×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Случват се едни неща с лодките на Ропотамо и сега обсъждаме хипотетично всички вероятности


Случват се едни неща с лодките на Ропотамо и сега обсъждаме хипотетично всички вероятности
Забележете, че върху бюрото на Антоний Иванов е разгърнат само местния вестник с публикацията „Алармират за нагласен конкурс за лодките на Ропотамо”
Тема в развитие
Спират "Разходка с лодка" на р.Ропотамо, РИОСВ вади фирмата-наемател „Венис Марина“: Пазач гони туристите на Ропотамо, не ни допускат да работим Полиция вади лодките от Ропотамо, стартът на сезона – пред провал Скандал с лодките на Ропотамо! Наемателят: Опитват се да ме изгонят, РИОСВ-Бургас: Той няма договор Шефът на РИОСВ-Бургас Антоний Иванов заложи главата си, натиска да се проведе криминалният конкурс за лодките на Ропотамо РИОСВ-Бургас се оплете в криминалния конкурс за лодките на Ропотамо Скандално видео! РИОСВ-Бургас варди с полиция кея на Ропотамо, посреща с глоби първите лодки на наемателя Към 18 часа почва екшънът на р.Ропотамо, РИОСВ причаква първите три катамарана, пристигащи от Атия Случват се едни неща с лодките на Ропотамо и сега обсъждаме хипотетично всички вероятности Само във Флагман.бг: Как РИОСВ-Бургас влиза в пореден страшен скандал за бизнеса на р. Ропотамо Хаос в РИОСВ – Бургас за лодките на Ропотамо, прекратиха конкурса заради груби нарушения Уникално! Вагонният завод в Бургас произвежда кораби, уличаващи шефката на РИОСВ в корупция ДПС, вземете си маймунката от РИОСВ-Бургас и мислете какво ще пуснете в просветния инспекторат BG-туризъм: Спешно РИОСВ-Бургас спира лодките по Ропотамо и затваря кръчмата на кея
виж още
скрий
24 Март 2014, Понеделник, 18:05 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ Снимка Иван КОЛЕВ

РИОСВ-Бургас има на договор външен специалист, който ще окаже юридическа помощ в  процедурата за нов конкурс. Има обявен телефон - може да се обърнете към него


- Г-н Иванов, какво налага обявяването на нов конкурс за лодките на Ропотамо (виж подробностите тук)?

- Нов конкурс обявихме по една много проста причина. Двата договора на предната фирма, която е извършвала дейността, са прекратени. Единият договор е прекратен от март 2013 година за използване на бар-грила там - стопанисване на грила, а другият за извършване на дейността „Разходка с лодка“ е прекратен август месец 2013 година - с две писма от РИОСВ Бургас.

- Около това прекратяване на договора  от август 2013 г., се вдигна толкова голям скандал, че на Вашата предшественичка Добринка Стоилова и се искаше изобщо да не се бе сядала в този стол. Какъв бе мотивът тогава, знаете ли?(Мълчание, б.р.) Защото няма как да си спомните, Вие сте външен за системата на РИОСВ?

- Мотивът е незаконно строителство на територията на резервата.

- Нещо по-конкретно? Защото явно бъркате двата договора. Например, по първия казус за ремонта на грил-бара има решение на Върховния административен съд в полза на „Венис Марина” и те могат  да реализират ремонта, а по втория договор – за атракциона „Разходка с лодка” също има решение на съда – пак в тяхна полза.

 - Да, да имат. Мисля, че обжалват и втория.

- Не звучите подготвен по темата, а Ви засичаме да ръководите първата седмична оперативка с вестника в ръка, където са публикували за проблема? Изглежда това е основната темата, по която дискутирате на това експертно заедание, а не по други важни за региона проекти.

- Мисля че при нас има решение от Бургаския окръжен съд.

- За какво е решението на БОС?

- (Тук се включва червенокоса, късо подстригана жена с очила, откъм лявата страна на Иванов, която усеща, че шефът няма никаква представа какво говори, б.р.) Значи, че уважава иска, но то не е окончателно. Решението е на Бургаския окръжен съд. Оттук нататък подлежи на обжалване.

- Г-н Иванов, дойдох да Ви питам дали не се притеснявате, че рискувате репутацията си на геолог, ще признаете ли, че сте под натиск да предприемете действия, които не са законосъобразни? Говоря с Вас, а не с подчинените Ви.

- При настоящата ситуация, реално, според нас, няма действащи договори в момента с „Венис Марина”. Прекратени са и двата договора с писма от възложителя.

- Ето Ви простата хипотеза: обявили сте конкурс, който очевидно трябва да бъде спечелен от „точната” фирма. Тя отива на Ропотамо и пуска лодките, за които ние знаем, че е произвела за целта миналото лято. Съдът обаче се произнася в полза на „Венис Марина” – при сблъсъка, а той ще бъде страшен и не само  в медийното пространство, Вие дали ще можете да се покажете на публично място? 

- Днес ми е първи ден, след като се случиха тези неща и ще обсъдим всички вероятности. В момента не мога да ви отговоря точно. Вижте сега - публикувана е поканата за участие. Там има публикуван телефон и име на юрист на договор. Този юрист на договор е външен специалист, който ще ни окаже юридическа помощ в тази процедура. Така, че ако имате по-контретни юридически въпроси, може да се обърнете към него.

- Анулираният миналата есен конкурс за тези прословути лодки на Ропотамо коства главата на Добринка Стоилова. В много сложна игра заигравате инж.Иванов?

- (Тук отново се намесва червенокосата жена, която обаче не се представя в  какво качество взема думата,б.р.) Това, което казвате не е вярно, имаше конкурс. (Антоний Иванов се включва оттук-нататък): Затова ...вижте... какво да се притесняваме, ние си вършим работата така, както трябва. В конкретния случай при прекратени два договора ние трябва да си обявим съответната процедура. Може да участват много фирми, ние не правим нищо...Хипотетично не можем да говорим.

- Не се разбира какво казвате, инж.Иванов?

- (Отговаря инж.Иванов, б.р.) Ами ако съдът не се произнесе в тяхна полза!? Пак хипотетично става. Вие поставяте въпроса в тази посока – ако се произнесе в тяхна полза, но ако не се произнесе и се получава в един момент хипотетично двете вероятности...

В категории: Разследване


25
Коментара по темата
25.
Еко
25.03.2014 19:56:03
0
10
Голяма излагация, този директор няма представа какво трябва да каже, повтаря само едно и също "ние смятаме...ние смятаме.....според нас"
Кои сте Вие и Нас ? Антони и......кой?
директора е орган на власт и важните решения ги взема еднолично, за което носи персонална отговорност, не солидарна с екипа му.
Освен това ми изглежда яко махмурлия, като след запивка на Ел класико
24.
до 22
25.03.2014 12:02:19
1
5
И той като Мис Пиги-Тошко Ропотамски се съди ама само сРИОС. За разлика от него Мис Пиги се съди с много. Мис Пиги като се напие зверски я поступват и по заведенията последно бит в Астория
23.
Бардука
25.03.2014 11:42:36
1
10
Баси майката, тоя Антоний Иванов от къде го изкопаха, тоя хич го нема. Някой чете ли му интервюто.
22.
Buchvata maika
25.03.2014 10:41:21
3
2
Zashto ne go razrovite malko toq Veselin?Ta az samo v google kato napisha mi izliza che toq chovek vse se sudi s nqkogo vuv vsqko edno negovo biznes nachinanie...
21.
б-с
25.03.2014 09:27:43
1
5
7този директор май не знае къде се намира, вече три месеца е на поста а неможе да каже и дума по същество, а какво очаквате по конкретен казус за който са го заставили да действа по определена схема
20.
б-с
25.03.2014 09:27:43
2
5
7този директор май не знае къде се намира, вече три месеца е на поста а неможе да каже и дума по същество, а какво очаквате по конкретен казус за който са го заставили да действа по определена схема
19.
Добрина Стоилова
25.03.2014 00:06:13
2
9
Време е прокуратурата да си свърши работата и да отстрани този глупак Антоний! Браво Токо изпълни си задачата вкара мишока Антонии сам да влезе в капана! Аз съм ДПС!
18.
Пи Ай Си Консулт
24.03.2014 23:33:47
4
12
Относно г-жица Бакърджиев, разровете се около другите му консултантски фирми Пи Ай Си Консулт , София,Бургас Фючърси , мючерси и тнт, много интересн консултантски архив ще изкарате, колко държавни мишки и продажни душици е изцедил за жълти стотинки, само той си знае. Пази Боже сляпо да прогледа, че и консултации да прави , пишман юриста и в МБАЛ Бургас разбърка лайната. Ама като ги подкарате подрет да не пропуснете и манафа му Ясен Ганчев "дясната ръка", Лушка Няголова също, които са му управители на половината фирмички за консултантска дейност. А за търга е ясно , че е нагласен от всякъде, ние сме със вас които сте на власт, явно на г-ца Бакърджиев му е отбягнало двете съдебни решения относно казуса, но какво да очакваме, той човека сам си каза , че не е юрист, само не мога да разбера, какво ходи да си мери оная работа с мъжете ?1? Хайде успех и дано правдата възтържествува , ако не то следващото правителство със сигурност ще смени Директора на РИОСВ - Бургас !!!
17.
Коралска
24.03.2014 22:54:02
3
7
г-н Иванов аз знам, че сте умен и красив мъж, искам да знаете че не обръщам внимание на подигравките по ваш адрес от колегите на петия етаж, че не знаете къде се намирате и могат да ви преметнат по което време им каже г-н Симеонов
16.
Биолог
24.03.2014 22:47:59
0
10
Колеги, някой прочете ли какво говори въпросният Антоний Иванов ? Тук има нещо много сбъркано. Този човек никогА не е разбирал какво говори.
15.
paratrooper
24.03.2014 21:36:10
1
13
инж. Иванов е поредната марионетка на ДПС, бушон който ще изгърми като добрина стоилова. Дори не може да се определи като ПАРАШУТИСТ, защото ако беше спуснат от високо в прословутия РИОС, щеше да се поогледа малко докато застане на поста си, а той или е много наивен или е излязъл от някоя сондажна дупка, вземайки проба за поредния си геоложки доклад.
14.
ехо
24.03.2014 21:24:44
2
9
Незнам какво ще се случва,знам обаче че всеки работен ден,един джип Нива на РИОСВ акостира в бунгалото на реката и от там се чува завален разговор от типа"ти мен обичшаш ли ме",носи се лека чалга и алкохолни изпарения.От това явно зависи решението на конкурса.
13.
МБАЛ
24.03.2014 21:10:15
1
7
Петър Бакърджиев - юриста представящ се за адвокат, беше нает и от МБАЛ бургас за подобни консултански дейности, но така е като нито прокуратурата нито полицията може да си представи, в лицето на ръководните си ръководните кадри, че има капацитета да си свърши работата по разследване на подобни схеми.
12.
Dance WITH me
24.03.2014 20:51:14
3
6
Не е ясно дали Бакърджиев е адвокат или не, но за сметка на това е явна депесарска креатура и това е нещо като публична тайна. Ръководената от него "неправителствена" организация "Институт за правни анализи и изследвания" обслужва държавни учреждения срещу сериозни суми. Не че ИПАИ са някакъв местен еквивалент на Norton Rose Fulbright или пък Бакърджиев е юридически гений - не! Просто с помощ от една политическа партия - в случая ДПС - се залепят за някоя бюджетна организация и смучат паричките на данъкоплатеца. Явно РИОСВ - Бургас е поредната дойна крава на иначе смехотворния "институт". Очевидно на новият директор на РИОСВ - Бургас са му спуснали нареждане, че трябва спешно да проведе нов конкурс, който да бъде спечелен я от "Ки то трейд", я от "Примо турс", и двете фирмички са на лицето Тодор Ташев - любимецът на Добринка Стоилова. Остава да се изясни само колко парички е платил Ташев за обявяването на поредния конкурс. Има и друг вариант - конкурса да бъде спечелен и от друга фирма, но със сигурност ще е касичка на ДПС. Каквото и да направят обаще, ще е за кратко, защото това правителство ще изкара още най-много 4-5 месеца и тогава, нито ДПС ще е на власт, нито институтчето ще "консултира" РИОСВ - Бургас, нито Антоний ще е директор, нито фирмата им фаворит ще е в "Ропотамо". Всичко е въпрос на ограничено време.
Ето и инфо за "Института" :)

http://www.ipai-bg.eu/bg/contacts.php

Управителен съвет, Председател - Петър Бакърджиев
адрес:
Република България, гр. Бургас, п.к. 8000, ул.”Цариградска”№24, Административен Бизнес Център ”Цариградска”, ет.4, офис №8 телефони:
+35956844700
факс:
+35956823121
e-mail:
[email protected]
11.
тихо
24.03.2014 20:49:36
3
3
Ха ха след представянето на адвоката всички май тихо а ?
10.
Г-н Бакърджиев
24.03.2014 20:40:54
4
3
Аз съм управител на фондация "Институт за правни изследвания и анализи", която са занимава с консултиране на публичния сектор в областта на обществените поръчки и конкурсите, фондацията беше наета като консултант на РИОСВ-Бургас от г-жа Стоилова, бивш директор на РИОСВ-Бургас, за конкурса през септември 2013г. Тогава документацията не беше подготвена от професионалисти и трябваше да прекратим конкурса, предупреждавам Ви, че ако някой се опита да опетни репутацията на фондацията или моята ще се видим в съда. И между другото не съм адвокат.
9.
Да не забравяме !
24.03.2014 20:33:55
2
2
https://bivol.bg/mosv-taki.html
8.
Кой е Петър Бакърджиев
24.03.2014 19:55:13
2
3
Кой е тоя адвокат Петър Бакърджиев и на кого е адвокат. Ако някой знае - да каже, тогава ще стане ясно кой за кво се бори и кой е победителя? Кой? Кой? Кой?.....
7.
тоширо маваши
24.03.2014 19:48:00
0
11
Мишок ли е или не, ама ай на бас, че точно Токо ще вземе концесията. Цялата държава е впрегната да му осигури Ропотамо на тепсия. То не хвърляха умряла риба в реката, ама глупаците купили замразена скумрия. То не бяха заговори и конспирации. За 15 ти път се опитват да изгонят Венис Марина, щото друг е "правилният" човек, който трябва да уредим. Нали госин Иванов?
6.
Do 4
24.03.2014 19:46:11
2
4
Сладур, кой споменава Радо? :)Не слагай Радо и Весо под общ знаменател!
Защитавай началника си все пак си подлога тип бъчва телосложение
5.
ххх
24.03.2014 19:45:14
1
3
Юристът-консултант посочен в поканата за конкурса- Петър Бакърджиев не е ли този който беше консултант и на Добринка в предходния конкурс?
4.
Do Penis Marin
24.03.2014 19:27:22
7
6
Мишко умряла , 1во Токо е един мишок които преди няколко седмици даже му теглиха боя в една бургаска дискотека!
2ро не сравнявай Веселин Стойменов и Радо с тоя мишок! Едните оперират милиони левове а другият е свински царвул и яде бой на всякъде ;)
3.
морски
24.03.2014 19:18:08
1
10
този директор май не знае къде се намира, вече три месеца е на поста а неможе да каже и дума по същество, а какво очаквате по конкретен казус за който са го заставили да действа по определена схема
2.
Мда...
24.03.2014 18:39:48
7
16
Антоний е компетентен в тази област колкото баба ми разбира от космонавтика! И как би могло да бъде иначе, като е назначен от Данчо Ментата с цел да замазва далаверите с предстоящото застрояване на крайбрежието на парк Странджа?
1.
Penis Marin
24.03.2014 18:36:43
8
12
Ванко, авторче колко пари взе от Веселин дето се вживява на мутра от 90те години?!
Какво ще се случи при сблъсък между Венис Марин и Токо?! Две жени ще си скубят косите...
Защо заставаш на страната на пионка на Таки,които самите те не го искат в редиците си...Венис Марин как спечелиха конкурса миналата година нали си разследващ журналист а не поръчков?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори