×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец


МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в Средец
Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по физикална и рехабилитационна медицина, добре позната на хората в града
02 Ноември 2023, Четвъртък, 12:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Филиалът се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10

Добре познатият и предпочитан от бургазлии Медицински център „Д-р Стайков“ отвори врати през далечната 2016 година и бързо се наложи като водещ център за физиотерапия и рехабилитация в Бургас. Още от самото начало центърът е оборудван с най-съвременната техника и налага безкомпромисни стандарти във физикалната медицина. Доволните пациенти не спират да говорят за бързото и ефикасно облекчаване на своите болки. Това бързо се разчува и скоро пациентите нарастват толкова много, че собственикът му д-р Йордан Стайков – водещ специалист по физикална и рехабилитационна медицина решава да построи нова, съвременна и просторна сграда, с която да откликне на нуждите от достъп до качествена здравна грижа на повече хора от Бургас и региона.

И така в разгара на пандемията с Covid-19, през март 2020 година новоизграденият Медицински център „Д-р Стайков“ започва да функционира на ул. “Транспортна“ 33, до МОЛ „Бургас плаза“ в к-с „Изгрев“. Увеличаването на площта позволява разширяването на предлаганите медицински услуги, което привлича млади и утвърдени специалисти да започнат практика в здравното заведение. Днес в него работят 46 лекари от 22 специалности, 4 общопрактикуващи лекари, 12 рехабилитатори и кинезитерапевти, 11 медицински сестри и 3 рентгенови лаборанти. Всеки месец през специализираните кабинети на МЦ „Д-р Стайков“ преминават няколко хиляди пациенти. Медицинските направления се увеличават постоянно, а ръководството не спира да инвестира в нова и модерна апаратура, част от която дори е новаторска за България.

За да отговори на растящите нужди на своите пациенти и да намали наплива на пациенти към центъра в Бургас, от този месец МЦ „Д-р Стайков“ разкри филиал по физикална и рехабилитационна медицина в гр. Средец. Той се помещава на партерния етаж в МБАЛ - Средец на ул. „Тодор Николов“ 10. Звеното по физикална и рехабилитационна медицина на МЦ „Д-р Стайков“ в Средец ще работи всеки делничен ден от 8 до 17 часа и има договор с НЗОК. За терапевтичните възможности, които ще бъдат предоставени на пациентите в град Средец и прилежащите селища на общината, разговаряме с д-р Вергиния Цанова – управител на МЦ “Д-р Стайков“ в Бургас.

Д-р Вергиния Цанова – Управител на Медицински център „Д-р Стайков“

- Д-р Цанова, има ли разлика в медицинската техника, с която е оборудван филиала Ви в Средец?

- Винаги сме се стараели да предоставяме най-качествените услуги на нашите пациенти, което включва и най-доброто възможно оборудване. Апаратурата е идентична с тази в медицинския център в Бургас, както и болницата за рехабилитация в к.к. Слънчев бряг. Ние ще продължаваме да развиваме филиала, това е само началото, и ще добавим и още по-нова апаратура.

- Всички заболявания ли при които се прилагат методите и средствата на физикалната и рехабилитационна медицина ще обгрижвате или има и такива, за които все пак пациентите ще трябва да пътуват до центъра в Бургас?

- Предвид факта, че все още сме разположени на не много голяма площ, има някои наистина много скъпи и специфични за работа апарати, които могат да бъдат използвани в гр. Бургас. Това са ударно-вълновата терапия, лазертерапията, апаратът за възстановяване на тазовото дъно, апаратът за спинална декомпресия. Но за основните и най-често срещани заболявания предлагаме пълните възможности за благоприятно повлияване на състоянието на пациентите.

- Какъв е капацитета и ще успеете ли да отговорите на всички нужди на пациентите в Средец?

Практиката ще покаже до каква степен бихме могли да удовлетворим очакванията на пациентите и винаги има възможност да разширим базата с въвеждане и на нови апарати, и на нови методи.

Мария Бойчева – професионален рехабилитатор с 40-годишен опит

„Имахме крещяща нужда  от физиотерапия“ - споделя 75-годишната Анка Янчева, която е сред първите пациенти в новооткрития филиал на МЦ “Д-р Стайков“ в Средец. Разказва, че от години я мъчат болки в гърба и след консултация с ревматолог е насочена за физиотерапия. Доволна е, че не се налага да пътува до Бургас, което ѝ спестява време и най-вече средства. Болките започнали да намаляват още след първите няколко процедури и вече спи по-добре.

След 40 години работа във физиотерапията на болницата в Средец, Мария Бойчева отново връща усмивките на пациентите

„До 2008 година в Средец имаше физиотерапия, която закриха заради липсата на персонал“ – спомня си с носталгия рехабилитаторът Мария Бойчева. Тя е с 40 години стаж по специалността и въпреки, че е пенсионирана, с охота е приела поканата на д-р Стайков да продължи да бъде полезна на пациентите. „Разликата между едно време и днес е в апаратурата. Навремето работихме с техника, произведена в СССР, а сега ползваме модерни технологии, които имат много по-бърз и траен ефект“ – споделя Мария Бойчева. Тя и младият професионален бакалавър по рехабилитация Соня Коларова са надеждата на хората в Средец за живот без болка.

Соня Коларова – професионален бакалавър по специалността „Рехабилитация“

Физиотерапевтичният филиал на Медицински център „Д-р Стайков“ в град Средец е в полза на пациентите, диагностицирани със заболявания на опорно-двигателния апарат, централната и периферна нервни системи. Достъпът до него се осъществява с насочване от общопрактикуващ лекар или специалист – ортопед, ревматолог и невролог. Терапевтичните процедури се назначават от д-р Росица Великова – специалист по вътрешни болести, добре позната на хората в града. Почти няма семейство, на което да не е помогнала в своята дългогодишна лекарска практика. Д-р Великова има и солиден опит във физиотерапията като част от екипа на СБР „Стайков и фамилия“ в к.к. Слънчев бряг, където придобива и втората си специалност по физикална и рехабилитационна медицина.


В категории: Здраве , Средец


Символ на злото ли е Дама Пика?
Символ на злото ли е Дама Пика? 13/06/2024, Четвъртък 15:06 1
България Всички новини
Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Откриха издирван възрастен мъж в хотел, дал над 10 000 лв. на измамници Намерени са и няколко нотариални акта на имоти, собственост на 78-годишния мъж Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Две украинки се изгубиха в гора край Смолян Операцията по спасяването е била усложнена заради скалиста и труднодостъпна гориста местност Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Европа се събуди, но идва ли край на пагубната неолиберална политика Старият континент днес прилична на разграден двор, в който се изливат фекалиите от целия свят, а управляващите я чиновници активно спомагат за нейната разруха Подгответе се за спортен празник в Царево Подгответе се за спортен празник в Царево Общинските съветници в София взеха решение за заплатите на медицинските сестри Общинските съветници в София взеха решение за заплатите на медицинските сестри Ето какво решиха за доклада за актуализация на бюджета Община Варна погна заведенията заради боклука Община Варна погна заведенията заради боклука Започва проверки на обектите къде изхвърлят боклука Нинова към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците Нинова към членовете на БСП: Приемете оставката ми и не давайте партията на търговците Откритото писмо на Нинова бе разпространето от пресцентъра на партията, след като стана ясно, че има подписка за свикване на Националния съвет на 15 юни и тя е заведена в деловодството на "Позитано" 20 Рядка болест покоси майка на две деца от Бургас, близките се нуждаят от помощ Рядка болест покоси майка на две деца от Бургас, близките се нуждаят от помощ Крисена Георгиева е диагностицирана със заболяване, от което са регистриране само 3 случая в света Радев ще обяви в понеделник кога ще свика Народното събрание Радев ще обяви в понеделник кога ще свика Народното събрание Очаквам от изявления да се премине към диалог вежду политическите сили - от тях зависи дали и какво управление ще имаме, каза държавният глава Вижте кои са 240-те нови депутати Вижте кои са 240-те нови депутати Интересни фигури предстои да положат клетва в НС 
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори