×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В МБАЛ „Дева Мария“ и МЦ „Света София“ се работи на изключително високо ниво, това ме накара да се преместя в Бургас


В МБАЛ „Дева Мария“ и МЦ „Света София“ се работи на изключително високо ниво, това ме накара да се преместя в Бургас
Д-р Христо Добрев е един от уважаваните невролози в страната. От началото на месеца той вече живее и работи в Бургас
17 Април 2014, Четвъртък, 03:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Стационарът е оборудван с най-съвременна апаратура и в него работят изключителни професионалисти
Д-р Христо Добрев е бивш управител на МБАЛ „Севлиево“, невролог с богат опит и един от уважаваните специалисти в страната. От началото на този месец той се премести да живее и работи в Бургас, очарован от добрите условия и професионализма на колегите си в МБАЛ „Дева Мария“.  Освен в най-доброто здравно заведение в Южна България, той ще преглежда пациенти и в МЦ „Света София“, където ще извършва електроенцефалография, доплеровата сенография и  електромиографията.

-Д-р Добрев, какви възможности може да предложите на бургазлии за лечение?

-Ще работя в неврологичното отделение на МБАЛ „Дева Мария“, което се оглавява от един от най-изявените и признати невролози в града и региона д-р Асеникова, специалист, който аз лично много уважавам. Съвместната ми работа с нея е и една от причините да се съглася да се преместя в Бургас и да работя в тази болница. Освен това ще имам и практика в МЦ „Света София“, където ще се извършват ЕЕГ изследвания, доплерова сонография и електромиография. Последното от тях излседва възбудимостта на  мускулните влакна чрез електростимулация на съответния нерв и по резултатите от реакцията на този мускул,  правим извод за съответните увреждания. Най-често ЕМГ се прави при периферни заболявания на нервната система – радикулити в областта на шията, кръста, при дископатии. Тези изследвания, ако се направят в самото начало на оплакванията на пациента ни дават основа за бързо и адекватно лечение.

-Защо избрахте МЦ „Света София“ и МБАЛ „Дева Мария“?

-От няколко месеца следя дейността и на болницата, и на медицинския център. Моята съпруга д-р Красимира Добрева, също започна работа като неонатолог в МБАЛ „Дева Мария“ и по нейно настояване, а и по това, което аз видях като работа тук се убедих, че се работи професионално, предлагат се отлични условия. Това бяха основните причини, заради които се реших да се преместя в Бургас.

-Имат ли бургазлии необходимата здравна култура за здравна превенция?

-Макар и за краткото време, в което съм тук имам усещането, че бургазлии имат нужната здравна и обща култура. Това е добре, защото когато и пациентът е ангажиран със своите проблеми и навреме се обърне към лекаря може да му се окаже адекватно и бързо лечение.

-Какъв е графикът ви на работа?

-До обяд съм в МБАЛ „Дева Мария“, а след това в кабинета ми в МЦ „Света София“.

-Как ви се струва здравната инфраструктура в област Бургас?

- От това, което имам като наблюдение в МБАЛ „Дева Мария“ виждам, че тя е оборудвана с най-съвременната апаратура. Разполага с всички необходими отделения за приемане и посрещане на най-значимите заболявания. Работят достатъчно на брой специалисти, които са страхотни професионалисти, атмосферата е добра и всичко е на изключително високо ниво.



В категории: Здраве


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Асеникова ми поиска 200лв на ръка
23.07.2016 10:54:59
0
0
При преглед на човек с инсулт, в тежко състяние, д-р Аценикова вдигна ръце и каза на близките: "Няма мозък". Човека се възстанови в друга болница. Беше пълноценнен, ходеше, говореше и разсъждаваше за живота и ЖИВЕЕШЕ, а тя го беше отписала.
12.
пациент
18.04.2014 16:14:15
4
5
Недей да лъжеш бе ей келеш.Апарутарата им била добре друг път.Лекарите там ако мога да ги нарека така са абсолютни изроди.Един специалист нямат там.Само тройкаджии са се събрали и са абсолютни кретени и лъжци.Господ ще ви го върне на вас че си играете със съдбите на хората.Изроди мръсни!
11.
mapmalad
17.04.2014 22:00:07
4
5
Драги ми циркаджия,съболезнования за твоя близък ,но да беше си избрал друг хотел.
10.
пациентка
17.04.2014 17:22:25
3
3
На мен лично ми харесват и двете лечебни заведения. Имат отношение, обстановка и човещина! А колкото до лечението - аз и мои близки също, сме оставали доволни.
9.
hunter
17.04.2014 14:25:26
3
4
Този смешния с цирка Драга ми (или Драги ми) mapmalad изгуби много близък човек преди 10 дни след голяма помощ точно във въпросния Медицински хотел. Не ми се влиза в подробности, но е случая е потресаващ. Не Ви пожелавам подобна емоция...
8.
пацинет
17.04.2014 13:36:10
4
5
Пробвайте да си запазите час за Асеникова. Месец напред е заето винаги. Това е достатъчно да си направите изводите добра ли е или не. Аз съм диспансерно болна от 2 години при нея. По-добър невролог няма!
7.
ОТВРАТ!!!!
17.04.2014 13:23:43
2
3
д-р Татарова в "Света София" може да си хвърли дипломата поради нехуманност и нечовешко отношение към пациентките си. Не ходете при нея, ужасно арогантна е, повече няма да стъпя в тази болница заради нея. Отвратена съм!
6.
Elia
17.04.2014 13:21:00
2
5
За Дева Мария не мога да коментирам, но това за Света София е абсолютна глупост, какво ниво какви 5 лева! Там ми се води дежурния лекар, честно ви казвам че ми настръхва косата ако трябва да заведа детето на дежурен събота или неделя. Грешни диагнози, сгрешени лекарства, антибиотици на поразия. Последно един лекар на 3 март около 11 часа, уж педиатър ми изписа антибиотик за алергия. ПОТРЕС!!!
5.
mapmalad
17.04.2014 13:15:32
2
4
Проблема на българина е че е специалист по всичко а всъщност е гола вода от всякъде.
В голямата си част коментаторите са профани.
Щом правите оценка кой е добър или не я се покажете вие какви специалисти сте ,къде практикувате или само драскате от любов към драскането.
Тоя пък с цирка е направо смешен кажи ми коя болница в Бургас е по добра от Девата.
4.
hunter
17.04.2014 11:35:11
2
8
Това е пълен цирк. Сбирщина на некадърни безотговорници...
3.
!!!
17.04.2014 10:07:51
2
5
"най-добрия невролог" и кадър на ГЕРБ!
Затова са го взели , останал без работа.
2.
аз
17.04.2014 09:55:56
3
5
Д-р Асеникова - "най-добрия невролог" анти реклама.
1.
Краси
17.04.2014 09:19:57
3
14
Стига с тази реклама на "Дева Мария".Смешни сте!И децата разбраха,че сте всели пари от Семир
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лозенец празнува своя вековен юбилей Лозенец празнува своя вековен юбилей 100 години от с. Ембелец до днешно с. Лозенец Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Стана ясно кой хвърли коктейли Молотов по техниката на известен бургаски предприемач Причината за палежа е неуредени финансови отношения Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори