×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майка с четири деца тръгнала с мигрантите из Странджа


Майка с четири деца тръгнала с мигрантите из Странджа
Пастирът Динко сподели, че е почерпил мигрантите с една кифла и след като си я разделили, го благословили
13 Ноември 2023, Понеделник, 09:21 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лесовъд и пастир разкриха откъде минават чужденците, граничните полицаи не могат да смогнат да задържат нарушителите

Майка с четири деца е била сред мигрантите, пресекли границата с Турция, в стремеж да стигнат до страните от Западна Европа, каза пред бТВ Иван Тодоров от ямболското село Малко Шарково. 

„Тук минават с хиляди. С гранични говорим, те казват - ние не сме в състояние, значи ако са хванали тази вечер стотина човека, още двеста са пропуснали и влизат във вътрешността. Това е истината“, добавя той.

Мъжът заведе екипа на бТВ до едно от местата, където мигрантите се крият, докато чакат организаторите на трафика да ги прехвърлят с коли и бусове към София. 

„По-надолу има някакви чували хвърлени. Всичко е тяхно, това е храната им, дето я хвърлят. Където ги хванат, там оставят раниците, на място. Те използват деретата, ниските места, за да не ги виждат и затова оттук минават. От границата минават през Шарково, Иглика, Ситово, през Малко Шарково и през Стефан Караджово“, уточнява той.

На километър нататък, от другата страна на пътя също има сборен пункт на мигрантите . Оставили са раници, спални чували и дрехи. Мястото е в ниското, обрасло с храсти и не се вижда от пътя. 

„Валеше дъжд и ги видяхме, те бяха седнали на земята. Прибрахме ги и ги нахранихме, дадохме им дрехи, преоблякоха се, звъннахме на граничарите, дойдоха и ги прибраха“, разказва Иван. 

Лесовъдът Камбер Тахиров от община Стралжда пък сподели, че също среща често мигранти. 

„Нашата рабата е в гората и всеки ден се срещаме с мигранти. Напливът е голям. Пролетта и лято е по-голям, но сега понамаля. Укритията са им в гористите местности и по изоставени къщи в населените места“, уточнява той.

„Малки групи се срещат рядко. Голяма част от мигрантите са млади момчета. Много рядко възрастни, а жени не сме срещали“, каза лесовъдът.

„Когато ги засечем някои от тях бягат, други се крият, а трети се предават. Физическото и психическото им състояние не е стабилно“, подчерта той.

„В гората се срещат начупени и катастрофирали автомобили. Явно са на хората, които предоставят транспорта на мигрантите“, каза той.

Засилен мигрантски натиск по границите ни, отчитат и от МВР. От началото на годината по браздата с Турция са предотвратени близо 170 000 опита за нелегално преминаване, което е с 24 % повече от миналата година.

След пресичане на границата са задържани 1300 души. Най-често това са граждани на Сирия, Мароко и Афганистан.

В пограничните села маршрутите на мигрантите  се знаят на пръсти. Групите се крият в дерета, които са близо до пътя, а  горите около Голям Дервент, Голямо Шарково, Иглика, Ситово, Крайново, Странджа дават подслон на стотици нелегални, които хората виждат ежедневно.

„В една трънка влязоха и с раниците и главите надолу. Жадни. Дадох им вода, имах и една кифла им я дадох, разделиха я на всички и я изядоха. Викам , сега какво ще правите . Сега лягаме, то беше към 5 часа, и през нощта пътуваме. Млади момчета, радват се, благославят ме, какво да правят“, каза пастирът Динко.

Засиленият мигрантски натиск усещат и медиците в лечебните заведение. След инциденти и гонки с мигранти в ямболската Областната болница за последните девет месеца са прегледани 130 мигранти. Повече от 40 са хоспитализирани

„Ако до края на пролетта те постъпваха при нас в състояние на тежка дехидратация и изтощение, интересното беше, че в летните месеци бяха с тежки травматични увреди. Специфичното при инциденти с мигранти е, че за кратко време огромен брой пострадали се транспортират към спешното отделение и това е голямо изпитание за дежурните екипи“, каза д-р Валентин Вълчев, заместник- директор на МБАЛ - Ямбол.

Според статистика на Гранична полиция от началото на годината са образувани 319 досъдебни производства за каналджийство.


В категории: Ямбол


Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
12
Коментара по темата
12.
11 da Mary
13.11.2023 21:29:49
0
0
Някой има интерес от това-Козяк и слугите на пост
11.
Мари
13.11.2023 18:33:03
0
5
Границата ни нарочно не се поправя както трябва. Някой има изгода от това. Бизнес голям. До сега не чух някой от ония 240 тулупа, да се говори за границата ни.
10.
Един
13.11.2023 18:20:59
0
2
Искам да попитам , по кой закон тези са мигранти ? Кой и д чии пари им плаща лечението и престоя ? Колко от тях вече са със статут на Българи ?
9.
Йо.да.но.ва
13.11.2023 17:18:00
1
3
Защо не ги настаняване по хотели както украинците
8.
8
13.11.2023 13:02:49
0
19
Европа се предаде без бой на нашествениците.
7.
7
13.11.2023 12:58:52
1
22
А каква граница имахме! Пиле не мижеше да прехвръкне незабелязано. А тогава нямаше нито интернет, нито камери!
6.
Ami
13.11.2023 11:57:08
4
11
Да, се огради оградат с холеми стени и да де пусне ток. Те са предтъпници и лентяи идвсщи от Африка. Те живеят 200 години назад от нас. Наораво и фиррктно в затвора и на ксриетста които хванат. Има място за минаеане. Щом нямТ падпорти са оредтъпници
5.
оффф...
13.11.2023 11:42:09
4
20
Вижте разликата между отношението на човек, който ги среща на място и вижда проблемите им и отношението на тези, които пишат коментари за тях в интернет от вкъщи
4.
Да говорим истината
13.11.2023 11:26:43
0
31
За това преселение са виновни тези , които акумулират войни в Африка и Близкия изток.
3.
Сектир бе
13.11.2023 10:54:10
0
21
А кой лапа комисионни от мигрантите по 1500 евро на мъж жена с дете повече. Ич не са властимащите разни пико наркомани и комарджии ги возят зс по 200 300€ на човек айде няма нужда
2.
Кочо
13.11.2023 10:23:01
5
45
Това си е чиста инвазия на хора в бойна възраст и именно с такива цели идват в западна Европа. Те не са бежанци които търсят спасение от война или геноцид които евентуално да застрашава живота им. Ако беше така то можеш да намериш убежище в първата държава по пътя ти в която няма война и да изчакаш там докато отмине. Но тука целто е друга. Този вид хора така наречените от западна Европа 'бежанци' са всъщност джихадисти(който не разбира значението на тази дума да е потърси в тълковен речник) които се изсипват на орди в западна Европа с цел евентуален джихад ако вожда им каже че е време за това. Докато това време дойде, те живеят на гърба на данъкоплатците в съответните държави като имат огромни изисквания за качеството и стандарта на живот. Историята е доказала че двете култури нашата на европейци и тяхната на хора от 3тиа свят е несъвместима и няма дори допирни точки. Те идват от третия свят с различна култура и обичаи, искат да останат и да живеят в западния свят но дори не правят и минимално усилие да се интегрират в обществото а тъкмо обратното искат да продължават да живеят по начина по който са живели там откъдето са изпълзели. Странно нали.. Бягаш от нещо което не ти харесва, рискуваш живота си да отидеш на по добро място и веднъж вече стигнал на това място продължаваш да искаш да си живееш по първобитния начин от който си избягал! Дори още по странното е че напук на всичко по горе споменато те се опитват дори да ти вмешат че техните обичаи, култура, религия и традиции са по хубави от нашите. Бежанци казваш? Клети бежанци! А някой да се е замислял, от къде тези пари тея бежанци да плащат на каналджии, храна, обурудване като лодки, телефони, интернет.... Тея авганистанци дето изпълзяват от пещерите откъде са намерили толкова много пари да покриват всички тези разходи??? Бежанци... Клети бежанци. Как да не се смили човек над тях.
1.
местен
13.11.2023 09:50:16
4
34
До като от МВР и Гранична полиция се надпреварват да твърдят че са се справили с с мигрантския натиск на БТГ за не ни спират за Шенген .Противно на това при среща с местни гранични полицаи твърдят че немогат да се справят ..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори