен за своето недобро дередже в живота си. Със сигурност България има много хляб да изяде и много да лекува своите пробойни, но същевременно е удивително как с лека ръка я виним за всичко.

Апропо, държавата ли даде ключове от скъп и ултра мощен джип в ръцете на 20-годишния Кристиан Екмекчиян? Ако се окаже, че е пил и друсал преди да седне зад волана – отново държавата ли ще бъде виновна? 

Съболезнования за близките, случи се най-страшното. Освен себе си младежът уби и невинно 20-годишно момиче, имало лошия късмет да се вози до него. Две завинаги почернени семейства. 

Но ако погледнем назад – не е ли било това предизвестен край. 

16 нарушения на пътя само за 3 години шофьорски опит. Повечето за превишена скорост. Да, тук може би има резон да виним властите. Джигитите трябва да бъдат с отнемани книжки и съдени по бързата процедура. Може би в друга страна Екмекчиян щеше да бъде с отнети права да шофира. Може би щеше да отнесе и ефективна присъда. 

По нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност. Особено, ако мама и тати имат бизнеси и са се видели в "парички" (по умалителните ще ги познаете). 

„Държавата е виновна за всичко“ е най-тъжното и протрито клише. 

А къде са родителите в цялата схема?

Отглеждаме инфантилни поколения, жадни само за низки страсти. Високи скорости, култ към лукса и парите, култ към марките и дрехите, лъскавите бегачки, бързите удоволствия.  Идват поколения, откърмени с балони, бесни скорости, пошлост и кич.

Почти по нищо не се различаваме от 90-те, вярно е - махнахме ланците, но сложихме наркотици и пачки в джоба. Остана си неизтребим тоя пусти мерак да демонстрираме разкош и богатства, надмощие над останалите простосмъртни люде. 

Къде са майките и бащите на този психопрофил подрастващи? Кой формира ценностите им? Държавата ли трябва да им определя добрата среда и добрите примери?

Вчера по телевизията горда майка на абитуриентка от Монтана заяви, че обувките за бала ѝ струват 2 000 лв., а общо целият тоалет за завършването – около 5 000 лв. 

Очевидно не е важно къде и какво ще учи чедото, но е от изключително значение за колко пари сме го накичили за бала. 

Масово родители теглят кредити, за да посрещнат масрафа покрай баловете. Как така отрочето няма да вдигне купон със сто роднини, какво ще си помислят хората... 

Не, държавата не може да изземе функциите на родител. 

Държавата не може да отмие комплексите на комплексирания татко или комплексираната майчица. Техните мечти за охолство се пренасят и по идните поколения. Децата винаги са огледало на своите родители. 

Източник: Вестник ТРУД


В категории: Животът


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
Дъжд над Черноморието
Дъжд над Черноморието 29/05/2024, Сряда 09:30 0
18
Коментара по темата
18.
До 11
14.05.2024 23:01:50
0
3
Не мислех че някога ще го кажа, но съм съгласен с Джо Байдън.
17.
Ми как бе
14.05.2024 15:11:43
1
4
Естествено,че този странен субект държавата е виновна.Няма кой друг да е виновен.Тя винаги е виновна за всичко.А кой е държавата?Ми аз,ти и всички останали подвизаващи се на тази територия.Обаче винаги е важно да хвърлим вината на този странен и неясен юридически субект наречен държава,за да се освободим от личната отговорност и нещо или някой друг да ни е виновен.
16.
До 15
14.05.2024 14:31:44
6
5
Аз съм на 56 години! Започнах живота си, когато се носеха сини и червени връзки в училищатА! Минах целия преход на 90те с чалги, мутри, кризи! Бях учител в елитна гимназия, докато разбера че образованието Е БЕЗСИЛНО СРЕЩУ ВЪЗПИТАНИЕТО! ДЕНОНОЩИЕТО Е 24 ЧАСА! УЧИЛИЩЕТО Е 5-6 ЧАСА, 5 ДНИ В СЕДМИЦАТА, ОТ 15 СЕПТЕМВРИ ДО 30 ЮНИ! И едно мога да ти ЗАЯВЯ! РОДИТЕЛИТЕ СА ОТГОВОРНИ ЗА ИНДИВИДУАЛНОТО ВЪЗПИТАНИЕ НА ДЕЦАТА! УЧИТЕЛЯТ Е ОТГОВОРЕН ЗА ГРУПОВОТО! ТАКА ЧЕ ПРЕДИ ДА РЪСИШ "МЪДРИ" МИСЛИ МИ КАЖИ В КОЯ ДЪРЖАВА от ЕС вземат кола за алкохол и дрога??? Дори в Гърция ги няма! А защо се е стигнало до това? Защото родителите не са научили скъпоценните си деца на просто правило: Управлението на автомобил е отговорност! Това е ключовата дума: Отговорност! Погледни в тълковният речник какво значи! После обвинявай държава, свети Петър и пр! И 1000 да стане глоба, и не коли- долните гащи да вземат от полицията, има една прослойка от обществото, които ще си карат Безотговорно! За щастие- по малко са от множеството!
15.
Естествено,че Държавата е ВИНОВНА!!!!
14.05.2024 14:05:07
0
3
НАЛИ САМИ ПИЛЕТЕ ,ЧЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА,ЩЯЛО ДА Е ПО ДРУГ НАЧИН!?
КОЙ ОПТОСТАЧВА ДЕЦАТА И ПОЗВОЛЯВА ВСИЧКО ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА!???
КОЙ РАЗРЕШАВА 20 ГОДИШНИ НЕДОНОСЧЕТА ДА КАРАТ 300 КОНСКИ СИЛИ И 500 К.С. КОЛИ С ТАКАВА МОЩНОСТ!!!?ПАК ДЪРЖАТА!!?
ДАЙТЕ ИМ СОВАЛКИ !!!НЕКАДЪРНИ УПРАВНИЦИ И ТВОРЦИ НА ПСЕВДО ЗАКОНИ!!!
14.
ББ
14.05.2024 12:44:44
4
8
Лош материал. И то не отсега, ами откак в тая територия са нахлули мургавите прабългари с техните кофти гени. Това е положението, Марче.
13.
гост
14.05.2024 12:41:19
4
16
Да, виновна е и държавата, скъпи авторе. Тя унищожи образованието и децата, които учат, вече са изключение. Учителите не са институция и авторитет, децата им се подиграват. Расте едно поколение, което няма ценности и е силно необразовано. А простите и неуки хора се управляват лесно. Енергийните напитки могат да се забранят, глобите за птп могат да се учеличат, дилърите на дрога около училищата могат да изчезнат. Но държавата спи, защото така е по-лесно и защото ни наложиха европейските ценности. Вече в детските градини налагат идеята за родител1 и родител2. Вижте кой спечели Евровизия. Не затова са се борили Ботев и Левски, но днешните управници са улисани да крадат и народът не ги интересува. 50 лева на месец детски добавки - пълен абсурд. Как после майките да раждат и семействата да отглеждат деца. Непосилни ипотечни кредити-банките грабят от обикновения човек. И това може да се промени, но държавата спи. Жалка територия, населена с някога гордо славянско племе, сега измъчен и изстрадал народ. Иначе светло им небе на загиналите в Пловдив деца. Те са косвено виновни, просто родителите и държавата такива продукти произвеждат.
12.
292
14.05.2024 12:13:19
3
17
Естествено, че държавата е виновна. Каква е политиката на държавата по отношение на различните бизнеси? Поощряват се кръчмари, бръснари, инфлуенсъри /каквото и да значи това/, пластични измамници, фитнеси, козметични студия, търговци на "луксозни стоки" и т.н. престижни легални бизнеси. Поощряват се и нелегалните - проституция, наркоразпространение и т.н. Индустрия, енергетика, транспорт, наука, образование, култура - пълен бляк аут. И само социални аутсайдери, според сегашните разбирания, искат да се развиват в тези направления.
11.
Джо Байдън
14.05.2024 12:05:39
10
18
Пратете го в Украйна. Имаме нужда от смели млади мъже, които са готови да дадат живота си в името на това украинците да практикуват хомосекс и педофилия на спокойствие!
10.
Мда
14.05.2024 11:43:16
2
23
Държавата е виновна, че не предприема мерки, а нопротив насърчава такива идиоти, да погледнем циганите как неграмотни хора имат пари, много просто, държавата спи, НАП спи дълбок сън, МВР спи дълбок сън, съд и прокуратура също, но всъщност са проядени от корупция, защо...защото хората за 2 лева далавера позволиха на Доган и Тиквата да си разиграват коня, а ние мълчим и се заблуждаваме в техните опорки като Възраждане и Славиту ето за тжва, чалгата и балоните се ширят, родителите на повечето от днешните 16 до 20 годишни са същите идиоти и така. Жалко за България!
9.
do 3
14.05.2024 11:38:39
0
16
На територията законите важат избирателно и пожелателно, тъй като Ганчо е цар на схемите и корупцията.Ще корумпира някой друг Ганчо по веригата и това, което предлагаш, ще остане да тормози обикновения гол Ганчо
8.
до 7
14.05.2024 11:35:58
1
18
Щом смяташ, че някой нещо "избира" или че изобщо нещо по-различно някога ще бъде предложено за "избор", няма смисъл да продължаваме разговора...
7.
До 5
14.05.2024 11:19:42
7
16
Родителите са тези, които гласуват и избират властта, която докара държавата до това положение.
6.
Бургазлията
14.05.2024 11:13:46
3
21
Естествено , че държавата стои в основата.
Всичко тръгва от държавната политика в образованието,медицината,спорта,културата.
Държавата я няма в тези сектори , но е силно замесена в търговията,строителството,сектор сигурност (мвр).
Държавата , която се ползва от шепа политици като ООД за търгуване,пълнене на чекмеджета ,убийства,заплахи ..
Нормално е всеки гражданин да обвинява държавата , защото липсата ѝ доведе да заличаването на територията.
Наистина не е далеч деня , когато "последния българин" ще звучи като "Последният мохикан"
5.
Родителите
14.05.2024 11:04:08
4
28
са виновни дотолкова доколкото и те вече са продукт на умишлената политика точно на държавата, или по-точно на мафиотската държава! Родителите ли заливат страната с наркотици? Родителите ли отварят комарджийници на всяка крачка? Родителите ли са купили "медиите" които методично заливат хората от десетилетия с пошлост, кич и ежедневно ги осведомяват за покровителството над престъпници, омаловажават деянията им и ги превръщат в култ за младите, разказвайки им и за историята на мафията и чудните места където харчат откраднатото? Родителите ли драскат цял ден за всякакви отрепки и за тоалетите им и именията им на безумни цени? Родителите ли постоянно пускат престъпници на свобода за да продължат да издевателстват над мирното население?

И най-добрият родител да си, въздействието на средата е неизбежно! Чичко Маркс беше честен в това отношение - битието определя съзнанието! Какво да създаде една деградирала действителност освен нови дегенерати?! Да обвиняваш предишните жертви! Какво безсрамие!
4.
Последни думи на велик мислител
14.05.2024 10:58:14
1
25
"Глей ся рейнджа как бега брат, глей!"
3.
Държавата и виновна !
14.05.2024 10:37:31
6
24
Защо ли ?

Ами приемете няколко основни закона за начинаещи шофьори :

1. Поименна гражданска за всеки отделен автомобил и цената рефлектираща стажа.
2. Забрана за управление над 1.2 мотор на млад шофьор , и прогресивно нарастваща гражданска с кубатурата на автомобила.

Ако млад Ганьо се бръкне с 10000 лв за застраховка поименна , едва ли ще е така. Даже и тате ще се замисли преди да му е купи.

Но в крайна сметка , Дарвин си знае работата. Физиката се учеше едно време, и като знаеш какво може да последва ставаш предпазлив. AI не може ти помогне в този случай.
2.
Изумен
14.05.2024 10:31:26
2
29
Боклуци раждат боклуци.
1.
Ами тъй ше е
14.05.2024 10:25:40
7
36
Подобия на родителите си. Наглост, чупки, самочувствие на р*ски олигарси.

Жените това търсят, затова се насърчава. Останалото са малки изключения.

Тежко болна нация заслужаваща съдбата си.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори