×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Боян Иванов: Променената наредба за павилионите дразни тези, които държат пенсионери по 12 часа в ламаринени кутии


Боян Иванов: Променената наредба за павилионите дразни тези, които държат пенсионери по 12 часа в ламаринени кутии
Няма как да спрем времето и да си стоим в социализма, където всеки си креташе с по едно павилионче по чл. 56, заявява Боян Иванов
09 Април 2014, Сряда, 16:46 ч.
Автор: Флагман

Това са хора, които не искат да инвестират в бизнеса си, а да си останат, както са били преди 20 години, смята бизнесменът

Предложението на общинските съветници от ГЕРБ за промени в Наредбата за преместваемите обекти дава шанс на хората, които искат да се развиват, да разширят бизнеса си и да оцелеят в период, когато страната ни се опитва да преодолее икономическа криза. Това заяви Боян Иванов – собственик на фирма „Боби Прес”. Пазарната икономика, която се основава на свободни пазари, може да  не се харесва на някой, който смята да изкара целия си живот необезпокояван в един павилион. Тя обаче дава възможност на тези, които не се задоволяват с това, да направят нещо повече – да работят и да осигуряват нови работни места за повече хора, каза Иванов.

Старата наредба, с която се разрешаваше една фирма да има само един павилион е от 2010 г. Оттогава насам икономиката се е променила. Сега общината и държавата обръщат внимание повече на дребния и среден бизнес и му дават възможност за растеж. Още повече, че, както пише в докладната записка на общинските съветници, тя и преди не се е спазвала, защото на практика един и същи човек е можел да открие няколко фирми и така да отваря няколко обекта. С новите промени това заобикаляне на закона няма да бъде необходимо.

С предложената промяна се цели да се създаде равна възможност за всички търговци, при конкурентни условия, да развиват своя бизнес. Всеки ще може да стопанисва повече от един обект, разположени в различни райони на града. По този начин, ако в една зона обектът не е особено печеливш, поради наличие на голяма търговска верига или поради други причини, търговецът ще има шанса на друга позиция да развие по-успешно своя бизнес. Предлаганите промени в Наредбата не противоречат и на европейското законодателство. Навсякъде в Европа вестници, цигари и дребни пакетирани стоки се продават по този начин.

Освен това точките за тези обекти ще се разпределят от комисия, в която ще има представители на общината, на общинския съвет и на граждански организации, които имат пряко отношение към това, уточнява Боян Иванов. Тоест всичко е ясно, законно, прозрачно и дава равни шансове на търговците. Разбира се, ако съответният търговец иска да развива бизнеса си. Никой не пречи на тези, които не желаят, да си останат с един обект. Но практиката показва, че по-големите обекти не пречат на по-малките да работят. Такива притеснения имаше при откриването на магазини като МЕТРО, БИЛА, ЛИДЪЛ, КАУФЛАНД, КАРФУР. Не настъпи крах за малките търговци и при отварянето на магазини от вериги, които също продават  вестници, цигари и други пакетирани стоки, като „Тришър” например. 

Притеснението за това, че на пазара ще излязат фирми с възможности за повече инвестиции, звучи странно, смята бизнесменът. Няма как цялото общество да се лиши от нещо, което ще му е от полза – удобно, сигурно и с по-дълго работно време, заради това, че един или няколко търговци не желаят да инвестират в бизнеса си и искат да си останат такива, каквито са били преди 20 години.  Освен това, с откриването на повече обекти, ще се осигурят и повече работни места. Тези хора ще работят на чисто, топло и сигурно място, ще получават нормални заплати и осигуровки,  ще имат и нормално работно време.  Не е ли това по-отговорното бизнес мислене? Или да продължаваме да държим една пенсионерка по 12 часа в ламаринената кутийка на 10% от оборота?

Смятам, че всеки, който иска да оцелее в света на икономиката, трябва да инвестира – в нови обекти, в хора, в маркетинг, в нови стоки и услуги. Няма как да  спрем времето и да си стоим в социализма, където всеки си креташе с по едно павилионче по чл. 56, заявява Боян Иванов.   

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
10
Коментара по темата
10.
ПРИЗИВ
11.04.2014 12:05:58
0
1
Призив към всички търговци и граждани на бургас. На 22. 04. на сесията на Общинския Съвет нашия КМЕТ, с помоща на своите своите верни послушковци-- общински съветници от ГЕРБ, за пореден път ще се опита да промени наредбата за преместваеми обекти , само и само да допусне ЛАФКИТЕ на ПЕЕВСКИ на тротоарите на град Бургас. Нека всички се съберем на 22. 04. , в деня на сесията и да покажем какво мислим за продажниците от ГЕРБ. НЕ НА МОНОПОЛИТЕ. НЕ НА ЛАФКИТЕ.
9.
стига си лъгал
10.04.2014 11:45:55
0
4
БОЯНЧО. СТИГА СИ ЛЪГАЛ БУРГАЗЛИИ, И БЕЗ ТОВА НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА. ПОКАЖИ ЕДИН ТРУДОВ ДОГОВОР НА ПРОДАВАЧКА НА ЛАФКА, ЗА ДА ГИ ВИДЯТ ВСИЧКИ "ГОЛЕМИТЕ" ЗАПЛАТИ НА ТАБАК МАРКЕТ. ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА ОБЯСНИШ КАК БЕЗ ВОДА ОТВАРЯТЕ ПАВИЛИОНИ. ЗНАЧИ НИЕ ПРОСТОСМЪРТНИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ ВОДА, ЮНГИ ЧЕ И ТОАЛЕТНИ, А НА НАШ БОЯНЧО МУ Е РАЗРЕШЕНО ВСИЧКО. МАФИОТСКА ИСТОРИЯ.
8.
справедливост
10.04.2014 10:30:32
0
3
Точно ти ли се оплакваш от соца,,,,,С едно павилионче по чл.56 ли беше.....Само лъжи.Колко много хора експлоатира.......Спри,няма да си спасиш кожата!
7.
Offf
10.04.2014 10:16:50
0
1
Ideqta tova da ne se razdavat obshtinski imoti pove4e ot edin na 4ovek e za da ne moje edin da se obogati nepravamerno za smetka na obshtestvoto.Tova v sshtnost e duha na zakona.Ne znam shto ne se nagledahte na rezultatite kak edin spasitel idva vzima nqkoi darjaven imotec i zabogatqva neimoverno .Che Peevski kvo e postroil ,kvo e napravil ?Nishto ,prosto sasipva i izkupuva vsi4ko darjavno na bezcenica ot koeto strada cqloto obshtestvo .Kato e takav golqm predpriemach da vzeme pristanishteto ,ama tam ne e dalaverka ,trqbva si rabota :)
6.
Джейка
10.04.2014 06:52:51
1
6
Как е спермата на пеевски боянчо разпори ли ти халката жена мръсна колко хора разплаквам мамицата ти ще ебем
5.
gosho
09.04.2014 22:54:38
2
5
добре де сега за обикновените хорица кое е поважно да им се предлага дадена стока по евтино или че малките магазинчета дето били на ръба никои не пазарял от там че било скъпо и щели да затворят.Ми затворете всички големи вериги да купуваме от кварталните че там е по скъпо пък и без това заплатите са ни в излишък
4.
Бургас
09.04.2014 22:04:57
0
7
Ало малоумнико не се прави на бизнесмен.Не ни мисли за балами нали знаем чий парички переш.Но и твоята чешма скоро ще секне.
3.
patoka
09.04.2014 20:42:38
2
5
ТОя няма да издържи дълго-ножки,батки,палежи - от всичко ще ОПИТА!
2.
Gong
09.04.2014 17:59:30
4
12
На този олигофрен трябва да му се завре една пръчка динамит в трътката, и да видим тогава дали ще се хили така като на снимката, по-голямата част от малките магазини работят на ръба на краха заради точно тези големи вериги които споменава, големите вериги изнудват доставчиците да им пускат супер ниски цени та да подбиват цените на нормалните магазинчета, а същевременно на служителите си дават заплати като на работник в чистотата.
1.
истината за Българите
09.04.2014 16:58:53
3
6
Аз,каза,съм Сурпачана,пазителката на Мистерийте. Аз,каза,съм детето на ДАЙЪН ДЕЕР и Кучеглавите, на Урсата и Дракона. Взе ме Сурпачана на металния си Орел и отлетяхме. Влязохме в един вулкан,плувахме през него и акостирахме в една пещера. Като излязох от пещерата се озовахмаме в нещо като пропаст, на дъното много камани имаше, а на горе високи скали. Попитах Сурпачана какво е това,къде ме доведе? Това каза е БЪЛГАРИЯ, реката която течеше от тази пещера е България, пресъхна каза пресъхна! Но защо? попитах уплашена. Аз ще ти разкажа всичко, каза Сурпачана. Преди хиляди земни години Прабългарите както вие ги наричате, бяха от първите родени от човешката раса на Земята. Тези който ги родиха дойдоха от звездите..... Приказката на приказките продължава.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори