×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас


Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас
Няма да има разлика в цената за абонамент в Синята и Зелената зона след промените, коментира управителят на ОП „Транспорт” Пламен Димитров
17 Април 2024, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт"

Пламен Димитров е управителят на Общинското предприятие „Транспорт” към Община Бургас. Говорим с него за бъдещите промени в Синята и Зелената зона в града, за платеното паркиране като цяло и за етажните паркинги.

- Г-н Димитров, какви са мотивите Зелената зона в Бургас да стане целогодишна?

- Основното ни съобръжение са исканията на живущите в района. Това предложение е ръководено изцяло и единствено от желанията на хората, които споделят, че има наистина сериозен проблем с паркирането.

- Ще има ли промени в периода на действие на Зоните за платено паркиране?

- Зелената зона ще работи с лятно и зимно работно време. Лятното ще е от понеделник до неделя, от 11 ч. до 20 ч., както е било досега. Причината за това е, че зимата районите не са толкова натоварени и затова тя ще функционира от 9 ч. до 19 ч.

- Сам казахте, че районът не е натоварен през зимата. Защо тогава се налага въвеждането на целогодишна работа на зоната?

- Когато на 30 септември престане да работи Зелената зона, всички коли, които са в съседство в Синята зона, се местят и настава хаос.

- В подзоните на Синята зона ще има ли промени?

- Предлагаме обединяване на голяма част от подзоните в по-големи такива. Към момента в Синята зона има 28 подзони. Те ще бъдат намалени до 9. В Зелената зона са 6 и те ще станат 4. Така наречената „Хибридна зона” изцяло преминава в обхвата на Зелената зона и тя ще има същото работно време, което описах преди малко. Любопитна добавка към всичко това е, че паркоместата край Турското консулство, където сега зоната е Синя, ще влязат в обхвата на Зелената зона, тъй като там са в непосредствена близост до Морската градина и плажа и през лятото има голямо струпване на автомобили.

- Промените в подзоните означават ли, че хората със стикери ще имат по-голям избор за това къде да паркират колите си?

- Точно това е целта ни. Затова зоните се обединяват. Съобразихме се този път зоните да се разделят от големи улици и булеварди.

- Ще има ли разлика в цената?

-На този етап не е предвидено при почасовото паркиране. Притежателите на стикери в Зелената зона в момента плащат 25 лв. за първа кола. Това са по 5 лева на месец. Същата е и сумата за Синята зона. Когато обаче Зелената стане целогодишна, вместо да работи 5 месеца в годината, тя ще работи 12. И съответно цената ще бъде приравнена на 5 лв. по 12 месеца или 60 лв. годишно. Това ясно е описано в докладната и в предложението ни. Увеличение има, но то е заради увеличението на времето. Почасовото остава 1 лв. на час.

- Какво се случва с идеята за червената зона?

- Идеята още стои на дневен ред и най-вероятно също ще бъде реализирана. Но тъй като от различните политически формации в града излязоха най-различни предложения, сега се провеждат обсъждания, за да открием най-работещия вариант.

- При положение, че ще има толкова много зони за платено паркиране, е редно да има алтернатива.

- Към момента администрацията започна да работи по проекти за евентуално изграждане на етажни паркинги. Обследват се определени парцели, които са публична общинска собственост. Провежда се и анкета с живущите в тези зони. Основният въпрос е колко и какви паркинги биха предпочели те. Евентуално ще се пристъпи към изграждането на такива съоръжения.

- Може ли да бъдете по-конкретен. Кои места се обследват?

- Както знаете, проектира се паркингът на ул. „Ген. Гурко” да стане двуетажен. Отскоро в администрацията се говори, че под целия парцер на пазар „Краснодар” може да се изгради подземен паркинг на 2-3 нива и спрямо исканията на живущите ще се прецени къде да бъде поместен пазара - на най-горното или на най-долното ниво. Той се запазва, но под него или над него се изгражда паркинг. Има няколко парцела общинска собственост по ул. „Дебелт”, които също са подходящи за такива проекти. А добрата новина е, че първият етажен паркинг скоро ще е реалност. Той ще се намира в жк „Зорница”, в близост до новата детска болница.

*В интервюто са използвани въпроси и от други медии

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
България Всички новини
Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори