×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте метаморфозата на култовия Елит - вместо чалга и салфетки, тук скоро ще летят студентски шапки


Вижте метаморфозата на култовия Елит - вместо чалга и салфетки, тук скоро ще летят студентски шапки
В новото пространство Бургаският филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще провежда не само лекции, но и богата културна програма
31 Август 2023, Четвъртък, 17:05 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни силните години, когато се вихреха единствените по рода си ретро и студентски партита

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ преобразява в храм на знанието мястото, където се помещаваше в близкото минало култовата дискотека "Елит" в Бургас, а след това и две кръчми с диви чалга ритми на живо. Пространството, което бе магнит за нощния живот в морския град, вече е почти устроено и скоро там вместо салфетки, ще летят високо абсолвентски шапки. Отдавна сме далеч от купоните до сутринта с мощни маанета, но за сметка на това съвсем скоро зад банките ще застанат възпитаниците на Алма Матер.

Бургазлии помнят легендарния нощен клуб от 90-те, който стана първо в „Бургаски вечери“, а след това за кратко и „Кралско село“. Последва опустошителен пожар, който превърна сградите в призрачно място насред Морската градина. Преди време в съседната постройка пък работеше и дискотека "Плаза" и "Планета".

Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни силните години на "Елит", когато се вихреха единствените по рода си ретро и студентски партита, а цялото пространство бе към дискотеката. През деня пък работеше като кафе-аперитив.

Съвсем скоро обаче познатата като локация за нощен живот дискотека, която в последните години стои разрушена и неизползваема, започва своя нов живот. Днес мястото е преобразено в партньорство между Софийския университет и Beach Hub – свежо, изпълнено с живот и академизъм. Колаборацията в центъра на Морската градина успя да привлече и графити артиста Тим „Flow&Form“ Топалов, който се завърна за 2 месеца от Сан Диего, за да преобрази мястото с морски мотиви.

В новото пространство Бургаският филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще провежда не само лекции, но и богата културна програма. Обновеното място ще се използва за провеждане на различни студентски практики, тематични клубове по интереси, съвместни дейности с „Бизнес клуб“ на Стопанския факултет, лятна сцена за музика, младежки театър, филмови прожекции, изложби, както и за споделен офис през летните дни от Beach Hub, когато няма натоварена програма за лекции.

Днес мястото е преобразено в партньорство между Софийския университет и Beach Hub – свежо, изпълнено с живот и академизъм

Същевременно с това всички локации на Бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ са вече оборудвани и посрещат различни събития на образователната институция.

В аудиторията, разположена в НХК, където е и фронт офисът на СУ, първото лято на Бургаския филиал премина под знака на чуждоезиковото обучение.  На голям интерес от страна на бургаските ученици се радваха курсовете по японски език и култура, китайски език и култура, английски език. Програмата на обучението по японски език е разработена от катедра „Японистика“, за да бъде приложена за първи път в Бургас. През целия месец юли с курсистите работиха едни от най-добрите японисти в България, подпомагани от отличниците на специалност „Японистика“. Големият интерес е причина екипът на Филиала да подготвя целогодишна програма в подкрепа на интереса на младите хора към източните езици. Тя ще включва дискусии, тематични вечери, игрови дни, прожекции на филми, работа по проекти с културна насоченост, изкуства. Курсът по китайски език и култура е съвместен проект с Институт „Конфуций“- София.

В Конгресен център Бургаският филиал се готви да посрещне първото голямо международно събитие, 5-дневната академия „Marine Renewable Energy Academy“. Лятната школа на Стопанския факултет ще доведе в Бургас едни от най-добрите академици и експерти от Великобритания, САЩ, Дания и СУ "Св. Климент Охридски".

В момента е в ход приемът по магистърските програми на Бургаския филиал. За тази академична година те са 6 в направленията „Религия и теология“ и „Музикални медийни технологии“.

Едва ли има някой кореняк бургазлия, който не помни силните години на "Елит"

Бъдещата група по теология в Бургас към този момент включва кандидати с разнообразни професии и предходни образования – лекари, юристи, психолози, икономисти, учители. Две са програмите, по които е обявен прием „Църковен мениджмънт и Християнско поклонничество“. Екипът на Богословски факултет беше в Бургас за Ден на отоворените врати, който преминава при пълна зала.

"Бургас може да се превърне в модел на подражание със своя стремеж и желание към създаване на духовна богословска среда", каза пред аудиторията доц. Найденов, декан на факултета.

Желаещите да се развиват в музикалните направления могат да избират от няколко програми: Музикален артмениджмънт, Аудиовизуален дизайн, Аудиопродукция и мастеринг, Филмова и сценична музика. Приемът приключва в края на месец септември.

На 11 септември Софийския университет отваря електронната система за допълнителен прием в бакалавърските програми. В Бургас за академичната 2023/2024 година се предлага бакалавърска програма „Музикални медийни технологии и тонрежисура“. Тя е насочена към хора с подчертан интерес към съвременните цифрови звукови технологии. Целта на обучението е формиране на висококвалифицирани кадри, способни адекватно да отговорят на предизвикателствата, които стоят пред звуковия дизайнер и тонрежисьор в епохата на съвременните звукови технологии.






Флагман.БГ Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) 13/06/2024, Четвъртък 13:40 0
За кого гласува Лили Иванова
За кого гласува Лили Иванова 13/06/2024, Четвъртък 11:59 0
Флагман.БГ Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова 13/06/2024, Четвъртък 10:41 1
България Всички новини
Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) Арх. Валентина Атанасова е автор на околното пространство на НДК   Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Обменът бе фокусиран върху споделянето на опит, добри практики и знания в областта на борбата с организираната престъпност Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Животновъди от Пловдивско затвориха главния път За кого гласува Лили Иванова За кого гласува Лили Иванова Примата публично не е коментирала политическите си пристрастия, но според запознати тя симпатизира на ГЕРБ Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Мъжът бил красавец, със спортно телосложение и с няколко години по-голям от нея, а синеоката звезда се запознала с него преди година на рождения си ден 30 август Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Валя Баканска се отдаде на градинарството Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, категорични са медиците Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова "Не съм вземала любовника на колежката си", твърди Бодурова Защо изборната активност в България е толкова ниска? Защо изборната активност в България е толкова ниска? Проблемът е многопластов и само такова може да бъде решението му Първата „Мис България“ живее без стотинка пенсия Бранимира съветва, преди да ходят на избори, политиците да прочетат поне 1 книга
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори