×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е братът на Христо Иванов и защо го викат в парламента?


23 Февруари 2024, Петък, 15:58 ч.
Автор: Флагман.бг

Антон Иванов е роден на 27.08.1960 г. Той е бивш консултант на КНСБ по енергийната политика и настоящ съветник на енергийния министър Румен Радев

Името и на брата на Христо Иванов - енергийният експерт Антон Иванов, стигна до трибуната и кулоарите в парламента покрай скандалите между ПП-ДБ и ДПС и за строежа на новите два блока на АЕЦ "Козлодуй". В петък сутринта при началото на пленарното заседание в дневния ред извънредно влезе точката за начало на преговорите за строеж с Hyundai E&C за инженеринг, строителство, доставка и въвеждане в експлоатация на двата нови блока в АЕЦ "Козлодуй" с технология AP1000. Тогава Коста Стоянов от "Възраждане" поиска в парламента да дойдат седем души - изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй – Нови мощности" Петьо Иванов, енергийният министър Румен Радев и още петима от управляващ комитет към Радев, които били назначени с цел осъществяване на координация при изпълнение и контрол на дейностите, пише 24 часа.

Това са Николай Николов - зам.-министър на енергетиката, Иван Андреев от БЕХ, Валентин Николов - изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй", Валентин Илиев от АЕЦ Козлодуй и братът на Христо Иванов - Антон Иванов, който е енергиен експерт и съветник на министър Радев.

Председателят на парламента Росен Желязков отговори, че няма процедура, по която да ги привика в парламента, но ще уведоми министъра, че темата е влязла в дневния ред на депутатите. И така Антон Иванов не дойде.

От "Възраждане" настояваха дебатът да се излъчва по БНТ 2, но не мина, а депутатката от партията Искра Михайлова се обърна към ДБ от трибуната: "съпредседателят на Вашата партия в момента е един от хората, който е слагал подписа си по една част от решенията и това е братът на Христо Иванов - Вашият колега-депутат". От партията на няколко пъти изразиха съмнения, че се прави опит за заобикаляне на закона за обществените поръчки и затова поискаха министърът и седемте му колеги в енергетиката да дойдат и да обяснят за процедурата.

В кулоарите той първо бе споменат от шефа на групата на ДПС Делян Пеевски, който само каза, че "Христо Иванов би се отрекъл и от брат си".

"Инженер Антон Иванов е известен специалист по ядрена енергетика. Такива в България няма много. Не знам колко е известен и как измерваме известността на инженери по ядрена енергетика, дали ги сравняваме с "Ергенът" и т.н, но така или иначе той има дълга публична история и биография. По-скоро правилния начин да кажем, е че той има брат депутат и това леко в момента му създава проблем. Аз съм готов да бъда сезиран от "Възраждане", ДПС, прокуратурата, клуб "СС", "Осемте джуджета" и да съдействам", обясни депутатът Иванов за брат си.

На въпрос дали е бил използван за лобиране на енергийни интереси от брат си той отговори: "Не, но понеже не мога да го докажа пред вас, казвам и на живо, и на мъртво - не. Затова призовавам всеки заинтересован, който твърди нещо, да сезира съответните институции. Аз ще окажа пълно съдействие, за да се изясни дали е имало някакво лобиране или това, че някой е на мястото си, което отговаря на професионалната му квалификация и според нуждите на министерството, е някакъв проблем. Готов съм да съдействам за всякакви твърдения, за да не се замеряме с някакви голословни твърдения".

Антон Иванов е роден на 27.08.1960 г. Той е бивш консултант на КНСБ по енергийната политика и настоящ съветник на енергийния министър Румен Радев. Работата му е свързана с управлението на проекти и разработване на стратегически планове в енергийната сфера.


В категории: Животът


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
7
Коментара по темата
7.
Мартина
04.03.2024 21:00:31
0
0
България винаги ще си остане държавата на шуробаджанащината, а Христо Иванов няма нужда да доказва нищо - картинката е повече от ясна.
6.
Красимира
02.03.2024 10:34:43
0
0
Демократична България се държат неадекватно според мен. По-точно се държат адекватно само спрямо това какво е модерно. Ако е модерно да се ръсят обиди срещу Русия това правят. Ако е модерно нещо друго, него налагат.
5.
Калин
27.02.2024 12:08:45
0
1
И двамата са лападундита, дай им да бъдат на дължавната трапеза
4.
Калин
26.02.2024 19:57:59
0
0
Оп! Айде още една шуро-баджанашка схемичка
3.
гост
26.02.2024 11:31:16
0
0
връзкарска работа
2.
?
23.02.2024 17:09:39
4
5
голя специалист , сигурно учил в Москва и т.н.
1.
Еха,
23.02.2024 16:59:33
2
7
Консултант на КНСБ по енергийната политика, къде е натрупал професионален опит?
КНСБ от кога е енергийно дружеството?
Антон Иванов според думите на брат му Христо е голям капацитет в ядрената енергетика и не е лобирал да го намести в министерството. Скандално назначение "батко и братко" . За това се въргаляше в прахта на Росенец и на жълтите павета Ристьо за да се намърда в събранието и уреди родата си на сладки службици.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори