×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С право или с безправие шепа демонстранти от "Възраждане" две седмици разиграват шоуто на спонтанността


С право или с безправие шепа демонстранти от "Възраждане" две седмици разиграват шоуто на спонтанността
Недоволните и в Бургас заявили, че ще продължат с митингите в интересно време на интересно място, защото не харесвали реда в държавата, но редно ли е това
19 Февруари 2024, Понеделник, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

 ГКПП-а и важни артерии в областните центрове в страната са затваряни за часове, а оправданието, което недоволните обявяват, е, че е внезапно решение

Кой стои начело на спонтанните протести на борците за справедливост от ПП „Възраждане“ и кой носи отговорността за евентуални безредици по време на спонтанните им митинги, които блокират ключови точки на страната ни? Това се пита всеки здравомислещ човек, добре запознат с правилата при организираното недоволство.

От близо две седмици ГКПП-а и важни артерии в областните центрове в страната са затваряни за часове, а оправданието, което недоволните обявяват, е, че става дума за внезапно решение. Щяло да има протестни действия в интересно време на интересни места, казали вчера в един глас депутатите, членовете и симпатизантите на партията на Костадин Костадинов в Бургас.  

Точно в 10 часа преди обед пиарите на ПП „Възраждане“ разпространили съобщение до медиите, че ще има блокада, а в 10:06 часа 30-40 знаменосци демонстративно блокирали входа на стратегическия обект за нашия регион, а именно Пристанище Бургас – запад. 

Оказва се, че недоволните не са пуснали уведомление по каналния ред, а от Порта са нямали никаква информация за техните намерения. Щастлива случайност било, че в неделя не били планирани товаро-разтоварни дейности и уж спонтанният протест не успял да попречи на работата на едно от най-оборотните товарни пристанища в страната и да предизвика истински транспортен ад в района.

Ако обаче е имало товари, със сигурност внезапното спиране на работата щеше да блокира целия трафик на юг от Бургас.

Полицията провери 30-40 души развели лозунга "Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна", но никой не се определи за организатор

Кой им е дал разрешение и кога?

Правилният отговор е никой, но пък това изобщо не ги интересувало. Уведомлението по каналния ред се подава до Община Бургас и до ОДМВР-Бургас, но те нямали никакво намерение да го правят, за да го имало елементът на изненадата.

Недоволните от „Възраждане“ заявили на свой ред, че ще продължат с протестните действия в интересно време на интересно място, защото не харесвали на реда на държавата.

То хубаво, ама все пак уж самите те се борят за този ред и за законови, че дори и конституционни изменения. Поводът за недоволството е именно решението на Конституционния съд, който отхвърли искането на политическата организация за провеждане на национален референдум за запазване на българския лев. Защото правото на 604 000 българи да гласуват на референдума било отнето, а демокрацията –унищожена.

Блокадите на пристанища стартирали в събота от Варна, а ние сме били следващата точка, за следващите дестинации на самоорганизиралите се 30-40 знаменосци да сме тръпнели в очакване.

Оказва се, че в Бургас недоволните имали и лека конфронтация с правоохранителните органи, тъй като нямат право да блокират пътни отсечки, без да предупреждават никого. Освен това никой от тях не се идентифицирал като организатор на протеста, какъвто винаги има, затова полицаите събрали и описали личните карти на всички присъстващи.

С лека нотка на надменност дори, демонстрантите припомняли на униформените, че при ковид кризата, когато в страната имало КПП-а и се пишели актове на хора, които не спазват ограниченията, на по-късен етап те падали в съда.

Щастлива случайност е, че не е имало планирани товаро-разтоварни дейности в неделя, 18 февруари, затова Бургас се размина с транспортния ад от 10 до 12 часа

Флагман.бг обаче провери как стоят нещата юридически. Оказва се, че спонтанните протести и пътни блокади, които уж са хрумнали на някого внезапно, нарушават няколко нормативни акта – Закона за митингите, събранията и манифестациите, Закона за движение по пътищата, като блокират път, както Закона за МВР, тъй като подчиняването на разпорежданията на полицаите е задължително.

Изводът: ПП „Възраждане“ протестират против неадекватно законодателство. Никой от тях не се определя като водач, организатор, ръководител на уж спонтанния протест, а се сърдят, когато униформените упражняват своите правомощия.

Резултатът: Около 40 души спретват блокада за около 2 часа на входа на пристанището.

От 30 души трима били народни представители - Борис Аладжов, Климент Шопов и Никола Димитров

„Случайно избрахме това място. Произволно. Във Варна беше така, ние също решихме. Не сме пуснали уведомление до Общината и имаме причина, която посочваме в нашата позиция. Не съм искал от полицаите да се оттеглят и да не пречат на протеста. В интерес на истината те дойдоха малко преди края“, каза Борис Аладжов, лидер на ПП „Възраждане“ в Бургас и депутат от 49-ото Народно събрание.

Той е бил един от народните избраници на мястото, а освен него са присъствали Климент Шопов и Никола Димитров от Ямбол. Вижте позицията на ПП "Възраждане" за протеста ТУК

Ето и хронология на спонтанността:

18 февруари – Пристанище Бургас – запад

17 февруари – ГКПП Силистра – Кълъраш и пристанище Варна – запад

11 февруари – ГКПП Дунав мост и ГКПП Гюешево

10 февруари – ГКПП Калотина, ГКПП Лесово, ГКПП Йовково

"Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна", е основният лозунг, който развяват шепата демонстранти, които вече две седмици разиграват шоуто на спонтанността. Но право ли е тяхното или безправие - кажете Вие.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 0
Дъжд над Черноморието
Дъжд над Черноморието 29/05/2024, Сряда 09:30 0
14
Коментара по темата
14.
До 5
20.02.2024 07:58:15
2
16
Подкрепям те напълно. Бях там с други блокирани. Тези малоумници не бяха повече от 20 човека. Чак на края на изявата им разбрахме какво искат, но много от тях още не са разбрали, важното е че си заработиха 20-сетте лева. Факт е, че ако не бяха полицаите да ги пазят щяха да си вземат много.
13.
Bgman
19.02.2024 22:16:10
4
14
рубли, рубли, рубли...
12.
ТБС
19.02.2024 22:08:39
16
4
Кое е безправие бе малоумни роби? Да си търсите правата и да отстояване себе си е изконно човешко право, паразити долни.
11.
до 8
19.02.2024 19:43:57
23
5
ти кога си изкарал 5 лв , че да се обясняваш колко евро били панелките и кой каква кола карал. Спри да шмъркаш и се огледай какво става около теб. България не е София , не е и Бургас. Крайно време е дебили като теб да чукат камъни или да чистят себеподобен боклук
10.
Разграждане
19.02.2024 19:30:03
5
33
Крайно време е полицията да се намеси и да ги приберат за 24 часа тези безделници!
9.
Браво Флагман
19.02.2024 19:13:17
30
5
След като ви натрихме муцуната че не ни отразявате, ето вече статията е факт. Браво!
Ще гласуваме в общински съвет за увеличаване на субсидията ви. Обичаме ви.
От групата на Възраждане в ОС Бургас.
8.
Боби до 3
19.02.2024 17:59:39
14
32
Ква държава я няма ве нещастник? Даже в Бургас панелките вече са по 1500 евро квадрата, всеки втори кара кола след 2017-18. Хората вече имат пари, а тва, че вие сте кухи лейки и не можете да си подредите живота и да изкарате кинти никой не ви е виновен.
7.
И аз да кажа
19.02.2024 17:59:22
10
45
Руските мастий от Вгъзраждане ще настъпят мотиката
6.
Боби
19.02.2024 17:55:11
8
52
Някой да каже на тия мизерници, че няма да успеят да ни върнат в съветския съюз. Още малко ше ги траем и следва Законът на Линч!
5.
Свободно движещ се български гражданин
19.02.2024 17:29:55
13
61
Какво се прави, ако човек случйно попадне е незаконно блокиран път, което възпрепятства неговото свободно движение!
1. Спиране в страни с колата.
2. Отваряне на багажника.
3. Вадене на козия крак (може и ключ за гуми).
4. Чупене на няколко капачки на протестиращите (ако протестиращите са от Насаждане е позволени и бичове).
5. Прибиране на инструмента в багажника.
6. Потегляне с автомобила и свободно движение на гражданина в него.
4.
хахаха
19.02.2024 17:28:01
3
19
пак претоварени камиони се виждат
3.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
19.02.2024 17:12:46
77
18
Добре че са Възраждане да протестират иначе сте си навряло кухите кратуни вгз , а държавата я няма поради безхаберието Ви.
2.
селянин
19.02.2024 17:10:55
10
49
Аз да ги прекарам там , щеим строша знамената в тъпите кратуни
1.
дебили бургас
19.02.2024 17:10:34
10
64
Така е като няма държава, лумпените си дерибействат. Я кмета да изкара една водоноска с пръскалките отпред с която миеха улиците... Пуска водата на макс и мие входа на пристанището...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Ще участват ли български военни кораби в операция в Черно море? Целта е да се осигури безопасността на морските пътища, след началото на руската инвазия срещу Украйна ГДБОП с удар срещу онлайн пирати ГДБОП с удар срещу онлайн пирати В хода й са установени собствениците на сайтовете, които са ги създали и поддържали с цел предлагането на техните потребители на достъп до популярни филми, сериали, телевизионни продукции чиито правоносители са български телевизионни оператори "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев "Български възход" не само ще прескочи 4-процентовата бариера, но ще го направи уверено, обяви ген. Стефан Янев Трябва да се мисли стратегически – за бъдещето на България не за утрешния ден, а за десетилетие напред, подчерта ген. Стефан Янев Най-после ще вдигнат сватба Най-после ще вдигнат сватба Тя ще е малка, а кумовете ще са приятелка на Ива и мой приятел, призна Сашо Кадиев Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Ще бъде ли бургаският плаж препълнен с летовници заради евтината сянка? Управители на крайбрежни заведения в Северния плаж споделиха, че цените на напитките остават без промяна от миналото лято
Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори