×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строят три нови училища в Бургас (СНИМКИ)


Строят три нови училища в Бургас (СНИМКИ)
Учебното заведение в кв. Крайморие ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“
25 Януари 2024, Четвъртък, 15:30 ч.
Автор: Флагман.бг

4 съществуващи училища и детски градини ще бъдат модернизирани

Пет проекта на Община Бургас в сферата на образованието са одобрени и имат сключени договори за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Те касаят изграждане на 3 нови училищни сгради и модернизация на 4 съществуващи училища и детски градини, съобщи кметът Димитър Николов.

„Така ще се удовлетвори потребността от осигуряване на още 1254 допълнителни учебни места в тези училища и ще се създадат условия за преминаване на учениците им в едносменен режим на обучение“, допълни още кметът Николов.

Според ресорните зам.-кметове по строителство и образование на Бургас Чанка Коралска и Михаил Ненов проектните дейности ще обхванат общо 7 обекта – 5 училища и 2 детски градини.

„Благодарение на тези проекти на Община Бургас ще се изградят 3 нови сгради – корпус на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, пристройка на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и ново училище в кв. „Крайморие“. Цялостна модернизация ще бъде извършена на други 2 училища – ОУ „Антон Страшимиров“ и ОУ „Георги Бенковски“, и на 2 детски градини - ДГ „Вълшебство“ и ДГ „Ален Мак“ в кв. „Сарафово“, сподели зам.-кметът „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ Михаил Ненов.

Проектът „Надграждане на образователната инфраструктура в Община Бургас, чрез изграждане на нови сгради към училища“ включва строителство на нови сгради на ОУ „Христо Ботев“ - кв. „Сарафово“, ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и училище в кв. „Крайморие“, което ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“ и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване за пълноценното им функциониране.

Новопостроените сгради ще бъдат с първично енергийно търсене, т.е. с 20 % по-ниско от изискването за сграда с близко до нулево нетно потребление на енергия, а крайните ползватели ще бъдат 1254 ученици.

„Активно ще работим и ще следим за качеството и сроковете на строително-ремонтните дейности до успешния край на проектите“, заяви на срещата зам.-кметът „Строителство, инвестиции и регионално развитие“ Чанка Коралска.

Останалите 4 проекта са за „Модернизация на образователна среда” и включват ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Георги Бенковски“, ДГ „Ален мак“, кв. Сарафово и ДГ „Вълшебство“. В тях ремонтните дейности ще обхванат въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ново обзавеждане и оборудване, и осигуряване на достъпна среда.

В двете училища ще бъдат изградени STEM центрове и специализирани лаборатории, които ще бъдат обзаведени и оборудвани с необходимите технологични средства, както и панорамен външен асансьор за осигуряване на достъпност. Чрез модернизацията и мерките за енергийна ефективност в сградите ще се подобри състоянието на околната среда и комфорта за учениците, и ще създаде условия за утвърждаване на интерактивни методи на обучение и повече практически занятия в учебните заведения.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
15
Коментара по темата
15.
гост
26.01.2024 09:32:04
0
1
Хитър Митко и екип ще изградят новите училища на принципа на велоалеите.
14.
....
26.01.2024 08:43:12
0
3
а с какъв акъл строят сграда в двора на Френската само не разбрах??? живущите вътре с малко по-лъвски скок и са направо в класните стаи през прозореаца?какво е това безумие?
13.
какъв е смисала кмете
25.01.2024 23:04:08
0
4
децата се раждат все по малко, града се обезлюдява, повечето училища и университети стоят празни, не могат да си запълнят квотите, а вие строите още училища, къде ти е логиката бате митко, вместо да пилееш пари за глупости вземи асвалтирай илиците около центара и района около центара
12.
снимки
25.01.2024 21:12:17
1
4
ще си останат на снимки. нали Чичо Митко !?
11.
Бургазлия
25.01.2024 19:40:22
1
8
He paзбрах ще се строят нови училища или само некви пристройки към вече съществуващи?
Пак некви щменди капели за усвояване на парички и наши фирми да строят нещо там да имат работа щот инск са гола вода без работодателя Община Бургас!
10.
А , РПУ в кс.М.Рудник кога ?
25.01.2024 19:31:37
2
7
А , РПУ в кс.М.Рудник кога ?
9.
Тулуп Методиев Банкянски
25.01.2024 17:45:48
1
15
505 милки бюджет, мин 30 процента в чекмеджета, долапи и офшорки... 2 милирада са минали през общината за последните 10 години, мислете му за кво става въпрос. И някой с тия пари после молове ще купуват и скъпи сгради ще строят да ги изпират... Двамата адаши да не ни мислят за толкова прости щото не сме!!!
8.
Българина
25.01.2024 17:34:14
1
4
По-добре укро-кръв (бяла) отколкото харабески... :) Айде честито.
То утре-вдругиден и руска може да има.
7.
възмутена
25.01.2024 17:28:38
6
13
Ще има за Укрите! Те раждат тук и са с по три деца! Искат нови училища, ама докога ще ги хрантутим.Българите избягаха и ще станем украински град!
6.
!!!
25.01.2024 17:02:44
2
21
Нови училища и големи заплати- деца и учители няма."Съвременно образование"= на неграмотност и изпуснато поколение.
5.
Поздравления
25.01.2024 16:39:24
20
13
Бургас има нужда от нови и модерни училища.
4.
Флегми
25.01.2024 16:31:00
4
38
Кажете колко ще изпратят в офшорни сметки, в чекмеджета и кюлчета. Тея училища са прах в очите на хората.
3.
до 2
25.01.2024 16:02:16
1
35
точно от такива схеми децата им са в скъпи колежи в Англия и свижат с частна охрана или си купуват лукс апартаменте в к-с "Макси'(3000 € м2) арабски коне жребци за 250.000 £ в Южен Лондон
2.
Владимир Методиев Ердоган
25.01.2024 15:46:14
4
41
С откраднатите пари покрай тези схеми доста от замесените ще си пратят децата да учат на запад и няма да ги оставят в това корумпирано постсъветско гето.
1.
пак майтапи
25.01.2024 15:35:09
12
63
Населението в Бургас намалява, икономиката е на дъното, деца се раждат все по-малко, а загрижената Община строи училища сега... Пак схеми, нищо повече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг" БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори