×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Картинки с умиращи, ковчези и трупове лъсват върху цигарите! А върху ракията, ГМО-храните и ГМО-политиците – КОГА?


Картинки с умиращи,  ковчези и трупове лъсват върху цигарите! А върху  ракията, ГМО-храните и ГМО-политиците – КОГА?
Дете на пушачи? Тук вече пресолихте манджата, а солта също е вредна...
14 Февруари 2016, Неделя, 06:48 ч.
Автор: Илонка Иванова

Не с половинчати мерки, господа! Зловещите етикети трябва да се лепнат върху всичко в България, защото даже държавата ни е вредна за нашето здраве!


Цигарените кутии ще се продават с шокиращи картинки, които да показват  пораженията от тютюнопушенето върху здравето,  решиха депутатите,  гласувайки на първо четене промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Някои натиснаха бутончето за гласуване с кутия цигари в джоба, погалвайки я нежно, а други отидоха да изпушат по една пура, след гласуването. Зловещите  илюстрации ще бъдат лепени  върху всяка кутия от 20 май тази година.

65% от площта на цигарената кутия задължително трябва да е заета от стресиращите  снимки и големи зловещи предупредителни надписи – и то от двете й страни.

Забранява се и продажбата на ментолови цигари и ароматизирани електронни папироси. Не може да има ароматизатори и в тютюна за ръчно свиване на цигари или тютюна за лула. Даже не могат да се слагат витамини, кофеин за пободряване и други примеси.

Дотук добре!

Всички сме съгласни, че тютюнопушенето е вредно. Има един много по-простичък начин да се справим с това – по сталински. Няма цигари по магазините – няма проблем.

Но тогава ще нарушим бизнеса на големите акули! Така че със зловещите картинки ще плашим само децата.

И като стана дума за децата, в самия проект за кошмарните фотоси има нещо шокиращо. Симпатично хлапе, което държи в ръка цигара, а отдолу пише: „Аз съм дете на пушач!“.

Нали беше забранено деца да се появяват в зловещи реклами и антиреклами? Нали според наскоро приет закон у нас „не може да се показва ликът на което и да било дете, без да има затъмняване и замазване на лицето“?

Как така Гошко, или Иванчо ще позират за подобна картина? Кой има право да заклейми което и да е дете с думите „Аз съм дете на пушач!“ ? По тази логика трябва да се наредят малки сладки същества и под тях да се напише „Аз съм дете на наркоман“, „Аз – на престъпник“, „Аз – на убиец“,  „Аз – на изнасилвач“ и още, и още далеч по-страшни неща от пушенето.

Не е ясно и съответното дете, което ще е на снимката, дали наистина е изложено на тютюнев дим, или родителите му пушат на терасата и дали не го опушват собствените му съученици повече, отколкото мама и татко. И изобщо Агенцията за закрила на детето ще позволи ли подобно нещо, като това на илюстрацията.

Да. Съгласни сме, че пушенето вреди на здравето. Само че кой пушач, ще се стресне от подобна картинка? Просто ще си купи калъф за цигари или табакера и няма да има никакъв ефект.

Да не говорим, че скорошно изследване на вредата от тютюневия дим посочи следните безмилостно – категорични данни: 55 % от настанените в онкология с рак на белите дробове българи никога през живота си не са пушили цигари. Такъв е процента (55 %) и на непушачите в България! Извода си направете сами!!!

Но пък, ако ще се борим с вредните неща в живота ни, то хайде да не вършим половинчати работи!

Например на всяка кола, която е над пет години да се сложи надпис „Аз съм убиец!“? Придружен с някой търкалящ се труп.

По същата логика над половината храни в големите супермаркети трябва да са с етикети и картинки, които да изобразяват пораженията, до които могат да доведат. Например картинката с широко отворената уста с развалените зъби с успех може да се залепи върху всички захарни изделия и да стои като плакат пред всяка сладкарница.

Вредна ли е захарта? Доказано вредна! Тогава защо не се налепят етикети върху всичко, което съдържа захар?

Вредна ли е солта? Ами да? Тогава въпросът е същият.

А колбасите, с многото Е-та? Върху тях направо трябва да бъде залепен череп с кости.

Ами чипсът, пържен с палмово олио?  А маргаринът с палмово масло? А някои зрънчовци, пръчици, кексчета, солени бисквити със същото олио?

Ами ГМО-храните, за които всички учени са категорични, че причиняват рак? Нали щеше да има надписи върху тях - съдържат ГМО? Защо върху нито една храна няма?

И както сме тръгнали да изброяваме всички вредни според СЗО храни, направо върху рафтовете, вместо реклами, трябва да има картинки, като в къща на ужасите.

Да. Цигарите са вредни! Категорично!

А алкохолът?

Защо там не се сложат също черепите и костите? По данни на здравното министерство, всяка година у нас се инвалидизират трайно около 50 хиляди алкохолици, а по-късно 90 % от същите умират. Ще посмее ли обаче някой да постави върху бутилките марково уиски, отлежал коняк, или просто нашенска ракия етикет „Това убива!“?

Няма, разбира се.

Непушачите умират по-здрави.

А неядящите и непиещите пък съвсем здрави се отнасят в отвъдното!

Лицемерие и пак лицемерие.
Лепете етикети на всичко вредно! Наред!
Но не забравяйте и парламента.
Там трябва да е най-големият

В категории: Политика


Автор
16
Коментара
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
16
Коментара по темата
16.
коментар
15.02.2016 11:14:03
1
2
Спомнят ли си бургазлии.. имаше един човек- собственикът на Хемус. Та когато комунистите му отнеха собствеността, човечецът лудна психически, ходеше из улиците на Бургас и само повтаряше: ,, ако взема един шмайзер, всичките ще ви изтрепя''. Помните ли го този човек..навярно вече не е между живите.
15.
коментар
15.02.2016 11:01:54
1
1
ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Тези картинки, вместо на опаковката на цигарите да се поставят на специално рекламно табло пред всички комунисти- Те умориха народа здравословно, материално и морално. Този народ е толкова ощетен от тях, ако щете и затова, че ни лъга, /че запада е гнил, там е лошо, което гледахме още в предаванията на черно- белите телевизори/, а да не говорим, че ако някой знаеше английски го изпращаха в Белене. Ако тогава имах власт, щях да ги избеся всички до един. А относно цигарите.. къде ги измисляте тези нелепости- къде го има това в Европа. Що не измислите как да подобрите социалния живот на българите като им осигурите 900 лева минимална заплата, ами мислите тези простотии да се смее светът с вас. Щом толкова сте загрижени за здравето на зъбите им например, ЗАЩО контролния преглед при зъболекаря не включва безплатно за пациента почистване на зъбен камък, което в цяла Европа поема Здравната каса. Не цигарите увреждат зъбите, а това, че хората нямат пари да си платят за елементарната профилактика- аз като гледам повечето хора в България са без зъби. Не мога да проумея как не се сещате за елементарни неща, а сте седнали да се правите на циркаджии- картинки по цигарените кутии. ПАК ГРЕШКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО или може би картинките ви излизат по- евтино. Вие сте или големи глупаци, което не е за вярване. По- скоро сте големи хитреци- пак прах в очите на народа: видите ли, взехме мерки по превенция.
14.
!!!
15.02.2016 05:38:14
1
1
Два уникални 100%сигурни и100% безплати начина за отказване на цигарите.Първи начин тотална забрана за праизводство на тютюн и тютюневи изделия.Втори начин малко по социален една кутия цигари 100 лева така ще пуши само 10% от народа разбирай богатите хем ще пукнат по бързо няма да крадят хем ще останат повече пари за простосмъртните
13.
DGF
14.02.2016 18:59:34
1
4
Това със снимките на децата наистина е прекалено. Всяка майка би могла да осъди гениалните ни политици заради това решение. Как ще сложиш дете! Ум не ми го побира!
12.
bmw e34
14.02.2016 17:07:45
1
0
nema intersuva e,abe reklamata na bulgartabak po televiziqta mnogo dulgo q davat e dilqncho dan sa e zasegnalo tva klioshtavo svine
11.
Тиквоний
14.02.2016 17:04:15
2
1
Няма да пипате ракията ! Казах !!!
10.
Киро до надървен
14.02.2016 14:52:45
1
1
Не ве! Като го купуваш да си настървен и да ходиш на лов по-упорито :D
9.
Драган
14.02.2016 14:49:26
3
11
Лицемерието на управляващите дебели чичковци и лелки е много по-ужасяващо от всякакви надписи по кутиите с цигари. За 25 години властимащите унищожиха всичко в България, убиха с глад и мизерия стотици хиляди българи и на фона на тези наистина ужасни дела, се опитват да ни заблудят, че се грижат за нас. Стига лицемерие! Бягайте в Брюксел и не пречетеc повече на народа си.
8.
Съгласен
14.02.2016 14:36:00
2
9
Нали на храните с ГМО приеха закон да има надпис съдържа ГМО? Да сте видяли някъде по щандовете подобна храна?
7.
надървен до Киро
14.02.2016 14:29:34
2
4
то се предполага , че като го ползваш при тебе ще има и путка
Ти ако го ползваш за чикии какъв е смисъла
6.
Kiro
14.02.2016 14:19:30
2
12
На презервативите искам да има пyтки :D :D :D За надъхване :D
5.
Геш
14.02.2016 14:14:36
2
3
Не стига, че им гледаме грозните и мазни физиономии навсякъде ся и опаковките ще загрозяват с глупости...Що за живот ще живеем, опомнете се!
4.
надървен
14.02.2016 14:12:47
2
8
Хич не ми дреми, аз до сега не знам някой да не е умрял, пък бил той и непушач
3.
Оня
14.02.2016 14:00:51
3
6
Илонке, то и вашето е лицемерие, вчера рекламирате вината на винпром карнобат, днес вече заклеймявате алкохола...или както сама казваш парите са си пари и така ще нарушим бизнеса?
2.
Глупости на търкалета
14.02.2016 14:00:11
3
8
Със забрани и глупави антиреклами се постига обратен ефект.Това е така за да може големите лапачи от ранга на Прасето Пеевски да станат още по-богати от недоимъка на Българина!
1.
Gocho
14.02.2016 13:47:25
6
6
Kvo protiv rakiqta we ei ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев
Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори