×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево


Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево
Кандидатът за кмет на БСП в Царево Кирил Елевтеров е харизматичен лидер, който има потенциала да се превърне в изненадата на вота
29 Септември 2023, Петък, 14:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е наследник на знатен род, обиколил е целия свят и е отвличан от нигерийски пирати

Да бъдеш потомък на един от героите на Царево, да обиколиш света, да имаш безупречна ориентация в дълбоки води, да ръководиш нефтена платформа от другата страна на планетата и да преминеш през трудности, които изглеждат като сюжет от приключенски филм. Това е Кирил Елевтеров – кандидатът за кмет на БСП в Царево, който има ясна визия за развитието на морската община и солиден управленски опит, тъй като целият му живот е свързан с морето и океана.

През 2007 г. той се сблъсква с едно от най-големите изпитания в живота си. Отвлечен е от нигерийски пирати от нефтената платформа, на която работи като главен механик и ръководи екипажа. „Считам, че дори във времето в плен защитих името на България с достойнство. Компанията оцени моето поведение пред пиратите и покани само мен да остана на работа, предложиха ми да бъда отново в Нигерия или да замина за Австралия. Избрах Нигерия – сред същите хора, защото нямам от какво да се срамувам“, спомня си той.

Кирил Елевтеров и съпругата му Марияна заминават за Царево през 1984 г.

Всичко обаче започва през 1984 г., когато със съпругата му заминават на студентски стаж в Мичурин и там намират своето място, изграждат заедно дома си, създават семейство, там се раждат и растат децата има, а в момента като горди баба и дядо Кирил и Марияна Елевтерови посрещат в Царево трите си внучета.

„Преместихме се от Бургас в Мичурин, а не както много други направиха - отиваха в големия град. И до ден-днешен не съжаляваме. Вече 38 години съм в моя град Царево. Тук са моите приятели, тук живея и тук ще умра“, споделя харизматичният кандидат за кмет.

Хобито му разбира се е рибарството

Хобито на Кирил Елевтеров разбира се е рибарството. Двамата със съпругата му правят сами лодката, с която и до днес той среща добра слука в морето край Царево.

Марияна Елевтерова е диплoмиран инженер и юрист. За нея Кирил Елевтеров казва, че винаги е била негов пристан и здрава опора в живота. А синът и дъщеря им – Рафаил и Нели, са избрали лекарската професия.

Като малък всяко лято бил при дядо си Васил Камъша – същия този рибар, който спасява много хора при катастрофата на автобуса при моста на река Караагач и беше награден със златен орден за гражданска доблест и заслуги към Н.Р.България.(ВИЖТЕ ТУК)

А дядо му по бащина линия е бил свещеник в с. Кирово, което носи името  на вуйчо му Киро Поптефанов – учител и участник в Септемврийското въстание.

Цялата фамилия Елевтерови в Царево

Средното си образование Кирил Елевтеров е завършил във Военно Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов в Бургас, специалност: Корабни Машини и Механизми. Магистър инженер е във Висш Машинно Електротехнически Институт в Габрово, специалност „Механично уредостроене“, след което и в Технически Университет – Варна, специалност „Корабни Машини и Механизми“. 

Работил е в КЗ “Странджа“- Мичурин, като последователно е преминал през йерархията. Бил е технолог ОИС, заместник-началник главен цех, отговарящ за насищането на корабите и началник ОТК. Работил е и на риболовните кораби в Океански Риболов.

През 1992 г. печели конкурс за корабен механик и прекарва около месец на преход от САЩ до Нигерия заедно с двама капитани. Впоследствие става главен механик на риболовните кораби на Banarly – Нигерия.

С част от тима на AGBANI платформа

След три години навлиза в петролния бизнес. За около 27 години в Нигерия последователно е заемал различни длъжности в различни компании:  Инженер по КиА на нефтеното поле, Началник механичен цех, Механик инженер  за ПРОЕКТ SHELL до ТИМ ЛИДЕР на локацията, като  последните 12 г. е главен механик на нефтена платформа AGBANI PLATFORM  F.P.F. (OML 114)  MONI PULO Project. От пет години работи в WEIR Oil & Gas, Basra - IRAQ – позиция тим лидер – ръководител на екипа по поддръжка на RAFIDIYA IPF.

На път за Одиди

Кирил Елевтеров е от гражданската квота на коалиция „БСП за България“, споделя, че за своите 64 години никога не е членувал в политически партии, но винаги е бил с леви убеждения и за него са били важни хората.

В момента той и отборът от кандидати за общински съветници подготвят програмата  за управление на Царево. Елевтеров е категоричен, че в морската община съществуват проблеми, които не търпят отлагане.

Най-важно за него е да се преодолее насаждания с години страх от политически уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. "За нас квалификацията на хората е водеща при избор на кадри, без значение религия, цвят на кожата и партийна принадлежност", категоричен е той.

Според кандидата на БСП е необходим спешен контрол на мерките по възстановяване на Царево от потопа. 

Кирил Елевтеров в офиса си в Нигерия

Кирил Елевтеров и екипът му ще работят за по-добро медицинско обслужване на по-малките населени места. В момента джипитата са оставени в тежки условия, коментира той.

Като запален рибар и човек, чийто половин живот е преминал в морето и океана, сред важните си приоритети той изтъкна изграждането на морската инфраструктура в региона. „Община Царево има готов проект за изграждане на рибарско пристанище и почти осигурено финансиране, което настоящата управа не е реализирала. Пристанището, открито през 1937 г. от цар Борис, е съдействало за развитието на Царево (Мичурин) като регионален център. Това е жизнено необходимо за общината. Не по малко значение има изграждането  на пристанище в Ахтопол.  Изграждането на рибарски заслони, кехая, в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, ще е приоритет за Кирил Елевтеров, ако бъде избран за кмет на община Царево.

Община Царево през 2008 г. прие ОУП, за който беше заведено дело от т.н. „зелени организации“ и се спря изпълнението от Върховният съд през 2014 г. Вероятно сегашното ръководство, под натиск се съгласиха да се преработва вече 9 години. На практика нямаме действащ ОУП, затова ще направя всичко необходимо този проблем да бъде разрешен, каза още кандидатът на БСП.

В предизборната му програма се предвижда доизграждане на инфраструктурата, свързана с пречистване на отпадъчните води – на първо място започване на пречиствателна станция в Ахтопол, на второ – модернизация и реконструкция на пречиствателната станция в с. Лозенец, а също така решаване проблемите на отпадните води в Синеморец, Варвара и с. Велика

Защо лицето на едно населено място, както е автогарата, не се използва и какво е станало със земята около нея, пита той.

Елевтеров добави, че хората го питат – защо не продължи да работи Професионалният център (българо-немски център)  в сферата на квалификациите на хората и ще бъде ли лятна резиденция на Тракийски университет. 

И не на последно място, да се търсят възможности за трайно решаване на проблемите с интеграция на малцинствата в общината.

Кирил Елевтеров на нефтената платформа в Одиди

 




Флагман.БГ Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника 13/06/2024, Четвъртък 14:00 0
Флагман.БГ Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) 13/06/2024, Четвъртък 13:40 0
България Всички новини
Кметът на Трояново Димитър Николов стана депутат от Ямбол Кметът на Трояново Димитър Николов стана депутат от Ямбол Изненадващата му поява в 31 РИК доведе до нужния резултат и вдигна двойно гласовете за ДПС ВиК-Бургас възстанови водоподаването около къмпинг „Градина” ВиК-Бургас възстанови водоподаването около къмпинг „Градина” Очакванията бяха, че това ще може да се случи чак вечерта Ето как да се отървем от болките в ставите Ето как да се отървем от болките в ставите Конвенционалните лекарства осигуряват само малко облекчение и не решават проблема кардинално Вижте кои са 240-те нови депутати Вижте кои са 240-те нови депутати Интересни фигури предстои да положат клетва в НС  Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Българин на ресторант с Джей Ло в Санта Моника Папараци нападнаха Кирил Евтимов и световноизвестната певица Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) Арх. Валентина Атанасова е автор на околното пространство на НДК   Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Обменът бе фокусиран върху споделянето на опит, добри практики и знания в областта на борбата с организираната престъпност Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Животновъди от Пловдивско затвориха главния път За кого гласува Лили Иванова За кого гласува Лили Иванова Примата публично не е коментирала политическите си пристрастия, но според запознати тя симпатизира на ГЕРБ Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Мъжът бил красавец, със спортно телосложение и с няколко години по-голям от нея, а синеоката звезда се запознала с него преди година на рождения си ден 30 август
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори