×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив


Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината" и отправи призив
Държавният глава се ръкува с всички номинирани просветни дейци и благодари за тяхната високоотговорна обществена мисия
10 Май 2024, Петък, 14:15 ч.
Автор: Тодор БЕЛЕНСКИ, снимки: Авторът

Отличени бяха и призьорите от конкурса в направление "Природо-математическо"

Президентът Румен Радев участва в тържественото връчване на наградите на 27-ия Национален конкурс "Учител на годината". Конкурсът е организиран от Синдиката на българските учители, като негов основоположник е Янка Такева.  Президентът връчи наградите на спечелилите конкурса в направление "Природо-математическо" Антоанета Димитрова, Милена Коцева и Петя Желева.

Президентът благодари на по-опитните преподаватели, че въпреки тежките времена в недалечното минало на унизително заплащане и срив в престижа на професията, не са абдикирали от тяхната високоотговорна обществена мисия.

Президентът отправи сърдечен поздрав към българските учители

"Последните години българските управляващи най-сетне започнаха да поправят тази груба грешка и да се повишава и заплащането, и да се подобряват условията на труд на българския учител", каза Радев. Той отбеляза, че има още много какво да се направи.

Държавният глава поздрави и младите учители за техния професионален избор.

"Можете да бъдете горди, че вие вече сте в челните редици на изграждането на модерна, европейска България", каза Радев.

"Водещите теми днес в големия обществено-политически дебат са ценностите, националните цели и идеали, гарантирането на нашия суверенитет, оцеляването и просперитетът ни като нация", каза държавният глава.

Като теми в дневния ред президентът отбеляза още и възхода на научно-техническия прогрес, ускоряването на икономическия растеж и повишаването на благосъстоянието на всеки български гражданин.

"Години наред ние търсим ключа към тези важни за обществото ни теми, но много рядко успяваме да стигнем до същността, до началото, а началото - здравите темели на градежните за обществото ни елементи, е именно вашата обществена мисия",  продължи Радев в обръщение към българските учители.

Президентът попита дали можем днес да говорим за национално единение, ако няма какво да обединява децата от най-ранна възраст, от ученическия чин, ако не се възпитават в любов, уважение, лоялност към родината и дали могат нашите млади хора да растат като достойни, отговорни граждани, отворени към Европа и към света, без да познават своята история, род и родина.

Държавният глава заяви, че отговорът е един и той се състои в това дали имаме високоподготвени учители и компетентни педагози, хора, влюбени в своята професия и в България.

Наградите;

В направлението за млади учители бяха наградени Кръстина Иванова и Марина Дамянова.

За възпитателна работа бяха отличени Петър Астинов и Теменужка Манолова.

Мая Михайлова получи наградата за учители наставници.

В направлението за предучилищно възпитание и подготовка награди получиха Елена Хаджиева, Ели Христова и Несрин Караалиева.

За принос в хуманитарното образование бяха отличени Ваня Симеонова и Илияна Гагова.

В категорията за начално образование награди получиха Богомила Стефанова и Радмила Илиева.

В направлението за изкуства и спорт бяха отличени Павел Църов и Юлиян Георгиев.

За постижения в професионалното образование награди бяха присъдени на д-р Верка Бонева и на Камелия Ангелова.

В направлението за директори и заместник-директори бяха наградени Виолета Гълъбова, д-р Елеонора Лилова и Милко Багдасаров.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви: "Изключително съм доволна и щастлива, че 27 години, в присъствието на толкова много значими личности, министри, минали през МОН от 90-та година до днешна дата, в присъствието на толкова много научни преподаватели от университетите и в присъствието на най-добрите учители в България, днес отново ще покажем на обществото българският учител, какви учители и ученици има в страната, как пазим културата, обичаи и памет. Без българския учител дали може да се развива едно общество? Развитието на страната е минало през просвещението и просветителите."

Прочетен бе и поздравителен адрес от служебния министър-председател Димитър Главчев, както и от образователния министър Галин Цоков.


В категории: Просвета


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
4
Коментара по темата
4.
Мнение
10.05.2024 16:30:46
0
8
Пълна пародия!
Награди на конвейер...
Флагман да разкаже, за какви постижения са наградени?
3.
ученик
10.05.2024 16:28:03
1
9
Г-н Радев бил желаел да се намали бюрокрацията и натоварването на учителите. А кога ще се намали изучаването на ненужни предмети и уроци от УЧЕНИЦИТЕ ?!
2.
Пусть всегда будет Солнце
10.05.2024 15:08:01
1
12
Президент масон до него дърта тамплиерка носят награда"Zелен чорап"
1.
Учител
10.05.2024 14:59:00
0
20
Баба Янка пак на първа линия.До кога ще я траем.Нагло същество на дълбока старост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори
Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори