×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мобилен оператор измами сляпа тв легенда


Мобилен оператор измами сляпа тв легенда
Ласка Минчева няма възможност да си плати сметката, разходите поема нейн близък
24 Януари 2023, Вторник, 09:42 ч.
Автор: Флагман

Ласка Минчева има 220 лева за телефон, а не е говорила с никого

Сляпата и почти напълно парализирана режисьорка Ласка Минчева е получила сметка от 220 лева от мобилния си оператор. Огромната сума е била платена от нейния племенник Атанас, който е поел грижите за болната си леля.

Оказало се, че сметката е била навъртяна, без Минчева да е говорила по телефона си. Тъй като легендата на БНТ не виждала, трудно натискала червената слушалка и понякога не успявала да затвори на човека, с когото разговаряла. Така оставила телефона си настрана и според разпечатката имала разговор от повече от 3 часа, в които в действителност не е говорила. Решение обаче нямало, тъй като заради слепотата си тя не можела да борави с модерните устройства свободно. Слепите хора са изправени пред огромни трудности, когато става дума за технологии, а в същото време племенникът на Минчева не можел да я остави без джиесем, чрез който да поддържат постоянен контакт. 81-годишната режисьорка не може да покрива разходите си сама. Разчита на помощта на Наско и на добри хора, които правят дарения за нея. Над пенсията ѝ все още има запор от банкова институция заради кредит на покойната ѝ дъщеря. След смъртта ѝ Минчева наследи дълга, който възлиза на 17 хиляди лева, пише вестник Ретро.

Колкото и пари да се събирали от дарения, трудно стигали за лечението ѝ. Месечно разходите отивали към 3 хиляди лева, а единственият начин, по който държавата подпомагала дясната ръка на Хачо Бояджиев, било със 700 лева пожизнена пенсия. Върху нея обаче също бил наложен частичен запор от банката, на която Ласка е длъжник.

След като беше покосена от инсулт, Минчева се парализира частично. Заради тежката форма на диабет пък изгуби зрението си. Тв легендата прекарвала 24 часа в денонощието в леглото в апартамента си. Не успявала да се задържи дори в инвалидна количка. Можела да движи само едната си ръка, която не се парализирала при инсулта. Племенникът ѝ плащал на рехабилитатор и жена гледачка, които да са около леля му непрекъснато. Когато почивали, той ги отменял. Не я оставял без човек наоколо, защото била тотално безпомощна. В същото време старчески домове в столицата и околията отказвали да я вземат, защото не отговаряла на едно от основните им изисквания, а именно да може да стои поне седнала.

Преди няколко месеца Атанас сподели, че леля му е обмисляла самоубийство, защото ѝ било тежко. Напоследък обаче живнала. Доста нейни бивши колеги се загрижили за състоянието ѝ и често се обаждали да я чуват. Това ѝ помогнало да не бъде толкова отчаяна и самотна.


В категории: Животът


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
2
Коментара по темата
2.
Щксдз
24.01.2023 11:02:42
0
4
Тя като не е затворила тел нали отсрещната страна затваря и връзката прекъсва. Или при някои по-стари модели не е така?
1.
Повечето ни политици са за разстрел
24.01.2023 10:03:02
1
27
Наследяванато на дълг от роднини е най-голямата простотия. Депутатите толкова ли не можаха да приемат някакъв закон по темата? Ако е лира поръчител е ОК, но ако не е била, а дъщеря и е била пълнолетна - банката да се оправя. Върхът на простотията беше когато преди години даваха момче, което е израснало в дом за изоставени деца и което не е виждало баща си, но след смъртта му наследява дълг от 5000лв, които в последствие изплаща след като напуска дома и се хваща да работи, като същевременно си плаща и квартира и се мъчи да оцелява... Такива простотии могат да стават само в корумпирани държави като нашата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори