×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С Нобеловата награда за химия неолибералният трансхуманизъм чука на вратите ни


С Нобеловата награда за химия неолибералният трансхуманизъм чука на вратите ни
На практика се позволява всяко нещо с ДНК да бъде променено по усмотрение на оператора, идеята за „дизайнерски“ бебета изглежда съвсем реална
08 Октомври 2020, Четвъртък, 19:59 ч.
Автор: Илко СЕМЕРДЖИЕВ

Третият райх ряпа да яде, еволюцията също - настават нови времена на пазарното производство на деца по поръчка на всички социални полове

Нобеловата награда за химия за 2020 г. вече е в ръцете на двете дами, които коментирах преди повече от 2 години - Еманюел Шарпентие и Дженифър Дудна - за "разработване на метод за редактиране на генома".

Нямам какво да добавя към написаното тогава освен едно - неолибералния трансхуманизъм чука на вратите ни. Има ли действащ политик, който да го забележи, осъзнае и да отговори по достойнство? У нас не виждам.

Всъщност темата следва да е биология, но химията явно е по-добро прикритие.

Генно инженерство и полов релативизъм

През 2012 г. молекулярният биолог проф. Дженифър Дудна и нейният сътрудник Еманюел Шарпентие (Калифорнийски университет) изследвайки как бактериите се предпазват от вирусни инфекции, откриват CRISPR – технология за генно редактиране, която бързо навлезе за приложение върху бактерии и спори, растения, животни, а вече и върху хора. Откритието се състои най-общо в установяването на факта, че когато една бактерия бъде „нападната“ от вирус, тя произвежда частица РНК генетичен материал, който е идентичен с кодони на вируса. 

Тази частица, съвместно с протеина Cas9 (ДНК режещ ензим), блокират ДНК-то на вируса и така го неутрализират. Това става по следния начин - когато РНК-то намери комплементарна последователност, Cas9 извършва прерязване на нуклеотидната верига и вкарва РНК комплекса на точно определено място в генома. 

Революцията е, че системата на практика позволява всяко нещо, което има ДНК, да бъде променено по усмотрение на оператора - учените вече могат лабораторно да пресъздават същия процес и да внасят, изтриват или поправят ДНК, което се явява основата на генното инженерство, а CRISPR Cas9 засега се очертава като най-прецизната технология, с която се допускат най-малко грешки. 

Технологията TALEN вече от доста време се използва за генно редактиране в медицинската практика, но интересното е, че през 2017 г. CRISPR получи разрешение за извършването на експериментално генно редактиране на човешки ембриони във Великобритания в института „Франсис Крик“. Така идеята за "дизайнерски" бебета изглежда все по-реална, а притесненията относно потенциална злоупотреба с технологията за целите на евгениката (подобряване на човешката наследственост) са основателни защото бързо могат доведат не само до генна дискриминация, а до елиминиране на еволюцията въобще и до отваряне на ера на генно-модифицираните техно-хуманоиди.

Ето защо на 15.01.2018 г. постнах следното:

Явно приближава края на любовното биологично творчество на мъжът и жената. Отварят се новите бизнес-ниши на донорите на сперма и яйцеклетки, крио банки, ин витро центрове и производството на дизайнерски бебета с CRISPR Cas9 генетични технологии. 

Третият райх ряпа да яде, еволюцията също - настават нови времена на пазарното производство на деца по поръчка на всички социални полове (засега 31). Е, какво значение би имал биологичният пол, след като той вече няма да служи за възпроизводство, а само за донорски бизнес и препитание, и... експлоатация от социалните полове! 

Запомнете тази прогноза - след време Истанбулската конвенция ще бъде синоним на края на човечеството и началото на ГМО хуманоидите. Съчетани с дигиталните технологии и роботиката (техно)хуманоидите ще бъдат новите арийци. А мъжът и жената като такива вероятно ще останат единствено индивиди развъждани в сепарирани донорски ферми.

Позицията е от фейсбука на д-р Илко Семерджиев - зам.-председател на БЛС, създател и директор на НЗОК, министър на здравеопазването и вицепремиер в служебното правителство на Огнян Герджиков (27 януари – 4 май 2017 г.) Заглавието е на редакцията.
 


В категории: Политика


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
5
Коментара по темата
5.
От редакцията
09.10.2020 08:06:30
0
3
* Трансхуманизъм да се чете транссексуализъм.
4.
Кондьо
09.10.2020 02:35:24
2
3
Абе неграмотници от флегман, що не си гледате мизерния жълтокяфяв сайт ами копирате неща от които не разбирате и грам...
3.
Изродни творения
09.10.2020 01:22:28
2
1
Кой вика, че науката (и медицината) не са мръсни думи? Биологията под пприкритие от химията - поредни мимкрии. Човечеството върви към погром. Морал (дума и съдържание) са непонятни - а и никому не са притрябвали, за какво са му? Това за Бог и Божествения план значат нещо съвсем друго (но не и разбиране като религия!).
2.
:) :) :)
08.10.2020 22:22:55
0
4
Общо взето, мрачна работа, но, все пак се съмнявам, че ще се случи.
Има Бог, всичко се движи според Неговия план....
1.
Q
08.10.2020 21:07:00
0
9
Както всяко научно познание и това може да бъде полезно или вредно за човечеството. Проблемът не е в откритието, проблемът е в хората и в липсата на мярка за добро и зло, за допустимо и недопустимо. И най-големият проблем - алчността и егоизма надделяват над съчувствието, съвестта и човечността. Така, вместо да употребим знанията за изграждане на един по-добър свят, ние го продаваме за създаване чудовищни и изродени творения.
Защото "знанието възгордява, а само любовта изгражда. "
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие БСП в Несебър: Подкрепата за регионалните туристически продукти ще помогне за икономическото развитие Сред идеите, които бяха обсъдени беше създаването на Национален фонд за сближаване между регионите, насочен към изостаналите райони, който ще работи приоритетно за онези от тях, където има най-неотложна необходимост от това Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Почитаме жертвите на комунистическия режим в лагера "Белене" Поклонението ще се състои днес на остров Персин Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори