×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Военният конфликт в Судан продължава: Расте броят на загиналите и бежанците


Военният конфликт в Судан продължава: Расте броят на загиналите и бежанците
Международните организации, включително ООН, призовават към прекратяване на огъня и въвеждане на мирни преговори между участниците в конфликта
16 Април 2023, Неделя, 22:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Хиляди бяха принудени да напуснат домовете си и да потърсят подслон в съседните страни, превръщайки се в бежанци

Според най-новите данни, броят на загиналите и бежанците продължава да нараства в Судан, където военният конфликт между армията и паравоенните сили не намира своя край. Тежката обстановка в страната води до сериозни политически и хуманитарни проблеми.

Суданската армия направи нови въздушни удари по бази на паравоенните сили, които са определени като основните противници на официалната власт. Настъплението на военните продължава, а намеренията им са да се установи контрол над ключови територии в страната.

В резултат на ударите, поне 60 души са загинали, но очакванията са този брой да нарасне още в идните дни. Хиляди са били принудени да напуснат домовете си и да потърсят подслон в съседните страни, превръщайки се в бежанци. Международната общност изразява сериозна загриженост относно хуманитарната ситуация в Судан.

Борбата за власт между двама висши генерали на суданската армия изостря още повече политическата обстановка в страната. Според анализатори, този вътрешен конфликт между военните може да доведе до допълнителна нестабилност и насилие.

Международните организации, включително ООН, призовават към прекратяване на огъня и въвеждане на мирни преговори между участниците в конфликта. Съветът за сигурност на ООН обсъжда възможността за намеса, за да се гарантира сигурността на местното население и да се предотвратят нови кървави столкновения.

Докато се очакват решения на международно ниво, хуманитарните организации продължават да предоставят помощ на пострадалите и бежанците. Медицинска помощ, храна и убежища се предоставят на хилядите хора, засегнати от конфликта. Въпреки усилията, средствата и ресурсите са ограничени, което означава, че много семейства все още са изправени пред трудности.

Съседните страни, включително Чад и Етиопия, също изразяват загриженост относно последствията от конфликта в Судан. В региона се наблюдава напрежение, свързано със стабилността и сигурността на границите, както и с потенциалните бежански вълни, които биха могли да засегнат техните територии.

България, като член на Европейския съюз и на ООН, изразява своята солидарност с международните усилия за решаване на кризата в Судан. Външното министерство подчертава необходимостта от бърза и ефективна намеса, за да се предотврати по-нататъшното влошаване на положението.

Ситуацията в Судан продължава да се влошава, докато политическите и военни сили в страната не успеят да намерят общо решение. Международната общност наблюдава с тревога развитието на събитията и призовава към мирно уреждане на конфликта и прекратяване на насилието спрямо местното население.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина виден архитект (СНИМКА) Почина виден архитект (СНИМКА) 13/06/2024, Четвъртък 13:40 0
За кого гласува Лили Иванова
За кого гласува Лили Иванова 13/06/2024, Четвъртък 11:59 0
Флагман.БГ Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова 13/06/2024, Четвъртък 10:41 1
4
Коментара по темата
4.
Сталин
17.04.2023 07:31:44
3
10
Краварите от САЩ насаждат конфликта изчадия адови! Начело с дядо пръдльо Байдън?
3.
*********
16.04.2023 23:16:04
4
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
Евроабдал
16.04.2023 22:24:23
10
26
По света има над 50 военни конфликта, плюе се само по Русия. Не чух някой да каже нека помогнем на Судан или Нигерия. В Судан има проблем с водоснабдяването, не достига и храната, лекарствата, много хора са на улицата, има и ранени деца които са на произвола без дом, родителите им са убити. Никой дори не го прави на въпрос, а уж всички заклеймяват военните действия. Помага се избирателно, там където има далавера.
1.
;)
16.04.2023 22:18:06
8
27
В момента в света има над 50 военни конфликта. Така като гледам се помага само на Украйна, форумните евроабдали също плачат за горките украинци. А другите не са ли хора, за тях защо давате глас че ги тормозят? Май всичко е избирателно и където може да има далавера или да се плюе по "агресора" :))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Италиански прокурор посети Окръжна прокуратура-Бургас Обменът бе фокусиран върху споделянето на опит, добри практики и знания в областта на борбата с организираната престъпност Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Извънредно! Подбалканският път е блокиран! Животновъди от Пловдивско затвориха главния път За кого гласува Лили Иванова За кого гласува Лили Иванова Примата публично не е коментирала политическите си пристрастия, но според запознати тя симпатизира на ГЕРБ Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Тя превъзмогна раздялата си с бивш министър, днес е с по-красив и по-богат мъж Мъжът бил красавец, със спортно телосложение и с няколко години по-голям от нея, а синеоката звезда се запознала с него преди година на рождения си ден 30 август Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Тя изпя хит, който бе пуснат в Космоса, а днес... Валя Баканска се отдаде на градинарството Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Йордан от Пазарджик влезе в сауната на луксозен хотел в с. Баня и почина Причината за смъртта е остра сърдечна и дихателна недостатъчност, категорични са медиците Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова Защо са скарани Лили Иванова и Кичка Бодурова "Не съм вземала любовника на колежката си", твърди Бодурова Защо изборната активност в България е толкова ниска? Защо изборната активност в България е толкова ниска? Проблемът е многопластов и само такова може да бъде решението му Първата „Мис България“ живее без стотинка пенсия Бранимира съветва, преди да ходят на избори, политиците да прочетат поне 1 книга Петима американски пианисти ще участват в майсторските класове на „Солинария“ Петима американски пианисти ще участват в майсторските класове на „Солинария“ Силно международно присъствие на 4-ото издание на младежкия арт фестивал
Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори