×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев


С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев
Няма влошаване на бюджетното салдо и съответно - повишаване на бюджетния дефицит, каза Димитър Главчев
26 Април 2024, Петък, 15:26 ч.
Автор: Флагман.бг

Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер 

„Още при приемането на мандата за съставяне на служебно правителство поехме ангажимент, освен основната ни задача да проведем честни избори, да решаваме и неотложните проблеми на българските граждани. И тази седмица много бързо ни се наложи да решаваме два такива”. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на редовното заседание на МС в петък.

„Гасихме два „пожара” с вицепремиера и министър на финансите. Единият от тях беше в сектор „Земеделие”. На земеделците, съгласно споразумение от 12 февруари тази година, беше обещано до 22 април да им бъдат изплатени средствата по така наречената „украинска помощ”. За два дни намерихме как да се случи това. Предвидени са 300 милиона. Поехме ангажимент до 15 май да бъдат изплатени”, заяви Главчев.

„Вторият „пожар” беше с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол. Те имаха същия проблем. Вчера, с постановление и решение на Министерския съвет, предвидихме и за тях 250 милиона, които ще бъдат изплатени до края на годината, след получаване на нотификация от ЕК”, заяви Главчев.

„Обобщаващото и в двата случая е, че можем да използваме една сентенция отпреди повече от век - можеш да излъжеш много хора за кратко време, малко хора за дълго време, но всички и завинаги няма как да ги излъжеш”, каза Главчев.

Той обясни, че въздействието върху бюджетното салдо е неутрално. „Няма влошаване на бюджетното салдо и съответно - повишаване на бюджетния дефицит. Оставаме на нашите цели за еврозоната през 2025 година”, поясни премиерът. 


В категории: Политика


12
Коментара
Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
12
Коментара по темата
12.
.....
26.04.2024 21:38:27
2
28
От скут на скут, накрая банкрут. Мазно турско кафе за Христо Иванов в чатала на Шиши фереджето.
Наздраве, приятели на контрабандата, пещерска гроздова с Чашков, ръйш ли...
Булката Киро Олигофрена любител на пица Napoletana с кристали, Неаполитански пици от долината на Сицилия, дъно, тиня...
11.
Хубаво
26.04.2024 21:22:47
30
1
Сте гасили ! Ама в другата статия нотариус обяснява как ако имаш 20лв задължение към държавата не можеш да прехвърлиш имот . И това е според новия закон ,който влиза в сила на 3 май . Аман от вашето гасене . Повече ми прилича на дране . Вие хубаво ни държите сметка ама вие кога ще почнете да отчитате до стотинка държавните пари публично ,че всеки гражданин да може да ви държи на вас сметка ? Вземете приемете един закон ,където да се публикува за какво се харчат парите на държавата.
10.
КОЙ, КОЙ, КОЙ
26.04.2024 18:24:35
30
6
Защо ли не си кажеш кой създаде тези проблеми дето сега отчиташ гордо, че си гасил геройски , защото те не са от една година, а от всичкате години на окрадация на държавата ни от партии и партийки ,които и днес командорят нагло или минаха като чума през земята ни.
9.
Бургазлията
26.04.2024 18:21:50
22
8
GERB ДПС ще на фалират и после ще кажат , че ППДБ са виновни....еба%и ченгетата гладни
8.
главчо
26.04.2024 17:55:15
21
8
Главчо главчо и името ти е главанашко
7.
Йокин
26.04.2024 17:52:20
20
8
Mи да ги Обявят,за пожарникар на годината .И се ХВАЛИ,ГАЧЕ,ОТ ДЖОБА СИ Е ПЛАТИЛ!СМЕШНИК.
6.
Да да
26.04.2024 17:50:45
20
10
Като шефа си и той е пожарникар.Пожарникар трябва да си в тая държава.
5.
Scrooge McDuck
26.04.2024 17:44:18
12
9
Главоча слуша Тиквоча, а Прасоча се облизва. Пипетките и ДъБоретките само гледат от последния ред...
4.
Бат Танас
26.04.2024 16:45:47
19
14
Да ви ева в пожарникарите и вас. Голямо гасене, нареди на БНБ да пуснат печатницата и после ще "гасите" и инфлацията..
3.
292
26.04.2024 16:02:52
18
17
Главчев, то хубаво, че сте гасили пожари, ама: 1. Загасихте ли ги; 2. Ако сте го направили, какъв е резултатът? Да не се окаже, че ако направят одит от Сметната палата по точка 2, ще стане "пляс". Сметната палата ли казах? Голям наивник съм. Забравих, че ти сега си хем баш разпоредител с народната пара, хем баш одитор как се харчи.
2.
А
26.04.2024 15:51:59
16
16
Следващата задача е да освободите всички на пенсия и заплата в МВР И МО....
1.
Ще рече
26.04.2024 15:48:59
25
19
че само е сменен начина на подхвърляне на милионите - не от джипката а чрез "гасене на пожар"!
Господ да й е на помощ на такава държава, в която управниците й забравят , че трябвало да платят едни 550 милиона, а после изведнъж ги намират за два часа И то "без да влошат бюджетното салдо"!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори