×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинските съветници на Приморско обявиха септември за зимен, за да плащат по-малко такси, повечето от тях са търговци


Общинските съветници на Приморско обявиха септември за зимен, за да плащат по-малко такси, повечето от тях са търговци
Центърът на Приморско през лятото е превзет от шарени сергии, според общинските съветници обаче активният сезон приключва в края на август и септември търговците ще плащат далеч по-малко
11 Юни 2013, Вторник, 11:38 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Флагман.бг

Общинските съветници пуснаха 1 месец бонус за сергиите и кръчмите, заляли центъра

Общинските съветници в Приморско направиха месец септември зимен за търговците в морската община, за да плащат далеч по-малко такси за тротоарно право. Макар че в началото на сепетмври курортния град е пълен с туристи, месецът ще се приема като неактивен сезон. Решението за това беше взето на последната сесия на местни парламент по предложение на общинския съветник Златин Бодуров, който има и заведения в Приморско. Той мотивира предложенвието си с това търговците да бъдат облекчени. Според него в Приморско сезонът свършвал на 25 август и на хората им било трудно да продължат да плащат големите суми като в разгара на лятото. В залата Това обаче на практика означава и по-малко приходи в Общинския съвет. Според кмета Димитър Германов само за 15 дни приходите ще намалеят с около 20 хил. лева. В залата се чу компромисно предложение активният сезон да бъде до 15 септември, до чието гласуване обаче така и не се стигна. Мнозинството съветници, повечето от които също са търговци, гласуваха за активен да се смята периода до 31 август. 

„Щом се намаля стойносттта на това, което плащат като дължими суми търговците, нормално е да падне и прихода в общинския бюджет.”, каза кметът Димитър Германов.

Ето таксите на търговците в Приморско:

Чл.26. / изм. с Решение№143/19.06.2012г./   За ползване на тротоари, площади, улични платна и други терени за търговска дейност на открито, включително и за разполагане на сергии, витрини, автомати за топли и студени напитки, автомати за сандвичи и други подобни, такса се определя на квадратен метър на ден, както следва:

 

І. За гр.Приморско и гр.Китен      активен сезон - 3.00 лв., неактивен - 2.00 лв.

ІІ.  За с.Ясна поляна, с.Ново Паничарево, с.Веселие и с.Писменово – активен - 2.00 лв. неактивен - 1.00 лв.


В категории: Приморско


39
Коментара по темата
39.
03.03.2015 14:13:52
0
0
Имате ли нужда от финансова помощ, като заем, за да изплати дълга, сметки, да започне бизнес с 2% лихва, ако да, Моля попълнете следната информация:

Име:
Пол:
Семейно положение:
За контакти:
Кандидатствали ли сте преди:
Държава:
Размер на кредита е необходимо:
Срок на кредита:
Месечен доход:
Професия:
Цел на кредита:
Mobile Number:
Ние се нуждаем от вашия документ за самоличност или паспорт
ЗАБЕЛЕЖКА че всяка поща да бъдат изпратени чрез нашия ОФИЦИАЛНО EMAIL ADDRESS ..
[email protected]
38.
ВЪЛКО РУСИНОВ
16.07.2013 00:29:09
0
0
ВЪЛКО РУСИНОВ - учител по немски език в СОУ "Н. Й. Вапцаров" - Приморско
_________________
Вълко Русинов на времето е бил номенклатурен кадър на БКП и като такъв се е издигал в йерархията на властта на общинско /Мичурин/ и областно ниво. За кратко време през 1982 г. е заемал длъжността директор на ММЦ - Приморско, но бързо е бил сменен от кликата на Димитър Вангелов и Роселин Желязков, които са се оказали много по-пробивни от него и са използвали влиянието и връзките, които са имали пред тогавашния първи секретар на ОК на БКП в Бургас Николай Жишев. Самият Димитър Вангелов оценява Вълко Русинов като прекалено слабохарактерен човек, неспособен да поема отговорност и да взема важни решения. "Този човек за никакъв хуй не става, - говорел Вангелов за Вълко Русинов. - Хората му дали власт, а той само трепери като путка, страх го е да не сгреши и все сондира мнения с Бургас... Абе хуй сплескан, какъв директор си ми ти, щом не можеш сам да си вършиш работата и все ми хленчиш пред тоя или пред оня колко ти било трудно и как все ти пречели!"
Така Вангелов и Желязков бързо се ориентирали в обстановката, разбрали, че пред себе си нямат сериозен противник и направили необходимото Русинов да бъде махнат и те да заемат мястото му в ММЦ. Тяхното директорство - единият директор, а другият зам. директор - траело до 1991 г.
Оттогава Вълко Русинов се изживява като репресиран, жертва на тоталитарната система и нейните корумпирани кадри в лицето на Вангелов и Желязков. Иначе той бил честен, принципен, искрено вярвал в идеите на комунизма, ама някакви други хора убили и погребали идеята. И затова на него много му било болно, че цяло поколение останало излъгано заради такива "лъжекомунисти"... и пр. и пр.
Предвид на това, че Русинов има управленски опит, първоначално е бил възприеман от Налбантов като заплаха за мястото му и потенциален кандидат за директорския пост в училището. Но постепенно Налбантов се успокоява, защото разбира, че Русинов е една мижитурка, човек заблуден, неориентиран и без всякакви амбиции. Веднъж Налбантов го бил сложил класен ръководител на един клас от средния курс, но Русинов дори и там не могъл да се справи. Настанала страшна бъркотия и анархия - то не било клас, а някаква пародия, където всеки правел каквото си иска, а Русинов само вдигал ръце и отказвал да се занимава с проблемите на класа. Отделно, не можел да си води документацията като класен, която била много сложна, пишел грозно и нечетливо и затова карал учителките да му попълват досиетата на класа. С една дума нищо не правел като класен, а само разтягал локуми и философствал вместо да решава конкретните проблеми... Налбантов направо се шашнал: "Тоз човек, - викал той, - наистина за никъв хуй не става... Той един клас не може да оправи, а аз съм тръгнал да се притеснявам, че ще ми вземе директорското място!"
Общо взето Налбантов и Русинов поддържат приятелски отношения. Налбантов често го вика в дирекцията да допият някакво шише ракия и да го направи слушател на поредните си случки със сексуални подвизи - къде бил, коя свалил, какъв секс му правели... И Вълко все го слуша с интерес и все повтаря: "Иииии, ама така ли! иииии, ама наистина ли!" После Налбантов го коментира със съжаление: "На Въльо, горкия, като му разправям за ебане и очите му светят! Ебе му се и на него, две не вижда, ама не знае как да си поиска! А толкова много учителки са му навити, ама той още не може да го разбере! Все му викам, Въльо, тая ти е навита, що не я наебеш, а той: иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!... Заспала шматка! Кво искаш от такъв човек?"
Една от учителките, Донка Прокопова, с която Налбантов поддържал редовни сексуални връзки, му била споделяла многократно, че си падала по В. Русинов, харесвала го като мъж, ама не знаела как да подходи, защото оня бил много стеснителен и отговарял много уклончиво на опитите й. Налбантов се заел със случая отговорно и решил да уреди работата и на двамата. Когато казал на Русинов, че Прокопова му е силно навита, той пак му отговорил с обичайното възклицание: "иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!" И това се повтаряло многократно докато накрая на Налбантов му писнало и повтарял след него: "Ииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!"... Ами ти спи, спи още! Те, хората ти наебаха путките докато се чудиш!" Налбантов уредил няколко срещи на Прокопова и Русинов в едно заведение на центъра. Събирал ги на една маса и после ставал и си отивал, за да продължат сами свалката. После питал Прокопова: как е, наебахте ли се! Но тя клатела тъжно с глава, докато накрая направо се разкрещяла на Налбантов: "Абе, Стояне, не ме занимавай повече с тоя! Писна ми от празни разговори и губене на време!... И какъв такъв мъж е? Веднъж не ме почерпи едно кафе, а все аз му плащам сметките!"... "Горкият Въльо, - казвал Налбантов, - жена му здраво го държи и не му дава никакви пари!..." и вдигал ръце: "Ами какво да правя сега, в леглото ли да му я вкарам? Глупак! Путките са му навити и аз му ги водя на крака, а той бяга! Иди го разбери, какво иска?!"...
37.
минувач
08.07.2013 13:14:01
0
0
видях сергиите, много са хубави с разнообразен асортимент от стоки
36.
За зелника и за хората
01.07.2013 10:35:38
0
0
Бат Златинчо върти сучи все гледа неговата да стане! Ниски наеми искал, алкохол не щял, утре и цигари няма да иска... И съветниците само викат "Слушам!" и гласуват... Нека, нека! Сами си го избрахте, яжте му сега попарата!
35.
СРС-та за Бъчварова
22.06.2013 14:23:48
0
0
Някой от общината продължава да подслушва учителите и да им следи и-мейлите, скайпа и фб-пощата. Оттам изтича информация за контактите на Росица Бъчварова - учител по история. Кореспондира си на развален руски с разни нейни познати от Русия за стаите, които предлага - легла, цени и пр. Някаква нейна братовчедка я хвали, че се е кандидатирала на изборите /вероятно общински/, така щяла да има голям принос за Приморско и да издигне много авторитета на рода Бъчварови... Тук там се забелязват и писма от някаква Никол Налбантова от времето, когато е била в нейния клас в прогимназията. Момичето често я търси и буквално копнее за компанията на класната си. Оплаква се, че й било много скучно без нея. Родителите й я били пратили през лятото в Карнобат при баба й и дядо й, но там било голяма тъпотия и скука... Тук там има и писма на синдикална тематика... Въобще нищо интересно! Не е ясно защо въобще общинарите я следят - кмета ли е, някой от съветниците ли или който там стои зад цялата тая работа.
34.
Спомени за проф. Андрей Пантев
22.06.2013 12:40:51
0
0
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ" или българското образование такова, каквото го видях
____________________
Проф. д-р АНДРЕЙ ПАНТЕВ – историк, преподавател в Софийски университет "Кл. Охридски"
Андрей Пантев и Стоян Налбантов се познават от много години, вероятно от времето, когато Налбантов е следвал във ВТУ, но истинското им приятелство започва в началото на 90-те години, когато двамата се засичат в ММЦ-Приморско по време на "общи акции за сваляне на мадами". Двамата много си допадат поради голямото сходство в характерите, общите интереси и начин на живот – и двамата били бохеми, любители на развлеченията, гуляите, алкохола, жените. Това са били и постоянните им теми за разговор – секс, разврат, алкохол, жени... Споделяли помежду си впечатленията си от тая или оная, с която били преспали и т. н.
Веднъж Налбантов усетил, че Пантев бил хлътнал здраво по една негова мацка – някаква млада рускиня. Пантев не скривал възхищението си от момичето и завиждал на Налбантов: "Бе как успя да я свалиш тая! Басси и мадамата! Направо върха!" Тогава Налбантов решил да му я пусне, като предварително подготвил нещата – успял да уговори момичето да се пусне на Пантев и да му вземе акъла от секс. Казал и на Пантев, че всичко е уговорено и че вече може да й се пусне. Нещата станали според уговорката и Пантев бил възхитен от случилото се. Още в началото по време на флирта, когато останали сами в стаята, мацката му се нахвърлила страстно и започнала да му сваля панталоните. После му извадила оная работа и започнала да му прави фелацио. Сексът продължил и с други варианти, като момичето се вживявало и се правело на много страстно и всеотдайно, въобще държала се така сякаш професорът бил единственият и най-желан мъж в живота й. Пантев бил възхитен, даже потресен от случилото се и говорел на Налбантов:"Какво направи бе, как успя да я накараш?! Ми тя направо ме разби, направо ми взе акъла! Басси путката!"
От този момент Пантев решил да се отблагодари на Налбантов, говорел му:"Да знаеш, направо ще те позлатя! Ще видиш, че аз не съм неблагодарен и умея да ценя услугите." Тогава Налбантов не му обърнал особено внимание и впоследствие забравил, че Пантев щял да му се отблагодарява. След известно време, около 1 година след това, Пантев се върнал от Италия и донесъл на Налбантов подарък – някакво скъпо марково палто от камилска вълна. Изрично казал, че това е подаръкът, който му бил обещал заради услугата, която Налбантов му бил направил. Налбантов бил вече забравил за случая с рускинята и му е било нужно известно време докато Пантев му припомни за какво точно става въпрос. От своя страна Налбантов бил много изненадан, че за такива дреболии могат да се правят такива скъпи подаръци. Това, че му бил пуснал някаква рускиня си е било в реда на нещата, толкова путки са били минали през него, защо да не му услужи с някоя или друга. Явно е, че Пантев бил взел нещата много насериозно.
Оттогава приятелството между двамата се задълбочава. Впоследствие Пантев става кръстник на Налбантов и семейството му. Двамата поддържат постоянна връзка, ходят си на гости в София и Приморско. Междувременно с помощта на проф. Пантев Налбантов защитава дисертационни трудове и придобива последователно през 1994 г. научна степен "кандидат на историческите науки", а през 1999 г. - "доктор на историческите науки". Дисертациите нямат никаква научна стойност, но това едва ли има някакво значение – никой досега не ги е прочел включително и комисията, пред която се е провела защитата. Най-важна в случая е била подкрепата на Пантев – щом той е гарантирал за човека, значи всичко било наред.
Интересното е, че когато става въпрос за проф. Пантев Налбантов не споменава нищо за неговите научни постижения, научни трудове, оригинални научни разработки и пр. За него проф. Пантев е само едно средство за успех, човек с големи връзки и влияние в София, който много му е помагал и на когото много дължи за кариерата си. И най-вече, разговорите касаещи личността на проф. Пантев са свързани изключително със секс, алкохол, развлечения, гуляи, разврат и пр.
Така например веднъж Пантев почивал в ММЦ-то в хотел "Нептун" заедно с любовницата си, някаква негова студентка. Заедно с тях в същият хотел имало и друга двойка техни приятели – един друг професор, който също бил с любовницата си. Казвал се Димитър Бочев. Този професор бил много известен философ и писател на разкази и есета. Бил близък приятел на д-р Желю Желев. През 60-те години Ж. Желев му бил преподавател в университета. В края на 60-те години г-н Бочев избягал в Зап. Германия, където живял около 20 години и след промените отново се завърнал в България.
По време на престоя си в Приморско двете двойки (Пантев, Бочев и любовниците им) прекарвали голяма част от времето си заедно, като към тях се присъединявал от време на време и Налбантов. Веднъж Налбантов и Пантев били заедно в кафе-сладкарницата на хотела и чакали останалите да дойдат при тях. Дошло само момичето на Пантев, но било много разтреперано и уплашено. После разказало какво му се било случило. Била отишла да извика другите двама, но заварила в стаята само проф. Бочев. Той я поканил да влезе, след което заключил вратата и скрил ключа. Момичето много се уплашило, защото мислела, че професора ще я изнасили. Той започнал да си разкопчава панталона, като й казвал да не се страхува, нямало да й направи нищо лошо. После си извадил пениса и започнал да мастурбира пред очите й. През цялото това време професорът наблюдавал реакциите на момичето, която очевидно е била много изненадана и стъписана. Явно е, че тези нейни реакции го възбуждали, но така или иначе той не й посегнал. След като свършил професорът отключил стаята и пуснал момичето да си ходи.
Докато разказвала какво се било случило Пантев и Налбантов буквално се превивали и тресяли от смях. После Налбантов се подигравал на проф. Бочев:"Бе какво си направил ти бе?! Кви са тия сеанси, кви са тия нестандартни изпълнения? Ми внимавай малко! Много си го изплашил това момиче!"
Пантев обаче се скарал на колегата си:"Как не те е срам бе? Ми ти по тоя начин се подиграваш на момичето, унижаваш му човешкото достойнство..." Казал и други такива умни мисли и прозрения, каквито само Пантев бил способен да измисли. Въобще Пантев много мразел да лицемери и открито споделял мнението си, показвал грешките и недостатъците на околните, независимо от неудобното положение, в което ги поставял.
Явно е, че пребиваването на двамата професори в Приморско не било лишено от емоции и случки от всякакъв род. На Пантев му се отдала възможност да си го върне на проф. Бочев, но се случило така, че се възползвал само Налбантов. Веднъж когато цялата компания била в кафе-сладкарницата на хотела, проф. Бочев станал и се запилял нанякъде като дал да се разбере, че скоро няма да се върне. След това станали и момичетата за да се приберат в хотела. Любовницата на Бочев казала, че ще си вземе един душ, на което Налбантов веднага отговорил, че щял да дойде и той под душа. Последвал разговор в тази насока уж на майтап, но Налбантов усетил, че мацката му се слага. В разговора от време на време се включвал и Пантев – започнали да говорят за групови изпълнения, тройки и пр. Когато момичето си тръгнало Налбантов и Пантев започнали да обсъждат положението, как да подходят, как да я свалят, кой да е първи, кой втори като през цялото време Налбантов убеждавал Пантев: "Чуй ми думата, тая е силно вътре! Веднага я усетих. Не видя ли как сама се предлага...Направо ще я скъсаме от ебане!" Като по-млад Налбантов отстъпил на Пантев привилегията да е първи. Пантев тръгнал към стаята на момичето, но много скоро се върнал. „Не мога бе, Стояне, не им става пишката. Я по-добре отивай ти! Ти си младо момче и по- ти прилягат такива авантюри." Налбантов само това и чакал. Изстрелял се в стаята на момичето, влязъл при нея в банята и останалото било ясно – див и необуздан секс под душа.
Веднъж, когато били на някакъв исторически семинар или симпозиум в Русе, Налбантов и Пантев били настанени в един апартамент на някакъв хотел. Тогава докато Пантев правел секс с някаква мадама, Налбантов, който бил в другата стая чувал реакциите му. Пантев бил възмутен, че жената се преструвала на влюбена и страстна и имитирала оргазъм и й се разкрещял:"Какво ми ахкаш и охкаш! Не виждаш ли, че хуя ми е мек и никаква работа не върши? Толкова ли за прост ме вземаш?" Въобще Пантев мразел да го лъжат и лицемерят, ценял откритите и точни взаимоотношения и затова винаги казвал истината в очите на хората.
През август 1999 Пантев дошъл на гости на Налбантов в Приморско и той го настанил в дневната на училището – това е едно помещение до учителската стая, където учителите отсядат през междучасията предимно за да пушат цигари или ако имат повод – за да пият алкохол. Пантев спял на дивана, който за целта бил разтегнат като спалня и застлан с бельо от прислужничката на училището. На вторият или третият ден Пантев поръчал на Налбантов да му намери някоя жена за секс. Налбантов веднага се свързал с някаква местна мутра, който трябвало да докара проститутката. Човекът само попитал каква да бъде – българка, рускиня или гъркиня. Пантев предпочел българка. Когато докарал жената в училището сводникът се държал много грубо с нея и й казал, че професорът трябвало да остане много доволен. Ако нещо се оплачел от нея, щял да я скъса от бой. Преди секса, за да се настроят гледали известно време един порно канал на местната кабелна телевизия. (Телевизорът на училището се намирал в самата дневна, където било и леглото на Пантев). После започнали да правят секс на дивана, като през цялото това време Налбантов седял на няколко метра от тях на един стол и ги гледал.
Пантев бил известен с нетрадиционното си и разкрепостено поведение, постоянно скандализирал околните с изказванията си и с непредсказуемото си и скандално поведение. Налбантов много често е разказвал за един случай когато интервюирали Пантев и той започнал да говори цинизми. Тогава първо взели интервю от един професор, който започнал да обяснява нещо в следният стил:"Пък аз още от малък много обичам историята и реших като порастна да стана историк...". После интервюирали Пантев и той имитирайки предишния професор започнал да говори със същия старчески, флегматичен и изморен глас:"Пък аз още като бях малък... много обичах да еба... и реших като порастна да стана голям ебач." Всички присъстващи се стреснали, камерите веднага били изключени и интервюто спряно. През пролетта на 1999 по време на Косовската криза отношенията на Пантев с управляващите стават много обтегнати. Тогава той открито обвинява правителството за проамериканската му позиция и прави изказвания в подкрепа на сръбската кауза. Някъде по това време се засилва и кампанията на управляващите срещу Пантев с цел да бъде изгонен от апартамента на БОДК, където той живее от много години. Тогава президентът Петър Стоянов стоял настрана от този конфликт и се опитвал да поддържа приятелски отношения с Пантев. На един коктейл двамата се срещнали и президентът се опитал да заговори Пантев като явно искал да демонстрира, че е приятелски настроен към него. Но Пантев само го изгледал подигравателно и започнал да си изтърсва пепелта от пурата в джоба на сакото на президента и му казал:"Пешо, Пешоо, аз с физкултурници не разговарям." (т. е. не си на моето ниво за да разговаряш с мен. Бягай и се скрий някъде).
Пантев гледал на света около себе си като на някакъв голям абсурд, нещо като един безкраен карнавал и тържество на човешката глупост. Постоянно давал потвърждения за това. Оценявал тежкото положение на България и помощите на Запада по следния начин:"Стояне, ами тези хора ни хранят бе! Ний само мързелуваме, лъжем ги че умираме от глад и те ни вярват и работят вместо нас. После изяждаме помощите им и пак ги лъжем, че сме много зле и те пак ни обещават нови траншове и пак работят заради нас за да могат пак да ни нахранят. ТОЛКОВА ЛИ СА ПРОСТИ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ УСЕТЯТ КАК ГИ МАМИМ?"
33.
Спомени за проф. Лалков
22.06.2013 12:39:11
0
0
Проф. МИЛЧО ЛАЛКОВ – доктор по история, специалист по балканистика, носител на Хердерова награда
_________
Проф. Лалков също е бил един от покровителите на Стоян Налбантов. Когато е в затруднено положение Налбантов винаги звъни до София на Андрей Пантев и Милчо Лалков за да му помагат, постоянно иска съвети от тях. В такива случаи казва: ”Трябва да питаме батковците в София. Те най-добре знаят какво трябва да се прави.” (Тук се има предвид времето, когато проф. Лалков е бил все още жив).
На 05.03.1999 г. в Бургас проф. Лалков представял новата си книга пред учители-историци от областа. Книгата представлявала един своеобразен преглед на историята на Югославия за времето след Първата световна война до 1992 г. Мероприятието по представянето на книгата се провеждало в конферентната зала на хотел “Приморец”. Там присъствал и Михаил Арнаудов от Кърджали – учител по история, един от ръководителите на Отечествената партия на труда и бивш народен предствавител от Великото народно събрание. Той също представял там една своя книга на педагогическа тематика. Налбантов не познавал Арнаудов лично, но определено му завиждал, защото бил известна и публична личност. Затова не можел да го понася и постоянно търсел повод да го оплюва и да злорадства по негов адрес: “Какво толкова ми се праска тоя, – казвал Налбантов за него. – Той е само един учител по история, нищо повече.” В подобни ситуации в Налбантов се проявявал комплекса на простия и ограничен човек – той завиждал на интелигентните хора и не можел да ги понася. По природа Налбантов е един невеж и неграмотен човек. Самият той има проблеми с четенето и фактически през целият си живот не е прочел и една книга. Въз основа на “научните” си трудове, които са изцяло плод на плагиатство и най-вече благодарение на познанството си с професорите Андрей Пантев и Милчо Лалков той е успял да придобие някакви научни степени и впоследствие да стане директор на училището в Приморско. Налбантов смята, че това е напълно достатъчно за да изпъкне над останалите. Всъщност той не може да изпъкне със знания и интелект и затова избива комплексите си на прост човек като постоянно търси повод да се самоизтъква и да се величае – аз съм такъв и такъв, аз съм голяма работа! АЗ… АЗ… АЗ! А когато стане въпрос за някой друг: “Кой е тоя бе!? Какво толкова ми се праска, какво толкова ми се пъчи!? Той няма моите титли, няма моите звания – в сравнение с мене той е едно нищо.” Така по цял ден Налбантов прекарва времето си в разсъждения за това колко велик бил той и какви нищожества били останалите.
От Приморско освен Налбантов на мероприятието в Бургас присъствала и Руска Бъчварова – учител по история. Накрая присъстващите си купували книгата на проф. Лалков и отивали при него за автограф. Налбантов разказва, че Лалков най-демонстративно отказал да даде автограф на г-жа Бъчварова, само защото тя била конкурент на Налбантов за директорския пост. Лалков бил направил така, защото знаел че Бъчварова и Налбантов са врагове и по този начин искал да помогне на приятеля си в борбата му срещу враговете и потенциалните кандидати за поста му. Разбира се всичко това са измислици на Налбантов, защото Бъчварова твърди точно обратното. Когато отишла при проф. Лалков той й дал автограф и се отнесъл с нея много културно и вежливо. Явно Налбантов има някакви психически проблеми – мания за преследване или нещо такова и затова живее в състояние на постоянен страх като смята, че е заобиколен от врагове, които му желаят злото и постоянно мислят как да го свалят от директорския пост.
На въпросното мероприятие в хотел “Приморец” присъствала и Т. К. – експерт по история в РИО – Бургас. Присъствието на Т. К. дава повод на Налбантов да се подиграва с проф. Лалков, защото последният бил имал любовна връзка с нея. Пита го: “Я разправяй, успя ли да я изчукаш? Как е, бива ли я в леглото?...” Впоследствие Налбантов разгласява за връзката на Лалков с инспекторката на всеки срещнат: “Лалков ми се похвали, че чукал Т. К... Ма голяма работа била!… Ма много доволен останал от нея! Била направо върха!… Ама да не земиш да кажиш на някой, щот’ тая кат’ разбере, направо ще ма убий!” Тези, на които разказвал тази история обещавали, че няма да кажат на никой и от своя страна разгласявали историята на други като ги предупреждавали и те да не казват на никой. Така днес тази история се знае от всички и едновременно с това всички я пазят в тайна.
На организираната по повод на представянето на книгата пресконференция учителите задавали на проф. Лалков най-различни въпроси. Лалков се опитал да флиртува с една млада учителка, която задала някакъв въпрос. Казал й, че много бил поласкан, за това че такава млада и хубава колежка се интересувала от книгата му. След пресконференцията в същата зала бил организиран коктейл с блок-маси, музика и танци. “Младата и хубава колежка” била неизменно в компанията на проф. Лалков – двамата постоянно танцували, дискутирали нещо и въобще прекарвали си весело. Налбантов не пропуснал случая да коментира пред познати “новото завоевание” на проф. Лалков. “Гледаш ли к’во става? Тая мацка ще яде тая нощ дебелата пръчка. Професорът няма да я остави да си отиде празна – при него празно няма.”
На следващият ден – 6 март 1999 г., Налбантов имал уговорени две срещи в Бургас. Едната била с някаква стара негова любовница на застаряваща възраст. Нея Налбантов искал да разкара, за да може да се срещне спокойно с друга една мадама, с която били още в процес на зарибяване. Тя била много по-млада и по-красива от другата и на нея той особено много държал. Със първата Налбантов се срещнал на уговорена от тях среща в едно от заведенията към хотел “България”. Казал й, че бързал за някакво мероприятие и нямало да може да й отдели необходимото време. Между другото споделил с нея, какво е правил предния ден – как е бил в хотел “Приморец”, където Милчо Лалков представял книгата си, как там били поканени много видни хора в т. ч. и кмета Йоан Костадинов, но последният не бил дошъл. Когато станало въпрос за кмета жената започнала да го обсъжда много оживено – Йоанчо бил такъв и такъв, Йоанчо правил така и така, Йоанчо така, Йоанчо иначе, въобще говорила за кмета като за някакъв много близък приятел. Впоследствие по повод на този разговор Налбантов споделя със свои познати: “На тая кучка Йоан сто на сто й е цепил сливата. Отде накъде ще го нарича Йоанчо, а не Йоан. Ясно е, че тук има нещо!… Той, кмета, е голям коцкар ще знайш, падне ли му не прощава!… Нека ве, нека! Нали затова е кмет! Сега ако не си отебе – кога друг път?”
Преди да се срещне с другата жена Налбантов се отбил в един парфюмериен магазин и й купил подарък – някакъв много скъп френски парфюм. Всъщност той е вманиачен на тема козметика. У него има някаква много силно изразена страст към парфюми, дезодоранти и одеколони. Голяма част от времето му в Бургас минава по магазините за козметика – по цял ден той ги обикаля и разглежда какво има в тях. Там Налбантов прекарва времето си като мирише различните дезодоранти и парфюми и си дава “експертната” оценка – този дезодорант бил такъв и такъв за разлика от другия, долавял такава и такава миризма, такива и такива нотки, такива и такива скрити нюанси, които не бил долавял в другия. Така той седи с часове по щандовете на тези магазини и ангажира продавачките, които трябва да са постоянно около него и да му дават да мирише стоката им. Всички продавачки в парфюмерийните магазини в Бургас го познават и когато го видят да се задава се подбутват и си казват една на друга: “Оня откаченият пак идва!”
След като купил въпросния френски парфюм Налбантов срещнал един свой колега на ъгъла на “Александровска” и “Кирил и Методий”. Това бил един учител по история от Бургас, който предишния ден също е бил на мероприятието в хотел “Приморец”. Колегата му се учудил като видял Налбантов, че е още в Бургас: “Какво правиш още тука ве? Ей голям чукач си значи! Ами спри се малко де!” Но на Налбантов не му било до майтапи. Тревожела го мисълта дали парфюмът ще се хареса на мацката. Споделил, че имал среща и че е купил парфюм и затова помолил колегата да помирише парфюма и да си каже мнението. За целта му тикнал парфюма в носа. Оня направил някаква изкривена физиономия и казал: “Мммм, много на хубаво мирише, мирише ми на путка! Даааа!” Но Налбантов не бил настроен за шеги и настоявал: “Айде, моля ти се, кажи сериозно, на какво ти мирише?” Но другият бил непреклонен: “Ами нали ти казах, на путка ми мирише.” След това потупал Налбантов по рамото и го насърчил да действа по въпроса. Впоследствие този колега коментирал Налбантов по следния начин: “Ама голям ебач е тоз човек! Скъса ги путките от ебане! Как ги прави тез работи, направо няма стигане!”
Същият ден Налбантов срещал и други свои познати и ги карал и тях да миришат парфюма. Хората миришели парфюма и казвали, че миришел на нещо хубаво, но по принцип е ясно, че те не били големи познавачи и са го казвали просто така от учтивост. Общо взето всички недоумявали защо Налбантов толкоз държи на този парфюм и какво значение имала чак толкоз миризмата му. Така той прекарал още няколко часа по “Александровска” като се мъчил да разреши неразрешимия за него проблем. Отново и отново срещал познати и задължително ги карал да му миришат парфюма…
Нататък не е ясно какво се е случило. Обикновено Налбантов се хвали, когато свали някоя мадама, но по този въпрос той упорито мълчи. Затова е много вероятно срещата им да не се е състояла.
32.
Из "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ УЧИТЕЛ"
22.06.2013 12:37:28
0
0
ВЕСЕЛИН МЕТОДИЕВ - бивш министър на образованието и науката – 1997-1999 г.
Налбантов и Веселин Методиев са лични приятели. Налбантов постоянно парадирал и се хвалел с това приятелство. Понякога карал Методиев, когато имал да му съобщи нещо лично, да го направи чрез Инспектората в Бургас. Тогава Методиев се обаждал на тогавашната началничка на РИО Снежана Пренерова и я карал да предаде на Налбантов някаква лична информация – примерно, че щял да идва в Приморско и искал да се види с Налбантов или Налбантов да дойдел в София за да си поговорят. Винаги, когато по някакъв повод говорел с Пренерова, Методиев я питал: “Как е Налбантов? Какво прави?” Карал я да му предаде много поздрави и т. н. С това Налбантов искал да натрие носа на Пренерова – тя трябвало да разбере, че фактически не тя командвала, а той. Пренерова от своя страна умирала от яд, че Налбантов имал такива големи връзки и много се страхувала той да не я измести от поста й.
Налбантов винаги е подчертавал, че министрите са били все негови стари приятели, на които винаги можел да разчита. Специално с В. Методиев отношенията им са били толкова близки, че заедно са сваляли мадами. Много често е разправял за един случай, когато двамата сваляли две студентки и за целта били наели хотелска стая в един хотел в Китен. Тогава министърът бил с едното момиче на едното легло, а Налбантов с другото момиче - в другото легло.
Общо взето Налбантов не останал доволен от министъра, защото бил много вързан и не можел да сваля мацки - така цялата организация на мероприятието се паднала на него. Този случай Налбантов коментирал така:
"Е как може да е толкова вързан бе, станал цял министър, а не може да наебе една путка!? Ох, докога ще съм жив да ги оправям тези некадърници, докога ще ги нося на гърба си!?..."
Той ако бил министър, какви чудеса щял да направи...
Налбантов поддържа приятелски връзки и с Румен Вълчев – бивш зам. министър на образованието (1997 – 1999 г.). Румен Вълчев открито демонстрира неприязненото си отношение към министър Веселин Методиев, казва за него, че бил много прост, за нищо не ставал. През лятото на 1999 г. Румен Вълчев напуска министерството. Казал на Налбантов, че повече не можел да работи с прости хора. Налбантов се съгласил с него – В. Методиев наистина за нищо не ставал - не можел да сваля мацки: “Как може да е толкова вързан бе?! Станал цял министър, а не може да наебе една путка! Аз, ако бях на негово място какви чудеса щях да направя!” и т. н. и т. н. И двамата си попаднали на любимата тема и плюели министъра…
31.
Спомени за Ректора
22.06.2013 12:36:22
0
0
ИЗ "ЗАПИСКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ" - или българското образование такова, каквото го видях.
________________
ПРОФ. Д-Р П. ЧОБАНОВ – РЕКТОР НА УНИВЕРСИТЕТ В БУРГАС
Директорът на училището в Приморско Налбантов поддържа много близки приятелски връзки с ректора на един бургаски ВУЗ проф. П. Ч. (Понастоящем проф. П. Ч. носи друга титла - президент на БСУ, но за удобство ще го наричаме с предишната му титла "ректор"). Все още не е ясно как са се запознали. Когато стане въпрос за Ректора, Налбантов винаги се възхищава от него, казва че бил голям курвар – по цял ден чукал студентките, направо нямал стигане. Винаги когато го търсел в кабинета му, Ректорът бил “зает” с някоя студентка. След два часа, когато пак го търсел, ректорът пак бил “зает”, но вече с друга студентка... Налбантов успявал да се добере до него като го причаквал в коридора, но и тогава Ректорът се измъквал: казвал му, че бърза, имал ангажимент с някаква мадама и нямал време за него. В такива моменти Налбантов много се чудел: “Абе кога работи тоз човек, бе!? Ми той по цял ден ебе!…Работи ли той въобще?”
Било нещо обичайно секретарката да не пуска Налбантов при Ректора, защото пак имало “посещение”. В такива моменти секретарката му намигала и се усмихвала многозначително и Налбантов разбирал за какво става въпрос. Самият той бил директор на училище и постоянно изживявал подобни ситуации с учителките – викал ги в дирекцията, заключвали се и правели секс. Но за разлика от него Ректорът боравел с много по-качествен материал и имал неограничен избор – край него било изобилие, навсякъде щъкало от млада плът и той можел да си позволи лукса да подбира. Въобще за Ректора университетът бил нещо като харем – арабските шейхове с техните хареми ряпа да ядат – ректорът го слагал и тях в джоба си.
Налбантов бил врял и кипял в подобни ситуации, влизал в положението на Ректора и разяснявал на по-непосветените какви са правилата на играта, т.е. как Ректорът свалял студентките: Начинаещите били предварително информирани от свои колежки какво точно трябва да правят. Влизали при Ректора и започвали най-невинно да го молят за някаква услуга или ходатайство, най-вече за вземане на изпит. Ректорът им давал някакви обещания с половин уста, след което студентките пристъпвали към изпълнение на основната програма т. е. това за което били дошли – правели му по една свирка. Това било абсолютна гаранция, че изпитът ще е взет. От друга страна като си помислел човек, и неговата не била лесна. Ректорът имал много претоварена програма и затова предпочитал да му правят свирки – няма хамалогия, няма претоварване. А ако искал да чука, закарвал мацката някъде извън университета, където било по-спокойно.
Налбантов много често се хвали как веднъж спасил Ректора от една издънка, за което последният му бил много задължен. Били седнали на една маса в едно от барчетата на хотел “България” като Ректорът бил заедно с любовницата си. Налбантов излязъл за малко и на връщане видял съпругата на Ректора, която се била запътила към заведението. (Тук става въпрос за времето от края на 90-те години, когато Ректорът все още е бил семеен). Тогава Налбантов побягнал и по най-бързият начин се добрал до Ректора и го предупредил: “Пази се, жена ти идва!” Ректорът моментално се отдръпнал от любовницата си, а Налбантов я хванал и я прегърнал. След секунди влязла съпругата на Ректора и като ги видяла останала с впечатлението, че мадамата е любовница на Налбантов, а не на мъжа й. Ректорът бил много задължен на Налбантов за този случай и оттогава двамата станали големи приятели.
Чрез ректора Налбантов научава всичките интриги и клюки в университета. Веднъж Налбантов много се учудил, че жената на един известен професор от СУ работела в университета. (Става въпрос за известен писател, журналист, сценарист, есеист, народопсихолог, известен и с пътеписите си). Налбантов попитал Ректора, защо тази жена работи тук, защо не работи в София. На това Ректорът отвърнал: “Защо да й е зле, бе? Любовникът й нали е тука? Идва със самолет от София, наебава се с любовника си и на края на седмицата пак се връща при мъжа си ни лук яла, ни лук мирисала. Университетът й плаща самолетните билети, плаща й заплатата… Как ще й е зле? Много й е добре даже!” (Veroqtno tuk stava vapros ne za saprugata na prof. M. S., a za druga jena sas sa6toto familno ime.)
В ценностната система на Налбантов Ректорът заема видно място. “Той е велик човек, – казва Налбантов за него. – Що путки са минали през него, що чудо! Аааааа!!!… Мноооого!!!… Ама много!!!… Ний само мойм са учим от тоз човек!” Не напразно дори хора като Йоан Костадинов, Витанов и Порточанов завиждали на Ректора и признавали, че не могат да се мерят с него.
Въобще той бил ярка и емблематична личност, неразделна част от местния бургаски колорит. Бургас имал нужда от такива хора, които да го олицетворяват и да разнасят славата му.
30.
Едното няма нищо общо с другото
20.06.2013 22:54:21
0
1
Да, бъркат се две личности - Ваня Стоянова и Ваня Желева. Стоянова е математичката и е тази, която разпространява материала на Блиц за училищните директори, където ги обвиняват че са пожизнени феодали. А материалът за Ваня Желева и конфликта й с Христина Грудева е сравнително стар и неактуален.
29.
до 28
20.06.2013 15:23:47
0
0
27 говори за майките, които са протестирали пред Зара и за журналиста писал статията. Първо трябва да разберем кой е журналиста и от него да разберем кои са майките. И не става въпрос за Ваня Стоянова, а за Ваня Желева - нея я набедиха, че е заплашвала майките. Това трябва да се разбере дали е вярно.
28.
dara
20.06.2013 13:20:31
0
0
vsi4ki znaqt koi pige za u4iligteto za Vanq Stoqnova za Prokopova za Nalbantov i t ne e interesno ve4e ima drugi po vagni negta8
27.
sever
20.06.2013 13:14:25
0
0
nene e zaplaha imnogo dobre znam koi ste prestanete da pigete gluposti za u4itelite MRASNI HEITARI vsi4ki u4iteli gi opetnihte takova negto nqma v cqla BALGARIQ
26.
до 24
19.06.2013 21:41:57
0
0
да, 24, заплаха е, учителката наистина е заплашвала майката, и няма нужда да разбираш кой е, вече казаха, че била Ваня Желева
25.
до 23
19.06.2013 20:47:57
0
0
Учителката, която е заплашвала майката се казва Ваня Желева.
24.
sever
19.06.2013 18:54:11
1
0
Glupaci s glupacite vi ! Tova zaplaha li e be?? Psihopati ! Shte vi razberem koi ste i she vi ebem maikata !
23.
Коя е тази?
18.06.2013 13:14:15
1
0
Някой знае ли коя е тази учителка, която е заплашвала майката: "И ДВЕТЕ ТИ ДЕЦА УЧАТ ТУК!!!"...?!?!?!?!
22.
"И ДВЕТЕ ТИ ДЕЦА УЧАТ ТУК!!!"...какво зн
18.06.2013 10:05:17
0
0
След разговори между общинския ръководител на ПП ГЕРБ Приморско с директора на СОУ „Никола Вапцаров” проблемите започнаха да се решават. В офиса на ПП ГЕРБ – Приморско притеснени майки вече няколко пъти разговарят с общинския ръководител на партията Захарина Неделчева. Жените не могат да се примирят с факта, че толкова години директорът на СОУ „Никола Вапцаров” в Приморско не е извършил нито един стойностен ремонт. Класните стаи са в окаяно състояние, да не говорим за тоалетните, които ужасяват децата с вида в който се намират. В училището има още сладкарница и училищен стол, които тази година незнайно защо не работиха до преди броени дни. Вратата, която води до тях беше затворена – топлата връзка. Децата бягаха в дъжд и студ на улицата да си купят закуски. Майките настояваха веднага да се отвори топлата връзка, а сладкарницата и ученическият стол да заработят. Там децата не само закусват и обядват на топло, но е и удобно за пътуващите деца, които ще изчакват автобусите си на сухо. Седмици подред децата чакаха автобусите си за Китен, Писменово, Веселие, Ясна Поляна и Ново Паничарево под дъжда, скрити под дърветата или стрехите на къщите по улицата. През лятото целия училищен двор се ползваше от „Луна парк”. В тази връзка майките питат? Къде отиват парите и как се използват? Колко пари се дават за ремонт на училището? Внесена е жалба и от майките на пътуващите деца. Малчуганите вече втори месец пътуват без придружител. Няма никакъв контрол върху децата, особено при първокласниците. Бабата на такова детенце, с леко увреждане, пътува всеки ден от Веселие до Приморско и обратно, само и само да придружава внука си. Така тя се грижи за всички останали деца от първи до четвърти клас. Възрастната жена е силно обезпокоена, че скоро времето ще се застуди, ще завали сняг, какво ще правят тогава. Майките са съгласни да плащат всеки месец по 10 лева на една безработна жена, която да придружава и се грижи за децата. От друга страна се питат така ли се решават проблемите в общината. Гневът на майките ескалира когато една от тях се оплака, че е заплашвана от учителка с думите : „…..и двете ти деца учат тук…”. Гневни думи се изказаха и за детската градина в Приморско. Обвинена беше директорката в самоуправство, вземане на еднолични решения, съкращаване на учители с квалификация и назначаване на други такива без никакъв лиценз, отказ за разговор с майките и много други. Всичко това беше споделено с общинския ръководител на ПП ГЕРБ -Приморско Захарина Неделчева, която лично се ангажира с решаването на проблемите, като разговаря с кмета на общината, директора на училището и учители. Ако въпросът не може да бъде решен на местно равнище, Неделчева заяви, че ще търси съдействие от директора на инспектората в Бургас и от Министерството на образованието, защото интересите на децата стоят над всичко. След проведените разговори, част от проблемите в СОУ ”Никола Вапцаров” започнаха поетапно да се решават. Отвори се топлата връзка в училището, сладкарницата заработи и децата вече получават топли закуски, чакат автобусите за селата, осигурен е безплатен обяд на пътуващите деца и беше назначен придружител за тях.Сега на дневен ред е ремонта на тоалетните в училището, подмяната на нови чинове и маси, повече разнообразие за децата от спортни занимания. Майките са категорични за решаване на проблема с тоалетните и пускане на топла вода в тях, особено след като вече има открит случай на туберколоза на дете от ромски произход. Общинският ръководител на ПП ГЕРБ Захарина Неделчева увери всички, че ще се вземат спешни мерки и ще бъдат сигнализирани институциите, които отговарят за това.
21.
до 18
17.06.2013 15:05:00
1
0
Статията на Ваня Стоянова е интересна. Така тя е изразила своята гражданска и обществена позиция по въпраса. Подкрепям я напълно!
20.
до Еми
13.06.2013 21:43:18
0
0
аз пък съм от Царево, кое е гнусното на тази новина не разбрах. И аз искам в нашата община изобщо да няма активен сезон за търговците, та ако може изобщо да не плащаме - най-добре. и после да кажем колко е лош кмета, че няма пари, а центъра е цигания и да ни изтипосат пак с палатковия лагер в центъра. Така ще привлечем богати туристи
19.
СОУ Приморско
13.06.2013 20:23:03
0
0
Кажете на някои от учителите (те знаят кои са) да спрат да контактуват с Величка Транева, която вече няма нищо общо с РИО! Иначе ще си имат разправии с началничката Виолета Илиева.
18.
До СО: "Не подслушвайте учителите!"
12.06.2013 14:33:47
0
0
Не вярвах, че ще подслушвате и Ваня Стоянова (учител по математика)! И какво толкова открихте? Как е пращала на колегите си някаква статия от "Блиц". В статията се говори, че училищните директори са несменяеми феодали... Какво ли е искала да каже Ваня Стоянова покрай тази статия? Защо ли я е разпращала на другите учители?... Никой няма представа! Ето и самата статия:

http://www.blitz.bg/news/article/165274
_________________
КТ “Подкрепа”: Училищните директори са несменяеми феодали
Синдикалисти разкриха в Хасково, че 4 000 директори у нас са се окопани на постовете си
Публикувано: 15 ноем. 2012

Синдикалисти поискаха мандатност на училищните директори

Представители на националното ръководство на училищния синдикат „Подкрепа” заявиха, че никой не може да контролира училищните директори. Бяха цитирани случаи в които директорите на някои училища грубо нарушават закона и никой не им търси сметка.
Мнението на синдикалистите е, че трябва да се премине на друга система за избиране или назначаване на директорите и тя да бъде мандатност.

Лидерите на учителския синдикат „Подкрепа” Илиян Петров и Георги Жожев разказаха как СУ „Петър Берон” – Тополовград, директорът задължил подчинените си да си пускат отпуск за Деня на народните будители, когато за цялата страна този ден е почивен и учителите не са длъжни да са в училище.

В други училища директори уволнявали и назначавали по свое усмотрение, което е в разрез с правилника. И това са предимно директори, които нямат необходимият опит да заемат такъв пост.

Освен това делигираните бюджета дават право на директорите да заплашват непослушните, да им намалят заплатите или направо да ги уволняват. Големи нарушения се допускат и при извършване на капиталните ремонти защото такова перо в делигирания бюджет няма.

Според учителския синдикат „Подкрепа”, 4 000 са директорите, които просто са заковани за постовете си и кадърни или не, никой не може да ги мръдне от там. Призива към присъстващите на срещата учители беше да не си мълчат, а да уведомяват съответните органи за подобни нарушения.

Текст и снимки Тодорка Николова, БЛИЦ
17.
Спрете с тези СРС! Вече не сте на власт!
12.06.2013 13:49:01
0
0
Моля ОС да спре да подслушва учителите!
Г-н кмете, какво толкова открихте като подслушвахте зам. директорката Радостина Прокопова? Как е флиртувала и се е сваляла с Атанас Андреев от Пловдив. После как е говорила с Живко Прокопов от Царево и двамата са обсъждали здравето на майка й, после какво правели децата - Влади дали слушал, дали учел, какво ставало с Мише (разбирай Михаела), вземала ли си изпитите. И покрай нея и за някакъв там Красимир дето имал рожден ден на 19 януари... (Красимир Стоянов Димитров род. на 19.01.1989)...
И какво от това? Не ви ли писна да прослушвате едни и същи разговори?! Оставете най-после учителите на мира!
16.
Анонимен
12.06.2013 11:31:22
0
1
Интересно от кога кръчмите и баровете са обществени места?
15.
дървен нож
12.06.2013 11:18:37
0
2
В България са малко Хората на перото , да не говорим за политици , който казват Истината ,че ние България сме постоянно ограбвани от Монополи и ползваме доста скъпи комунални услуги. Продължавайте в същият дух. Може и да е за добре , това което ще се случи после.
14.
Еми
12.06.2013 10:40:21
0
2
Вие сте много зле, честно! Не спряхте с тия гнусни "новини", чрез които целите да събирате посещения на тъпия си сайт! Колко жалко.
13.
Данъкоплатец
12.06.2013 10:32:05
0
1
Атърговски секс няма ли да има.Абе хора, мангали ли ли ви пишат новините???Както винаги коментиращите са по-добри от статията..
12.
Личния шофьор
12.06.2013 10:15:12
0
2
Тя момата чиста на сълзица бе.В милата ми родина никой не е виновен за нищо всеки е чист като планински ручей ,а държавата тоест народа седи и гледа сеира на шепа паплач облечена във власт вече 24 години-е заслужаваме си го. Добро утро на зъбия и беззъбия електорат. Хубав ден, ...а.!?
11.
до 5-деян
12.06.2013 10:09:06
3
1
Много ме радва твоето и на такива като теб, участие във форумите.
Вие сте жив индикатор за това, как новата Тройна коалиция умира от страх.
Само, че бате ви Бойко ще се върне. И няма да е толкова добър с вас вече.
Треперете....
10.
до Катя Касабова
12.06.2013 08:04:17
0
1
Ама наистина ли смяташ, че Налбантов е един от най-уважаваните хора в Приморско?!?!?!? Ти този човек въобще познаваш ли го? Срещала ли си го някога? Общувала ли си с него?
Имал бил книги рецензирани от Петър Увалиев... ТИ ТЕЗИ КНИГИ ЧЕЛА ЛИ СИ ГИ?!?!?!
9.
Защо подслушват учителите?!
12.06.2013 06:34:57
0
1
брат,в ква държава живеем!всеки психопат може да влезе в някой сайт и да вземе личните данни на наивните душици.пише после тоя каза еди кво си....и медиите търсят сензации и печатат всякакви простотии.от къде ще се вземе иначе разговора?та те са някви даскалици!кой ще ги подслушва и шпионира?
8.
турист
12.06.2013 02:02:22
0
3
евала на Кочо,някой го светна,че оборота прави печалбата.Ама дали ще намали наполовина цената на питиетата в дискотеките през активния сезон а не активен-плащаш за едно-пиеш две
7.
Диян
11.06.2013 22:54:47
0
4
аз съм от Котел, но обичам да ходя в Приморско през есента, това значи ли, че цените на сергиите ще са два пъти по-ниски на 1 септември?
6.
ха, добър ден
11.06.2013 22:52:41
0
1
в такава ситуация - горкия кмет, всеки му вършее тръни на главата, а той после - да се оправя с хилядите претенции на тези, които не полагат грам усилия. Просто думи нямам, а циганията нека се шири в Приморско, ден година храни, нищо че няма един свестен хотел
5.
Цветанов
11.06.2013 21:31:28
0
8
Добро момче е Бодурко. Послушна Барцулка. Събират парички за следващите избори. Трябва да се плаща с нещо на мангалите, иначе ОС на куково лято ще видят отново. Сал мераци ще останат. За сметка на общината, разбира се. Докторчето ветеринарно клати глава - ами по-малко приходи, ама разходите му не стават по-малки? Селски тарикати, лош матрял (по ББ).
4.
ОС
11.06.2013 19:49:46
0
7
Бодуров в съглашателство с Барцулева само променят наредби,коитто касаят само тях,Нека си спомним и за наредбата за алкохола.Пак Бодуров се чудеше как да си запълни заведенията,сега му се струва че ще плаща много и затова пак поправка.Големи са говеда.
3.
до 2-ри
11.06.2013 16:59:08
0
2
Пак по-малко ви вземат в Созопол. 270 лв. на месец, това прави 8,70 - 9 лв. на ден, за 6 квадрата прави около 1,50 лв. на квадрат. Това е много по-малко от нашите 3 лв. на квадрат сезон и 2 лв. извън сезона. Нашите тук са праднешки хайдути облечени във власт...
2.
boci
11.06.2013 13:56:45
0
3
А в Созопол ни ДЕРАТ като агънца. За кафе автомат на улицата 75 кинта на месец. За 6 кв тротоар 270 кинта
1.
ОСъвет
11.06.2013 13:27:11
0
2
Чист популизъм.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Кметът на Бургас пита жителите на жк. "Възраждане": Одобрявате ли тези терени за етажни паркинги Община Бургас представя 5 локации, вижте ги  Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед Обрат за лихвите: Инвеститорите вече очакват ново увеличаване от Фед На какво се дължи рязката промяна? МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево МВР засилва мерките срещу джигитите, пияните водачи и шумни превозни средства в Царево Местно РУ и администрацията на Общината започват усилена работа, за да осигурят спокоен летен сезон за туристите  ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт ГЕРБ и ДПС предлагат ограничаване рекламата на хазарт Законопроектът отлежавал "доста дълго време", но може и да не бъде приет предвид приключващия мандат на Народното събрание Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено Лазарки ще огласят и изпъстрят Камено На откритата сцена в града на 28.04.2024 г. 10:00 часа ще се проведе конкурс на лазарски групи и песни Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден Тръгват жестоки проверки в хипермаркетите за Великден По време на почивните дни и дните на официалните празници от 1 до 6 май включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Полиграф уличил подпалвача на "Аудито" на бургаски бизнесмен в ж.к."Меден рудник", известен е и поръчителят Калин Ст. и Величко Тачев са уличени в лъжа от детектора  Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Дамска рокада в ръководството на ДПС в парламента Ертен Анисова стана зам.-председател на групата за сметка на Хатидже Георгиева Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Ще ни олекнат джобовете: Глобяват пешеходците с телефон Санкционират шофьорите и за таблет зад волана, колоездачи и тротинетки ще слизат на зебрата Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова Утре честваме рождението на незабравимата Петя Дубарова На 25 април се навършват 62 години от рождението на слънчевото момиче на Бургас
Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори