×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Никога не е късно: Деси Слава записа висше на 42 г., Нелина на 51 г.


13 Май 2024, Понеделник, 18:20 ч.
Автор: Флагман.бг

100 Кила също влезе в клуба на образованите, завърши гимназия на 37

Попфолк звездата ДесиСлава записа висше образование на 42 години. Гласовитата блондинка учи икономика на туризма във Висшето училище по агробизнес в Пловдив. "Реших да намеря време да имам още едно образование. В днешното динамично време човек не знае кога ще му потрябва една такава диплома. Не исках да уча отново музика, но не че нямам какво да науча, а защото не се виждам като преподавател по пеене", сподели тогава ДесиСлава.

На 51 г. Нелина също стана студентка в Благоевград. Певицата е първокурсничка в ЮЗУ „Неофит Рилски”. “Най-сетне реализирам една моя съкровена фантазия. От години желаех, само че не намирах време да запиша висше обучение, посредством което да добия още повече необятни познания в сферата на обичаното ми изкуство – музиката. Причината да съм студентка е, че знам, че мога още доста и се доверих на изключителни преподаватели. Щастлива съм, че съм в курса на доц. д-р Бинка Добрева“, сподели изпълнителката на „Бял мерцедес“ тогава.

На 37 години 100 Кила завърши гимназия. Тогава той публикува снимка с успеха си от 10 и 11 клас, който бил много добър 5. Да прекъсне образованието се стигнало, след като решил да работи по-сериозно, за да може да плаща образованието на брат си, който завършил икономическата гимназия в Търговище и после учил висше във Варна.

"Благодаря си, благодаря ви. Учете, деца и млади хора, важно е за нас самите. Обичам училището си", написа той под снимката. 100 Кила завърши вечерно училище. Попфолк певицата Джена завърши Свободния университет “Черноризец Храбър” във Варна, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. “За тези, които не са наясно, изучавам криминалистика, няколко вида право и дейности, свързани с полицията”, обясни тогава певицата. Самата тя признава, че образованието й е изисквало много четене, особено в момента, в който вече е майка на две деца и трябва да съчетава семейството си, кариерата на изпълнител с обучението.

Попфолк идолът Азис учил само до 6 клас. Най-ексцентричният певец у нас няма дори основно образование. Азис напуснал училище, когато бил едва в 6-и клас. Според мълвата той успял да изкара само първия срок, след това прекъснал. За сметка на себе си Азис държи децата му да са образовани. Доказателство за това е дъщеря му. Момиченцето е записано в една от най-елитните частни гимназии у нас. Гордият баща брои хиляди левове, за да изучи на ниво щерка си.

Певицата Биляна Лазарова, по-известна като Биляниш, тръгна на уроци по химия и биология. Причина за това са предстоящите й изпити в Медицинския университет. Преди време младата изпълнителка обяви, че ако спре с музиката, би искала да бъде лекар. Хубавицата не е решила да се отказва от музиката, но смята, че подобно образование може да бъде само в плюс за бъдещето й, и насърчи младите хора да не спират да учат.

За празника на буквите: Красивите българки с послания за 24 май
Мис Силикон Джулиана Гани: „Образованието е богатство. Науката ни дава криле и нови възможности.”

Мисис България Виктория Джумпарова: „Учете, за да можете да пътувате и да опознавате нови светове.“

Мисис България Моника Минкова: „Знанието е ключът към успеха.“

Мис България Ромина Тасевска: „Ученето е гимнастика за мозъка, образованието ни дава по-широк мироглед, чрез него можем да достигнем до различни светове.“

Мис България Теодора Мудева: „Образованието ни прави по-красиви.“

Телеграф“ събра посланията на родни титуловани красавици по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Носителката на титлата “Мис Силикон” Джулиана Гани била отличничка. Тя сподели, че по-ниска оценка от 5 в бележника си никога не е имала. Всщност Джулиана никога не била подтиквана и натискана от родителите си да учи, но за сметка на това тя държала и в училище да бъде една от най-добрите. Това е една от причините, поради които наред с многото корони в колекцията си има и няколко дипломи за висше образование. Завършила е музикалното училище в Пловдив. „Завърших почти на 20 години, защото записах и 13 клас, който не е задължителен, но аз тогава го карах. Имах и дипломна работа, моята беше за Моцарт“, разказа Джулиана. Вместо да продължи с музикалното си образование, като запише в консерваторията, тя прави рязък завой и завършва икономика. Джулиана има и магистърска степен по европейски проекти. „В момента не работя по нито една от тези специалности, но всяка една от тях ме е обогатила и ми е дала опит, който по един или друг начин в живота ми се е налагало да използвам“, добави Гани. Според Джулиана образованието обогатява освен начина, по който мислим, и нашата душевност.

Участничката от риалити формата и носителка на титлата „Мисис България Игри на Волята” Моника Николаева е завършила икономически техникум в родния си град Враца, специалност счетоводство. Красавицата била добра ученичка, най-много се увличала по математиката и биологията. „За съжаление, когато завърших гимназия, бях доста уморена от всичките тези години учене и реших малко да си почина, вместо да кандидатствам. Така останах без висше образование. Сега съжалявам, че не продължих. Оценявам го като мой пропуск и напомням на всички млади хора да не спират да учат, защото образованието е ключът към успеха”, каза  миската. Моника е майка на две деца. По-големият й син е в четвърти клас, а по-малкият тази година ще бъде първи, заедно с него се учат на ченгелчета и чертички. С днешна дата Моника не пропуска да набавя знания и често посещава различни образователни семинари. „То е ясно в момента, в който усетите, че сте някъде, където няма какво повече да научите, сменяйте компания, среда, работа и търсете нови знания”, казва още тя. В момента Моника е едно от лицата на кампанията “Учи, за да си успешен“.

Топмоделът и носителка на титлата „Супер Модел“ и „Мисис България“ Виктория Джумпарова има две дипломи за висше образование. Красавицата е магистър по журналистика и бакалавър по информационно брокерство. Преди това е завършила 56-о училище в София. Спомня си, че като дете залягала над учебниците си по свое собствено желание. „Много често баща ми идваше късно в стаята и ми казваше – хайде, затваряй тези учебници и лягай да спиш“, спомня си миската. Смята, че образованието дава една добра основа за бъдещо развитие. Самата тя днес е майка на две деца. Ванеса, която е само на пет и половина, вече може да срича, както й да пише буквички. „Може да пише моето име, на брат си, на баща си. Понякога, когато иска да пише нещо, ме пита за някоя буква, аз й казвам и тя продължава“, разказва Джумпарова. Децата й не заспиват без книжка. Всяка вечер тя сяда до тях и им чете. „Любимата им книга е “Вълшебникът от ОЗ", сега четем „Червенокоска в гората на приказките“. Вчера например имах работа и им казах, че ще им пусна филмче, вместо да четем, обаче след десет минути ме повикаха и си чакаха приказката“, с усмивка добави тя.

Носителката на титлата „Мис България 2018“ Теодора Мудева е завършила английска гимназия с изучаване на английски и руски език. В момента хубавицата е студентка по право четвърта година. Според нея образованието ни дава един друг външен вид. „Академичните знания ни правят много по-ориентирани за личните ни желания и амбиции, помагат ни да намерим и развием себе си в правилната за нас сфера. Няма нищо по-красиво от това млад човек да учи. Който има богат речник, интелигентността и знанията се отразяват по един специфичен начин в излъчването на хората и ги кара да блестят“, сподели  Мис България.

Красивото лице на Нова телевизия Ромина Тасевска, която също е носителка на титлата „Мис България“, е биолог по образование. „Няма нищо по-хубаво от това да учиш това, което обичаш и което ти е интересно. Аз съм изучавала биология с голям интерес. Да, било е и трудно, но преживяването е уникално“, сподели Ромина. Във възпитанието на децата тя отново смята, че образованието е приоритет номер 1. „Основното им задължение е да учат. Казала съм им, че може би не всичко ще им потрябва, но това е начин да разширят мирогледа си и да се научат на дисциплина“, добави тя. „Ученето е тренировка за мозъка, дава ни възможност да достигнем светове, които иначе може и да не можем, разширява мирогледа ни“, завърши тя.


В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
1
Коментара по темата
1.
Надя Хаджийска
14.05.2024 11:59:39
1
0
Ма какво да коментирам...100 незнам си какво чалгарки...Няма ли за какво да пишете курви и мангали навсякъде плюс гнусота Стораро...Срам ме е да се нарека българка...Нямам думи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори
Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори