×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дискусиите за ротацията отвличат вниманието на министрите, добре е да ги минимизираме


Дискусиите за ротацията отвличат вниманието на министрите, добре е да ги минимизираме
Аз лично нямам нищо против ротацията да се осъществи с мандата на ГЕРБ, обяви премиерът Николай Денков
12 Януари 2024, Петък, 15:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

За мен е важно бързо и гладко да преминем към работата на следващия кабинет, казва министър-председателят

В петък премиерът Николай Денков даде брифинг пред журналисти в Народното събрание. Ето какво каза след въпросите на репортера на „Флагман“.*

- Освен министър Хинков други министри дали ли са заявка, че няма да участват в следващия кабинет (защото това на практика е следващ кабинет)?

- Освен министър Хинков досега и други министри са казвали „тежко е“, но никой не е декларирал „аз искам да се оттегля“.

- Според Вас с чий мандат следва да се осъществи следващият кабинет с премиер Мария Габриел?

- С чий мандат – за мен това е напълно технически въпрос. Знам, че има такива... търси се политическа тежест, но за мен е много важно максимално гладко, бързо да преминем към работата на следващия кабинет, защото работа има изключително много и всъщност тези дискусии около ротацията, как да стане, в момента отвличат - аз съм сигурен, вниманието и на министрите, и на екипите и е добре, колкото може, да ги минимизираме. Това е моят стремеж – опитвам се да го направя.

- Каква ще е Вашата роля (след ротацията) – вицепремиер без портфейл, или ще имате министерски пост?

- Още не е решено. Но обсъждаме различни варианти.

- От Вашите отговори за ротацията разбираме, че всъщност може би първоначалната ви уговорка, че ще се завъртите с мандат на ГЕРБ вече не важи – така ли е? Вие казахте, че тепърва предстоят преговори с кой мандат ще се състави новият кабинет. Имахте брифинг с Мария Габриел точно как и кой ще поеме управлението и как ще се завъртят мандатите. Това така ли е все още?

- Ако отворите брифинга и го погледнете отново, ще видите, че там категорично е казано, че ротацията се осъществява с нашата замяна с Мария Габриел и никъде не става дума за това с кой мандат ще бъде реализирана тази промяна, така че няма такава договорка. Но, пак казвам, за мен това е технически въпрос. Аз лично нямам нищо против това да бъде с първия мандат – на ГЕРБ. Но ако моята парламентарна група, която участва в този живот тук в Народното събрание, има съображения – разбира се, ще ги чуя и вероятно те ще бъдат по-важни от моите.

*Последният въпрос е на репортер на друга медия


В категории: Политика


Флагман.БГ Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника 13/06/2024, Четвъртък 14:00 0
Флагман.БГ Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) 13/06/2024, Четвъртък 13:40 0
Флагман.БГ Авария остави без вода района около Градина Авария остави без вода района около Градина 13/06/2024, Четвъртък 13:10 0
3
Коментара по темата
3.
ТБС
12.01.2024 19:36:55
0
1
Плъха ще го духа яко и ще му много трудно. Защо си мислите, няма да изкментираме на другия плъх имбецилизмите. Лично му предайте, че е обществен враг номер едно и ще умре. Може да разположи парцела за погребението си по-близо до тях, а там да си сложи краварска охрана, но и това няма да му помогне.
2.
Преди няколко стотин хиляди мъртви
12.01.2024 16:28:52
1
4
помните ли каква буквално разпоретина украинска бяха натресли на отговорен пост?
Всичко се движи с бясна скорост, а българската политика започва да прилича на себе си. Прилича на зловещият гнусен фарс, който всъщност е. Лошо!
1.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
12.01.2024 15:54:23
0
2
Е не господин премиер !!!!!!!!!!!!!!И с какви ИДИОТСКИ И ОЩЕ ПО ИДИОТСКИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ние журналистите / ДРАСКАЧИ / ще си пълним ТЪПИТЕ сайтове ????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ето как да се отървем от болките в ставите Ето как да се отървем от болките в ставите Конвенционалните лекарства осигуряват само малко облекчение и не решават проблема кардинално Вижте кои са 240-те нови депутати Вижте кои са 240-те нови депутати Интересни фигури предстои да положат клетва в НС  Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Папараци нападнаха Кирил Евтимов и световноизвестната певица Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) Арх. Валентина Атанасова е автор на околното пространство на НДК   Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Обменът бе фокусиран върху споделянето на опит, добри практики и знания в областта на борбата с организираната престъпност Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Животновъди от Пловдивско затвориха главния път За кого гласува Лили Иванова За кого гласува Лили Иванова Примата публично не е коментирала политическите си пристрастия, но според запознати тя симпатизира на ГЕРБ Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Мъжът бил красавец, със спортно телосложение и с няколко години по-голям от нея, а синеоката звезда се запознала с него преди година на рождения си ден 30 август Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Валя Баканска се отдаде на градинарството Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, категорични са медиците
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори