×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог


Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог
Погледнете накъде вървят показателите на активността, каза днес Първан Симеонов
11 Май 2024, Събота, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов

„Четири години България цикли. България е на пауза. Това е категорично загубено време. Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход“, коментира пред БТВ Първан Симеонов, социолог от „Галъп интернешънъл“.

„Ние сме в преддверието на криза на демокрацията. Това е големият въпрос. Кой е този изход? Въпросът е на съдържание – могат ли политиците да предложат такова“, добави той.

„Протестните настроения избиват през най-неподозирани места. Обикновено избиват през някой нов голям. На тези избори такъв няма да се яви. Очакването е към Радев в бъдеще. Те могат да избият на различни места. Достатъчно е да отворите YouTube и да видите колко интересни говорители има там, които привличат интерес. Появяват се хора, които разказват обратното на утопиите. Те са реакция. Тази обществена реакция може да избие през неподозирани места. Ваня Григорова се превърна в звезда. Проблемът сега е, че няма обединение, както за местните избори. На втория тур в София се събра около нея много протестен вот, но сега нямаме втори тур. Сега ще трябва да има автентичен вот“, посочи Първан Симеонов.

„Затъваме, хора. България си отива пред очите ни. Смятаме някакви формули по цели дни и така живеем в последните четири години. Погледнете накъде вървят показателите на активността. Погледнете къде бяха след последните упражнение за махане на машините и къде беше доверието в изборите – на дъното. Хората се скриха от екзитпола, за да не кажат за кого са гласували. Това са симптоми на заболяване на представителството“, допълни Първан Симеонов.

„Неведнъж е имало месиански изход от тази ситуацията. И при изчерпването на двуполюсния модел с идването на Симеон Сакскобургготски, и с липсата на доверие при „Тройната коалиция“ и идването на Бойко Борисов. Това няма да стане на тези избори, но се освобождава такова пространство за някой, който да направи революционна промяна в електоралната картина, каза политологът Димитър Ганев от агенция „Тренд“.

„Освен вариант за нов месия, аз не изключвам възможността за нови месиански идеи. Има говорители, които се застъпват за президентска република и настояват, че парламентарната република е изчерпана. Би могло да има подобно предложение, но това магическо хапче няма да ни излекува“, добави той.

„Протестен вот се трупа повече от година и половина. При предишни случаи протестният вот е подкрепял партия, но сега е избрал да не упражнява правото си на глас. Очакваме същата или доста сходна избирателна активност“.

Според него „Солидарна България“ и „Синя България“ имат потенциал на предстоящите избори, но зависи от кампаниите, които ще развият.

„Трябва да правим разлика между местни и парламентарни избори. Ваня Григорова се яви на мажоритарни избори за кмет на София, а сега е съпредседател с Мая Манолова на коалиция. Ваня Григорова се възползва от слабостта на двата големи субекта в София, което успя да надуе резултатите, но сега не е това ситуацията. Сега виждам три варианта – да има повторение на сглобката, кабинет около ГЕРБ, ДПС и трета партия или нови избори“, коментира още Димитър Ганев.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
Дъжд над Черноморието
Дъжд над Черноморието 29/05/2024, Сряда 09:30 0
34
Коментара по темата
34.
Ню Йорк
14.05.2024 02:24:38
0
0
България е била, е и ще бъде. Въпреки всичките и врагове и и.диотската им пропаганда. Както е казано - който разбрал - разбрал.
33.
ИВАЙЛО
12.05.2024 09:35:43
1
5
ТЯ ЗАТЪВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВА И ТЕЗИ ОТ ПРЕСАТА
32.
Салимехмед
12.05.2024 08:00:34
1
2
Къде затъваме бе батко ? Зарттттттт
31.
Бургазлията
12.05.2024 06:43:43
1
3
„Солидарна България“ и „Синя България“ ги има само , за да вземат некой лев . Патерици на ГЕРБ ДПС!
30.
Нищо ново
12.05.2024 03:28:23
0
6
На 19 май 1934 г. България осъмва с манифест за преврат. Документът е разлепен по улици и площади, народът се тълпи и чете: „Българи! Досегашната партийна политическа система окончателно се провали. Пълното разложение на партиите дълбоко засегна обществото, държавата и народното стопанство. Последвалата от това морално-политическа криза рискуваше да се обърне в държавна. Последен изход от това състояние на днешната гавра на партийните хора с народ и държава. Това състояние не позволява да се създаде една стабилна и творческа власт. Партийните и лични разпри не дадоха възможност не само да се разрешат, но и да се поставят държавните и стопански въпроси. Всичко това наложи партийната власт да бъде заменена с непартийна – национална власт.“ „Да живее България!“, завършва паметният документ.
29.
Силни демократи ППДБГЕРБДПС
12.05.2024 00:05:22
0
8
“Ние сме в преддверието на криза на демокрацията.“

Първане - Бастун майчин, ние никога не сме имали демокрация! Така наречената “Демокрация” всъщност е продължението на тоталитаризъм след 1989г. Само, че се смениха лицата!
И главнияТ Ви проблем, е че тази фалшива система вече издиша и няма същото въздействие върху хората защото Те вече се отракаха и разбраха фалшивиТе Ви схеми.
При истинска демократична парламентарна република, половината в това народно събрание трябваше да са в затвор поне за 50г. минимум.
Заради това, че системата Ви Първанчо, е към разпад, няма защо да продължаваш да манипулираш.
28.
Хахаха
11.05.2024 23:10:44
2
5
Само дпс герб и пп дб ! Ама хубаво ще ви оправят хубаво запомнете !
27.
Реално
11.05.2024 22:54:51
4
7
Докато всеки си заравя главата в пясъка като щраус и се оправдава с битовите си проблеми така ще е. Хайди да ходим на кафенци или дъ опъним масите пред блока. Ни зъвиси от мен да изгоня крадцити куиту мъ яхът 30 години. Нямъ дъ съ караме нямъ дъ съ биеме колело ще караме на китарата васко жабата. Опса всяка година един град колкото Ловеч изчезва опса проблем няма. Зомби не съм аз не е моето семейство казано честно всичко ми е наред дерат ме кат овца и ни ми пука щот некой друг а не аз трябва да направи нещо страх ме е да ни загубя статуса си на овца или щраус
26.
Стенли
11.05.2024 21:14:05
7
8
А сега братята хамериканци ни натискат да ПОДАРИМ ядрините си реактори от Белене на Украйна срам и позор
25.
22ри
11.05.2024 20:40:35
9
1
Опитал си да напишеш нещо смислено, ама е трябвало да се обесиш първо с пъпната си връв отдавна. Повярвай ми, знам го от личен опит, когато заварих един трикрак ром върху мама. Въпросния ром кайфуеше и повтаряше Ахмат сила, а мама добавяше Слава Русия и БСП-БСП!
От тогава всичките ми разсъждения са тъпотия след тъпотия, грешка след грешка. Често си мисля, че след, като не съм се обесил на пъпната си връв, трябваше да се обеся на дългия и к@рав камшик с който трикракия ром караше мама да обезумява!
24.
24
11.05.2024 20:33:08
1
6
Добро утро!
23.
22ри
11.05.2024 20:27:55
5
8
Опитал си се да напишеш нещо смислено, ама е трябвало да се обесиш първо с пъпната си връв отдавна. Всичко след това е грешка след грешка, тъпотия след тъпотия.
Диагноза: Koyaanisqatsi
22.
Първане
11.05.2024 20:20:28
13
9
Червена гювендиьо, тези шизофрении си гинпробутвайте с Иво 80% руското чадо и с бунак русорибите маргинали!
Какяа диктатура бе аналрусоробе
България е в ЕС и има свободни избори. Който не му аресва да се качва на майка си да взима играчката от интимния магазин и да заминаяа към Мухосранск.
Предай на тарикатите от партиите които използват антиевропейска риторика, да спрът да опростачват дебилския си електорат и да му обяснят, защо участват на избори за ЕП и се натискат като за последно да спечелят топли местенца в същия Евро Парламент?
То така излиза че са против нацистката партия и Райхстага, ама участват за топли местенца в същия Рахстаг.
Да се приберът децата от Европата и да ги пратят към Мухосранс.
А относно така наречените русороби:
Тази рядка кръстоска между бунак и амеба, световната научна общност ще я изследва десетилетия и пак няма да разгадаят тайната на тази чутовна слабоумност! .
21.
До брадичката
11.05.2024 20:10:37
0
17
Затъваме и си отиваме, заради продажните политици и обслужващите ги социолози, политолози и кресливи мисирки, тук останаха само пенсионери и тук-там някой млад но недъгав. На нормалните им писна и кой накъдето му видят очите.
20.
Добре, че
11.05.2024 20:04:47
2
8
си ти да ни кажеш! Ние очи нямаме!
19.
до 18
11.05.2024 19:41:27
6
12
Съгласен съм с колегата, доколкото знам дъщерите на Путин живеят в Швейцария , както и децата на повечето милиардери от Русия, Абрамович къде живя? Май беше в Англия
18.
До 17
11.05.2024 19:36:05
10
11
Русия? Я провери в Интернет къде живеят децата на всички богати руснаци, къде живеят децата на Путин? Мога да ти дам жокер не е в Русия, малко по на запад е , защо ли? Самичък си отговори на въпроса, отиди и до Сърбия да видиш колко много руснаци има и ги питай защо са избягали от Русия, нали били много хубаво? Празни приказки само , ако беше казал Китай , можеше да приема ама пътя ни да е с Русия…. Ахаххаха ти базикаш ли се?
17.
По-добър математик от Витанов
11.05.2024 19:26:11
11
13
Нещата са прости, но не са за прости хора- с Германия/ЕС не биваме, с Османската империя/Турция не биваме, с СССР/Русия нещата не са идеални, може да не сме летяли, но сме се движели напред. Единственият път на България е с Русия. ОБАЧЕ... колкото и да ни презират и да ни унижават, на сащ/ес/нато сме нужни като територия. А за Русия не сме чак толкова важни, леко казано. Т.е. Европа има много по-голям зор да ни задържи, отколкото Русия има да ни върне в орбитата си. Затова ще си караме по същият пропаднал път, дори след като осъмнем с напълно подчинена енергетика, с бутафорно вероизповедание, със съсипани демографски показатели, деца и т.н. и прочие.
Така че споко- ще се мре. А ако ни се размине (защото в историята сме като пияницата, който Господ го пази) ще е поредната случайност! Наздраве
Пп: тъпите избори нищо не решават
16.
*********
11.05.2024 19:02:04
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
15.
Лесна формула..
11.05.2024 18:55:41
3
13
По Конституция властите в България са три:
Изпълнителна +Законодателна= мафиотска!
Изпълнителната дава нареждания на законодателната( защото тя командва НС за лобистки закони) , а Законодателната е сбор от ,,вълци" с привидно различна окраска на кожата но с еднакъв хъс към ,,кокъла" и приемат закони за тяхна лична изгода ....електората ,който ги е избрал...да си е#е ма& ката! Те са стригани овце от 35 г....
И тук идва моментът на една от най- важните власти в България...СЪДЕБНАТА!!
ГОРНИТЕ ДВЕ Я КУПИХА!! СЪЗДАВАЙКИ СИ КОМФОРТ в банановата,,държава"
Та ФОРМУЛАТА!! Ние овчедушните трябва да намерим начин ... ВСИЧКИ,ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА...ГОРЕ....ДА СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА EU да не са българи...да са от ранга на КЬОВЕШИ....тотално разследване на всички по- горе споменатите и ЗАТВОР!! И ЕКСПРОПРИАЦИЯ!! И следващите ,,политици" с размисъл за кандидатстване....и училище за политици!!
14.
Лека вечер
11.05.2024 18:38:48
3
29
Затъваме ,щото сме лъвове във Facebook, и мишки в живота . Търпим това беззаконие и всеки се спасява по единично. И в другите държави има деградирало общество ,но не е както при нас . Частните и трудолюбиви хора мизерстват. На почит са далавери и схеми . Но нищо и парите ви няма да помогнат след 2 поколения ,тогава ще сме по зле и от Афганистан и Ирак.
13.
единствения
11.05.2024 18:37:10
1
25
Единствения проблем е в това че.80% от българите нямат мисловна дейност.
12.
Лекари без граници
11.05.2024 18:34:02
13
10
Милиони българи се изнасят в чужбина от сто години и пак не свършва България. Който е разтревожен много за това , да потърси швейцарски доктори и да помоли за евтаназия - скъпо е , но ефективно.
11.
лъжливото овчарче
11.05.2024 18:23:41
11
11
И народа не може да си помогне след като се управляваме от чуждо посолство и такива приказки че тези били такива или онези партии били онакива,това го минахме,празни приказки
10.
Първан аимвонов
11.05.2024 17:39:58
13
21
България ще пребъде само с московски месия и ако му изблизваме старателно жопа.
Питайте радев и костадин и те ще ви кажат същото
9.
ХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!
11.05.2024 17:38:24
9
3
ДО 5 """"АНОНИМНИКА"""ХУБО БЕШЕ ДА АДРЕСИРАШ С КОЙ ТОЧНО ШИ СЪ БОРИМ ЩОТО КАТО ТИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ ЧРЕЗ КОИТО ОБЕСНЯВАШ ЧЕ ВСИЧИ СА ""МАСКАРИ "" ЯВНО СИ ПЛАТЕН ТРОЛ НА БУЦИ И ГУЦИ АААААААААааааааааааааааа????????????
8.
Супер
11.05.2024 17:37:54
2
18
На флагман коментаторите са се хванали за дпс и герб като удавници ама да знайте че тези хора грам не им пука за вас и за близките ви които днес са на хранилката утре ги наритват и рано или късно този кораб ще потъне . Така че осъзнайте се докато е време мислете с тия глави !
7.
всеобщо мнение
11.05.2024 17:37:51
18
17
БЪЛГАРИЯ Е ЗАЦИКЛИЛА ОТ 1989 Г,БЕ РАЗБИРАЧ.......КОГАТО ДОЙДЕ ФАШИЗМА
6.
DJARO
11.05.2024 17:29:31
7
29
Гласуваш за ГЕРБ.....и получаваш Пеевски като бонус.....ами ПП как дойдоха щяха да вкарват Разбойко в затвора...а после си плюха в устите....и се гушнаха да управляват-крадат заедно.....
5.
анонимен
11.05.2024 17:23:49
11
20
Затъваме, когато не гласуваме. Първан Симеонов ще ме загуби, ако продължава да говори такива глупости. Ако се борим, няма да затъне България. Вапцаров е написал „Борбата е безмилостно жестока, борбата, както казват, е епична“. Това дано ни стане девиз на народа и обществото.
4.
Citron60
11.05.2024 17:16:32
27
32
докато не отрежем директната телефонна връзка с Кремъл това няма када стане!
3.
Aз съм
11.05.2024 17:15:02
10
11
Ще му изям брадичката но тоз минзухар...
2.
Ужасен ужас
11.05.2024 17:14:41
5
26
А добър ден! Ма то тва са виждаше от доста години, че затъваме като държава!!!Ако продължават така нещата, ще я и затрият от картата БГ! Много омраза, завист и безчовечност водят до гинел!!! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
1.
Доволен
11.05.2024 17:08:22
4
11
Боклукът сам се изхвърля.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори