×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Силна подкрепа за Тодор Дамянов в Созопол: България трябва да се управлява от политици с гръбнак, той е точно такъв!


Силна подкрепа за Тодор Дамянов в Созопол: България трябва да се управлява от политици с гръбнак, той е точно такъв!
Рамо до рамо с него бяха водачът на листата на БСП инж. Петър Кънев (вляво) и кметът на Созопол Тихомир Янакиев (вдясно), те представиха програмата на партията пред препълнената зала
Тема в развитие
Среща с жители на Камено проведоха кандидат-депутати от листата на Коалиция „БСП за България“ Кандидатите за народни представители от "БСП за България" се срещнаха с избиратели в Малко Търново БСП в Бургас: Повишаване на благосъстоянието на хората е сред нашите приоритети Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол БСП на среща с КНСБ: Зелената сделка трябва да бъде изцяло ревизирана Продължават предизборните срещи на кандидатите за народни представители от "БСП за България" Кандидатите за депутати от БСП сред официалните гости на националния събор "Фолклорен венец-Божура" край Средец Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Жители на Поморие изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Инж. Петър Кънев: „БСП остана единствената партия в парламента, която не се продаде на никого за нищо“ Инж. Паруш Парушев: БСП е партия, която има възможности, потенциал, има хората Жители на Равнец изразиха подкрепата си към инж. Петър Кънев Силна подкрепа за Тодор Дамянов в Созопол: България трябва да се управлява от политици с гръбнак, той е точно такъв! Инж. Петър Кънев: Трябва да върнем нормалността в държавата Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“
виж още
скрий
18 Май 2024, Събота, 10:46 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Той заема четвъртото място в листата и има реални шансове да влезе в 50-ото НС

Голяма подкрепа от своите съграждани, съмишленици и съпартийци получи кандидатът за депутат от БСП в Созопол Тодор Дамянов, който заема четвъртото място в листата. Снощи в препълнения киносалон на читалище "Отец Паисий" в Стария град той се срещна с избиратели и представи своите приоритети в програмата на БСП за 50-ото Народно събрание. За да го подкрепят в Созопол дойдоха лично водачът инж. Петър Кънев, част от колегите му в листата, както и представители на областното ръководство. Рамо до рамо с Тодор Дамянов бе и кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, на когото Дамянов е заместник вече втори мандат.

Именно градоначалникът постави началото на събитието със силно слово. 

„Мисля, че мантрата, която към момента се насажда в обществото „Всички са маскари” не бива повече да бъде повтаряна. Ясно и категорично трябва да кажем, че съдбата ни е в нашите ръце, а не в нечии други. Няма да дойде месия. Оправиха ни за 800 дни, друг ни оправя 12 години. Време е да вземем съдбата си в собствените си ръце“, започна речта си Янакиев.

Кметът, който успешно управлява Созопол вече втори мандат, напомни пред присъстващите защо е избрал БСП и как партията работи за хората. 

Водачът инж. Петър Кънев е голям приятел на Созопол, от години той помага в НС за реализирането на проектите на общината

„Преди около 20 години станах член на една партия, която беше обругавана през годините, но аз дълбоко в себе си знаех, че тя е най-демократичната партия. Затова продължавам да стоя вътре въпреки опитите на някои хора да я направят маргинален лидерски проект. Заклеймявана беше с историческа вина за времето, в което баба ми ме гонеше по двора с филиите лютеница, лятото беше пълно щастие и майка ми си беше истинска майка - нямаше родител едно и родител две. Тази партия имаше греха да поиска в демократичната ни история повече социални права за обикновените хора; да поиска България да бъде на българите; Българският национален интерес да бъде отстояван както вътре, така и навън. Тази партия проправи пътя на България към ЕС, защото всички ние искахме да сме част от Европа. Аз съм убеден демократ и не мога да търпя хомот на врата си. Жаждата за свобода бута човека към правилните житейски решения. Може би се забрави увеличението на пенсиите; надбавките, които се дадоха на младите семейства. Може би предложенията, които сега се дават да се освободят от данъчна тежест младежите до 26-годишна възраст, са нещо лошо? Имаме два важни избора на 9 юни. На нас ни трябва стабилност, непродиктувана на базата на компромиси а напротив - такава, която да отстаоява принципи. Вторият избор е за Европа - там трябва да заявим нашия национален интерес и да го отстояваме. И в двата избора нашата бюлетина е №24. Сигурен съм, че каквото и да казва социологията, че ще имаме успех“, заяви Тихомир Янакиев. 

Янакиев покани на сцената и водача на листата инж. Петър Кънев. Той е един от големите приятели на Созопол и депутатът, който през годините най-много се отстоявал интересите на общината в Народното събрание. 

„Човек да говори след Тихомир Янакиев е самоубийство“, започна с типичното си чувство за хумор водачът на листата. „Искам да благодаря на цялата Общинска администрация, на партията, за това, че „пуснахте“ Тодор Дамянов да участва в изборите. Много държах на 4-то място в листата ни да е заместник-кметът на Созопол“, каза инж. Петър Кънев и призова всички да гласуват преференциално за представителя на морската община.

Двамата заместник-кметове на община Созопол Тодор Дамянов и Андрей Николов

„Имаме нужда от достойни политици, със сърце и дуща, но и с гръбнак. Имаме тежки проблеми. Европа е на кръстопът. Затова ни трябват политици с гръбнак, именно такъв човек е Тодор Дамянов, а той има всички шансове да стане част от следващото Народно събрание. Чакаме те!“, добави инж. Кънев. 

Тодор Дамянов е с дългогодишен опит в политиката. Бил е общински съветник, а в момента е заместник-кмет на една от най-значимите общини в Бургаска област. Отговаря за най-тежките ресори: Финанси и бюджет; Административно-правна и информационно обслужване; Хуманитарни дейности; Гражданска регистрация; Местни данъци и такси. Винаги е отстоявал интересите на своите съграждани в местния парламент, ще го направи и в Народното събрание, убедени са съпартийците му.

Тодор Дамянов има подкрепата на цялото ръководство на БСП-Бургас

Пред присъстващите той каза какви ще са целите му, ако стане част от следващия парламент.

„За мен е чест да съм номиниран за кандидат за народен представител от моите съмишленици. Това да оправдая тяхното доверие и това на избирателите към мен е голяма отговорност. Предизобрната ни платформа е много обширна. Тя засяга всяка сфера от обществения живот - енергетика, транспорт, здравеопазване, образование, външна политика. Но аз искам да споделя с вас каква политика ние ще провеждаме по отношение на най-сериозния проблем - демографската криза. Данните от последното преброяване, сравнение с годините назад, показват тревожна тенденция, която е наистина плашеща. Населението ни намаля, застарява и процентно става все по-малко образовано и грамотно. Предвиждаме еднократни помощи за раждане - 600 лв. за първо дете, 1200 лв. за второ дете, 1700 лв. за трето. За родители, които работят и имат осигуровки - 7 минимални работни заплати. За майки, учещи висше образование - 10 минимални работни заплати.  Безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст. Данъчни облекчения за семейства с деца“, каза Дамянов.

Силното слово на кмета Тихомир Янакиев даде началото на предизборното събитие

Той увери, че това не са предизборни обещания, не е популизъм, а целенасочена дългосрочна и последователна политика на партията. С тези мерки те целят да осигурят условия на младите да отглеждат децата си тук, да създават семейства и да живеят. Така да се подпомогне и българската икономика, която има остра нужда от образовани и квалифицирани кадри.

Политици с гръбнак са нужни на България, Тодор Дамянов е точно такъв, благодаря на Общината, че го пусна да участва в листата, каза водачът инж. Петър Кънев

„При по-добър резултат на изборите ще сме по-голям фактор в управлението и съответно ще можем да прокараме точно тези политики. Ще се борим да развиваме основният помнинък на Бургас- туризма. Усъвършенстване на инфраструктурата, морския транспорт. Ще насърчаваме общински съвеместни проекти. Ще продължим да отстояваме интересите на обществото и малкия и средния бизнес - особено в сферите рибарство и туризъм. Свидетел съм колко е важно доброто взаимодействие между гражданите и общината, но и между местната власт и народните представители. България днес има нужда от дойстойни действия на достойни управници, които спазват своите обещания“, каза в заключение кандидат-депутатът.

Срещите на Тодор Дамянов ще продължат и през следващите дни. Той ще посети всички населени места в община Созопол, за да представи програмата пред жителите. Дамянов ще се включи в предизборните обиколки в цяла Бургаска област и с останалите кандидати от листата.

Събитието в читалището в Созопол продължи с концерт на талантливите изпълнители на БГ ДУЕТЪТ.
 




В категории: Созопол , Избори 2024


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
България Всички новини
Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори