×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА)


Тъщата на убития Пейо: Не съм участвала в покушението, бях на разходка с кучето и съседка (ОБНОВЕНА)
Бившата ни дипломатка (на снимката) заплаши още, че дядо й е бил съдия и познава добре правата си, вероятно опитваше да се изкара психично болна
13 Май 2024, Понеделник, 15:36 ч.
Автор: Флагман.бг

Пред съда днес Красимира Трифонова твърдеше, че давала показания под диктовка, докато в другата стая дъщеря й се раздирала от ужасни викове и крясъци

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, това съобщиха току-що от ведомството.  Пред съда тя заяви, че е невинна и помоли за "човечност".

"Не съм извършила деянието. По никакъв начин нямам общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила", заяви тя.

Тя разказа и за нощта на убийството. "Въпросната вечер разхождах кучето си, говорих с моя съседка. Не съм влизала в автомобила. При задържането бях в шок. Не знам какво съм писала и подписвала. Никога през живота си не съм извършвала нарушение. Няма да се укривам", посочи Трифонова.

Жената уточни, че има животозастрашаваща хипертония и се нуждае от специализирано лечение. "Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство. Моля за снизхождение, безпристрастност. Моля за по-лека мярка", призова още тя.

Трифонова разказа, че след задържането си повече от 30 часа била без телефон и без адвокат. Показанията си писала "под диктовка".

"Виковете и крясъците на дъщеря ми от другата стая бяха повече от ужасни. Бях заплашена, че тя ще бъда убита, а внуците дадени на непознати хора." Тя допълни, че дядо й е бил съдия.

"Била съм на отговорни постове. За всяко одобрение минавах през комисия. Биографията ми е доказателство, че няма да се укрия. Аз трябва да ходя на работа. Сега майка ми и сестра ми поемат всички разходи, което е непосилно за тях. 4 месеца съм в ареста, с мен не се провеждат разпити, действия." Адвокатът й поиска съдебномедицинска експертиза заради влошеното й здравословно състояние.

"Имам предходни заболявания - от дете получавам гърчове, имам астма, сърдечно съдови заболявания, животозастрашаваща хипертония." Съдът не уважи и искането й за експертиза.

Решението на съда не е окончателно, а ще бъде разгледано от Апелативен съд на 21 май.

Преди няколко месеца съдебен състав записа в мотивите си, че може да се говори за особена бруталност при извършването на убийството. На 30 април, след три месеца зад решетките, Софийският апелативен съд пусна под домашен арест дъщеря ѝ Габриела Пеева, обвинена за смъртта на съпруга си. Заедно с майка си Красимира те бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. Инцидентът стана в края на януари.

Към момента на задържането на тъщата, тя е била дипломатически служител в Министерството на външните работи. Днес тя за пореден път се яви дегизирана в дебело зимно яке, с качулка и с маска за лице. 

Съдът обаче не уважи исканията й. Остави я в ареста. 

Съдът определи няма как да промени мярката с по-лека, като домашен арест, защото съвсем наскоро обвиняемата е била прегледана за втори път от специалисти, настанявана е била и в болницата към Централния софийски затвор, въпреки че въобще не й се е налагала хоспитализация. 

От прокуратурата допълниха, че няма никакво основание за по-лека мярка, защото Пейо е бил предумишлено умъртвен чрез душене. Намерен е кабел в жабката на опожарената кола, по него има ДНК на Красимира. 

Нещо повече - деянието представлява изключителна обществена опасност, от друга страна обвиняемата може да се укрие. 


В категории: Темида


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
14
Коментара по темата
14.
Лисичков
14.05.2024 00:26:08
0
6
Дано да изгниеш в затвора мръсен изрод, убийца нагла!
13.
Милен Василев
13.05.2024 17:55:53
1
26
Тази уби и закопа зет си, а сега с това твърдение жива закопа и дъщеря си.
Не че ще мине но това е морала на бургаските пачаври
12.
Ежко
13.05.2024 17:54:23
0
25
Този "невинен" курвенски поглед, докато тромпетира на поредната комисия, няма как да не спечели всеки пост. Сигурно и дъщерята е участвала понякога да се учи.
11.
Дрън-дрън
13.05.2024 17:07:18
0
37
Таз не е участвала, дъщеря и не е участвала... Май пича се е самоубил, а те са се опитвали да го съживят?
10.
Методиев Магнитски
13.05.2024 16:47:55
3
34
Всички гейберасти са един дол дренки. Дъщеря й на тая пача на хранилка при кмета и тя нищо не знае. Като вкараха в магнитски влади педала тиквата го бил виждАл 2-3 пъти. Докато и последния гейбераст не влезе в панделката тая държава няма да мръдне и на сантиметър.
9.
Всички убийци
13.05.2024 16:41:02
0
33
по съвет на маститите, гадни адвокати, повтарят опорките - невинни сме, болни сме, пуснете ни!
Че си и крият лицата от медиите!
В Затвора или да бъде обесена!
8.
Хахаха
13.05.2024 16:30:35
0
41
Ще разпитаме кучето .
Знаем ги тия разходки с кучето адвокатски номерца .
7.
Срам
13.05.2024 16:24:52
0
50
Не само жестока ,но и лъжлива твар.Виновни за това поведение са съдиите, които освободиха психически нестабилната и дъщеря и съучастничка уж заради децата. Заради тяхната сигорност тези двете не трябва да ги доближават.
6.
Габи
13.05.2024 16:19:50
1
44
Какъв зет и е бил след като брака е бил формален и не е имал съвместно съжителство с дъщеря и. Той може да ги е уважавал, но те са го презирали. Тези измислици за заплахи и писъци не отиват на профисионалния и опит.
5.
*********
13.05.2024 16:18:54
0
18
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Пешо
13.05.2024 16:15:34
0
51
Да бе, разхождала кучето от задната седалка на колата с каишката през врата на Пейо.
Интересни защо всички боклуци след като ги арестуват се разболяват тежко, едва ли не умират. Явно доста пари играят, за да се измъкнат, а после иди ги търси в ДуИбай. Там сите са здрави, прави и корави.
3.
Месар
13.05.2024 15:59:15
0
55
Всливенския затвор и двете до живот без право на помилване. Там ще ви се излекуват всички болежки.
2.
Открихте Америка
13.05.2024 15:48:08
4
55
Тоя курви са от протестантска секта заедно с бащата на второто копеле. Що пуснаха младата курва? Играят парите и връзките. Тия курви са обвързани с ГЕРБ,ПП,секти.
1.
peio
13.05.2024 15:44:01
0
63
лъжлива свиня
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори