×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нова война се задава в Близкия изток? Иран плаши САЩ с ответни удари


Нова война се задава в Близкия изток? Иран плаши САЩ с ответни удари
Напрежението ескалира, след като хутите нанесоха ракетен удар по кораба на ВМС на САЩ USS Lewis B. Puller, а Джо Байдън иска отмъщение заради удара по US база в Йордания
31 Януари 2024, Сряда, 07:25 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Телеграм/"Другая Украина"

 Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани предупреди, че страната му ще реагира бързо на всяко нападение

Напрежението в Близкия изток расте. Постоянният представител на Иран в ООН Амир Саид Иравани предупреди, че страната му ще реагира бързо на всяко нападение срещу територията и интересите ѝ, както и на всякакви посегателства срещу ирански граждани зад граница, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Иравани направи това изказване, след като ден по-рано американският президент Джо Байдън заяви, че е решил какви ще бъдат ответните му действия на атаката с дронове в Йордания, при която бяха убити трима американски войници.

На 20 януари при израелски удари в Сирия бяха убити няколко представители на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, припомня Ройтерс.

В понеделник израелската армия порази обект в Сирия, който агенция Тасним определи като "център на ирански военни съветници". При атаката бяха убити двама души, но иранският посланик в Сирия отрече тази информация и заяви, че жертвите не са ирански граждани.

На 15 януари Иран атакува израелски "шпионски щаб" в полуавтономния регион Иракски Кюрдистан.

Междувременно Централно командване на въоръжените сили на САЩ, цитирано от ДПА и БТА, съобщи, че противокорабна ракета, изстреляна от йеменските бунтовници хути, е била прехваната от американски ескадрен миноносец в Червено море, съобщи, предаде ДПА.

Ракетата е изстреляна на 30 януари в 11:30 ч. местно време (20:30 по Гринуич) от територия в Йемен, контролирана от хутите. При нападението няма пострадали или материални щети.

През последните седмици йеменските бунтовници предприеха серия от нападения срещу кораби, които смятат за свързани с Израел. Хутите заявяват, че действията им са в знак на солидарност с палестинците в Газа, припомня ДПА.

Край бреговете на Йемен минава един от най-важните морски пътища за световната търговия, по който товарните кораби от Индийския океан достигат до Средиземно море през Суецкия канал в Египет.

В отговор на нападенията през последните САЩ и Великобритания нанесоха няколко военни удара по позиции на хутите.

Междувременно германският блогър Йонас Данер коментира, че ако на САЩ е позволено да атакуват Иран, защото Иран уж помага на бунтовниците в Близкия изток, позволено ли е на Русия също да атакува Германия и САЩ, защото те доставят оръжия и пари на Украйна?

Телеграм каналът „Другая Украина“ пък пише, че властите в Берлин очаквали войната с Русия до три години. Електронното издание цитира информация от „Times“, според която генерали от НАТО прогнозират, че основната цел на руснаците ще е Германия.

Военни заводи, електроцентрали, мостове и железопътни линии щели да бъдат обект на ракетна атака. Затова вече се говори за създаване на противовъздушен отбранителен щит. 
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
17
Коментара по темата
17.
До 5
31.01.2024 13:49:13
1
1
Ти не си русороб
Ти си чист роб
16.
националист
31.01.2024 10:31:18
4
6
Българските националисти са уникални - единствените в света, които се борят за интересите на чужда държава, в случая Россия.
15.
Путкин
31.01.2024 10:07:10
6
8
Приятели по света, тъй като в Русия не може да си оправим кочината, варианта за нас е да направим и останалите страни по света кочина. Поради тази причина дрънкаме оръжие и ще "денацифицираме" целия свят, т.е. ще го превърнем в кочина.
14.
До 10
31.01.2024 10:05:05
4
4
Папкай, папкай още помийка от коритото!! Ще станеш страшно умен!!
13.
сега нали разбираш колко си тъп
31.01.2024 09:49:09
1
5
до 11:
ми айде ве Путин докога ще чакаме. Искаме вече да посрещнем червената армия на БГ земя. Че много нацисти много нещо се навъди в БГ. Чакаме те и ще ги обесим всички по площадите.
12.
Българин
31.01.2024 09:47:55
7
7
Сащ са терористи искат петрола и газта на Иран. Русия няма да позволи сащ ще гори
11.
Путин
31.01.2024 09:41:38
5
5
Приятели по света, не се притеснявайте, Русия ще денацифицира целия свят рано или късно. До 3 години ще изринем всички евро наци гейове и ще освободим дори Париж и Брюксел.
10.
dsj
31.01.2024 09:39:10
10
6
До русодебил 1:Ами московската кочина какво чака, че не налага санкции ? Примерно може да забранят на САЩ участието в международната система за разплащания SWIFT, да забранят плащанията с долари, да спрат достъпа на САЩ до руски технологии, да пратят самолетоносач където си искат, да ограничата максималната цена на американския петрол, да спрат износа на газ от САЩ за ЕС , всички руски компании да напуснат САЩ и да спрат износа на картофи за Макдоналдс и да го принудят да смени името на вкусно.НЕТ. Та кой спира кочината кална московска да санкционира САЩ ? А не могат, а защо ? Щот са кенеф, второразрядна държава от третия свят, бензиностанция с ракети, безвъншна тоалетна и асфалтирани пътища, дето дори гнусните русороби не щат да ходят и на екскурзия.
9.
Sz
31.01.2024 09:17:07
11
9
БОЙ ПО-ГНУСНИТЕ КРАВАРИ
САЩ-ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
8.
До 6
31.01.2024 09:15:08
4
2
Ай стига ве, сериозен ли си?!!
7.
До 5
31.01.2024 09:13:01
8
14
Аз не си спомням Югославия, Ирак, Сирия, Либия и още поне 15 държави, където сащ са водили войни и са избили милиони цивилно население, да са нападали сащ!!!
Как така тези прочути миротворци са замесени във всички помии по планетата и защо аджеба имат тези 812 военни бази в цял свят?
Като лапкаш помия по цял ден в интернет, не ходиш ли да акаш после или си я събираш в теб?
6.
До глупак 1
31.01.2024 08:38:30
15
14
Не гледаш ли че има пленени български моряци в червено море от хутите глупак! Има и видео как са пленени! Спират им безчинствата на чалмите!
5.
Мръсен дърт боклук
31.01.2024 08:27:20
18
8
По-долу в комемтар 1 и 3 се шегувам!
Много добре, САЩ имат 14 самолетоносача с които осъществяват контрол и присъствие, защото имат 812 бази в цял свят, а 2/3 от Земята е вода. Русия изпрати в Сирия единствения си самолетонос Адмирал Кознецов и той се раздимя и бе върнат на буксир, а после при ремонта избухна пожар и към днешна дата е продаден на китайски предприемач.
Шегувам се и за военното положение, не съм потомствено простичък русороб и знам, какво е военно положение, както и лесно мога да прочета, че каквито и войни да е водила САЩ, Югославия, Ирак,Сирия, Либия, военно чоложение и мобилизация никога не е имало и никога не са отменяни избори.
Не на простак русоробията и птомствената простотия!
4.
лъжливото овчарче
31.01.2024 08:27:11
0
11
Ех че едни заглавия пишете,че ще кажете ние от небето сме паднали,това сега информация ли е или пропаганда.
3.
Мръсен дърт боклук
31.01.2024 08:12:24
7
25
Вижда че ще изгуби изборите и ще задейства правото да обяви военно положение и да нападне Иран, и избори няма да има , а целия свят ще яде тояга с хипер инфлация, петрола ще скочи до космоса
2.
Бай Димо
31.01.2024 08:11:09
86
26
Не спряхте с евроатлантик краварската пропаганда! Иран никогага никогого не е плашил, Иран си гледа благоденствието на гражданите и развитието на икономиката, и повишението на стандарта. Иран, Северна Корея и Русия са държавите които, не нападат не са терористични държави. Половината ми роднини са в Русия другите в Иран, а от съучените ми, също. САЩ са в гражданска война, вече от седмица и Тексас се отдели и се бори за независимостта си, ама вие нито дума за жертвите и за бомбардировките, които извършва Байдрън срещу цивилните тексасци.
Защо не покажете как тексасците молят за помощ Русия и Иран?
Защо нито дума за руските самолетоносачи обкръжили САЩ?
Защо не пишете, че Байдрън изпрати Съливан и Бьорнс и те в момента преговарят на условията на Путин?
Защо не пишете, че руския флот е в Босфора и Ердоган трепери и преговаря и е готов да даде част от Турция под контрол на кюрдите за създаване на кюрдска държава, която ще е под контрола на Русия?
Скоро ще запеете друга песен!
Идва времето на всички евроатлантик
подлоги. Пръскахте пропаганда, че СССР се разпаднал, а се оказа, че въобще няма такова нещо.
Лъгахте че Русия нападнала Украйна, а се оказа че това евтина пропаганда и украинската ССР продължава да е братска руска република.
Господ ще ви съди за всички тези лъжи!
1.
Въпросче??
31.01.2024 08:11:06
31
35
Знам, че военните анализатори закусват още мекици, но искам да попитам какво аджеба, на майка си дири американски ескадрен миноносец в Червено море???
То американска територия ли е и какви точно американски интереси защитават с военна агресия??
Защо няма санкции и всички кресливи олигофринчета мълчат като мушнати гайдички?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори