×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Товарищу Путину - с любовью! Твоя Тони


Товарищу Путину - с любовью! Твоя Тони
Тони Димиитрова и Петте сезона пеят химна: „ЛУКойл родился в Западной Сибири среди волшебных чудных городов…“
14 Септември 2012, Петък, 12:16 ч.
Автор: в. Десант, Снимка Бесове.бг

Или как тържество на „Лукойл“ върна бургаските нефтохимици в ерата на зрелия социализъм, на Брежнев, Живков, ДС и КГБ

Тя е известна певица, но тайно води паралелен живот. Когато се намира в светлата част от битието си, внимателно подбира репертоара и включва парчета, по които е луда цяла България. Пее разбираемо за любов, морето, нещата от живота.
Всичко се променя на мига, колчем мине от тъмната страна. Там положението е неузнаваемо. Както тя, така и песните й. Също и езика, на който ги пее. Репертоарът й се определя вече от офицери, закалени в КГБ. Парчетата й се охраняват строго – няма ги в нито един магазин, нито в YouTube, дори всемогъщият Google не може да ги издири.

Почитателите й не я разбират, но са задължени да я слушат. Водят ги на концерти като добитък, под строй и с огромна охрана. А там гледат към сцената с празен изцъклен поглед и чакат команда отстрани, за да пляскат. Може да ги уволнят, може и да ги набият. Сред тях са насядали все личните руски и съветски дружки на диктатора Путин, воглаве с Валентин Златев.
Текстовете й нямат нищо общо с нормалното човешко щастие. Посветени са на „Западная Сибирь”, на „золотой тайги”, „одну большую страну”, най-вече на „ЛУКойл, ЛУКойл – какая ты огромная планета”.

Уважаемые товарищи, для вас поёт наша проверенная испольнительница Тони Димитрова...

5 септември, 2012 година. Бургас. Дом на културата на “ЛУКойл Нефтохим”, който от няколко месеца вече е собственост на Община Бургас. Сега там ще се състои обичайният ежегоден концерт, посветен на празника на нефтохимиците.

Два часа преди събитието пред сградата са изсипани 50 охранители от частната фирма “ЛУКома”. Те нахлуват вътре и започват да преравят зала след зала, кабинет подир кабинет, помещение след помещение. Не казват какво точно търсят, вероятно врагове на народа. След като са изтърбушили всичко, заемат места около входа, в концертната зала, пред сцената, зад кулисите. Навсякъде.

20 минути преди началото започват да пристигат зрителите. Изглеждат наплашени, уморени и никак нямат вид на хора, които са дошли да се забавляват. Минават тихо и много внимателно край десетките гардове, за да не ги ядосат. Кротко заемат местата си и мълчаливо се споглеждат.
След малко се появява генералният директор на “ЛУКойл Нефтохим”

Сергей Андронов, който си води като кученце профсъюзния лидер на рафинерията Минко Минков.

 Минков е председател на единствения разрешен синдикат в “Нефтохим”.
Неговата централа е в Москва, а в ръководството му са бивши офицери от КГБ. На всички работници в “ЛУКойл” е заповядано да членуват в профсъюза. Който откаже, получава шут отзад.
Задачата на Минков се свежда единствено до това синдикалните членове безропотно и дори с радост да приемат заповедите си за уволнение, които се печатат на конвеир. От някога 10-хилядния завод, днес е останал персонал колкото за фабрика – има-няма 2000 човека. Засега бройката стига, за да пълни концерти под строй.
Андронов оглежда залата, за да се увери, че “враги народа” не са допуснати вътре. След което доволно сяда. Много заслужили българи не са почетни граждани на нито един град в България, но Андронов е!
ГЕРБ го назначи за почетен гражданин на Бургас и оттогава руснакът не пропуска да демонстрира, че контролира обстановката. Ако не в целия град, то поне в Дома на ЛУКойл.
Тържеството вече може да започне.
 

От високоговорителите се чува тържествен глас, който дава началото и… о, чудо!

Изведнъж времето полита назад. С бесни темпове. За стотни от секундата всички се пренасят в 60-те и 70-те години на миналия век. В ерата на зрелия социализъм, на Брежнев, Живков, ДС и КГБ.
Гласът от високоговорителите съобщава, че в този празничен за всички ден най-напред ще бъдат наградени първенците в труда.
Другарите Андронов и Минков, съпроводени от масови ръкопляскания, се качват на сцената и заемат героична поза.
Ръкоплясканията стихват изведнъж като по команда. Гласът от колоните с апломб започва да чете имена на изявилите се в социалистическото съревнование. Изчита ги на групи от по пет човека. По всичко личи, че ситуацията е оттренирана няколко пъти - тези, които са си чули имената, стават като попарени и с походка “глътнах точилка” излизат отстрани.
Там изчакват и останалите от групата и под строй се отправят към сцената с почти маршова стъпка. В това време от говорителите зазвучава тържествена тръба, такава каквато пускаха някога в казармите сутрин преди закуска, за да събудят спящите войници.
Два течнокристални екрана на сцената блесват с надпис на роден съветски език: “Благодарность”. Петимата получават грамота и морални награди. Щастливи са, защото това им гарантира, че няма да ги уволнят в близките един-два месеца. Следват още пет имена и още пет.
В края др. Андронов взима думата и започва да се мъчи над предварително написан текст на неразбираемия за него български език. Чете го така, както някога другарят Живков четеше на руски. Текстът е оформен в класически стил “КПСС”.
Изреждат се победите на трудовите фронтове сред малкото останали колективи в “Нефтохим”, набелязват се задачи в социалистическото строителство за следващата една година.
Подир всичко това е ред да започне и празничният концерт.
На сцената е вече Руслан Мъйнов, който обявява, че сега пред нас ще излязат любимците на всеки нефтохимик – група „Грамофон”. Тя се състои от трима българи, но това е дълбоко пазена тайна. Издали са няколко албуми, сред които особено се открояват „Клёво", „Пятый сезон”, „Назад к СССР”, „Песни о жизни” и най-вече последният „Самогонщики”.
Щом ги зърва, Андронов се разтапя от щастие - най-сетне в залата е сложен край на експериментите с отвратителния български език. Зазвучават частушки, песни и пляски. Зрителите също пляскат, защото гардовете от „ЛУКома” обхождат внимателно редовете и оглеждат наред.
Подир “Грамофон” Мъйнов е щастлив да приветства на сцената и поредното творение на Стефан Диомов - група “Петте сезона”.

Четиримата младежи запяват на чист руски език. Андронов е в екстаз.

Накрая е ред и на гвоздея на вечерта – Тони Димитрова. С абсолютно различен репертоар.
Първата песен е самом хорошем на свете. Докато я изпълнява, Тони се кипри край Андронов, който вече е в последна фаза на оргазъм. Накрая певицата приключва участието си с “Гимн ЛУКойла”:
„ЛУКойл родился в Западной Сибири
среди волшебных чудных городов…
ЛУКойл – огромная планета!
ЛУКойл, настал твой звёздный час…”
Песента официално я няма никъде, но миналата година, по повод 20 г. от основаването на „ЛУКойл”, из кабинетите в „Нефтохим” се раздаваше специално издаден за годишнината диск със записа, който певицата, по всичко изглежда, е направила конспиративно. Точно както обичат в КГБ.
Може би Димитрова се срамува от тази песен, тъй като никога не говори за нея, никога не я пее по другите си концерти. Но в края на краищата парите нямат срам.

Прочее, ако “Нефтохим” бе собственост на катарци, любимката на Костов вероятно би пропяла и на арабски. Сребърниците са голям стимул. Но по тази особеност в характера на някои българи, да се настаняват удобно под крилото на чуждоземни нахалници, Любен Каравелов се е изказал много отдавна - още когато е описвал образа на чорбаджи Нено.


В категории: Опозиция , Политика


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
14
Коментара по темата
14.
вехтохимец
22.09.2012 13:19:38
0
0
Другари, не закачайте "гнездото на осите", защото още с преврата на 10 ноември всичкото комунист в Бургас се премести на работа в Нефтохима - хем яки заплати и пенсии, хем верни на Партията, БКП и КПСС! Дружба навеки ни свързва и ръцете ни ВРЪЗВА по пътя към цивилизована Европа...
13.
нефтохимец,ветеран
17.09.2012 13:53:34
3
3
"Бесове" винаги са се отличавали със злоба и простотия, но тк са надминали себе си.Гнусно е дргари, много гнусно...
12.
Хикс
16.09.2012 08:33:05
2
4
Много е недобронамерена тази "статия".
В изтъзиците имат принос българските блюдолизци. Защо се сърдите на Тони, вижте авторите на песента. Защо Веско Маринов да пее за милиционерите, а Тони за Лукойл - не!
Зная само, че поканите за концертите винаги не достигат.
Освен това, няма нищо лошо да бъдат награждавани хора, които са свършили добра работа. И на мен не всички ми харесват, ама не мога да мразя всичко за това. Лукомата е българска фирма.
11.
1234
15.09.2012 11:48:07
0
11
А бе, хейтъри, защо не коментирате положението в Шише Джам в Търговище.... Там българин не може да започне работа, защото не говори турски.... В завод на територията на Република България !
....... и патриотите ви !
10.
Веселин Маринов - Барда
15.09.2012 09:10:09
1
6
Това беше мой концерт. Трябваше аз да го изпея. Щях да напиша песен за нефта, за машинното масло и за петролните полета.
Лукойл винаги са ми били приятели - в хубавите години изкупуваха билетите за концертите ми в летния театър и ги раздаваха безплатно на работниците си ....
Лукойл - искам те.
9.
машиниста
15.09.2012 08:48:16
3
4
Диянче #1 , след като Тонито ти беше смешна , защо не се смееш ами плюеш ?! Да не би и ти да не си отрезняла още , като автора на статията ?! И така като те гледам как се изразяваш , май Азис ти е идола ?! А ,,Пепел от рози" следиш ли , или ,,Листопад" ?!
8.
машиниста
15.09.2012 08:48:16
3
5
Диянче #1 , след като Тонито ти беше смешна , защо не се смееш ами плюеш ?! Да не би и ти да не си отрезняла още , като автора на статията ?! И така като те гледам как се изразяваш , май Азис ти е идола ?! А ,,Пепел от рози" следиш ли , или ,,Листопад" ?!
7.
Диана
14.09.2012 20:58:11
3
3
Номер 1 още ли работи в комбината та така ревностно защитава този "културен"концерт?Авторът на статията въобще не употребява алкохол,ако не сте го познали по стила.А Тони Димитрова беше наистина смешна
6.
до 4
14.09.2012 15:23:24
2
2
Номер 4 - Ти май си по-облъчен от нефтохимиците. Недей да злобееш. Хайде със здраве.......
5.
skif
14.09.2012 15:19:17
2
5
Ама си заслужават грозната статия, защото платили на Тони Димитрова, а на на Катя Касобова- не платили. Лукойл, бедняци таквизи,ми платете си бе хора.
4.
не присъствал
14.09.2012 15:05:56
9
1
какво значение има къде е било мястото по-важното е че тука се изказвате все промити мозъци,изкуфяли от нагълтаните отрови.
3.
присъствал
14.09.2012 14:59:29
0
6
А като се има предвид, че болшинството присъстващи бяха бивши служители и работници,представеното на сцената ги върна към години, за които не само те си спомнят с носталгия.Беше чудесно преживяване.Браво на №1 за отношението му към чалгата.
2.
2
14.09.2012 14:10:27
0
8
Дори снимката не е актуална......... Няма такива набедени журналисти като вас.
1.
Видял с очите си
14.09.2012 13:57:46
4
16
Драги ми драскачи,
Бях на концерта на 5.09.2012г, но не беше в НХК, а в Летния театър. На колко ракии бяхте, та объркахте сградата? Концертът беше доста културен - опера, балет, естрада, народни песни. Е да, не липсваха и песни на руски език, но без да се прекалява. Аз пребити от работа и умора хора не видях, а само такива, които идваха с настроение на концерт. Имаше 10 минути слово на Андронов и Минков, което беше на български език и продължи 5 минути + 5 минути номинации. Тони Димитрова изпя една единствена песен на руски. Какъв е проблемът??? Чалгата ли ви липсваше, че сте се накокошинили така????? Смотаняци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Според непотвърдена информация в джипа са превозвани мигранти Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици
Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори