×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След Калин Тихолов и министър Хасан Адем се оказа пробит – с фалшива диплома е


След Калин Тихолов и министър Хасан Адем се оказа пробит – с фалшива диплома е
Хасан Адемов/Адем (вляво) се оказва втората Ахилесова пета на Орешарски по линия на ДПС, Тихолов също е от тази партия – той води листата им за общински съветници в община Несебърл през 2007 г.
28 Май 2013, Вторник, 11:42 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка: интернет

Завършил е магистратура по „Здравен мениджмънт“ в университет „Проф.Асен Златаров“ в Бургас без да се весне във вуза

Второ предложение на ДПС за министър в проектокабинета на Пламен Орешарски е с черни точки в политическата и професионална биография, провери Флагман.бг. Става дума за посрещнатия с овации д-р Хасан Адем, който поема министерството на труда и социалната политика.

Името му в Бургас се свързва с грандиозен скандал в периода 2002-2005 г. През 2004 г. прокуратурата повдигна обвинение срещу тогавашния ректор на държавния университет „Проф.Асен Златаров“. В Окръжния съд на Бургас през 2005 г. започна дело срещу обвинения ректор Николай Ралев затова, че е раздал фалшиви дипломи за висше образование на депутати, министри и десетина държавни служители. Заради делото несменяемият три мандата Ралев бе отстранен от поста. По време на делото той бе зам.ректор по учебната част.  Разпитани бяха ексздравния министър Илко Семерджиев, Мехмед Джафер – ексзам.военен министър, Хасан Адемов – председател на комисията по социална политика в НС. И тримата се бяха оказали дипломирани магистри без да се явят на приемен изпит, без да ходят на лекции и упражнения и без изобщо да се явяват на семестриални изпити.

„Джафер се сдоби с диплома по специалността „Стопанско управление“, за която е нужен 5-годишен курс на обучение. Хасан Адемов и Илко Семерджиев получиха дипломи за магистри по специалността „Здравен мениджмънт“, която беше абсолютно задължителна, ако искаш да оглавиш звено в областта на медицината – независимо дали става дума за министерство или най-обикновено отделение в болница“, припомни източник от Университет „Проф.Асен Златаров“.

Хасан Адемов и Илко Семерджиев изобщо не са се вясвали в Бургас, дипломите са им били доставени в столицата от лице, пратено от ректора Ралев, става ясно от събраните доказателства в досъдебнвото производство. А иначе тази специалност се придобива след 2-годишен курс на обучение и полагане на държавен изпит.

„Не знаем докъде стигна съдебното дело, което започна срещу Ралев, но е факт, че той самият още тогава започна серия от дела за клевета и обида срещу журналисти, както и срещу членовете на Обществения комитет за възстановяване на законността във вуза, който бе изкарал на показ кирливите му ризи, бяхме стигнали даже до Еврокомиисята. Ставаше дума за  десетки фалшиви дипломи“, добави източникът ни. През 2005 г. идва Тройната коалиция на власт и повече никой не повдига въпроса за дипломите на активистите на БСП и ДПС.

Оттеглилият се снощи сам от състава на правителството арх. Калин Тихолов е също предложение на ДПС. Принадлежността му към тази партия може да се потвърди от списъците  на предизборната кампания за местна власт в община Несебър през 2007 г., когато Тихолов се регистрира като водач на листата на ДПС, но партията тогава не успя да го вкара в местния парламент.

В категории: Политика


17
Коментара
Флагман.БГ Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция Трус с магнитуд 4,7 разлюля Северна Турция 18/04/2024, Четвъртък 11:40 0
17
Коментара по темата
17.
владо
31.05.2013 07:55:16
0
4
Казаното от Огнян е цялата истина - чистката трябва да е пълна и повсеместна.
Комунистите трябва да бъдат изхвърлени отвсякъде!
16.
Наката
30.05.2013 00:57:45
0
2
Не става дума за въпросните господа, а за един университет. Статията изкарва университета и българското образование в доста лоша светлина. А преди няколко дни чествахме 24 май
15.
Ohubohu
28.05.2013 23:04:12
3
9
Голям праз! Ежегодно излизат десетки хиляди с измислени дипломи! И ако това е новина! Сегашното висше образование се равнява на около 6 клас на Бай Тошовото! Даже не съм сигурен дали не го надценявам!
14.
GGBG
28.05.2013 22:46:50
3
1
mi to I predi6nite bqha s fal6ivi diploma, ta tezi li. Na Boiko "Tikvata" Borisov bqha takiva, ta nqkakav mangal li nqma da ima?
Ami q si spomnete predi6niq socialen minister Putyo(Totyo) Mladenov? Toq ne6tasten I tap alkoholik podkrepadviq, deto I edna dupka v dvora si na selo za kenef ne e izkopal, a se bara ViK specialist.
13.
azi
28.05.2013 21:51:37
1
6
mai vsichki DPS sa sas falwivi diplomi:)))
12.
бургазлия
28.05.2013 21:35:15
2
8
във ВХТИ-то е пълно с турци, които няма да ви кажа как си взимат изпитите, а нас българите се спукват да ни късат.
11.
ахмак
28.05.2013 21:01:58
2
3
Комунистическите престъпници, заедно с отрочетата им плачат за затвора, където би трябвало да бъде местото на всеки престъпник. Болшевишките отрепки от ГЕРБ,БСП, АТАКА, НФСБ, СДС, ВМРО и останалата червена измет са именно такива.Вижте СКАТ гъмжи от комунисти, агенти на ДС и олигофрени. Защо изгониха според вас не уважаеми дебили, Ифандиев, а после и Жеков? Чакам смислен отговор.
10.
Лекар
28.05.2013 17:36:06
3
15
Тази фалшива диплома показва че е един мошенник и нищо повече!Въздух под налягане!
9.
anonimen
28.05.2013 16:17:37
21
4
stom edin pojarnikar stana ministir predsedatel i 3 godini komandvase bilgariya kakvo ot tova .vece pocnahte da tirsite pod vola tele
8.
gosho
28.05.2013 15:31:12
3
13
Ademov moje da e doktor s istinska diploma , no shtom polzva i falshivata znachi e sklonen da pravi izmami i falshifikacii.
7.
Таркан
28.05.2013 15:23:27
4
2
Освен тази диплома Адем е и лекар с истинска диплома.
6.
Една
28.05.2013 13:44:15
3
28
Това,че е анестезиолог от дълги години не му прави чест да си купува дипломи нали???? Те да не са богопомазани ,мен щеше да ме е срам ако името ми беше забъркано с лъжи и измами !!!!!
5.
ърбън
28.05.2013 13:42:10
2
10
Е къде е следствието и т.н., като е с фашива...
4.
KKK
28.05.2013 13:29:54
6
19
ТУРСКА КАЛИНКА!
3.
фифи
28.05.2013 12:32:30
9
13
И за д-р Адемов не е съвсем вярно - той си е лекар - анестезиолог, с дълъг стаж в исперихската болница. Здравният мениджмънт е второ висше образование за него.
2.
Г. Георгиев
28.05.2013 12:20:46
7
4
За Мехмед Али Джафер написаното отчасти не е вярно. Висшето му образование е електроинженер. Специалност "ЕСЕО", придобита е в Технически университет-Варна през 1993г.
1.
Огнян Пеев
28.05.2013 12:09:06
11
36
Вече и децата научиха, че комунистическите отрепки, нямат съвест и морал. Това не е чудно, защото дефектните им гени идват още от дядовците им, които преди девети септември, за шепа рубли взривяваха църкви. А след като Руската окупационна армия ги постави на власт, те започнаха да избиват, изселват и репресират прогресивните Българи. Когато социалните пластове на един народ се преобърнат и отгоре се настанят, отрепки и национални предатели, горко му на такъв народ. За съжаление, цялата държава е заразена с метастазите на червените, продажни измекяри. Техните внуци сега са, политици, бизнесмени и екоактивисти. Полиция, ДАНС, НСО, прокуратура, съд и цялата държавна администрация, са заразени. Прочистването трябва да е из основи. То ще е болезнено, но не го ли направим и нашите внуци ще страдат от комунистическите Русофилски подлоги!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши окончателно съдът Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Проучване: 10 основни риска пред България в следващите 10 години Интересно е да се отбележи, че в Топ 10 е попаднал само един от смятаните за базови рискове, свързани със социално-икономическото развитие на България Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Участъкът в Камено отново е Районно управление, началник е главен инспектор Михаил Георгиев Състав от общо 36 полицаи ще се грижат за спокойствието и сигурността в общината Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Петя Банкова вече е обвиняема и за принуда Днес Софийският апелативен съд трябва да реши дали да остави Банкова в ареста окончателно ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" ГЕРБ, ДПС и мошениците от "Харвард" започнаха подмолна война срещу "Синя България" Даваме възможност на българите, за които консервативните ценности са приоритет, да бъдат представлявани в Народното събрание и за нас ПП"Възраждане" не може да е партньор, те са против всичко, което ние подкрепяме Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите, обяви Борисов Съдебната реформа и промените в Конституцията били "провал" Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд Във Варна е страшно, изсипа се голям дъжд По първоначални данни няма пострадали, но из града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Главчев държи Митов да стане външен министър, иначе Радев поемал отговорността Служебният премиер обаче бил винаги готов на диалог с президента Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Къде отиде след сватбата с милионера бившата на Рачков Двамата с богаташа са на сватбено пътешествие и съпругът й изобщо не се е скъпил и е избрал да заведе невестата си в един от най-хубавите и скъпарски ризорти Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Бурята събори дърво върху лек автомобил в бургаския ж.к."Изгрев" Силният вятър нанесе и други поражения в Бургас
Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори