×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Истинската история за Дебора и Георги


07 Август 2023, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман

Общественият интерес и недоволство за зверството в Стара Загора не стихват

Покъртителна версия за касапския случай от Стара Загора, в който охранителят Георги Николаев наряза с макетно ножче 18-годишната ученичка Дебора, се разпространява в социалната мрежа Фейсбук.

Според публикациите автор на този прочит за случая, както и за последвалите протестни събития в цялата държава, е Невена Христова. Появиха се вече и съмнения, че случаят се използва, за да се прокара Закона за домашното насилие.

В тиражираната в Мрежата версия се говори, че Георги Николаев е бил сутеньор, а издевателствата над Дебора са, за да държи в страх други момичета.

Вижте версията на авторката, озаглавена "Красавицата и звярът" - съвременна родна трагикомедия за насилие и протести.

Пролог: Едно красиво, младо, наивно българско момиче от златното Загоре решава да превземе света. Подготвя се: силикон в бюста, джуки, пластове грим. И щурмува живота! За съжаление най-прекия път към успеха и материалното благополучие за такива като нея днес е "най-древната професия".

Първо действие: Натурална трагедия

"Менторът" на момичето в новото поприще - татуиран културист, познава добре "занаята". Той има жена и дете и условна присъда за насилие над друго момиче. Тоест за романтична любовна връзка не може да се говори - това си е чиста проба сутеньор. Той "разработва стоката" и я разкарва с прословутото си БМВ по адреси и хотели.

Но когато момичето решава да се оттегли от "професията" следва брутална саморазправа. Именно показния урок за останалите момичета, а не някаква имагинерна чувствена раздяла предизвиква зверската жестокост на "професионалиста".

"Звярът" притежава достатъчно полицейска закрила, за пореден път успява да надхитри съдебната система с фалшива експертиза... и отново е на свобода.

Второ действие: Почти комедия

7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести. И без това недоволните от съдебната система и властта хора охотно "попиват" манипулацията.

Трета глава: Трагикомедия

Стотици хора от десетина големи градове под лозунги като "Да изметем властта!" излизат на площадите в уречения час. За да... разберат че отново са използвани за нечии конкретни политически цели. Един партиен лидер с прякор Простото се изтипосва на протеста в столицата. Не е приет радушно, но казва пред камерите, каквото трябва. Друга подобна карикатура с прозвище Тиквата се хвали в ефира за приетия "Закон за домашно насилие". Законът третира семейни двойки или живеещи на семейни начала и е неприложим в случая. Но какво значи това за юридически неграмотен "ерудит" с пожарникарско образование и празна кратуна на раменете!

Епилог - статичен

- Насилникът - ще полежи някой и друг месец в затвора. Но няма да промени нито "професията", нито отношението си към подопечните момичета
- Момичето - дано след кървавата драма и преживения ужас се възстанови и преосмисли плановете си за лесен успех в живота!
- Протестиращите - вече много от тях сглобяват мозайката, прозират истината и се чувстват употребени.

Политиците - Разбират, че евтините сценарии "по действителен случай" няма да помогнат да узаконят противоестествената Истанбулска конвенция - решението на Конституционния съд е недвусмислено!
Така без особени колизии и промени завършва нашата, българска драматична творба....

Източник: pik.bg

 


В категории: Лайфстайл


8
Коментара
Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
8
Коментара по темата
8.
Ало
07.08.2023 23:31:45
0
1
Демек Дебора Компаньони.
7.
RR94
07.08.2023 23:26:56
0
1
Той работи за банда за организирана проституция и като спре да предлага "материал" ,същевременно спират и да му плащат.Я нашият с тез пари е изхранвал семейството си.
Много ми е интересно,таз негова овца изобщо знаела ли е за това или досега я е залъгвал,че ги изхранва с честен труд.
6.
RR94
07.08.2023 23:12:35
0
2
И да е била курва,не е заслужавала това.Но има наистина голяма вероятност като се е отказва от "занаята" да му е дължала пари,за разноските му по нея.
Отделно броят на порязванията може да е същия на броя на клиентите и,счупения нос за дължимото от нея и стриганата коса,като наказание за отказа и да го практикува.
По никакъв начин не му оправдавам деянието,но е ясно,че си е търсил парите в случая.
5.
Str
07.08.2023 14:20:01
1
6
Демокрация без гражданско общество няма. Обществото трябва да е чувствително към несправидливоста и затова протестите са за добро. Политиците винаги ще гледат да натрупат точки от народното недоволство, те затова са политици. Дали ще им позволим да "яхват" протестите зависи от нас, ние сме гласоподавателите. Опитите да се принизи недоволството на хората с нищо не ни помагат като общество, само обслужват задкулисието.
4.
292
07.08.2023 13:59:09
3
4
Протестите бяха спонтанно организирани, като правеха впечатление няколко неща: 1. на първа редица бяха типажи от подобни на извършителя - татуирани батки, очевидно ежедневно вдигащи железа; 2. интервюта пред телевизиите даваха каки от типажа на пострадалата - силикони, джуки, тежки гримове; 3.пълния синхрон между всички власти - законодателна, изпълнителна, съдебна, четвърта -чудо невиждано никога в България. Та човек почва да се чуди - как точно стана този фокус.
3.
ха ха
07.08.2023 13:18:00
1
16
След като е установено, че става въпрос за бизнес с проститутки. Остава да се установи размера на бизнеса и печалбите и пътят на парите и участниците и същите да палатят данъци. Да бъде сезиран и НАП.
2.
Коши Прайм™
07.08.2023 12:49:25
3
31
Авторката леко се е объркала със следното:
7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести.

Първо: какви седем месеца? Обществото недоволство се изля веднага след като стана ясно, че садистът е на свобода от около месец.
Второ: кое е преекспонирано? Побоят, рязането по цялото тяло, счупеният нос? Леката телесна повреда?
Трето: ако медиите не бяха обявили случая въпросният садист щеше да си е още на свобода.
Четвърто: в случая няма "съответна" аудитория за протести. Протестира се за да не могат извършителите на подобни зверства да останат безнаказани.
Пето: Истанбулската конвенция беше спряна с решение на Конституционния съд и няма как да се прескочи. Точка.

Нещо неясно?
1.
MT
07.08.2023 12:20:59
13
17
Чувствате ли се глупаво? Чувствате ми се изиграни? Така трябва. Жалко, че сте късопаметни и до утре ще сте забравили.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори