×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024


Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024
03 Май 2024, Петък, 12:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието

„Депонирането на пясъка е традиционна предпазна мярка, която спомага за опазването на целостта на плажната ивица, както и предпазване на брега от наводнения през зимните месеци“, Това каза Кирил Спасов, от Асоциация на концесионерите на морски плажове в България. Той допълни, че това е успешна практика в много държави като Испания, Франция, САЩ, Австралия, Англия, Израел, Мексико.

"Днес е нашето утре! Затова трябва да пазим българските плажове!". Това пък е основното послание във видео, което Асоциация разпространява преди началото на активния летен туристически сезон 2024. Кадрите са от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в общините Несебър и Созопол, демонстриращи грижата, която концесионерите осъществяват целогодишно за опазването на българското крайбрежие.

„През зимата издигаме защитни валове от пясъка, за да опазим плажовете“, се казва в посланието.

Във видеото са включени и локациите Емине, Алепу и Източните склонове на Стара планина, които демонстрират малка част от природните дадености на Черноморското ни крайбрежие, което трябва да пазим, уважаваме и рекламираме ефективно и успешно. 

От Асоциация на концесионерите на морски плажове припомнят, че едно от основните предизвикателства пред успешното протичане на летен туристически сезон 2024 е приетата Наредба за водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи и басейните за обществено ползване. Водещите проблеми, които изискванията в нормативния документ създават, са свързани с новите разпоредби, регламентиращи медицинското осигуряване на водноспасителната дейност и значителното увеличение на броя медицински звена.

Не толкова сериозното оскъпяване на дейността (увеличението на разходите за медицинското осигуряване надвишава многократно приходите и възможностите на по-малките плажове), а липсата на медицински кадри.

Дори при досега действащите изисквания за кадрово обезпечаване на медицинското осигуряване на водноспасителната дейност имаше редица трудности с осигуряването на квалифицирани медицински кадри. При настоящото увеличаване на бройките, с които трябва да се увеличат екипите по плажовете, става невъзможно да бъдат изпълнени изискванията на Наредбата, се казва в позиция на Асоциация на концесионерите на морски плажове, изпратена до министъра на туризма.

Медицински кадри със специалности и квалификации в областта на спешната медицинска помощ липсват в цялата страна. Министърът на туризма Евтим Милошев бе детайлно запознат с този проблем и концесионерите очакват последващите действия на ресорните институции, които да решат тази нормативно създадена криза.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 1
12
Коментара по темата
12.
Интересно
03.05.2024 19:42:07
0
3
защо смениха заглавието със старо такова, което няма нищо общо с тази статия... Може би защото собствените им хвалебствия не отговарят изобщо на реалните възприятия на хората...;-) Но може и да се объркали десетките файлове на тази досадна тема.
11.
До 3
03.05.2024 17:18:55
1
5
Еее, ти пък много точно описание даде на селския концесионер на селския плаж в Крайморие- Николай и Мая. Пиленцета от Монако в Бургашко селски вариант!
10.
Чеченеца
03.05.2024 16:37:12
1
10
Няма ли го плажа на Крайморие не ми го хвали клипа. Покажете как се ходи на плаж с два тутманика, три кренвирша и литровка бира като нармалните хора.
9.
Николай Стоименов
03.05.2024 16:06:04
2
7
Нагъл самоковски пръдльо
8.
Абе,
03.05.2024 15:55:45
2
13
Аз не съм видял плажовете по Атлантика на САЩ да са защитени с такава безсмислица. Имат диги но те са навътре към сушата и са защитени зони. През тях се минава само по дървени мостове. Укрепени са с естествени материали и е идеално чисто. Бг боклуците наречени концесионери са най лошото, което се случва на малкото ни море.
7.
концесионер
03.05.2024 15:51:14
2
14
А, това ,че плажовете стават като ниви ? Отгоре остава груб пясък , с миди . Лятото е прахоляк . Там където не е гребано , пясъка е фин и златист -нищо общо с гребания ! В Поморие осраха всички плажове така
6.
Гуню простия
03.05.2024 13:58:32
12
7
Стига сте мрънкали уе, на кой да ги дадат плажовете, на някой хамалин или на някой разносвач на кренвирши, само се правите на много доблестни а по цял ден мислите от къде някоя схемичка да завлечете кинти, сезона почва и ще е силен, шматките да го духат
5.
Лъжа
03.05.2024 13:36:58
2
33
Дадохте плажовете на мутрите,измамни гадове
4.
Няма нищо
03.05.2024 13:11:19
2
29
по-долно от използването на невинни деца за пропаганда на опашати лъжи! Грижели се за плажа! Много се грижат, особено извън сезона, когато е заринат в отпадъци, няма едно кошче, навсякъде са разхвърляни жалките реквизити придаващи някакъв вид през сезона и спасителните постове и няма една отворена, да не говорим за поддържана, тоалетна! Бараките им са зазимени по същия грозен и отблъскващ начин. Целите плажове приличат на бунища! Че и целогодишни гости искали... Хората си имат сметища където живеят. Някаква причина да "почиват" в такива, та дори и да плащат за това "удоволствие"?!

И никъде другаде няма такива грозни диги. И тук нямаше преди да раздадат плажовете на мафията. Единствената им цел е пазенето на неугледните им, завити като пашкули, затворени както дойде с най-различни плоскости бараки, а дори и това не е нужно. А напролет разравят варварски пясъка, в резултат на което брегът не е полегат, а стръмен. Поне да си построят нормални постоянни ресторанти, за да не се налага да пазят циганските си катуни като зеницата на очите си, а и да не къртят, чукат и стържат всяка пролет. Ама това е вложение на средства... Тук само искат с трици маймуни да ловят и да им смъкнат няколко кожи.
3.
Фара
03.05.2024 12:54:39
1
39
Назначените за концесионери гладни въшкари .
Бизнесмени , които два лева със собствен труд не са изкарали , а иначе се изживяват като най-големите работодатели и защитници на бг туризма .
2.
Asss
03.05.2024 12:40:39
18
8
Страхотен клип със много силни послания . Нека министерството на туризма да вземе това видео и да го излъчи по всички световни медии . Ще има огромен имиджов и маркетингов ефект за морския туризъм.
1.
ДОН КИНГ
03.05.2024 12:27:12
3
43
Те застроиха и бетонираха цялата крайбрежна ивица, плажове не останаха, сега са се сетили, че трябвало да ги пазим...след дъжд качулка е казал народа...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител Шансът да има правителство сега клони към 90% Шансът да има правителство сега клони към 90% Борисов се опитва да бъде максимално предпазлив, но и да не загуби държавата, склонен е на компромиси, но с мярка
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори