×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Карнобатските лозари и винари се обединиха в кооператив


Карнобатските лозари и винари се обединиха в кооператив
Изпълнителният директор на "Винпром Карнобат" Десислава Николова заряза заедно с карнобатлии в масивите край с. Венец
15 Февруари 2016, Понеделник, 10:45 ч.

Стотици ценители на хубавото вино дойдоха край с. Венец и почетоха Трифон Зарезан с кръшни хора


Лозарите и винопроизводителите от Карнобат вече заедно ще обработват лозята и ще търсят общи пазари за вината и ракиите си. На Трифон Зарезан „Винпром Карнобат“ подаде ръка за обединение на местните стопани, за да възродят основания през миналия век Лозаро-винарски кооператив „Карнобат“. Към гроздопроизводителите от карнобатските села Огнен и Венец се присъединиха енолозите на „Братя Минкови“, земеделците от Лозенец и Деветак, изба „Грозден“, лозарите от Житосвят и Искра, ЕТ „Агрокомерс“ както и ЕТ „Златен грозд“-Карнобат.

Кооперативът ще защитава интересите на дребните земеделци като гарантира достойна цена за реколтата им. Целта е да се постигне затворен цикъл на производство - от засаждането и отглеждането на лозята, през преработката на гроздето във винарските изби, до съвместни продажби на Карнобатските вина и ракии на много по-добри цени, както у нас така и на международните пазари. Мисията на съкооператорите е да защитават родното производство от нелоялната конкуренция и да се борят напитките от региона да заемат подобаващо място в ресторанти, магазини и търговски вериги.


Президентът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков и изп. дир. Десислава Николова приветстваха обединението и зарязаха в Карнобатските лозя

Обединените в Кооператива винопроизводители ще обезпечават лозарите със земеделска техника, а агрономите ще ги съветват как да обработват масивите екологично и да извлекат най-доброто от уникалната карнобатска природа. Гроздоберът ще се извършва със гроздокомбайните на „Винпром Карнобат“, а за лимитираните винени селекции технолозите на „Братя Минкови“ ще организират ръчно бране в оптималното за всеки сорт време. Масивите на Кооператива ще имат обща целогодишна охрана, която да ги пази от набезите на крадци и нелегални изкупвачи.


Стотици ценители на хубавото вино дойдоха край с. Венец да зарежат и да се хванат на кръшните хора

Членовете на Лозаро-винарския кооператив ще развиват съвместно винен туризъм, използвайки богатото историческо, археологическо и архитектурно наследство на Карнобатския край. В резултат на съвместната работа се очаква в общината да се разкрият над 150 нови работни места за висококвалифицирани енолози и специалисти по селско стопанство, което ще допринесе за връщането на младите хора по родните им места.
В деня на Свети Трифон, кметът на общината Георги Димитров изтъкна, че модерното лозарство и винопроизводство се случват там, където хората са единни и работят за общата кауза. Той се обърна към стопаните от Лозаро-винарския кооператив „Карнобат“ с прочутия завет на хан Кубрат: „Докато всички вие – земеделски стопани и винопроизводители сте заедно и се поддържате като сноп лозови пръчки, никой няма да ви победи. Знайте, че силата се крепи на единството“. Изпълнителният директор на „Винпром Карнобат“ Десислава Николова пък сподели, че населени места с високоразвита култура се изграждат само там, където хората се подкрепят и подпомагат. Тя припомни, че още преди сто години икономическият подем на България е бил тясно свързан с окрупняването на стопанствата и работата в колектив.
Събитието уважиха зам.-областният управител на Бургас Владимир Крумов, депутатът Стефан Кенов, кметът на Карнобат Георги Димитров, кметът на Айтос Васил Едрев, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Георги Митев, най-големите зърнопроизводители в областта Ангел Ангелов и Бенчо Бенчев, общински съветници от Бургас и Карнобат, представители на бизнеса и културата.
Много хора от цялата Бургаска област дойдоха край с. Венец, за да отбележат празника и да зарежат лозята по покана на "Винпром Карнобат". Те извиха кръшни хора и се насладиха на изпълненията на ансамблите „Чинари“, „Карнота“ и Пъстрица“ с ръководител Стефка Динева.

ЯПОНИЯ И КИТАЙ ОТЛИЧИХА СЪС ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ВИНАТА НА КООПЕРАТИВА
Изба “Братя Минкови“ спечели признанието на Далечния изток


Още със създаването си, лозаро-винарският кооператив „Карнобат“ получи признание и четири златни отличия от най-влиятелните икономики в Далечния Изток. Ценителите в Япония и Китай с удовлетворение научиха, че членовете на Кооператива създават вината си следвайки високите стандарти за качество,  с грижа за природата, почтеност към потребителите и съпричастност със земеделските стопани, обработващи лозята на Карнобат.

Тези дълбоко почитани в източната култура етични норми винаги са били водещи за енолозите на изба „Братя Минкови“, които са сред основателите на Кооператива. Те влагат само най-доброто и екологично чисто грозде и така продължават хилядолетните традиции, завещани от предците им.

Не случайно невероятните MINKOV BROTHERS Cuvee и MINKOV BROTHERS White Cuvee бяха отличени със златни медали в престижния японски конкурс Sakura Wine Awards. За него се твърди, че награждава само най-качествените вина на планетата заради изключително строгите си критерии. Ден по-рано изисканият Ризлинг на Le Photographe се окичи със злато от China Wine and Spirit Awards в Китай. Златен медал от същата надпревара получи и друг член на кооператива - „Винпром Карнобат“ за елегантното си розе Chateau Karnobat. Форумът е наричан „входна врата към Поднебесната империя“, защото се журира от 100-те най-влиятелни местни дегустатори, търговци, собственици на ресторанти, енолози и дистрибутори.

MINKOV BROTHERS Cuvee покори енолозите от Sakura Wine Awards с високо ценения в японската култура аромат на зряла вишна. Заради красотата си вишната Сакура е наричана „Принцесата на цветята“, обявена е за национален символ, а вино с нейния аромат е считано за символ на изтънченост и класа в Страната на изгряващото слънце. Купажът на Шардоне и Вионие в MINKOV BROTHERS White Cuvee пък бе обявен за едно от най-добрите допълнения към традиционното японско суши. Китайските ценители пък нарекоха ризлинга на Le Photographe “владетел на белите вина“ заради изискания му минерален вкус и заслужено поставиха виното измежду най-добрите световни образци на този сорт, разказаха участниците, представящи лозаро-винарския Кооператив на най-престижните конкурси в Далечния изток.


Президентът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков с уникален дар от отец Павел - гроздоберачката от 1955 г. (Очаквайте нейната невероятна история във Флагман.БГ)  

Очаквайте утре репортаж от дегустацията на най-добрите вина на "Винпром Карнобат".





















В категории: Карнобат


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори