×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Имам идея да превърна Поморие в град на здравето


Имам идея да превърна Поморие в град на здравето
Денис ЕРШОВ
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Юни 2012, Четвъртък, 19:44 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка автора

Разговарях с Кирсан Илюмжинов – той принципно е заинтересуван да инвестира в медицинския туризъм

- Г-н Ершов, помолих Ви за този разговор, защото една от най-обсъжданите теми в Бургаския регион е новината за преминаването на основния пакет от акции в „Петрол Холдинг“АД в ръцете на руския милиардер Кирсан Илюмжинов. Факт ли е сделката, защото вашият вече бивш партньор Митко Събев казва, че руснаците все още не са представили необходимите документи за регистрация в качеството им на акционери?

- Нека бъдем точни – 47,5 % от акциите бяха мои, а други 5 % - на Александър Мелник. На 15 юни в София пристигна Кирсан Илюмжинов, срещнахме се с него, подписахме и сделката между нас приключи. Какво още да представят новите съдружници?! Ние с Мелник притежавахме временни удостоверения – джиросахме ги и всичко свърши. Не е нужно да се отразяват в Търговския регистър, защото Холдингът не е публична компания, нито пък да се чака разрешение от Комисията за защита на конкуренцията. Това е една демагогия, която се създава от г-н Събев, за да се получи отново параграф 22, но аз мисля, че той няма да успее.

- Колко получихте от сделката, ако не е тайна?

- Според вас?

- Около 100 млн.евро, ако се анализира това, за което се знае официално като бизнес на този холдинг.

- Аз не мога да назова сумата, но получихме толкова, колкото напълно ни устройва. Аз съм напълно удовлетворен.

- Ако всичко е приключило, това би трябвало да означава, че този разговор днес (сряда 27 юни) не трябва да го водим в този красив апартамент на седмия етаж в Гранд Хотел Поморие. Вие тук вече би трябвало да нямате собственост?

- Ако се налага, ще се преместя другаде, не е проблем. Аз постоянно съм в България, но сега ще бъда повече в Поморие, отколкото в София.

- Защо избирате Поморие?

- Уникално географско място с редки природни ресурси – море, кал, луга, чиста природа. Подчертавам, че морето ви е много чисто, а аз познавам добре Сен Тропе и Монте Карло.

- Ще си харчите милионите в Поморие? Та те са твърде много – в какво ще ги вложите?

- В строителство, но аз не гледам на строителния бизнес по схемата „ да построя и да продам“ – мен ме интересува медицинския туризъм. Можем да превърнем Поморие в град на здравето.
 


Тези земи между Музея на солта и болницата има предвид г-н Ершов, но засега не e известно те да са негови

- Смятате, че постигнатото с екссъдружника ви Митко Събев в петзвездния Гранд Хотел Поморие е недостатъчно и сега ще създавате конкуренция? Вие обичате това място и аз виждам, че не искате да се разделите с него?

- Да така е, тук живях дълго време, но медицинският туризъм е друго нещо. С Кирсан Николаевич говорихме на тази тема – за медицинския туризъм и това може да бъде една от следващите му инвестиции в България.

- Вие виждате себе си като бъдещ партньор на Кирсан Илюмжинов? Нали Митко Събев е негов съдружник със своите 47,5% в „Петрол Холдинг“АД. Моля Ви, г-н Ершов, смятахме, че с тая сделка ще се разделите цивилизовано?

- Вижте – аз приключвам бизнеса с петрола и ви казвам, че ще инвестирам в проекта „ГРАД НА ЗДРАВЕТО”, и е възможно в този проект да бъдем партньори с Кирсан Николаевич. Ще започна с мои средства, които спечелих от продажбата на акциите си, но има и финансови институции, банки...Всъщност нека ви кажа най-важното - водя преговори с китайски партньори, а те умеят да строят, имат пари и супер технологии, но основното е, че имат медицина, каквато тук никой досега не е развивал. В Поморие има уникален натурален ресурс, който не се използва, а той е важен за този тип лечение на бъдещето. Срещата ми с новия кмет на Поморие г-н Иван Алексиев по този повод предстои и ще е в много скоро време.

- В коя част на Поморие ще вдигнете този лечебен комплекс? Около блатото с лугата и калта всичко е застроено?

- Има болница съвсем наблизо тук, тя може да се реконструира със супер техника. Вече съм разговарял с вашия бивш посланик в Япония и настоящ управител на „Токуда“ Румен Сербезов (за когото се знае, че напуска софийската клиника заради неразбирателство с наследниците на милиардера Торао Токуда, б.а.).Той с удоволствие ще дойде тук. Проектът е в стадий на разработка, но събирам още идеи. Освен това тук на брега е балнеосанаториумът, който вие наричате Минерални бани-Поморие, санаториумът на военното министерство също – има доста възможности. Но „Бурж Ал Араб“ няма да се строи! Това не е нашият профил!

- Иронизирате амбициозният спортен проект „Черноморец Арена“ в Бургас?

- Не иронизирам нищо. Не бих построил стадион за 60 хиляди зрители, при положение, че и 20-хилядния в жк „Лазур“ не може да се напълни. Аз считам, че в дадения момент този проект е безсмислен. Той е остойностен на 1 млрд.лв. Но нека се приземим - днешната ситуация е такава, че на практика Гърция умира като държава, европейските страни изпитват огромни икономически проблеми и да говориш за строителство на такъв обект е все едно да твърдиш, че на Бургас му трябва да си построи Лас Вегас. За кого, защо, кому е нужно?! Стадион за 60 хиляди зрители?! Кой ще дойде на този стадион?! Разбирам от бизнес, послушайте ме, този проект може да бъде актуален в някакъв вид, но след минимум 10-15 години.

- Г-н Ершов, ако оповестим, че „Черноморец Арена“ няма да се състои с идването на Илюмжинов, това ще разклати властовите позиции на кмета ни Димитър Николов, опозицията ще почне да го дърпа защо апортира общинската земя в кв. Акациите и не изпълни обещанията да имаме световен футбол?

- Силно се съмнявам кметът ви да се безпокои от това. Между другото аз мисля, че той работи много добре. Но нека поговорим за футбола – „Лазур“ е един от най-хубавите стадиони в България. Събев загуби много пари на борсата в периода 2007-2008 г., удари ни кризата и точно тогава той почна да влага пари в реконструкция на стадиона. За какво?! След като тези пари можеха да се разпределят по-умно и така можеше да има пари за футбола и за спорта като цяло. И до 2015 година от тези пари щеше да има за футбола, а сега те са закопани.

- За колко лева става въпрос?

- Събев похарчи за ремонти на стадион „Лазур“ 10 млн.евро от 2008-09 г. насам.

- Какво мислите за Илюмжинов, при тия легенди за срещите му с извънземни, тук го определяме като тайнствен, меко казано?

- Той ще пристигне в София и аз ще ви запозная – умен, високообразован, порядъчен, с нормално мислене, да - близък на Ванга, тя го е наричала Кирчо, но това са само част от способностите на този невероятен човек. Завършил е „Московски Държавен Институт за Международни Отношения“, три години преди Валентин Златев. Зная, че в разумни предели той ще поддържа всякакви социални проекти и като президент на Международната Шахматна Федерация ще даде най-много за този спорт.

- Тъй като Митко Събев също е готов да предаде своите 47%, има ли вероятност да се разпродаде „Петрол“АД набързо и новите собственици да напуснат България?

- Компанията е в нелицеприятно състояние, с много лоши финансови резултати и има причини за това. Прочетох, че бензиностанциите ни били 250 – не са 250, а 360, осигуряваме над 2 000 работни места общо, не е истина, че в отдалечени места бензиностанциите са губещи, не е така, защото те са единствените в тези райони и нямаме конкуренция. И нещо друго – на г-н Събев част от акционерите му пречели досега. Този, който пречеше, беше само един и се казваше Събев. Били сме загубили време и пари в съдебни дела. Загубите от 1998 г. до този момент са над 200 млн.евро - загубени на борсата от него, не от мен, разходите по съдебните неразбирателства и междуличностните отношения са нищожни в сравнение с това число.

- Всъщност защо горивата, които продавате на вашите бензиностанции са вносни от 10 години насам?

- Точно този внос убиваше компанията. Обърнете се с този въпрос не към мен, а към Събев, основната причина за конфликта между нас е отказът му да работи с „Лукойл България“. Ние направихме сравнителен анализ, напр. за 2009 г. - ако продадените количества бяха закупени от Лукойл щяхме да имаме три пъти повече приходи, отколкото да внасяме. Почти същото е и за 2010 г. Импортът бе основната причина за лошото състояние на компанията. И сега продължават да внасят горивата, а не се купува от Лукойл. В заключение искам да кажа, че появата в „Петрол Холдинг“ на нов акционер в лицето на г-н Илюмжинов е огромен шанс както за Бургас и Черноморието, така и за България като цяло.


В категории: Бизнес


12
Коментара по темата
12.
Kuncho
10.07.2012 10:32:07
0
0
До Бармана... ами айде де разкажи някоя история ....за камини за роднини на човека за бара за хотела разкажини ???
11.
Barmana
02.07.2012 22:58:48
0
0
A заплатата си изкарвам сам благодарение на трудът ми, ане че тоя е направил нещо, в Поморие се знае кой направи хотела и кой движеше всичко, а твоят благодетел никакъв го нямаше по това време, а като дойде първата му работа беше да запали камината през август и да цели колежките на бара с портокали, ма май теб те нямаше още по това време, тогава друга бозаеше там, спомняме си да знаеш, и хайде спри се да не разкажем още някоя интересна история
10.
Бармана
02.07.2012 22:53:48
0
0
Ангелинке, не че ме безпокои, ние сме хуманисти, ама татенцето да се научи да си плаща, в хоетла се говри че само дълга му към фирмата дето държи хотела вече минава 200 000 лева, а това не е ли престъпление спрямо данъчните закони... а и той нали уж е продал, ами да вземе да си плати бе ангелинке, или и ти бозаеш покрай него нещо... ние да не сме роби в нашата си държава...
9.
Angelika
01.07.2012 23:04:23
1
2
На вниманието на: Бармана

Бармане или Батмане, на първо място България се пише с главно "Б", а на следващо - ние сме в Европа и всеки един от европейските граждани може да живее на територията и, стига да може да покаже доходи. Относно г-н Ершов - може би, ти получаваш благодарение на неговите инвестиции заплата - помисли си !!!
А, всъщност какво те безпокои възрастният човек ?!!!
8.
до бармана
01.07.2012 13:32:53
0
0
Това за бащата на Ершов че живее в Поморие кой може да го потвърди - къде е точно адреса му,някой да каже?
7.
barmana
30.06.2012 20:08:39
0
2
Тоя е истински лъжец, живее в хотела без да плаща, мами всички и данъчните също, не плаща и за баща си, а ползва апартамент до хотела, поредния измамник вилнеещ необезпокояван в българия. Апартамента в който живее баща му се води на фирма Бляк сенд ризорт, тоест прави данъчни измами и той седнал да прави град на здравето, я вънка от България
6.
Таньо
30.06.2012 01:10:24
0
7
Пияната тиква изтрезня за малко ! Утре като пак се се нацепи,може да му дойде идея да превърне Поморие в един голям ВИНПРОМ!!!
5.
Angelika
29.06.2012 22:10:53
1
2
Марио, ти от дървените философи ли си или си от тези, които сега грабят от "Петрол" и ги е страх да не изпуснат кокала?
4.
Kuncho
29.06.2012 16:57:38
1
3
.....Марио..... много си учен тия новини от ефир-2 ли ги научи...да не вземеш да спечелиш нещо като си плати в хотела А ???
3.
233456
29.06.2012 12:09:25
0
1
кой лъже бе не четеш ли че е написано че засега не се знае да са негови...натура, матура, фрактура все тая... реши ли някой да дава пари ще се строи и още как
2.
Иван
28.06.2012 23:29:32
1
4
Хей защо лъжете, тази земя показана на снимката, между бъдещата западна трибуна на стадиона и музея на солта, не е ли публична общинска собственост, отредена за озеленяване и брега на езерото не е ли включен в Натура 2000 и Европейски влажни зони, така че там по никакъв начин не може да се строи и да се променя статута... Е не че не може да си помечтаете, ама просто законите в България и Европа са такива, така че по кротко с мечтите....
1.
Mario
28.06.2012 20:37:01
2
4
Боже опази от другарчета на Трактора, сега вече и под маската на медицински туризъм ха ха ха този още го помним как се валяше по оня паркинг в софия - http://www.vbox7.com/play:f7bbb269 Въпросният шахматист трябва съвсем да е изтрещял за да става съдружник с този човек А и както виждаме са напът да затрият и футбола, нали оня ден представителите на този Илюмжинов друго обещаваха на хората в бургас Май тези са поредните дет ще са награбат и ще изчезнат и да вземе да си плати сметките в поморие че май и там не е платил в хотела и тогава да дава акъли!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ангел Стойков удължи договора си с "Черноморец 1919" Ръководството на клуба иска да изрази своята вяра и подкрепа в младия бургаски треньор и неговия екип Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори