×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5 възхитителни екопътеки на около 100 км от Бургас


5 възхитителни екопътеки на около 100 км от Бургас
Те ще ви възнаградят с много свежест, красиви гледки и хармония. Странджа, Стара планина и Провадийското плато предлагат много идеи за еднодневна разходка
01 Септември 2019, Неделя, 20:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Морският град е отправна точка за прекрасни горски и планински маршрути

Съвсем скоро августовските жеги ще бъдат заменени с приятно прохладно време и невероятни есенни пейзажи. През септември се очертават и два удължени уикенда. В петък се пада Денят на Съединението - 6 септември. Денят на Независимостта пък е в неделя, което отново прави почивна "тройка". Това са прекрасни поводи, за да прекараме повече време сред природата. Предлагаме ви екопътеки, които са в радиус от 100 км около Бургас. Те ще ви възнаградят с много свежест, красиви гледки и хармония. Странджа, Стара планина и Провадийското плато предлагат много идеи за еднодневна разходка:

Екопътека Пещери и извори на река Младежка

Разстояние от Бургас: 56 км

Това е една от най-живописните местности на Странджа, разположена близо до село Младежко, което се намира на 7 км западно от главния път Бургас – Малко Търново. Маршрутът започва от западния край на селото. Там има изграден заслон с камина. Ако решите, можете да стигнете до съседното село Евренозово.

Екопътеката има две разклонения. Първото ще ви преведе през живописния каньон, по поречието на реките Младежка и Близнашка.  Дължината е около 500 м с обща денивелация 30 м. Другото разклонение ще ви отведе до два хълма с дървени наблюдателници („Калето“ и Замъка“). Дължината по това разклонение е около 500 м и обща денивелация около 40 м, като на места пътеката става доста стръмна.

Маршрутът не е труден. Има поставени обозначителни табели, както и дървени парапети. Дължина на маршрута: 15 км.

*

Екомаршрут Пътят на ясния месец

Разстояние от Бургас: 63 км

Маршрутът свързва селата Бръшлян и Стоилово. По време на разходката ще можете да се насладите на невероятната красота на природен парк Странджа. Екопътеката върви по пътя, по който са преминали странджанските войводи, участвали в Илинденско - Преображенското въстание, а името й идва от химна на Странджа - "Ясен месец веч изгрява". 

Маршрутът е сравнително лесен, на места до средно труден. Дължината му е 11 км.

*

Екопътека Марина река

Разстояние от Бургас: 80 км

Пътеката се намира в самия Природен парк Странджа, в непосредствена близост до самата река. За да стигнете до екопътеката, тръгнете от село Българи в посока Царево. На 4 км след селото вдясно има табела. Отбивката е много малка и трябва да оставите колата си плътно до пътя. Ако идвате от Царево, отбийте при табелата за Малко Търново и след 12 км ще видите табелата на екопътеката вляво. Маршрутът е малко над километър и се движи по стар коларски път.

Ще са ви необходими около 50 минути, за да обходите екопътеката в едната посока.

*

Екопътека - село Веселиново

Разстояние от Бургас: 86 км

Екопътеката на село Веселиново се намира в Стара планина. Тя започва след изхода на село Веселиново в посока Карнобат. По време на прехода можете да видите водопада Малкия скок, пещерата Сарая и местността Софрата. Крайната точка е водопад Големия скок. Има подходящи места за пикник с навеси, чешми, дървени масички и огнища.

Маршрутът е добре обозначен и е с дължина 8 км.

*

Екопътека От Овеч до Шашкъните

Разстояние от Бургас: 108 км

Екопътеката минава през крепостта Овеч, Провадийското плато и скалните манастири в местността Шашкъните. Скалите представляват интерес за алпинистите, тъй като могат да се използват както за скално катерене, така и за спускане с въже.

От крепостта до манастирите разстоянието е около 40 минути пеша, а маршрутът е лек и приятен. Подходящ е както за деца, така и за възрастни. 

Източник: Peika.bg


В категории: Бургас


3
Коментара
Флагман.БГ Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман Вундеркинд в Карнобат - 14-годишна издаде роман 13/06/2024, Четвъртък 19:37 2
3
Коментара по темата
3.
Станислава
20.03.2022 10:44:56
0
0
На втората пътека на млаадежко която е по нагорнището има нещо като дървен замък и се вижда една кула не много далеко https://youtu.be/YGRToBHR1ns
2.
стефка златарова
02.09.2019 10:32:01
0
3
За Младежко да си носят туристите нещо като мини еко тоалетна или на памперси ,защото нещо няма и еко натуралния аромат се стеле тихо и бавно още преди реката ,подгответе се .
1.
100 км не е около Бургас
02.09.2019 00:08:57
2
19
Овеч не е около Бургас, ами си е направо до Варна. Ама вие География не сте учили, простено ви е

"Около 100 км" не е около Бургас, а е или до Варна, или до Ямбол/Сливен, Нова Загора и т.н.
Иначе тя и София е около Бургас. Колко е, има -няма 360км
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа Бургас слага начало дългоочаквания летен-парти сезон с разбиващ фестивал на плажа "Hello Summer" ще се проведе на 22 юни Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Как гласуваха възрастното и младото поколение в България - сравнителна характеристика Резултатите от изборите през 2024 г. показват ясна сегрегация между политическите нагласи на различните поколения Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Как да манипулирате мъжете с цвета на дрехите: 5 хитри техники Ето кои са те  Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Ако правите тези 6 неща, излизате с г-н Грешен Не бъркайте химията с любовта 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце 4 зодии, които винаги следват влюбеното си сърце Хората от тези знаци са готови да направят и невъзможното в името на любовта Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Брадърът Здравко с голям жест към Община Приморско: Подари уникален архив със снимки и видео на кмета Иван Гайков Кадрите ще се използват за популяризирането на общината като туристическа дестинация, вече е започнала работата по няколко рекламни клипа Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Рецепта за обърнат сладкиш с ананас Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана 7 начина да не напълнявате през лятната почивка 7 начина да не напълнявате през лятната почивка Обърнете специално внимание на зеленчуците Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Кои са 13-те депутати от „Величие“ – бивш премиерски съветник, философ, архитект и наемен войник Общото между тях е, че са инвеститори в „Историческия парк“, прави впечатление и че любимият на Американското посолство НБУ също е дал кадри за формацията Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Четири инцидента в басейни и водоеми за дни, отговорността обаче - за всички и за никого Дори посетителите на водни площи са длъжни да не допускат във водата деца под 12-годишна възраст без придружител
Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света Абу Даби се превърна в магнит за най-богатите хора в света И британските богаташи търсят там убежище за своите активи Бой в италианския парламент Бой в италианския парламент Опозиционен депутат е откаран в болница след удар в лицето и няколко ритника Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Четири руски бойни кораба акостираха в Куба, на борда им има хиперзвукови ракети "Циркон" Фрегатата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан" пуснаха котва на 145 км от Флорида Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Любов за Овена, а за Рака - мечтан подарък от съдбата Хороскоп за деня – 13 юни 2024, четвъртък  Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион 
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори